Inlägg

Inlägg som Vatten har skrivit i forumet
Av Vatten
Skrivet av Granter:

Är bankerna som borde kontrolleras av EU om något om hur fan de spenderar sina pengar istället för människor. Går mer och mer emot kontrollsamhälle. Alla de lagändringar och politiska spel som sker just nu är för att höja bankernas värde i samhället. Tycker de är lite löjligt. Undrar hur många miljarder europas banker har lånat ut till ISIS, pengar som aldrig kommer att kommatillbaka till banken som VI blir tvungna att betala.

Fuck EU

Glöm inte stadsobligationer som kommer bli totalt värdelösa när länder inte längre får låna pengar för att betala sina utgifter och ränta på alla andra lån. Eller den dagen räntan röjs med dagens skulder. Vi har idag rekordlåg ränta. Big bang i slutet av vintern nästa år? Euro är dömd och kommer inom några år vara död, samma med EU.

Vart du än kollar så finns det troligen en föredetta Goldman Sachs-anställd insyltad i korruptionen eller en som nyligen blev anställd av denna bank. Revolving door...

Av Vatten

Problem - Reaction - Solution ?

Av Vatten

Det är nästan så jag blir förvånad. 11 september 2.0?

Den är övervaknings-, dikterings- och skattesugarmaskinen kommer aldrig sluta vad den gör utan bara expandera tills den dagen då befolkningen säger emot. Vi är nära den dagen nu.

Av Vatten

Parisattacken - Problem-Reaction-Solution?

Internet är under attack från flera håll. Telenor prioriterar så några musiktjänster får oändlig överföring, foten i dörren för att ge Youtube, Facebook, skype och aftonbladet gratis att surfa på medan andra sidor är långsammare/man får prioritera på begränsad datamängd. Snart kan det vara olagligt att länka till andra sidor. https://www.generosity.com/fundraisers/website-operators-lega...

Snart kommer bara Facebook, Youtube och Aftonbladet vara det som är tillåtet för alla andra sidor kan odla terrorister. FEAR FEAR FEAR. Live in fear and give up freedom!!

På G20-mötet så röstade dom igenom att 2017 skall ALL finansiell data delas mellan andra länder. Inte några ställen där man kan gömma sig från parasiten staten. Kontanterna är också under attack så staten kan spionera över allt och det inte längre kan förekomma en "bank run". Allt som betalas kommer då vara beskattningsbart. GPS i bilen för att betala skatt per km kommer kanske snart vara tvång. Älskar utveckling...

Av Vatten

Vilka nymodigheter! Diablo och Warcraft 2 är det som gäller.

Av Vatten

Vad kommer finnas på YouTube Red? Vad blir det för exklusivt material? Folk som spelar spel eller larvar sig är jag bara glad att jag inte kommer åt det. Bara glad om dom flesta populära delarna på youtube blir exklusivt Red-material då det är nästan alltid bara meningslöst.

YouTube har ändrat avtalet så dom som rapporterar om nyheter och krig sedan en tid tillbaka stoppas från att reklamintäkter. Endast meningslöst trams som spelande, sminkfilmer, unboxfilmer och annat kraffs är det som skall få reklampengar. Konsumera utan att tänka är den nya livsstilen på nätet. Fotografera min måltid och konstant flöde av text med massor av emojies (Föredetta enkla gula smiles) som utbudet ökas i oändligheten för att människor inte skall känna sig offended/förolämpade.

Gula smilies var sååååååååå 1990 och 2000-tal och då var inte 2010-trenden inne så då kunde inte internetanvändare bli offended/förolämpade av dom GULA ASIATGUBBARNA. Var dom rasistiska? Är det därför som har blivit ersatta av emojies?

The 2010 trend - BE OFFENDED BY ABSOLUTELY EVERYTHING!

Av Vatten

https://www.rt.com/news/319847-eu-parliament-net-neutrality

Då bryter mobiloperatören Tre mot nätneutralitet där bland annat Spotify inte tar upp något av deras datatrafik. Att ge vissa sidor oändlig datatrafik betyder att andra kan få väldigt lite. Ge gratis trafik till populära sidor som Aftonbladet, spotify, facebook medan andra får mindre datamängd och vissa i stort sett ingen alls. En form av censur.

Av Vatten

Lagen om nätneutralitet. Behandlar den också vilka sidor man får besöka? Att webbsidor eller tjänster inte skall blockeras/censureras. För mig är det inte nätneutralitet om en operatör eller ett land kommer åt en sida medan den är censurerad för andra. Exempelvis nu är det uppe i svensk domstol om Bredbandsbolaget skall tvingas blockera/censurera bort The Pirate Bay för alla sina kunder.

Av Vatten

Vad tror ni skulle hända ifall de valde att köra allt open source?
Kreateviteten skulle expoldera. Många skulle plocka deras lösningar till GNU/Linux och lösningar där ifrån. Jag hade gärna sett Apples kvalitet, enkelhet och användarvänlighet kombineras med GNU/Linux frihet.

Tonymacx86 hade fått det mycket lättare. Köra Mac OS X problemfritt på en billig dator mot dagens där det kan balla ur vid en uppdatering.

Jag hade föredragit att dom istället hade släppt det som fri mjukvara istället för open source. Open source-ideologin kompromissar mycket med frihet. Se exempelvis kärnan Linux.

Skulle folk få en positivare bild av företaget?
Jag hade fått en positivare syn på företaget. Hoppas dom också hade släppt standarden fri för deras datorer så vilken mjukvara som helst kan installeras på utan Apples standardmetod att jävlas med sina användare. BIOS hade jag gärna sett fri.

Skulle operativsystemet bli bättre?
Ja, om Apple fortfarande håller samma höga kvalitet på standard och användarvänlighet men där användarna kan fixa missar som Apple missat som exempla inget stöd för Ogg eller flac i iTunes. Det går idag men det känns som fullösningar.

Skulle operativsystemet bli säkrare?
Ja, i längden. Men många skulle ta detta tillfälle för att släppa "fixar" och sina versioner av Mac OS X på nätet som innehåller skadlig kod. Kanske sådant som låser inne bilder, dokument och annat. Något som kanske aktiveras ett par månader efter det installerats så många som möjligt drabbas.

Men Apple kommer aldrig att gå denna väg.

Av Vatten
Av Vatten

Jag har nu haft Comhem 250/10 med Compal-modemet i ett halvår och det har fungerat mycket bra. Bor i ett hus med 20 lägenheter i ett område med flera liknande hus. Det har varit nere en eller två gånger i kortare stunder. Från splitten på vinden är vi för mig två lägenheter från den. Hur det är för andra trappuppgångar med fler lägenheter i serien vet jag inte.

Det jag inte gillar med Compal-modemet är att det inte kör fri mjukvara och innehåller garanterat bakdörrar. Jag hade velat haft möjligheten att stänga av alla lampor på det. Modemet är inte horribelt fult och är inte i behov av att gömmas pga sitt utseende.

Det blir nog med tiden en router som kör DD-WRT en Tomato-fork. Tyvärr bara open source, aka kompromissar och inkluderar proprietär mjukvara. Finns vad jag vet bara en router i världen som kan köra helt fri mjukvara.

Av Vatten

Räcker det inte med de två tredjedelar vi idag betalar i skatt? Siffran är nog högre än det.

Ju mer politiker försöker "fixa" soppan dom har skapat ju snabbare kommer samhället att kollapsa. Inget parti i riksdagen vill fixa ekonomin utan bara beskatta mer och flytta pengar från ena stället till andra. Räntan är idag rekordlåg och många länder har dubblerat sina skulder senaste åren och många människor är skuldsatta upp till näsan. När räntan höjs kommer en kollapsande ekonomisk lavin.

Massmedia och politiker pekar aldrig ut orsaken och riktiga lösningar. Om dom hade gjort det så hade dom suttit i fängelse. Pension? Glöm det! Dom pengarna har åkt ner i korrupta politikera fickor och finansiering av deras idiotiska idéer.

Nästa år blir det nog uppror på gatorna för många har fått nog. Se detta förslag och kommentarerna här.

Jag citerar Martin Armstrong
"Politicians never understand that they are the source of all evil."

Av Vatten

Enklaste lösningen: Köp inte spelet. Spela det inte. Piratkopiera det inte.

Av Vatten

Det är nästan så jag blir förvånad. Det finns nog i stort sett inget det fuskas eller ljugs om idag när det kommer till stora företag eller stater.

Av Vatten

Hur installerade du om Windows? Tog du bort gamla innan du installerade nytt? Alltså formaterade partitionen för att få det helt rent.

Av Vatten
Skrivet av sithson:

Vilken del av Lxkärnan är proprietär?
Det var okänt för mig.

Största delen som är proprietär är för trådlösa nätverksskort, ljudkort, TV-kort och den kategorin. Det finns ett projekt som städar (deblob) kernelen Linux och kallar den för Linux-libre. Används i distributioner som Trisquel, gnewsense och Parabola.

https://en.wikipedia.org/wiki/Linux-libre
http://www.fsfla.org/ikiwiki/selibre/linux-libre/index.en.htm...

Det är en av skillnaderna med tänket mellan free software och open source. Free software undviker proprietär mjukvara medan open source kompromissar och ser mellan fingrarna. Vanliga Linux-distar innehåller en hel del proprietär mjukvara i sin repo utan att nämna för sina användare. Många Open source-användare är omedvetna om att dom använder proprietär mjukvara för open source låter som att allt är öppet.

Av Vatten

Ett spel som kan köras offline. VILKEN NYHET!

Eller är jag efter flötet? Kräver flesta spelen idag att man skall ha internetuppkoppling även om man skulle spela offline?

Av Vatten

Inte bra alls.

Om Microsoft förvärvar AMD så kommer Microsoft troligen försöka skrota eller nerprioritera så mycket som möjligt med deras "open source"-drivrutiner till GNU/Linux (Som innehåller proprietär del för att fungera. Alltså inte "free software").

Microsoft är inte för frihet och det lilla AMD erbjuder idag kommer nerpripriteras. Kanske även hela delen av OpenGL-stödet inte utvecklas lika hårt för att satsa på Direct X som endast finns till Windows.

Av Vatten

Att bli påtvingad något betyder egentligen att dom som tvingar på än det gör det för att dom vet bättre än som blir påtvingad. Som i en diktatur exempel.

Av Vatten

Vad är det för specifikationer på hennes dator?

Jag rekommenderar Linux Mint XFCE. Det kräver inte mycket av datorn, det är rent och enkelt att använda. En Windowsanvändare känner igen sig. Jag har installerat det på 10 år gamla bärbara dator med Pentium-processorer på 1.8 GHz, 2GB ram och 60GB 5400rpm-disk och det fungerade bra. Det tog en liten stund att starta program som Firefox och ordbehandlare men när programen ligger i ramminnet så flyter det på bra och att hoppa mellan programen och scrolla på webbsidorna i webbläsaren fungerar bra.

Det extra ögongodiset tyngre fönsterhanterare erbjuder är jag inte intresserad av. Alltså inte KDE som är den mest resurskrävande fönsterhanterare. Men inte heller minimalistiskt som fönsterhanteraren LXDE. XFCE är nerbantat, det går att ändra på en hel del men saknar inte vanliga funktioner. Koppla in en extern skärm till datorn så kan du enkelt välja via grafiskt gränssnitt hur skärmarna skall användas.

Skrivet av Snövit:

Hur är det med drivrutiner till de olika Linux? Kör alla från samma källor? Tänkte mest nVidia Marvell grafikkort, inbyggda portar som LAN/USB etc.

Sedan vet jag att C:disken ska vara ext4, men hur fungerar det med de sekundära diskarna? De är just nu NTFS och jag har precis suttit och kopierat över all 9TB skit från "kassa" diskar till nya. Är det bara att formatera dessa igen och göra om allt fast i ext4? Eller fungerar NTFS bra i Linux numera?

Jag vet hur man gör en Live-CD på USB så hon kan testa sig fram lite, men hon vill även se hur allt fungerar i det långa loppet.
Något som kan komma med input?

Stycke 1: Drivrutiner... Alla "Linux"-distar fungerar med i stort sett all hårdvara direkt på installationsskivan, om skivan är ny och uppdaterad för senaste hårdvaran. Vilka källor pratar du om? Repos? Det finns GNU/Linux-distar som är fokuserade på frihet och då medvetet plockat bort proprietär mjukvara. En sådan dist är Trisquel men den är inte för nybörjare som vill ha Flash och stöd för all hårdvara samt rent och enkelt utseende.

Stycke 2: Läsa och skriva på NTFS idag är inga problem men det är rekommenderat att undvika detta filsystem. Enkel uppdelning av partitionerna som fungerat för mig i många år. Om mekansik hårddisk så skapa swap först (Mekaniska hårddiskar är snabbast längst in) på minst lika mycket ramminnet är (Bra för Hibernate där ramminnet sparas i ramminnet). Sedan en / på 50GB (Om hårddisken är stor och mycket ledigt utrymme finns) och resten för /home.

Stycke 3: Testa lite olika Live-CD. Testa olika alternativ från DVD eller USB-sticka. Eller kanske under VirtualBox? Hur det fungerar i långa loppet är att testa. Vilken sorts program måste hon ha? Webbläsare (Firefox), ordbehandlare (Libreoffice), mail (Thunderbird), bildbehandling (GIMP), Bildhantering (Shotwell?), Musik (Rhythmbox?), RSS feed rearer (QuickRSS)........ Testa ut program i VirtualBox och sök på internet efter alternativ och kolla efter tester på programen på exempel YouTube för att höra vad användare tycker om programen.