Inlägg

Inlägg som Vatten har skrivit i forumet
Av Vatten

Ivy Bridge kommer till våren med PCIe 3.0, USB3 integrerat i chipset och förhoppningsvis fler SATA3-kanaler. Man kan också hoppas på att stödjer för Thunderbolt är mer utbrett också.

Jag skulle överklockat processorn och "lida" ett tag. Den maskinen klarar garanterat Duke Nukem Forever så vad är problemet?

Av Vatten

Jag testade nyss att byta SATA-kablar till SSD och optisk enhet. Ingen skillnad. Bytte diskar, SSD och portar. Ingen skillnad. Försökte installera Ubuntu 11.04 64bitars.

Det lustiga är att Windows kan installeras. Jag har inte testat prestandan i Windows.

Av Vatten

Startar om innan boot/läsfel av DVD/CD med olika DVDRW-enheter

Jag har en maskin byggd med Gigabyte GA-H57M-USB3, Core i7-870, 2x4GB Corsair XMS3-minne med OCZ Vertex 2 120GB och fler diskar, optisk enhet och fläktlöst grafikkort. Maskinen har fungerat bra tills senast senaste veckan.

Jag har lekt lite med Mac OS X på den för jag såg att hårdvaran var kompatibel. En dag när jag stängde av datorn så hängde den sig när den skulle stängas av. Jag slog av strömbrytaren och startade maskinen dagen där på och SSD-disken hittades inte, eller moderkortet reagerade på något var kopplat på den porten men ingen beteckning visades. Dagen därpå hittades SSD-disken igen.

Nu har jag försökt få systemet att fungera men ibland när jag startat maskinen så startar den om innan den börjat ladda från disken. Den har även stängt av sig när BIOS laddats.

Jag har testat att byta grafikkort, flytta runt minnerna, köra med en minnessticka, byta optisk enhet, byta disk, kopplat disk och DVD på annan port, kopplat bort extra kort i maskinen. Det jag inte testat är att byta nätaggregat och byta moderkort för att jag har inga liggandes. Jag har heller inte testat att plocka ut moderkortet men det händer nog inom kort.

Jag har testat att installera Ubuntu 64bit, Xubuntu 32bit, Windows 7 och Mac OS X.

Ubuntu 64bit stod förut och tuggade på skivan så jag inte ens kunde välja språk. Sedan kunde jag boota på skivan och börja installera men det kom sedan meddelande under installationen att skivan, hårddisk eller annat kunde vara sönder. Xubuntu säger samma sak. Windows fungerade senast igår utan problem att installera. Jag testade precis att installera Windows 7 igen och det fungerade igen. Igår kunde jag installera Mac OS X men dess prestanda var ungefär halverad mot tidigare men nu går det inte längre. Mac OS X står nu bara och snurrar när det laddar skivan med ett förbuds/felmedelande-bild i miniatyrstorlek.

Man skulle kunna tro att maskinen säger att den vill köra Windows men det är inget som skall köras på den i längden. Plus dom andra underliga omstarterna och avstängningarna av systemet innan den börjat ladda operativsystemet visar klart och tydligt att det är något som inte stämmer.

Maskinen har inte varit kopplad på Internet så inget kan ha smitit in i den.

Jag har själv aldrig varit med om något liknande problem har ingen aning om vad felet kan vara. Jag skall testa att skruva ut delarna ur chassit för att se om det löser sig på något vis. Kan kanske vara någon skruv som är dragen för hårt eller något som ligger i kläm. Skall även testa Clear CMOS och plocka ut batteriet.

Tips på felsökning uppskattas.

Av Vatten

Jag hittade A Datas 8GB-moduler:
http://www.adata.com.tw/index.php?action=product_specificatio...

ADATA XPG™ Gaming Series DDR3 DRAM Modules for Desktop

DDR3L Dual Channel Series
2x8GB 1333 MHz

DDR3L Single Channel Series
1x8GB 1333 MHz

Vart finns dom att få tag på i Sverige?

Dessa minnen är väldigt eftersökta så det går att köra 32GB ram på Sandy Bridge.

Av Vatten

När kommer 8GB-minnesmoduler släppas ut på marknaden?

Sandy Bridge, 2600, stödjer 32GB men är begränsad till 16GB för att det inte finns 8GB-moduler. Det finns ECC-minnen på 8GB men det stödjer inte exempel 2600-processorn. Det är en hel del som väljer X58-platformen för den 24GB med sina 6 minnesplatser.

Av Vatten
Skrivet av dr slizer:

iMac har både FW800 och Thunderbolt, så USB3 känns överflödigt. Sedan är det ganska svårt att bygga en hackintosh med den aktuella formfaktorn.

Jag tipsade bara att Apple släpar på den punkten om det skulle vara viktigt för djurparken23. Sedan så är USB3 nya standarden, FW är utdöende och kommer ersätts av USB3 och Thunderbolt. Det är så det lutar åt nu.

När Apple släpper in stöd för USB3 är nog när Intel har integrerat det i sina kretsar.

I den kompakta varianten finns det inte Hackintosh. Dom minska som kan byggas med samma prestanda är med mini-ITX-moderkort. Montera den på baksidan av en vit skärm?

Diskussion över så det inte blir en "vem har rätt"-tråd.

Av Vatten

Tänk på att det inte finns någon Mac idag med inbyggt stöd för USB 3.0. Om man vill ha en Mac idag med USB3 så är det att bygga en Hackintosh som gäller. Det blir också billigare.

Eller köpa en MacBook Pro med expansionsport.

Av Vatten

Ren design men standardfelen som många andra tillverkare också gör.
* Onödig plast på toppen av chassit.
* Tumskruvar för PCI-platserna. - In och peta där med fingrarna?
* Plastfästen för hårddiskar och optiska enheter.
* Knappar och kontakter på chassits topp.
* Fläkthål uppåt som gör att ställa saker på burken är i stort sett omöjligt.
* Två skräpsamlande spår på toppen av chassit.

Chassin skall vara rena och enkla i sin design. Många chassin idag påminner om bilar där folk som vill ha en så fräck bil monterar plastdelar runt bilen så den skall se så "cool ut" men det ser bara skrattretande fult ut.

Detta chassi hade en ren design vilket nästan var förvånande i dagens plastdjungel. Nästan identisk design som alla andra chassin idag. Bra att dom erbjöd en modell utan fönster.

Jag själv väntar på Antec Solo i mATX-format och med en 5,25"-plats och resten 3,5", 3-4 platser, i gummiupphängning. om det någonsin kommer komma är jag skeptisk till.

Av Vatten

Det blir troligen ett Antec Solo-chassi. Montage av hårddisk i 5,25"-fack blir nog genom gummisnoddar man använder på pakethållare, trär genom hålen och spänner på något vis.

Tackar så mycket för hjälpen.

Av Vatten

Tackar för svaren. Det blir nog ett Antec Solo. För att vibrationsdämpa hårddisk i 5,25"-fack är nästa problem. Det bästa hade varit en sådan enhet som jag länkar till men som tyvärr har utgått:
http://www.webhallen.com/hardvara/40331-sunbeam_vibrationsdam...

Någon som vet någon produkt dämpar vibrationer från hårddiskar riktigt bra?

Om en sådan produkt inte finns. Går det bra att använda sådana gummiband som används på cyklar för att spänna fast alla möjliga föremål?

Fråga vid sidan om. Snabb 7200rpm-disk som inte vibrerar allt för mycket? Det verkar som om Samsung Spinpoint F3 enligt min forskning är ett bra alternativ. Alla diskarna verkar ligga i ungefär samma kategori av ljudnivå och prestanda förutom Western Digital Black-diskarna som verkar vibrera en hel del.

Av Vatten

Chassi med bäst vibrationsdämpning av hårddiskar?

Jag skall sätta ihop ett system för en vän som vill att systemet är så tyst som möjligt. Han kommer hålla på med Cubase och använda ett ljudbibliotek på ett par hundra gigabyte. Då ljudet är av så otrolig hög kvalitet måste det delas upp på flertalet diskar för hårddiskarna hinner annars inte med.

Systemet kommer vara ett i7-2600k, 16GB ram, Z68-chip för integrerat grafikkort och framtida överklockningsmöjligheter och Noctua NH-D14-CPU-kylare på lågvarv. Även ett Nexus NX-6000-nätaggregt. Tysta komponenter där rakt igenom och plats för framtida uppgradering av systemet via ledig 16x-PCIe-port. Hårddiskarna blir minst två Samsung Spinpoint F3 1TB och troligen två 7200rpm-diskar till, totalt fyra. 7200rpm verkar ge betydligt mer vibrationer från sig så bra vibrationsdämpningslösning sökes.

Den vanliga dämpningen jag stött på i chassin är gummipackningar kring skruvarna. Exempel är Fractal Design Define R3. Annan dämpning är att dämpa hela buren som exempel Antec Performance one P183 V3. Det jag också stött på är Antec LifeStyle SOLO där man spänner fast hårddisken med gummiband.

Vilken av dessa tre är att föredra för att minimera vibrationerna från en hårddisk? För min del lutar det år Antec SOLO då gummiband verkar vara det bättre alternativet än gummibussningar.

Om jag nu skulle falla för Antec SOLO så har den endast tre platser för gummiupphängning men det finns flera 5,25"-platser där kan diskar monteras. Enheten jag länkar till nedanför fanns för ett par år sedan men har nu utgått. Går det att få tag på liknande arrangemang som dämpar vibrationer riktigt bra?

http://www.webhallen.com/hardvara/40331-sunbeam_vibrationsdam...

Finns det något annat chassi som dämpar hårddiskars vibrationer bättre än nämnda och ej nämnda exempel ovan?