Inlägg

Inlägg som Vatten har skrivit i forumet
Av Vatten
Skrivet av tactoad:

Toppade runt 60% CPU när den gick som hårdast. Den har ju fyra kärnor men eftersom openvpn är enkeltrådat så vet jag inte hur hårt resten av kärnorna körde. För hemmabruk är det en klockren burk. AES-NI stödet verkar ju göra en hel del. Körde torrents så det var mest ner än upp.

Tackar.

Jag hittade precis en tråd med samma Core i7 4500U med Intel-NIC som nedanför. Där visar sig en N3150-test pressa 117Mbps med OpenVPN i syntetiskt test vilket ligger i samma liga som tidigare rapporterats här, medan 4500U klarade 281Mbps OpenVPN.
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=113610.0

Fläktlös N3150, Realtek NIC, 4GB ram och 32GB SSD - 165 dollar (1400 kr) och gratis frakt.
http://www.aliexpress.com/item/New-Minipc-Quad-Core-Mini-PC-W...

Fläktlös Core i7 4500U / 4510U, Intel NIC, 4GB ram och 64GB SSD - 340 dollar (2800kr) med gratis frakt.
http://www.aliexpress.com/item/Eglobal-Fanless-Industrial-Min...

Processorjämförelse http://ark.intel.com/sv/compare/87258,75460,81015

En slutsats: Med OpenVPN-tunnel passar N3150 för 100-lina och 4500U för 250Mbps-lina medan den sistnämna kostar det dubbla.

Jag hoppas jag har hjälp andra med denna tråd att hitta vettiga alternativ till fläktlös PFsense-router för OpenVPN.

Av Vatten
Skrivet av anon4992:

Mycket text med ingen substans. Du påstår att vi inte lär oss något om kommunisternas brott mot mänskligheten? Måste vara din skolfrånvaro eller ouppmärksamhet, blanda inte ihop det med någon mörkläggningskonspiration. Olika sidor av våldsbenägna idioter. Varför det just nu diskuteras mest om nazister är ju för att dom är på stark väg framåt. Kommunistpacken finns också, men är så få, än så länge iaf o påkallar ingen direkt uppmärksamhet.

Det verker vara många som inte lärt sig mycket om kommunisems vidrigheter då många går runt och identifierar sig som kommunister. Har dom inte fått reda på hur deras hatobjekt nummer ett, kapitalismen, finansierade kommunismen i Sovjet? Det finns mycket mer vidrigheter om kommunismen som inte berättas om i Sverige men i öststaterna.

Skrivet av the squonk:

Ok, du listar en himla massa elände, fine. Du förutspår tom världskrig och massutplåning, fine. Men du föreslår inget alternativ, det gör hela inlägget en aning poänglöst.

.........

Mitt förslag till att göra världen bättre är att människor börjar titta inåt och läka skiten dom bär istället för att sprida elände, men mänskligheten är inte mogen som jag indikerade på i tidigare inlägget. Bättre att anpassa sig till samhället, lära sig av det och arbeta med sig själv så man sprider harmoni istället för elände och sedan dör man. En självisk metod.

Inte massutplåning men det kommer bli mycket mer oroligheter. Alla bomber och skjutningar (Utförd av emigranter) vi sett i Europa kommer bara att öka. Väldigt många idag är förbannade men bär det inombords och när det är moget kommer det bli stora konflikter mellan europas befolkning och emigranter. Många emigranter åker hit för att ta över Europa och det vill inte europas befolkning. Det kommer smälla. Det kommer bli (mer) blod på gatorna. Hur skall jag stoppa det? Kan inte så då är det bättre att anpassa mig till hur Europa kommer se ut i slutet av min livstid. Mesproppsvensson-metoden.

Någon form av stat men en väldigt liten stat med anknytning till lokala befolkningen. Ta tillbaka makt från Bryssel och Stockholm ut till små kommuner och byar. Inte anarki för mänskligheten är inte mogen att bära ansvaret av sig själv utan behöver något som bestämmer över dom, stat eller flera tusen år gamla texter. Tyvärr...

Skrivet av Mr.Borka:

Men vad fan är det du skriver...
..........
Nej, du bör nog spendera lite mer tid med att reflektera runt verkligheten. Gå gärna ut någon gång då och då så du inte hamnar bara med andra domedags-profeter.

En bra skola hade varit att säga att detta är idag den accepterade förklaringen av en historisk händelse oavsett vilken händelse det må vara, sedan be eleverna granska den utan att få reprimander om felaktigheter i dagens förklaring uppdagas. Vi vet att historia ändras när ny information kommer fram men tyvärr är det ofta som vetenskapen att dom gamla måste dö innan nya mer genomarbetade granskningar kan komma till ljuset. På den vägen offras många, se bara kristendomens förtryck av vetenskap för det gick emot kristendomens "sanna" förklaring. Det är många som tror sig veta sanningen och medvetet förtrycker det som dom anser vara stolligheter/BS som i själva verket är sant eller är sanningen på spåren.

Om jag skrev att massmedia skrev om kommunismen så var det fel. Det är tyst från deras sida. Jag hade gärna sett fler dokumentärer på TV om kommunismens baksida än Soviet Story. Det visas mycket om Hitler men knappt något om kommunismen som var värre på alla fronter.

Makt och korruption går ihop. Där makten är koncentrerad kommer korruptionen kort där efter. Därför är jag emot maktcentraliceringen oavsett det är Sverige USA, Bryssel eller religioner som har makten.

Jag är inte med i någon sekt vad jag vet av. Jag ser mer att mänsklighetens utveckling går i cykler och då väldigt mycket oroligheter idag och med minusränta så står ekonomin och vacklar samt det laddas upp för en stor konflikt mellan europas befolkning och emigranterna, och även en konflikt mot etablissemanget som nu blev synlig med BREXIT.

SD/Höger/extremhöger/nazister/alt-right/1488 och andra grupperingar växer nu för att många går dit då flesta andra alternativ som varit vid makten inte har gjort ett bra jobb. Trump blev republikanernas kanditat men folk valde inte Trump helt för att vad han säger utan för att han är inte en del av etablissemanget i USA, en frisk fläkt och ett alternativ till yrkespolitiker. Dessa grupper kommer bara växa sig starkare närmsta åren och dom kommer ta mycket mark i Frankrike och Tyskland nästa år. Det ligger i tiden.

Det kommande kriget har koppling till det som idag förekommer i mellanöstern. Det laddas inför det med terrorismaktiviten vi sett i Europa senaste året. Kanske det bryter ut där då Ryssland, Syrien, Kina står på ena sidan och USA, Turkiet (som stödjer ISIS), NATO står på andra sidan. Stora krig bryter ofta ut i ekonomiska kristider och ekonomin får nog gå ner en hel del innan kriget bryter ut på allvar.

Av Vatten
Skrivet av anon4992:

Minns dig sedan tidigare diskussioner så håller mig kort.
SD ska aldrig behandlas opartiskt. Då kan vi lika gärna begå Tysklands misstag med nsdap. Kul att dom du försvarar för övrigt finns på bild tillsammans med nazister. Googla, men det visste du redan, men försvarar det ändå. Just min poäng med mitt inlägg ovan, ovetande, okunnig, bryr sig inte eller vad nu det beror på. Det är sekundärt hursomhelst. Hur vi stoppar dig o likasinnade bör ha högsta prioritet. Tyvärr är nog Lövfen för klen för uppdraget.

Skickades från m.sweclockers.com

Idag blir vi lärda av skola och massmedia vad som påstås vara sant (Läs böcker som 1984 och Du Sköna Nya Värld hur befolkningen skall tänka "rätt" och vara som ett kollektiv av robotar). Som barn saknas kritiskt tänkande och det är ofta där grunden för en människas personlighet och identitet formas (Flesta som blir programerade att identifiera sig med en viss religion som barn av föräldrar och har ofta den livet ut, sin identitet som man då blivit påtvingad)

Om en utsätts för daglig bombning av en version av en händelse så blir det som en 10-filig motorväg i huvudet och andra vägar blir igenvuxna små stigar. Detta gör att information som tar motorvägen lättast faller till smaken. (Se alla hata SD-människor. Nej, jag stödjer inte SD.)

Idag kommer det ut busslaster med information över hur mycket vidrigare kommunismen har varit mot vad nazimen gjort. Men på grund av skolan och massmedias totala blackout över folkmord på påtvingade svälter av länder, samt våldtäktsvåger och massmord kommunismen, ÄVEN UNDER PSYKOPATEN LENIN, har förekommit så totalt ignoreras detta för att hata nassarna är motorvägen i allas huvud. Jag kan tänka mig att västvärlden skyddar sina allierade genom att mörka kommunismen vidrigheter. Prata med polacker om vilka som var värst under WW2. Nazzarna eller kommunisterna som våldtog kvinnor, gamla och barn till döds och även fortsatte efter offrets död. Hur detta ignoreras fattar jag inte. Hur kan människor idag identifiera sig som kommunist när faktan slår dom i ansitet? Är det deras identitet? Är det lika svårt att slita sig från kommunist som en religion eller nya religionen som är Global Warming-sekten? (Jag förnekar inte att mänsklighetens beteende idag har många negativa effekter på jorden men koldioxiden är väldigt överdriven)

WW3 kommer starta innan 2020. Kanske redan 2017. Öppna ögonen för att se vad som händer. Folket ställer sig upp (BREXIT) och politikerna motarbetar (Ny omröstning?). Vi lever nu i kollapsen av väst. Två läger där klyftan på växter. Sedan importeringen av religösa extremister (Som massmedia sopar under mattan även när det finns hutlösa mängder bevis på flera immigranter åker hit bara för att utföra "guds vilja". Detta delvis troligen pga USA och deras allierade älskar att bomba sönder mellanösten) som planerar att förstöra och mörda befolkningen i Europa gör inte saken bättre.

Det är så j***a synd att se hur otroligt omogen mänskligheten är. Grupperingar hit och hit som tror sig vara dom sanna troende, renaste rasen, guds utvalda folk, sanna politiken och vägrar lyssna på sina meningsmotståndare. Jag har hört av sådana som tror på reinkarnation att jorden är ett unikt ställe i universum och är ett ställe för själar skall utvecklas. Jag idag förkastar inte den idén för hur genom senaste par tusen års historia har det bara varit en massa lidande för när en själ då är full-lärd så återvänder den inte till denna planet. Bästa sättet att lära sig på är att göra fel, och hur det ser ut på jorden idag så gör miljarder och åter miljarder människor fel efter fel.

Jag stödjer inte någon form av socialism, och det inkluderar nationalsocialismen/nazismen. Där staten har mycket makt och blir väldigt lätt korrumperad. En av anledningarna till BREXIT-omröstningen.

Av Vatten

Om man har en ren speldator bör man ändå ha antivirus. Om en annan maskin i nätverket får virus på sig så kan det spridas den vägen av sig själv genom icke täpta luckor i operativsystemet.

När ADSL var relativt nytt och Windows XP var det primära operativsystemet där ute så kunde datorer få virus på sig under installationen då ADSL-modemet var pluggat rakt in i datorn utan en router emellan. Ha alltid en router oavsett vad på fasta uppkopplingar. Att inte virus spridit sig mer när 3G-donglarna blev populära då det var publikt IP rakt in på datorn, eller har jag fel?

Av Vatten

"Europe’s nations should be guided towards the superstate without their people understanding what is happening. This can be accomplished by successive steps, each disguised as having an economic purpose, but which will eventually and irreversibly lead to federation."
Jean Monnet, grundare av EU

Jag tror etablissemanget nu kommer straffa britterna så som grekland har straffats/hanterats dåligt. Hur vågar britterna bryta sig loss från Europeiska Unionen där det finns en icke folkvald president och andra icke folkvalda toppar som styr.

EU och Euron är döende. Varför vilja vara kvar i det?

Om EU verkligen var ett fredprojekt arbetade för fri handel och rörlighet men lät medlemsländerna styra sig själva och ha egna lagar, fiskvatten och gränskontroller så hade detta projekt varit toppen. Precis som en stat inte skall stå med pekpinnar uppkörda i allas näsor om hur man får göra dittan eller dattan. Låt människor bestämma lite över sina ena liv. Låt människor ta risker och lära sig av sina misstag.

Vi har tre lika stora omröstningar framför oss. USA, Frankrike och Tyskland.

Det kommer vara en mycket turbulent tid dom kommande åren när befolkningen höjer sin röst mot genomkorrupta eliten. Se bara hur Republikanerna i USA stödjer Hillary då Trump inte är en del av inre kretsen.

Av Vatten

Om Intel sätter krav på datortillverkarna så kan AMD göra det samma. AMD kan börja med att själva släppa stängda mjukvaran till deras grafikkort så deras "open source"-drivrutiner verkligen är open source.

Sedan kan AMD sätta krav som att på bärbara datorer skall skärmen vara 16:10 och matt. Även en musplatta värd namnet som minst har dubbelscroll och samma funktioner som Apples datorer 10 år tillbaka. Annat krav kan vara är att inte kombinera ljudupp/net/mute med F-tangenterna och annan sådan idioti. Kopiera Thinkpads äldre tangentbordsupplägg rakt av!

Ett annat krav är att datorn skall ha komponenter från andra tillverkare som inte kräver proprietär mjukvara för att fungera. Denna hårdvaran finns redan så det är bara att välja rätt komponenter.

Andra krav AMD kan sätta är att flesta kablarna till bärbara datorn går in på ena sidan. Ström, skärm, nätverk, ljud-ut, mikrofon och någon USB. USB kan/bör finnas på båda sidorna. Detta för att göra det enklare och slippa helvetet som idag med ström, skärm och nätverk är fördelade på två sidor.

Det kan AMD börja med. Sedan tillverka strömsnåla vardagsprocessorer som endast behöver en svag fläkt så datorn i stort sett är ljudlös. Även inte integrera någon form av bakdörrsteknik som Intels vPro eller ME i hårdvaran.

Av Vatten
Skrivet av tactoad:

Den här http://www.aliexpress.com/snapshot/7718051044.html?orderId=75...
Vi köpte 5st då flera på jobbet var intresserade så vi fick rabatt oxå. Körde stenhårt i ett par timmar för prova både VPN-tjänst samt hårdvara, helt utan problem. Har inte hunnit göra en permanent lösning där NASet ligger på ett separat nät.

Då ni körde maskinerna stenhårt, vad toppade maskinerna på? Jag hör och läser från flera håll att Celeron N3150 kan köra 100Mbps-linor (Ena hållet eller båda samtidigt kommer inte fram) i 256bit OpenVPN men vart ligger verkliga taket på? Fick ni något sådant resultat?

Av Vatten
Skrivet av a08steis:

Jag har två st pfsense routrar, en x750e watchguard och ett bygge från mini-itx.se
http://mini-itx.se/mp557d2500ccdubblalan23xcom-p-863.html?cPa...

Båda kör OpenVPN och sitter med 100/100.
Watchguarden klarar av att maxa utan problem, mini-itxen får jag ut ca 70,80% av hastigheten.

Sammanställning med processorer och dess statistik

http://ark.intel.com/sv/compare/59682,71995,78867,87258,75460...
1. Atom i Mini-itx.se-rigg. *
2. OVPNBoxens processor.
3. Celeron-processorn i backspaces exemplar. (https://forums.untangle.com/hardware/33827-good-news-intel-j1...) **
4. http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=103673#p515300 ***
5-6. Intel i backspaces exemplar. (datorn http://www.aliexpress.com/item/Eglobal-Fanless-Industrial-Min...

Celeron J1900 och N3150 verkar passa bäst för 100Mbps-linor, och då inte samtidigt.

* Atom D2500: 70-80% av 100/100-lina.

** Celeron J1900 "I just tested a OpenVpn session and I can transfer files up to 102 Mbit/s."

*** Celeron N3150 "The box will route gigabit all day with no issues and run IPSEC AES-256-CBC at about 125Mbit without AES-NI enabled, OpenVPN AES-256-CBC will only push 98Mbit. Enabling AES-NI support at the kernel level brings IPSEC AES-256-CBC to 400Mbit and OpenVPN AES-256-CBC to 122Mbit."

Av Vatten
Skrivet av backspace:

@Vatten: Nu scrollade jag bara igenom den där sidan lite snabbt, den listar Realtek som nätverkskort så ha det i åtanke innan ett eventuellt köp.

Det är synd, men hur mycket negativ effekt har Realtek-korten på maskinen i sig? Processorn i sig är rätt kraftig och maximala trafiken igenom ligger på 250Mbps åt ena hållet.

Det bör finnas en maskin någon stans som har det som eftersökes i denna tråd, men vart?

Jag testade att sätta ihop ett mITX-system med två Intel-kort och relativt litet chassi och en kanske passande CPU-kylare.

CPU: Intel Core i5 6600T (vPro - 35W) - 2200 kr
KYLARE: Scythe Big Shuriken 2 Rev. B - 400 kr
MB: Gigabyte GA-H170N-WIFI - 1200 kr
RAM: 1x4GB DDR4 PC19200 - 200 kr
HDD: M2 Transcend MTS800 TS32GMTS800 32GB - 300 kr
CHASSI: EMKO Case EM-150/Ext (Svart) - 400 kr (Mini-itx.se)
PSU: Pico PSU 80W+80W-adapter (Och Adapterkabel 4-pin(molex) till ATX12V 30cm) - 600 kr (Mini-itx.se)

Slutpriset blir minst 5500kr utan frakt. Saftigt...

Av Vatten
Skrivet av CROE:

Funderar på att köpa följande (i5 5257U): http://s.aliexpress.com/nue63yYn

Krävs rätt mycket kraft för att kunna kryptera en 100-lina, man bör nog ha en budget på minst 3.000 SEK efter vidare forskning till ämnet.

i5 5257U är Dual Core med HT och har stöd för AES-NI. Den borde klara av krypteringen bra. Den modellen du tipsade om har flera expansionsalternativ. 2,5"-disk, två mSATA och full PCIe och en halv PCIe. Mycket expansioner den erbjuder. 2800 kr för 4GB och 64GB SSD.

Jag fann samma maskin men med snabbare processor, och den också gratis frakt till Sverige. Core i7-processorer av olika slag men sidan verkar buggat ut lite. Tyvärr minsta SSD-alternativet är 128GB och då med 8GB ram.

Mini PC computador 5th Gen i7 5500U 5557U 5600U Desktop Fanless Windows 8 XBMC Barebone Large Gaming PC i7 Core Iris 6100
http://www.aliexpress.com/item/Mini-PC-computador-5th-Gen-i7-...

Skillnad mellan processorerna.
http://ark.intel.com/sv/compare/85215,84993,85214,84985

i7 5557U vs i5 5257U
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-5557U-vs-Intel-Core-i5-...
Mer cache, högre klockad = winwin

i7 5600U har stöd för vPro vilket kan ses som ett säkerhetsproblem. i5 5257U (28W), i7 5500U (15W) och i7 5557U (28W) har inte stöd för vPro. Hur är det egentligen med Intel Management Engine (ME)? Hur säkert är det med den tekniken på en maskin som skall agera router?

Vad för nätverksskort har dessa maskiner? I denna prisbild är det troligen Realtek-kort. Inte det bästa.

Det hade varit bra att hitta faktiska OpenVPN-tester med någon av dessa processorer för att se hur väl dom fungerar.

Av Vatten

Tre månader gammal tråd men jag letar efter en liknande lösning. Tyst liten smidig låda med PFsense som klarar att köra OpenVPN-kryptering på 100 eller 250Mbps-lina. Plus i kant om den har USB3 för potentiell enkel filserver. På OVPNs sida står det att den klarar 600Mbps OpenSSL men betyder det att den klarar 250Mbps 256bit OpenVPN?

Finns det någon lista över liknande produkter och vad dom har för OpenVPN-prestanda?

Av Vatten

6300 kr NUC
https://www.inet.se/kundvagn/visa/9459299/

Intel NUC i5 6260U Skylake 2,5" (Med plats för mer lagringsutrymme)
Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz Impact SO-DIMM
Samsung 850-series EVO 500GB M.2

För kontorsarbete kommer den räcka mer än väl och heller knappt synas. Montera bak på skärmen?

Av Vatten
Skrivet av Segas:

Och all j*vla reklam man får hemskickad? Står klart och tydligt INGEN REKLAM på brevlådan, men det är väl som med reklam som slinker igenom Adblockfilter...

Om det är reklam med returadress så stryk över din adress helt, skriv ÅTER AVSÄNDARE och lägg på det på lådan.

Av Vatten

Jag gillar inte denna idé. Som med vissa operatörer prioriterar vissa tjänster eller sidor på mobilsurfen med gratis surf gillar jag heller inte. Varför inte bara göra internet lika för alla webbsidor och tjänster och sedan låta användarna avgöra?

Skrivet av heatm:

Med det sagt är det mest kids som använder adblocker, för dom vet inte hur det är att betala för saker och att inget är gratis.

Jag använder adblock men använder whitelist. Webbsidor för mig måste bevisa att dom är värda reklampengarna och då hamnar på min whitelist. Där bland annat sweclockers.

Av Vatten
Skrivet av qscwdzeax:

Service Pack 1 kom februari 2011.

Windows 7 SP2 då...?

Men varför gör Microsoft det lättare för att installera Windows 7 när Microsoft själva vill utrota det från världen genom att tvinga på alla Windows 10?

Av Vatten

Alltså Windows 7 Service Pack 1.

Av Vatten

Kriga med Skylake, men med 250W?

Av Vatten

Och folk betalar pengar för att använda Windows ?!?!!!!

Av Vatten

...köp mera, spendera, så mycket som vi kan, för kung och fosterland.

Av Vatten

Många av dagens spel kan väl inte piratkopieras och spelas online så där är det ingen mening att piratkopiera. Gamla spel kopieras då det är nostalgi och kan vara svårt att hitta, eller man tidigare köpt ett exemplar så varför betala igen för ett 15+ år gammalt spel?

Program - Adobe tjänar storkovan på att Photoshop har varit populärt att piratkopiera. MacOS är gratis och Windows vill ingen använda frivilligt.

Musik piratkopieras inte mycket idag pga strömningstjänster. Om utbudet är skit på dessa tjänster så är det inte piratkopierarnas fel i detta fallet utan ofta skivbolagen. Vem bryr sig om megakändisarnas inkomster som ligger på ett par miljoner dollar om året?

Filmer piratkopieras men det är för att utbudet är idag av så låg kvalitet att det är inte värt pengarna och att gå på bio kostar apa idag. X-Men: Apocalypse ligger på 125 kr och då inte ens 3D. En fördel med Hyreshästföreningen med biljetter för 80 kr.

Piratebay och andra sidor som den är ofta en tjänst för att hitta det mycket udda. Det finns andra som hamstrar och har många TB med data men dessa gömmer sig på andra ställen. På dessa ställen är det verkligen guldgruvor för dom udda musikalbumen, TV-seriena och annat som inte hittas någon annan stans och ofta inte ens i butiker eller skivsamlingar. När APB-maffian går till attack mot dessa ställen så attackerar dom kulturarkiven många har byggt upp på sin fritid på egen bekostnad. "Ni är bara tillåtna att konsumera det vi tillåter."

Det APB och nu domstolen har gjort går i spåren av bokbränning. Men vad kan man förvänta sig av etablissemanget?