Inlägg

Inlägg som Vatten har skrivit i forumet
Av Vatten

Bra att göra att enheten är stabil för sig. Ett gott tecken även med DD-WRT installerat på den.

Av Vatten

Du kan sänka kvaliten i Handbrake. Drog ner programet precis och det ser ut så för mig under fliken Video. Du kan välja vilken RF-kvalitet eller Bitrate. Ljudet tar inte mycket plats i en film. 128kbps blir ca 1MB per minut.

Går det inte att rippa en DVD med ffmpeg? Ett script för terminalen, världens bästa ställe för fredagsmys.

Av Vatten

TP-Link WDR3600 - 3G-modem och printerserver i ett med DD-WRT/Tomato?

TP-Link WDR3600 - 3G-modem och printerserver i ett med DD-WRT/Tomato?

Jag skall sätta ihop en billig router-lösning som inte är dumsmål för en vän. Är ute efter en router som mjukvaran/firmware kan ersättas med DD-WRT eller en Tomato-fork, kostar under 500 kr, Gigabitnät har USB-port som kan använda 3G-dongle för Internet. Efter sökande hittade jag fyra modeller. Specifikationslistan kopierad från DD-WRT.

Model HW rev FCC ID Platfor [MHz] RAM Flash Wireless NIC WLAN standard Eth. port count Power Input Special min Features Stödjs av minst Asus RT-N15U - MSQ-RTN15U Broadcom BCM5357r2@500 64 8 SOC b/g/n 2T2R 4 GBit LAN 1 GBit WAN 12V 1A 1 USB 2.0 TBD Tomato TP-Link WDR3600 1.x TE7WDR3600 Atheros AR9344@560 128 8 SOC + Atheros AR9582 a/b/g/n 2T2R 4 Gbit LAN 1 Gbit WAN 12V 1.5A 2x USB 2.0 DD-WRT TP-Link WR1043N(D) 1.x TE7WR1043NX Atheros AR9132@400 32 8 Atheros AR9103 b/g/n 2T3R 4 Gbit LAN 1 Gbit WAN 12V 1.5A USB DD-WRT, OpenWRT Netgear WNR3500L v2 PY310400153 Broadcom BCM5357@480 128 128 Broadcom b/g/n 4 LAN 1 WAN 12V 1.5A USB, Gb switch TBD Tomato

Asus RT-N15U och TP-Link WE1043N(D) går bort då dom har sämst specifikationer. Jag har god erfarenhet av Netgear-modellen med uptime på två månader utan något som helst strul med en Tomato-fork. Enda omstarterna har varit vid firmware-uppdatering. Nu har jag fastnat för modellen TP-Link WDR3600 för att den har också 5GHz WLAN och två USB-portar. Då kan enheten ha 3G-dongle och agera printerserver.

Hur är denna enhetens stabilitet?
Kan den agera 3G modem-router och printerserver samtidigt?

Kan vilken skrivare som helst användas till vilken printerserver som helst och hela stödet ligger på datorerna som skall skriva ut? Fungerar en gammal USB HP Deskjet 5150 att fungera med DD-WRT/Tomato-fork?

Av Vatten

Microsoft Intellimouse Optical

Letade i mina förråd då jag bytte till vänsterhanden och hittade den. Kändes konstigt i början men märkte hur bra det är med sidknapparna där jag surfar. Vänstra sidknappen går bak bland sidor och högra framåt. Har letat efter en ersättare men inte hittat någon bra. Vill ha en knapp på vardera sida och ett tiltbart scrollhjul. Steelseries Sensei Raw piper konstant och extremt känslig som gör den till ett icke-alternativ. Inte heller tilt och två knappar på sidorna. Den hade bra passform.

Av Vatten

Tackar för tipset. Skall skicka tipset vidare.

Av Vatten

Ett tecken på att Microsoft är för mer frihet än Apple? Apple stödjer inte FLAC eller Ogg i iTunes. Microsoft använder också "bas 2" mot Apple som gått över till "bas 10" men som kan fixas med en patch. Kan hoppas att Microsoft också slänger in stöd för ext3, ext4 och andra GNU/Linux-filsystem. Eller kanske släpper ExFat helt 100% fritt så det finns ett filsystem för USB-stickor mellan Windows, Mac och GNU/Linux.

Av Vatten

Tackar.

Av Vatten

Fujitsu Amilo Xi 3670 - Hitta ersättningsfläkt

Jag hjälper en som har en Fujitsu Amilo Xi 3670 som är en gigantisk släpbar dator med 18"-skärm. Fläkten har gett upp och den behöver bytas. Jag har inte tillgång till datorn så jag kan inte se hur fläkten ser ut. Jag har sökt på ebay, aliexpress, specifika laptopreservdelssidor men inte funnit någon ersättningsfläkt som är tillgänglig.

Jag har funnit fläkt med en kylfläns som inte finns behov för men inte i lager: http://qtcspares.co.uk/fujitsu-amilo-xi-3670-cpu-cooling-fan-...

Jämför jag fläkten på 3670-produkten ovan och denna på 3650 så ser det ut att vara samma men den är begagnad och även den medföljer kylfläns som inte finns behov för. Över 300 kr inkl frakt för en begagnad fläkt tar emot: http://www.ebay.com/itm/Fujitsu-Amilo-xi3650-fan-and-heatsink...

Känner ni till någon eller något företag som har denna fläkt men ny? Finns det en gömma på ebay jag inte hittat?

Av Vatten
Skrivet av mfm:

Om han inte är betrodd med kontokort så kan han köpa värdebevis för mobilt bredband för Comviq kontant på pressbyrån osv.

Han är inte betrodd för att han inte vill vara betrodd. Han går inte in i kontrakt med användande av person. Han kan lagen bättre än dom på Skattevärket. Svårt att förklara.

Med Tre så såg jag att man kan köpa värdebevis i butik och knappa in på deras webbsida. Synd att deras 90-dagarsladdningar endast kan köpas via internet.
https://www.tre.se/privat/bredband/3bredband-kontant/Oversikt...

Med Comviq så hittade jag i deras FAQ att man kan köpa värdebevis och ladda på via internet men inget om kontant mobilt bredband bland deras tjänster.
https://www.comviq.se/kundservice/artikel?article=79

Telia har påfyllning via internet.
http://www.telia.se/privat/bredband/abonnemang-kontantkort/pr...

Det verkar som om flera stora operatörer fungerar att ladda kontant bredband med värdebevis via internet så tvång av speciell mjukvara verkar inte finnas. Lösningen med DD-WRT och USB-dongle ser ut att det kommer fungera bra. Måste bara få tag på en sticka som stödjs av DD-WRT.

Alla frågetecken ser ut att ha rätat ut sig.

Tackar för all hjälp.

Av Vatten
Skrivet av foppson:

Du kan med DD-WRT använda WNR3500L som en accesspunkts klient, dvs ansluta mot grannens WIFI och få detta via tråd från LAN-portarna, det kan eventuellt gå att köra den i repeater-mode och få trådat LAN via portarna, att köra Accesspunkt och Accesspunkt i kientläge samtidigt går nog inte men repeaterläget blir ungefär samma ifall du kan få ut det via LAN, min TP-link repeater fungerar på det sättet.

Efter en läsning av din text så gjorde jag det jag först borde gjort. Gjort en liten sökning för att finna svaret, som jag nu gjorde.
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Client_Mode_Wireless

Citat:

"A router in Client Mode connects to another wireless Access Point (the host router). It uses its wireless connection as the WAN interface, and shares the internet connection only to the LAN ports. It is not seen as an access point by laptops or other computers scanning for AP's and does not accept wireless connections from client devices. The AP is not required to be running DD-WRT firmware. "

Efter mer sökning så hittade jag en ännu bättre lösning. Repeater Bridge. Det förlänger det trådlösa nätverket och tillåter trådade datorer koppla till routerns switch. PERFEKT
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge

Tack för att du fick mig att börja söka.

Skrivet av NordhNet:

De flesta operatörer kan väl ladda kortet direkt vid betalning så han slipper ta ur simkortet?
Alternativt så kan man (om man får en kod) oftast surfa in på operatörens hemsida, slå in nummer och kod och på så sätt fylla på det.

Vid betalning? Kan man gå till en butik och uppge möjlig uppgift om SIM-kortet för att få det laddat? Har dessa mobila bredband också ett telefonnummer eller annan uppgift som står vid köp av kortet?

Kan kommer flytta till nära en storstad så val av operatör är troligen inget problem. Finns det någon operatör där man kan betala i butik för förlängning av kontant 3G-internet och fylla i uppgifterna via Internet, en sida man alltid kommer åt även efter betaltiden gått ut för tidigare betalda period?

För Telia så kunde han betala via kortflytt till mobil och skicka ett SMS eller via mjukvaran som kördes i Windows. Hur det är med andra operatörer vet jag inte.

Skrivet av foppson:

Eller så kan man nog ladda kortet via sin internetbank via telefonnumret.

Han har inte internetbank, av lagliga skäl, så det alternativet är inte möjligt.

Av Vatten

Dela kontant 3G vid DD-WRT och betala?

Jag känner en som snart kanske kör med kontant 3G mobilt internet, av lagliga skäl (Abonnemang är inget alternativ), pga flytt och vill ha möjligheten att dela uppkopplingen till sina datorer och helst kunna förlänga betalda perioden. Förut har han kört mjukvara på Windows-dator där kan skrivit in uppgifterna från kvittot han fått från butik för längd surfperiod. Under Linux Mint 13 så var det att plugga in USB-stickan och det fungerade direkt men för att betala så var han tvungen att plocka ut SIM-kortet ur USB-stickan och sätta det i en mobiltelefon för att skriva in betalkoden och förlänga tjänsten.

Hårdvaran...
Det är tänkt att användas en icke operatörslåst USB-sticka och router Netgear WNR3500L (400 kr för en stabil router med stöd för DD-WRT. Finns det bättre alternativ ute på marknaden med stöd för DD-WRT kring den prisklassen? Gigabitnät, INTE D-LINK!) och installera DD-WRT på den. Går detta att lösa via att logga in på routern via exempel SSH och skicka nödvändiga meddelandet? (Det är mer nörden i mig än han som frågar detta)

Sidfråga. Är det möjligt att använda Netgear WNR3500L med DD-WRT för att ansluta till en grannes trådlösa nätverk (Som delar med sig av loginuppgifter) och dela ut nätverket via routerns portar? Kan man då använda routerns interna trådlösa nätverksskort för att logga in på grannes nät och även skapa ett lokalt nätverk eller behövs det då ett USB-nätverksskort? Inte för krångliga lösningar med mycket hackande i terminal. Skall kunna lösas via webbgränssnittet.

Dela ut internet via USB-sticka fungerar garanterat ser jag med internetsökningar men att betala kontanta internetuppkopplingen är jag mycket osäker om det fungerar då det känns som en udda fråga. Finns det lösning på detta problem?

Av Vatten

Precis som Radiotjänst, identifiera dig inte med det dom vill att du skall identifiera dig som och tacka vänligt nej. Om du inte tar emot erbjudandet som erbjuds så kan du inte åka dit. Du kan inte bryta ett kontrakt du inte gått med på.

Av Vatten

*host* *harkel* Det är jag som är "arga grannen". Jag vill inte bara vara arga grannen som gnäller utan vill också erbjuda en lösning på problemet grannen skapar, så dom kanske kan sänka basen men fortsätta njuta av bas. Basljuden jag hör kommer från en punkt från grannen och där står bashögtalaren. Om jag lyckas få så basens fysiska vibrationer inte går in till mig så har mycket av problemet försvunnit tror jag.

Av Vatten

Hur bra fungerar ComHem i Göteborgstrakten? Är det värt att gå till Comhem för lägre kostnad? Hur är stabiliteten idag och hastighet? Nertider?

Min nuvarande leverantör BBB höjer priset igen, till 369 kr, på kort tid och mitt behov på snabb lina har minskat. Linan är 100/10 fiber och har varit nere max 5 kortare stunder på 8 år. Såg att Comhem har nu erbjudande på 250/10 i 12 månader för 250 kr och sedan kan jag gå ner till 50/10 för 289 kr om inte ny kampanj kommer.

Comhem har mycket negativt omdöme på nätet men mycket av det är flera år gammalt. Hur är det idag? Kan problemen vara lokalt relaterade i bostadsområden som kopplade till viss utrustning? Hörde med en på Comhems support och mycket problem förr var kapacitetsproblem eller hemtelefon som strulade men som idag är dom problemen borta.

Det är för mig onödigt mycket att betala 369 kr även om tjänsten förövrigt fungerar felfritt och behöver ingen extra onödig utrustning som modem/router som kabel-TV eller ADSL kräver. Att gå till BBBs 10/10 för 299 kr är inte lockande då Comhem har 50/10 för 289 kr innan erbjudanderabatt.

Av Vatten

Ljuddämpa bashögtalare (SD-fötter, Novibra, stenplatta?) på grund av arga grannar

Vilket är det bästa sättet att ljuddämpa en bashögtalare som står på ett bord så basen inte hörs ner till grannar i ett gammalt trähus? Jag har läst att vibrationsdämpning kan försämra ljudet men det är inte högst upp i prio.

Kombinationer jag sett här i forumet.
Vikt badhandduk - högtalare
SD-fötter - högtalare
SD-fötter - stenplatta - högtalare
SD-fötter - stenplatta - SD-fötter - högtalare

Hjälper verkligen en stenplatta att dämpa basen? Hur ljud en stenplatta basen? Kan tänka mig att SD-sten-SD-högtalare så dom vibrationerna som går ner från första SD tas upp av stenplattan så den vibrerar "bort" vibrationer istället för ner i golvet. Är det så det fungerar i praktiken?

Jag har även stött på något som heter Novibra, gummibitar med ränder.
http://www.svalander.se/shoppen/ljudfoerbattring/vibrationsda...

Går det att kombinera SD-fötter och Novibra?

Kan Novibra under bordsbenen minska vibrationer ytterligare? Kan detta vara en bra kombination som inte förstör ljudet allt för mycket?
Golv - Novibra - Bordsben och bordsskiva - Novibra - SD-fötter - Stenplatta - SD-fötter - Högtalare

Det kan nog vara en bra basdämpande lösning. Finns det bättre lösningar för maximal basdämpning?

Annan produkt jag precis stötte på
http://www.sofsci.com/sv/tassar
http://www.sofsci.com/sv/sofsci-d%C3%A4mpf%C3%B6tter

Någon som har erfarenhet av den? Hur är denna produkt jämfört med SD-fötter?

Hur har ni löst era basproblem i era lägenheter på bästa sätt?

Av Vatten

Vilket program eller funktioner saknar du i Linux?

Finns det något program där ute som ni skulle vilja ha till GNU/Linux men som inte finns eller open source-alternativ som idag inte alls tillfredsställer era behov? Ett problem som tvingar er att köra Windows parallellt eller via VirtualBox eller köra program via Wine?

Om du nämner var det du saknar så kanske någon annan här har en lösning på ditt problem.

Det jag saknar är fungerande BankID. Nu vid ett teknikskifte för BankID-systemet så utvecklar dom ingen GNU/Linux-klient och open source-alternativet FriBID fungerar inte med nya systemet och halvt med gamla beroende på vilken bank man har.

Av Vatten

A10-7850K skulle jag satsat på. Om du inte har mycket hårdvara i chassit utan vanliga moderkort, cpu, ram, några hårddiskar, optisk enhet så klarar ditt 250W-nätagg A10-7850K. Den kostar tyvärr 1300 kr.

Lista olika processoralternativ.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_accelerated_process...

Identisk grafik i A10-7700K och A8-7600 men A8 är långsammare och låst processor. A10-7850K har snabbast grafikkort och högst klockad av alla.

Av Vatten

Cat6e UTP räcker utmärkt för vanligt hem. Om mot förmodan cat7/8 STP/FTP/SFTP skulle vara ett krav så är det enkelt att dra om trådarna. Skärmad kabel är mer till för ställen med mycket störningar. I vanligt hem är skärmat onödigt. Jag har testat och fått gigabithastighet över cat5-kablar. Det var inte ens cat5e. Se till att dra i rör och inte i slang. Slang är djävulens påfund. Det kan vara ett mindre helvete att dra om trådar i slang om slangen är lös (vanligt problem), skarpa kurvor (vanligt problem), den är skräp (Om svensson köpt materialet) eller kanske lossnar i skarvar eller från dosor om oturen är framme.

Av Vatten

Jag flyttade musen till vänstra sidan tangentbordet då jag fick ont för att musarmen (högra) var vinklad utåt pga numpad. Det var en inlärningsperiod men nu fungerar det bra. Om jag spelar flyttar jag över musen till högra sidan tangentbordet.

Av Vatten

Har du inte sparat manualen till moderkortet?

Jag kollade på officiella sidan för moderkortet och alla SATA-portar är SATA2 (3Gbps) inte via något extra chip. Det spelar ingen roll vilken port du kopplar in disken på. Det vanliga är att systemdiskar kopplas på första porten, sedan andra diskar och sist optiska enheten.

Diskens prestanda kommer minska lite pga SATA2 men min erfarenhet är att extra kontrollerkort i billigare klassen är inte mycket snabbare än integrerade i chipsetet pga mer flaskhalsar som exempel i ditt fall, integrerat SATA2 i chipset eller skaffa kontrollerkort med stöd för SATA3. Det är nästan att slänga pengar i sjön för en liten prestandaökning.

http://www.asus.com/Motherboards/P7H55M_PRO/