Inlägg

Inlägg som Onotto har skrivit i forumet
Av Onotto
Skrivet av Philippk:

Att folk inte har reagerat på att han har endast en 2500k istället för 2600k....

Med tanke på att det betyder 0 i spel.

Men ja, 2st 6990 känns lite väl mycket, 2st gtx 580:n skulle jag ha satsat på istället! Med en 120ggb SSD

nVidia's priser är ett skämt, ATI ligger ett steg före och kostar nästan 300kr mer. 6950 är nästan lika bra som 570 och det kostar 800kr mer.

Skrivet av Trokder:

Trifire såklart! slår GTX 580 i sli men kostar lika mycket
Ehh diskussionen vart om att ta bort CF och nu vill du ha trifire? notera att man måste ha likadana kort XD
http://www.inet.se/kundvagn/visa/552917/trifire

Skrivet av Jonathanknet:

jag förstår inte varför alla klagar på 2st 6990? Han säger ju själv att den enbart ska användas till spel!
Han vill väl dra upp allting till max och inte ligga under 60 fps + att datorn ska hålla ett tag.
1 gtx 580 räcker inte särskilt långt.. köpa en dator för 25k o köra på ett single kort känns verkligen dumt.
Han vill ha så mycket prestanda som möjligt. Kör på 2 st 6990 eller 6990+6970 vilket är bättre än 3x580.
Angående ssd så tycker jag du borde köpa 2 ocz vertex 3 eller andra valfria ssd o köra i raid 0. Så du får ut så mycket prestanda som möjligt.

Håller med. Jag tänkte också så, kör man på prestanda så gör man de.

Skrivet av Nerfherder:

Nej, garantin upphör inte om du använder drivrutiner nerladdade från NVIDIA's hemsida.

I nuläget räcker 1x 580 för att köra vilket spel som helst på max med 4-16x AA utan någon märkbar drop i framerate.

1x 6990 är bättre och du kan troligtvis lägga på lite mer AA, men det är allt som kommer att märkas. Dock är 6990 lite mer framtidssäker vilket betyder att den räcker ett par månader längre.

Att köpa 2x 6990 är pengar i soporna ifall du inte tänkte köra tre skärmar och extrem AA pålagt manuellt. För samtliga andra användanden är det bättre att köra en större SSD så du får plats med spelen eftersom

Nätagg räcker med ca 900w till ett 6990, 120gb SSD för spel och OS, 8gb ram för att det är billigt och sandy bridge 2600k. Det äter alla spel levande. Ett 580 kort gör detta också och innebär att du har råd att köpa ny dator om ett år när (kanske) Ivy Bridge är släppt och förhoppningsvis nästa stora flaggskepp inom grafikkortsbranschen. Jag rekommenderar just nu 6990 trots att jag anser att NVIDIA är överlägsna generellt sett dock.

nvidia är skam, alltid bättre med bättre nätagg 1200w ger honom en stor chans att uppgradera i framtiden utan krussiduller, EN 580 kostar nästan lika mycket som 6990 bara de att 6990 är bättre.

Skrivet av Nerfherder:

Jag säger inte emot mig själv. Jag anser att ett GTX 580 är helt ok. 6990 rekommenderar jag som sagt. Det kanske är lika prisvärt i förhållande till prestanda men ligger högre i pris. Med en medelhög budget 16-18k kan man uppgradera sitt system tidigare rent ekonomiskt vilket gör att man kan ha en stabil hög prestanda lättare vilket är min åsikt. Att köpa ett flaggskepp varje generation är betydligt smartare än att köpa några 580*2 eller 6990*2. Ett av någon av dem känns hyffsat vettigt i nuläget.

Ett system med 1 580 eller 1 6990 är också betydligt bättre än ett system med två äldre kort eftersom man kan lägga på ett kort till OM man skulle tycka att stabila 60fps+ på en 60hz skärm inte räcker.

Nyss va alla emot mig för 6990 i cf, nu kan han lägga till ett kort OM, då kan han lika gärna köpa de nu och känna på dem här lilla prestenda skillnaderna istället för att vänta tills krävande spel kommer ut -.-

Av Onotto
Skrivet av Henrik29:

Känns dumsnålt att om man nu lägger 25 k på en burk att bara ha en 60 gb os disk. Jag gillar iallfall att ha alla spel och program på samma disk och då räcker inte 60 gb så långt.

Räcker till os , men han kan ju ta bort 1 6990 och då får han råd med mycket mer , inkludera ssd. Själv ser jag ingen användning av mer program än os. Spel? Laddar nästan först av dem alla när jag har 12mbit/adsl och en bra dator för 13tusen. Program så som redigering har jag gjort en kundvagn åt han, men tydligen vill han ha prestanda. Så om han valde 120GB ssd skulle de gå emot 25,5k fast jag ser de helt klart värt det, men de viktigaste är os och de kommer räcka.

Av Onotto
Skrivet av Kristensson:

Står heller inte något om spel så vad vill du komma fram till? Ja om man prioriterar prestanda då ska man inte kolla på varken HD6990 eller GTX590. Sen hur ett spel kan bli bättre när man redan har helt maxad grafik i högsta upplösningen med grym FPS det är en fråga jag också gärna skulle vilja ha ett svar på? Om vi ska börja räkna vartenda procent i prestanda så kan jag direkt säga att båda dina paket ligger många procent under jämfört med ett bra paket med riktiga saker som presterar och skalar bra tillsammans.

What's your point med jämförelsen? Det är prestanda för samma peng vi pratar om och inget annat. Vad du än har rökt så vill jag ha det!

Tesselation hur bra upplösning du än har så kommer fortfarande 6990's tesselation vara bättre än dom förra korten. Japp, Samma prestanda, samma peng bara att 6990 kan man vara säker med, olikt nVidia, jag har inte rökt något de var faktist Sweclockers som gjorde de och så upphör garantin om man använder deras drivrutiner (590) är inte de , det värsta du har hört? http://www.youtube.com/watch?v=sRo-1VFMcbc

Av Onotto
Skrivet av Kristensson:

Det är väl ändå inte bara spel du använder de övriga GB till? Riktiga fotoprogram och redigeringsprogram tar rätt stor plats och då krävs det att man har gott om utrymme. Sen alltid fint att ladda banan snabbare och starta alla program fortare. Haha jo alla har vi väl olika prioriteringar, kan man inte lägga 500 kr extra så man får plats med det nödvändiga på SSD för man köper grafikkort för över 10 000 kr så får man nog tänka och värdera om lite. För att köpa grafikkort för 10 000 kr är inte värt pengarna för fem öre för du kommer bara använda 50% av prestandan om ens det i nuläget.

Antar att han priotera prestanda, Står inget om redigering eller fotoprogram. Som sagt overkill är overkill de minsta lilla %'en ska va med. Jag gjorde 2 paketer, den ena redigering med ditt älskade nVidia kort och en prestanda. De är väll vad alla gamers prioterar först? Spel blir alltid bättre med bättre kort, jag kan ju säga att min kompis 6990 som han kör i CF presterar bättre än mina 6950 (upplåsta till 6970) som jag kör i CF, Det är inte en stor skillnad men skillnad är de.

Av Onotto
Skrivet av Kristensson:

Samma sak med GTX590, men eftersom vi nu pratar om HD6990 så valde jag att inte blanda in det i resonemanget. Båda korten är att slänga pengarna i sjön pga av alla dess nackdelar med prestanda, strömförbrukning, skalning, värme.. bara för att nämna några generella nackdelar. Korten är helt enkelt inte värda pengarna för det finns bättre alternativ. Nej det räcker inte till OS, program och spel. Jag hade då inte rekommenderat det för min egen ligger över 60GB när jag har allt det på den. Ja just vad jag också nämnde, det är bra att vi är överens på en punkt!

Spel kommer den inte räcka till men varför behöver han vara först med att ladda bana'n när han ändå kommer få vänta på dem andra, visst de kan vara bra när man kör singleplayer men frågan är, är de verkligen värt och lägga 800-1200kr bara för att ladda spelet några sekunder ? Med en högbudget dator och bra internet kommer han ändå vara en av dom första, os'n räcker om han tar bort onödiga funktioner. Jag vet de eftersom jag använder en EXAKT samma ssd och de funkar helt perfekt för att jag radera alla ONÖDIGA FUNKTIONER. 6990 i CF gör ingen stor skillnad men vill man va overkill så får man ta och satsa på de minsta :D, håller med om att de är inte värt de eftersom kommer kosta en hel del (el räkningarna) som jag även sa till Geim, Men jag kan lungt säga att 3x 580 presterar lika eller lite bättre än 6990 CF och man kan känna sig trygg med ATI kort, olikt nVidia, man vet aldrig om dom kommer brinna :S

Av Onotto
Skrivet av Kristensson:

Sämre köp får man leta efter. 2st GTX580 räcker. Att ens fundera på att köpa ett HD6990 är nog så kasst, sen att gå och köpa två ja då kan man lika gärna skicka pengarna till mig eller kasta de i sjön direkt. Sen Fatal1ty ger ingen extra strömförsörjning till grafikkorten utan den är bara röd och har ett häftigt namn. SSD:en är för liten om du tänker ha OS, program och spel på den och det finns dessutom bättre som är mer prisvärda. Du kan få ut bättre prestanda om du köper en dator för 15-20k och väljer rätt komponenter istället för den här rishögen.

Lyssna upp nu nVidia fanboy, www.sweclockers.com/recension/13610-amd-radeon-hd-6990
www.sweclockers.com/recension/12993-nvidia-geforce-gtx-580, tänk till innan du lägger upp nån skit kommentar. ssd'n räcker gott och väll till os. Han kan få nästan lika bra prestanda för en 20k men de gör inte en så stor skillnad över de priset.

Av Onotto
Skrivet av Mr Mayhem:

Ja det där paketet såg juh också riktigt nice ut. Behöver jag några fler extra fläktar eller kylning om jag ska driva 3 grafikkort? Något annat chassi eller ska jag ta det som är valt eller ska jag gå på hallonglass's chassi?
Jag såg att du ändrade SSD diskten till en OCZ SSD Agility 3 60GB, är den inge bra denna: OCZ SSD Vertex 2 60GB?

För ovanstående talare så vill jag bara ha 1 skärm, tycker det inte blir så schysst när det är en svart glipa emellan om man ska köra flera. Dock har jag aldrig kört med fler skärmar än 1 så jag kan inte rikrigt säga något om det, ska kika upp chassit du skrev också. Vad har du för tips om en bättre skärm en denna som är vald? och ljud?

//Greim

Silverstone Raver chassit är också sjukt snygg men själv tycker jag att NZXT'n är finare inte mycket att säga faktist. http://www.inet.se/kundvagn/visa/552026/2011-06-23

skärmen behöver inte bytas ut eftersom de är bara positiva funktioner för en FPS-spelare, 1ms respons 27" full hd, de ända som fattas är 120hz. Du är inte intresserad av 3D så jag föredrar att kö på en 27" än 24" 120hz. Om du ska satsa på nått är de SSD'n. Bytte ut nät agget för du behöver inte 1200w för singel 6990. Har du planerat att skaffa CF i framtiden kö på 1200w

Creative är bara skit. Bra ljudkort, skit service.

Av Onotto
Skrivet av Hallonglass:

Känns onödigt med 2 6990. Du lär kunna spela alla spel på maxade/höga inställningar ett tag framåt på ett kort, och 6990 CF ger dig inte alls så mycket extra prestanda som man skulle önska. Jag skulle personligen strunta i CF, byta ut chassit mot ett Silverstone Raven/Fortress 2, och sen spara massa pengar. Eller ta en större SSD/fler, bättre skärmar/nytt ljudsystem/whatever, om du verkligen är jättesugen på att spendera alla 25 000 kronorna.

Jo, men har man sagt att man ska köpa en dator för 25k förväntade jag att han ville ha de lilla minsta, sa de till han i privat men skillnad gör de. Faktist tycker jag att man kan få bra prestanda dator som presterar NÄSTAN lika bra som en dator för 25k för runt 18k Säger inte att paketet är bäst men slängde ihop ett paket och hoppades på de bästa Sa även till Greim att kolla upp med er andra SweC medlemmar och om ni hade bättre paket, släng bara ut de

Av Onotto
Av Onotto
Skrivet av Gely:

Tack, men jag gjorde en edit på min tråd. Vill gärna köra singelgrafikkort så man kan uppdatera senare med att lägga till ett till grafikkort! Eller är det värt att använda SLI?

ska du kö sli med den jag gjorde ska du välja ett kraftigare nät agg

Av Onotto

https://www.inet.se/kundvagn/visa/550024/kukram du kan byta ut ramen mot corsairr's bara 20kr skillnad, tog kukramen eftersom älskar namnet

Av Onotto
Skrivet av Dimid:

Hej vilken dator är bäst? ska mest spela wow och se på film.
Hur mycket fps får man i wow av dom?
och hur stor skillnad är det i prestanda?

http://shop.onoff.com/Produkter/Datorer__Kringutrustning/Dato...

http://www.netonnet.se/art/dator/gaming/gamingdatorer/hp-pavi...

http://www.netonnet.se/art/dator/gaming/gamingdatorer/hp-pavi...

Nånting värt att notera , Ska du köpa från onoff så köp med försäkring, Köpte en hp-compaq laptop för ungefär 1 år sen, den har minst varit på lagning 10gånger, eftersom när dom fixar de problemet jag har skickat efter, uppstår de ett annat problem, Dem hade sönder batteriet när dom skicka de till verkstaden, jag fråga om batteriet, då sa dem att de hade gått sönder och inte kunde ersättas, jag har ju försäkring och garanti + felet är ert, jag sa att jag hade reklamationsrätt och då fick jag en ny batteri, går aldrig och lita på onoff, iallafall inte här jag bor, däremot så har grannstaden's onoff mycket bättre service men fortfarande dåligt. Anledningen för att jag köpte laptopen på onoff var för att de var nära där jag bodde. Förlåt för att jag skrev min lilla historia fast vill bara varna alla andra.

Onoff får 2/10 av mig

Finns nåra intressanta saker i onoff ändå, kan inte klaga på emm.. joo .. emm, kameran gick sönder, gjorde ingenting åt saken även fast jag hade garanti, men vänta lite headseten funkar ju lite sådär.. Man får ju inte ens en chans, onoff vill bara sälja slut på deras grejjer dom bryr sig inte om deras kunder

Av Onotto
Skrivet av aref770:

Jag har en Gigabyte 6950 och jag använder 11.5

Konstigt, har också gigabyte 6950 för mig fanns de ingen problem med att ladda ner det.

Av Onotto
Skrivet av Samurai237:

Om du inte har lärt dig när en person är sarkastisk eller ej känns det inte som att du är tillräckligt mogen för att yttra dig på ett forum.

Hur kan du tro att han verkligen tyckte att din kommentar, där du bara snackade skit, tillförde något till stämningen på forumet?

Inte för att vara otrevlig men det var bara omöjligt att inte svara på din underliga kommentar.

"De är skitsznack de är skitznack" som laserturken säger

Av Onotto
Skrivet av Samurai237:

Håller med. Visst får alla tycka och tänka som de vill men man behöver ju inte alltid basonera ut det som en del gillara att göra :/

Tror inte du har hängt med.. Han säger att jag gjorde bra ifrån mig
-Mycket värdefull kommentar
Läs igenom de ordentligt innan du kommenterar-.-

Av Onotto
Skrivet av Basilisken:

En till fråga, vad är skillnaden egentligen om jag köper denna variant eller MSI varianten? Det är väl ingen skillnad förutom kylare och pris va?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/512853/anarchy

Vs

http://www.inet.se/kundvagn/visa/513391/2011-06-12

Du får med MSI afterburner + så luktar den kvalitét

KFA2 luktar inget vidare och är ful -.- Riktigt ful.. Äckligt hur ful de kan bli, Fulare än så bli de inte, Risigt ful de osar ful -.- !! Åhhh bara tanken är ful.

Av Onotto
Skrivet av beatles-3122:

Kasta inte sten i glashus, AMD-fansen är redan upprörda över försenade Bulldozer.

I övrigt så blir jag inte överraskad om ASUS hittar på nåt. De har ju snart de mesta, grafikkort, laptops, paddor, telefoner (snart). Härnäst sticker jag till Rusta för att köpa en ASUS-toalettring.

Där var du bra lustig

Av Onotto
Skrivet av Felyse:

Ska bygga ihop en ny dator, främst för senaste spelen som Crysis 2, BF3 så småningom och filmtittande. Har skärm, mus etc.

Mitt eget förslag ser ut ungefär såhär; https://www.inet.se/kundvagn/visa/512724/2011-06-11
Moderkortet är bara slumpvis vald efter passande prisklass, så har ingen aning om det ens är måttligt bra egentligen.
Hårddisken behöver inte vara så stor egentligen, hellre lite snabbare och mindre om man inte kan hitta något bra mittemellan. Har någon SATA liggandes i min gamla burk jag kan använda till lagring så länge i värsta fall.
Grafikkortet: 6950 eller 6970? Hur stor är skillnaden? 1gb vs 2gb?
Fläktarna: Tyst och smidigt förstås. tänkte dra luftflöde rakt genom lådan, om det är ett vettigt drag?

Nu frågar jag snällt här (Som min första post och allt!)
Vad bör ändras, vad ska jag tänka på när jag plockar ihop delar i framtiden?
Eventuell klockning kan komma på tal i framtiden (När jag tagit reda på hur man gör )

Budget: Ungefär 9.000SEK, någon hundralapp över eller någon tusenlapp under är inte världens undergång för min del

Jag tycker att du ska byta till MSI's 6950 som har mycket bättre kylning och så får du chansen att flasha om kortet till 6970 tror inte de presterar lika bra men nästan Så är de verkligen värt att köpa ett grafikkort som kostar 800kr när du kan flasha om din 6950 helt gratis? Sen kan du byta ut processor kylaren mot CM Hyper 212+ Själv har jag dom delarna förutom att min 6950 är gigabyte som inte säljs i inet någon längre funderade på att köpa två MSI som jag sen skulle köra i crossfire men visste inte när korten anlände så de fick bli gigabyte, sjukt nöjd

Av Onotto
Skrivet av Quantin:

Testade precis ett trial account på WoW och jag kommer definitivt fortsätta med Rift. WoW är redan utforskat, inget mer att göra där. I Rift finns det stora möjligheter

Thats the spirit boy!

Av Onotto
Skrivet av MightyKLARA:

Sluta trolla, det kostar om man köper den fullständiga elite, vanliga elite kostar ingenting. kolla källorna nästa gång.

COD: Elite will be a premium service offering extra content for a monthly fee. Och ja , jag fick fel information av vänner, läste inte igenom de så noga fast där ser du att ELITE kostar.