Inlägg

Inlägg som Frystpingvin har skrivit i forumet
Av Frystpingvin
Skrivet av Buio:

Om förra loppet var precis som F1 borde vara med spännande lopp och massor av kamp och omkörningar, så var Kinas GP totala motsatsen. Ett sömnpiller utan dess like. Urgh.

Instämmer. Börjar bli trist att se Hamilton och Rosberg ta de två första platserna återigen, och ännu tristare att alla räknar med att det är just dessa två som kommer vinna varje race. Hur som helst så ska det dock bli roligt att se hur det går imorgon. Har hört lite snack om att andra team kanske förhoppningsvis kommer fixa en del av problemen de har och eventuellt förbättra motorerna nu när de kommer till Europa, är det sant och vad beror det på isåfall?

Av Frystpingvin
Av Frystpingvin
Skrivet av Orici:

LastPass är också gratis, man kan betala för att få extra funktioner.

Jo, men jag ville ha de extra funktionerna.

Skrivet av WDac:

nej KeePass är inte krångligt övht. ser lika ut för mig i både Win8.1, Fedora20 och Linux Mint 16.
jag har inte prövat jätte många andra PSWProg, men jag fastnade för KeePass. vi har även KeePass på mitt nuvarande arbete och min förra arbetsgivare kör KeePass också.

Nej, det var inte alls så krångligt som jag trodde. Blev mest avskräckt av UI:t på deras officiella hemsida, men klienterna jag använder fungerar bra ändå.

Av Frystpingvin

Blev KeePass trots allt, det har fördelen att vara gratis i jämförelse med LastPass. Var inte alls så krångligt som det såg ut att vara. Blev lite förskräckt över att det skulle vara ett horribelt gränsnitt när man såg deras hemsida och screenshots på standardklienten, men blev genast motbevisad när jag laddade ner det.

Kör på den och det fungerar finfint.

Av Frystpingvin
Skrivet av Sibirius:

Hejsan! Inför sista valet till gymnasium är jag lite kluven till om jag ska välja en friskola eller ett kommunalt gymnasium. I det här fallet är friskolan Realgymnasiet och den kommunala jag tänker på är Ebersteinska gymnasiet. Hur är en fri skola egentligen? Just på Real verkar dom locka med resturang mat osv. Det är då Tekniklinjen jag ska gå, på valsidan på Real så hade den personen med lägst meritvärde 125 poäng, hur i helsike kan dom ens tänka på att ta in en person med de poängen? Tänker dom bara på pengarana? Jag låg över medianvärdet.

Det positiva sakerna jag ser med Realgymnasiet är: att det är en mindre skola, vilket kan vara rätt skönt. Godare mat. Eventuellt snällare med betyg då det är en friskola?

Det postiva jag ser mer Eber är: Antagligen bättre utbildning. Säkrare, då man slipper tänka på om skolan skulle gå i konkurs osv.

Är det någon skillnad på folket som söker till friskolor och kommunala? Jag ar själv bara gått på kommunala i min skolgång

Vad skulle ni ha valt? Är det kanske någon som till och med går på något Realgymnasium i landet som kan berätta lite?

Det finns både bra samt dåliga friskolor och kommunala skolor. Just Real har jag hört en del dåligt om: "fusk" med betyg samt dålig undervisning. Det kan ju hända att det är olika mellan de inviduella friskolor inom samma koncern, men du borde iallafall söka runt en del på nätet samt kanske vänner om Real innan du bestämmer dig.

Edit: Dem kan ju även ha fixat till problemen med undervisningen m.m., men det är bäst om du kollar upp information om skolorna själv.

Av Frystpingvin
Skrivet av LemonIllusion:

Krångligt? Det är ju bara att lägga till en post och skriva användarnamn+lösenord.

Ja, UI:t för den officiella klienten ser förvirrande ut på bild men det är väl egentligen ingenting jag borde uttala mig om innan jag testat det. Ska nog prova det innan jag bestämmer mig för vad jag vill använda.

Skrivet av Njure:

Försökte med keepass för några år sedan men fick det inte att fungera och fick till slut ge upp.

Vad var det för problem du råkade ut för?

--

Ingen som råkar veta om någon bra KeePass-klient för OS X? En del verkar anse att KyPass Companion inte är värda de runt 50 kronorna det kostar.

Av Frystpingvin
Skrivet av LemonIllusion:

KeePass
Började här och tycker inte lastpass eller någon annan lösenordshanterare ser bättre ut.

Skrivet av SirMacke:

This.
KeePass for the wins.

Tycker KeePass ser relativt krångligt ut, men det kanske beror på vilken klient man använder? Vilken klient använder ni och till vilket OS?

Av Frystpingvin

Lösenordshanterare - vilken och varför?

Nu efter Heartbleed och alla påminnelser om att byta lösenord så känner jag att det äntligen är dags att börja använda en lösenordshanterare. Har försökt att läsa på lite om det på internet och i nuläget ser det ut som att LastPass kommer passa bäst för mina ändamål. Men det skulle vara intressant att veta vad ni använder för lösenordshanterare, och varför?

Av Frystpingvin
Skrivet av jivida:

Jag har hört att matten är liknande på TE och NA men att om man vill studera till läkare så behöver man läsa till några kurser, därför tror jag att NA är bäst men jag vill ändå lära mig att bygga upp en hemsida, Hacka och förebygga hackande och att programmera.

Nu läste jag teknik enligt gamla kursplanerna, men jag tror det är ganska lika nu. Matten och fysiken läste jag samma som på NA (alla matte- och fysikkurser), men jag läste inte Biologi och Kemi B (andra kemikursen). Man lär sig väldigt lite om att programmera och utveckla hemsidor på TE, du läser en kurs i vardera som båda är väldigt grundläggande. Det du lär dig på dessa kurserna är något som du lätt skulle kunna lära dig själv sålänge du har intresset samt självdisciplinen, och dessa kurser är vad jag vet inte behörighetskrav för några högskoleutbildningar alls.

Om du vill ha möjligheten att läsa till exempelvis läkare eller liknande skulle jag absolut välja NA. Vet du om ni har kvar individuella valet med de GY11? Då kan du lägga till programmering och annat som du vill lära dig på IV isåfall.

Edit: Jämför kurserna på de olika programmen så ser du vilka skillnader det kommer vara. Du kan även kolla redan nu vad det är för behörighetskrav på det du eventuellt vill utbilda dig till på högskola, så ser du ifall programmet du vill läsa på gymnasiet innehåller de kurser som behövs för att komma in på högskoleutbildningen.

Av Frystpingvin

Vad tyckte ni om Bahrain GP då? Enligt mig var det högklassig underhållning, väldigt intressant race. Imponerande körning av Hamilton för att skydda sin position under de sista loppen!

Av Frystpingvin
Skrivet av Casper:

Varför pratar ni om hörlurar när TS frågar om MacBooks?

TS bytte ämne.

Skrivet av yusuke40:

tack för svaret men jag har ändrat tråden till om macbook för jag råkade posta den i fel kategori så jag ska skapa en ny tråd med samma frågor om hörlurar i ljud avdelningen

Billigast borde stå på Apples hemsida, tror det är 11-tums Air. Det borde inte vara några problem att köpa begagnade sålänge du vet vad du är ute efter.

Av Frystpingvin
Skrivet av GenKaan:

En IP som mer eller mindre är helt stulen från andra spel och om man kollar noga eller detaljerat nog så skulle man kunna säga att ID fortfarande äger 3D FPS konceptet.

Förstår inte hur någon som inte direkt tjänar pengar på att äga varumärken och redan är rik kan förvara rådande system.

Titanfall är inte originellt på någon nivå, om dom skulle behöva dubbelkolla med ALLT och ALLA som äger rättigheterna till en "robot-dräkt-med-en-människa-på-insidan" skulle det aldrig någonsin förekomma en robot i något spel någonsin igen.

Vill vi det eller vill vi ha lite flexibilitet när det kommer till att låna ide eller bilder? Jag föreslår det sistnämnda, skadar det inte varumärket så ska dom inte ha något att säga till om!

Det är väldigt stor skillnad på att få låna inspiration till en produktdesign gentemot att sno ett varumärke rakt av för egen vinst.

Av Frystpingvin
Skrivet av ScrewFearMe:

dvi till hdmi till tvn hdmi till 24" skärmen och dvi till 20" skärmen
jag ser inte själva aktivitetsfältet

Ändra overscan inställningar för grafikkortet i Nvidia-kontrollpanelen.

Edit: Ursäkta, läste igenom tråden slarvigt. Trodde du såg svarta kanter runt hela skärmen. Kolla om det finns inställningar där man kan "flytta runt" på skärmen i Nvidia-kontrollpanelen.

Av Frystpingvin
Skrivet av Gaist:

Med Windows har du friheten att köra på vilken hårdvara som du vill. Försök göra det med OS X....

Absolut! Sitter på en i5 2500k, Sabertooth P67 samt ett GTX 680 och rullar på OS X.

Det är mer arbete att få OS X att rulla på detta än att köpa en dator med förinstallerat Windows/OS X, men det är faktiskt överraskande lätt få igång operativsystemet på olika hårdvara. Dock inte lika lätt som på Windows, det har du rätt i. OS X är svårt att köra med AMD exempelvis.

Som jag tolkar det så menar många dock att OS X skulle vara mer mindre fritt än Windows rent mjukvarumässigt, vilket jag inte alls håller med om.

Av Frystpingvin
Skrivet av Emil:

Felet skall enligt leverantören vara avlöst nu. Uppskattar stort om du orkar rapportera ifall det sker igen.

I mina olika browsers kan jag inte replikera felet längre.

Bra, nämnd annons gjorde dock även att det synliga navigationsfältet ("Framsida, Mässor, Testcenter") länkade till NetonNet. Var det också ett misstag och isåfall, är även det fixat?

Av Frystpingvin

Ehm... Vad är detta?

http://i.imgur.com/qbZDCj3.png

Hörde någon prata bakom musiken och det visar sig att jag hade Sweclockers uppe i bakgrunden omedvetet. Helskärmsreklam och nu autostart av video som även gör att hela navigationsfältet länkar till NetonNet. Jag tycker ni förtjänar inkomster, men nu får ni börja ta det lugnt.

Av Frystpingvin

Jag bryr mig inte om ni har reklam för Webhallens datorrea eller Ica Basics senaste Gorgonzola, eftersom man ändå kan ignorera de flesta bannerreklamer. Men det blir för mycket nu när ni har skaffat helskärmsreklam. Vet inte ens om Adblocker kommer hjälpa mot detta då jag på liknande sidor som jag blockerat fortfarande får fram "Gå vidare till..." fast utan reklamen.

Detta måste väl gå att lösa på något annat sätt?

Av Frystpingvin
Skrivet av Json_81:

Även om jag använder iOS/OS X vet jag inte riktigt om jag håller med dig.
Att det automatiskt går iväg som imessage istället för sms ja (även om det ställer till det lite om man är utomlands utan wifi), men hangouts inkl historik är tillgängligt var du än har en webbläsare.

iMessage är ju inbyggt i OS X så om du använder din egna dator så kan du skicka iMessage även från datorn. Det stora problemet med Hangouts är att absolut ingen använder det, i min bekantskapskrets iallafall. Just att det går iväg med iMessage istället för SMS är vad som gör det så bra och att alla iPhoneanvändare har det installerat från början. Jämför det med Hangout som, vad jag vet, endast kommer färdiginstallerat på vanilla-android (samt är standardappen för meddelanden).

Skrivet av Broken-arrow:

Finns andra program än just Hangouts, för att skicka sms. Samsung har en egen version och tror HTC har det med. Men kör på en jag hitta i google play i stället (riktigt bra app).

Hangouts använder i alla fall jag aldrig. Vet inte om TS använder just denna eller annan SMS tjänst dock.

Annat problem du kan få är kontakterna. Du får skriva in alla kontakter manuellt till iPhone (vad jag vet, för systemet är olika). Sen om du byter till annan iPhone, bör det synkas över till den nya.

Som jag nämnt ovan så är det precis detta som är problemet med Hangouts/liknande. På iMessage så är det förinstallerat på alla iPhone-telefoner medans det på Android varje tillverkare envisas att ha sin egen.

Det var absolut inga problem att emigrera från iOS till Android gällande kontakterna för mig. Allt man behöver göra är att ställa in så att iOS synkar mot Google, borde även fungera när man emigrerar från Android till iOS.

Av Frystpingvin

Varför har du använt Android över iOS hittills? Är det öppenheten och möjligheterna till att modifiera många delar av telefonen så kommer du antagligen känna dig inlåst i (ej jailbreak:ad) iOS. Möjligheterna till modifiering är det enda som gör Android till ett bättre operativsystem för mig, tycker iOS är betydligt mycket bättre på många andra punkter: OS X integration (såklart inte aktuellt för alla), bättre system för backup, systemet med gratis iMessages är ljusår bättre än Hangouts och fortfarande aningen bättre utbud med kvalitétsappar till iOS. iOS är även den prioriterade plattformen för apputveckling för många stora utvecklare (facebook etc.).

Av Frystpingvin

Även om man skulle få barn och ungdomar att spela mindre varje dag, så betyder ju knappast det att de kommer lägga den tiden på att plugga istället.