Inlägg

Inlägg som Frystpingvin har skrivit i forumet
Av Frystpingvin
Skrivet av Bengt-Arne:

Detta vill jag att MS gör 😃
Tar järna W8 till min XP...

Uppdateringar har trillat in till gällande os på både lurar och surfplattor som jag haft, däremot kan det vara att man får innitiera en manuell sökning på en del.
Och apparna på playstore updateras om använaren själv väljer så.

M.a.o. så faller ansvaret på användaren, precis som vanligt...

Det argumentet fungerar inte. Windows XP får fortfarande uppdateringar som täpper till säkerhetshål (det ska dock Microsoft sluta med snart). Och son tidigare nämnt så har väldigt många androidlurar en gammal version av operativsystemet installerat.

Av Frystpingvin
Skrivet av Gender Bender:

Jag tror stenhårt på att USA's regering ligger bakom Facebook och dess framgång. Det krävs mer än bara en person för att bli så pass stort som Facebook blev på så kort tid. Dom har bara 17 miljarder dollar i tillgångar men köper av någon lustig anledning upp ett företag för 19 miljarder dollar. Dom belånar alltså hela sitt företag plus 2 miljarder dollar för att köpa upp det mest använda chattprogrammet i världen, något som USA's regering och myndigheter garanterat vill ha bättre insyn i.

Det är "bara" 4 miljarder som betalas kontant, resterande betalas ut i Facebook-aktier. Du menar alltså att USA:s regering skulle ha hjälpt Facebook växa endast för att kunna övervaka sitt folk? Det har jag extremt svårt att tro på, har du ens något bevis som skulle peka för detta?

Av Frystpingvin
Skrivet av MuLLvaD3n:

Vad ligger vinsten på i ett köp som det här? Varför köper man något för så här mycket pengar. Hade man köpt te.x facebook för denna mängd så man en hemsida man kan sätta upp reklam i och så, men whatsapp finns det inte reklam i?

Jag vet att det var snack om att börja betala för whatsapp, men jag har inte betalat för något, så förutom varumärke och en helt sinnessjuk mängd användare, vad köper man?

Skrivet av _SpaxX_:

SKOJAR DUUU!? Nu kan man inte ha en enda chatt-app som inte har reklam! Facebook är roten ur allt ont! WhatsApp är till skillnad från många lätt smidigt och snabbt. En bild skickas på sekunden medan det inte kommer fram alls på mms så fördelarna är (var) många

Facebook får ju tillgång till en himla stor mängd användare vid köpet av WhatsApp. Men till skillnad från många andra här på forumet är jag inte säker på om dem kommer införa reklam i Whatsapp (möjligtvis någon enstaka banner isåfall, men inte mer. Kolla på instagram till exempel, dem införde ingen reklam i appen efter det uppköpet. Tror snarare det handlar om att facebook vill skaffa monopol på sociala medier (därav även de tidigare buden på snapchat).

Av Frystpingvin

Nu har jag aldrig använt ett par Beyerdynamic så är inte helt säker, men vad jag har sett så är Beyerdynamic's DT serie relativt stora. Så jag tror att dem skulle sitta bekvämt för dig även om du har stora öron.

Av Frystpingvin

Gå till någon butik i närheten och jämför storlekarna själv, är svårt för oss att svara på vad som passar dig bäst. Ipad Mini är bara lite bredare än G Pad så den kan du ju känna lite på angående bredden.

Av Frystpingvin
Skrivet av Tozzi:

Jag vet att jag har rätt till 99%, jobbar som sagt i mer kritiska miljöer än detta, jag måste veta min sak. Vissa kort tillverkas bara i ett ex på mitt jobb (kundkort), och kan kosta någon miljon. Inte kul om något sådant skulle gå sönder pga ESD.

Det här tror jag sammanfattar det hela ganska bra. Motsäger inget du säger angående ESD, men kan tänka mig att din arbetsplats har betydligt hårdare krav på sin ESD-policy än Komplett. Har ingen koll på Kompletts omsättning för Komplett PC-avdelningen, men kan tänka mig att deras stora pengar (och därefter deras största ansvar) ligger i försäljning av hemelektronik och hårdvara. Med det sagt så hoppas jag såklart att Komplett har bra koll på risker med ESD-skador under datorbyggande på så stor skala.

Av Frystpingvin
Skrivet av Scepticer:

Jag har inte lyssnat på någon av dessa än. Dessutom är jag lite skeptisk om hur mycket en DAC egentligen kan tillför eller ta bort när det gäller ljudkvalité. Menar inte att det inte finns nån skillnad alls men skulle också uppskatta input från någon som har erfarenhet av olika DAC:ar och som kanske kan kommentera om det kan vara natt-och-dag-skillnad på ljudet från olika DAC:ar eller om det är små små nyanser överlag.

Köpte mig en ODAC+O2 till mina Audioengine 5 samt Gradolurar och nog var det skillnad, klarare ljud och "mer precis" bas. Natt- och dag skillnad är det inte, men fortfarande prisvärt enligt mig. Men som redan nämnt så blir det betydligt större skillnad i ljud genom att byta ut hörlurar/högtalare.

Av Frystpingvin
Skrivet av NILLANist:

okej tack för tipset det står så här: executing fsck_hfs (version diskdev_cmds-491.6 3) men jag förstår inte vad det betyder!

Googla runt lite på problemet (du kanske måste söka på endast 'executing fsck_hfs') och se vad du hittar. Verkar vara något med hårddisken (HFS är filsystemet som Mac använder).

Av Frystpingvin

Starta datorn i verbose-mode och ta en bild på vad det står när texten stannar.

Edit: Läs igenom det här också först.

Edit 2: Det här kan du alltså kolla upp om du vill eventuellt undvika att starta om datorn. Om du vill föra över alla filer innan du installerar om datorn så kan du skapa ett bootbart usb-minne med Linux på, och föra över filer via detta.

Av Frystpingvin
Skrivet av kozmos:

Ja, förutom att det är styckpris på dem.

Japp, och samma med KRK VXT8. Så se till att du kollar det innan du handlar från Thomann TS, så du inte råkar köpa endast en av misstag.

Edit:

Skrivet av Musicismydrug:

är det styckpris på krk vxt8an också? http://www.thomann.de/se/krk_vxt8.htm

Skriver visst för långsamt.

Men ja, det står under: Försäljningsenhet: 1 Styck.

Av Frystpingvin
Skrivet av Tranceguy:

Jag tycker faktist var o varannan UNGE bör dra ner på spelandet eftersom många lever sig in i spelet för mycket.JA spela wow så förstår du varför. var o varannan snubbe har princip ADHD och damp i spelen.

Förstår inte alls varför det ska vara en dålig sak att leva sig in i spel? Nästan alla spel jag spelar så vill jag leva mig in i karaktären för att kunna njuta av berättelsen ännu mer, spelar dock för det mesta singleplayer-spel. Självklart att vissa kanske ska vara lite trevligare över mikrofon i multiplayer men det är ju ändå lika självklart att man kan bli arg/sur om man dör eller förlorar (det är ju trots allt ett spel - många spelar för att vinna).

Skrivet av CyberVillain:

Finns fan inget tristare än att träna, när jag data min nuvarande sambo fick jag tom ljuga om det. Kunde ju inte säga att jag tränar noll när hon tränar 7 dagar i veckan

Dock är jag säsongsmotionär, på sommaren racercyklar jag massor, på vintern blir det bara rödvin och god mat

Detta med hälsan var lite med glimten i ögat, tråden handlar mer om hur jävla coolt det är att DayZ skapar sådan adrenalinkick och puls att det nästan känns som på riktigt

Klart att träning är trist om man ser det endast som träning, däremot är det mycket roligare om du utför en sport etc. för att det är roligt och får träningen på köpet, precis som du antagligen gör med cyklandet.

Av Frystpingvin
Skrivet av Cenorida:

Finns inte mycket spel till Mac. Men ni kan la bara skaffa en Wii för typ 500kr och köpa de spelen ni vill ha =P

Inte helt sant, det finns mycket mer spel till Windows, men det har börjat släppas mer och mer spel till OS X nu för tiden. Valves spel, Metro Last Light, Tomb Raider bara för att nämna några.

Av Frystpingvin

Portal 2 "kräver" mus och kostar, men det är riktigt roligt i coop.

Av Frystpingvin
Skrivet av skog1s:

Fattar exakt vad du menar. Jag missade "produktfoton" i ditt inlägg helt. (Alltså dom två viktiga " )

Edit/ produktfoton är ett väldigt roligt ämne (och stort) och en rolig hobby som man lär sig massor av.

Du missade faktiskt inte citationstecknen, jag lade till dem efter din kommentar för att förtydliga för andra.

Av Frystpingvin
Skrivet av skog1s:

Om du pallar med lite nyttig kritik så kommer den här

Ta inte med handen när du ska ta produktfoto, dels för att det inte är ett "rent" produktfoto.

Och för din egen skull, för att få bästa möjliga skärpa, det får man inte när man håller produkten i handen då man svajar. Hur stilla man än vill hålla det, så går det inte.
Resultatet blir rörelseoskärpa, även om man har en kort slutartid.
Lägg mobilen i ett egenbyggt ljustält och belys från sidorna, och sätt kameran på ett stativ och tryck av med en fjärrkontroll för att inte rubba någonting.
Har du ingen fjärrutlösare går det utmärkt att använda tidutlösaren på kameran.

Ja absolut, kritik är alltid bra! Men kan inte säga att jag håller med dig i det här fallet, målet var inte att göra ett "rent" produktfoto utan ville jag ville ha med handen (det är ju trots allt där mobilen oftast brukar vara). Har ett par "renare" produktfoton där den ligger bra belyst på en enkel bordskiva också, men jag föredrog dessa bilder.

Edit: Håller alltså med om att "rena" produktfoton inte borde innehålla handen, men det var helt enkelt inte mitt mål när jag tog dessa bilder.

Av Frystpingvin
Skrivet av warh0g:

Hmm... 3x GTX 780 Ti eller ett ARt Lebedev tangentbord. Kan inte bestämma mig.

Äsch, var inte fånig nu. Det är ju självklart att tangentbordet är det bästa köpet!

Av Frystpingvin
Skrivet av Muttluv:

Tja

Är inte riktigt nöjd med min macbook pro 15 retina som jag köpte 2012. Gillar inte os x och tycker den blir varm när man sitter med den i sängen osv. Nu till min fråga. Finns det några kommande eller befintliga tablet hybrider med tangentbord och windows? Krav är att det finns en i7, minst 8GB DDR3 och SSD. Är inte intresserad av windows surface. Saker jag vill använda den till: Skolarbeten, programmering, videoredigering, anteckna under föreläsningar och i viss mån mindre krävande datorspel som lol, d3-RoS och hearthstone. Budget runt 15000kr.

tack på förhand!

Vad jag vet (kan säkert ha fel) så finns det bara hydriddatorer med i7 4XXXU och inte i7 4XXXHQ, och då får du alltså en tvåkärnig processor som drar mindre ström istället för en fyrkärning processor som är mer strömhungrig. Om man ska videoredigera så skulle jag alltså leta efter något annat än en hybriddator.

Av Frystpingvin

Du kan byta layout på CMD och funktion under Systeminställningar > Tangentbord > Specialtangenter

Av Frystpingvin

http://farm6.staticflickr.com/5471/12159570954_b870324611_b.jpg

Nexus 4. by Frystpingvin, on Flickr

Försökte ta några "produktfoton" inomhus såhär när man gömmer sig från kylan och mörkret, blev rätt nöjd.

Av Frystpingvin

Låter bra, tycker LG G Pad 8.3 är väldigt bra kompromiss på skärmstorlek och mobilitet. Så en eventuell Nexus med liknande format kommer bli riktigt intressant.