Inlägg

Inlägg som emilakered har skrivit i forumet
Av emilakered

Tack för tips, hörrni! Där har vi lite att börja med. Har ett par handkontroller liggandes med, så blir inga problem att köra tillsammans i de spel där det går!

Av emilakered

Plockat hem en Series S nu i jul. Främst för att barnen ska kunna börja konsolspela. Kommer stå till vår gamla 50" 1080p-plasma, så kändes lagom.

Några spontana tips på spel stortjejen kan sitta med dels själv, dels tillsammans med mig? Sex år. Minecraft är givet, det har hon spelat på min dator tidigare. Game Pass finns!

Av emilakered

Just "överprocessat" var ju i alla fall tidigare något Samsung gick hårt på. Bilderna justerades för att poppa rejält på OLED-skärmarna, men skarpa kontraster, överskärpning och väldigt mättade färger. Men, tror de gått bort från det på senare år?

Av emilakered
Skrivet av Xiano:

@emilakered skänker nu vidare sängen som utlovat! ✌🏻 Vill du ha tillbaka den är det bara komma och hämta 😁

Snyggt! Och tack, men... nej. 😅

Av emilakered
Skrivet av Cove:

antar du kör utan TPMS på vintern nu då?
Var lägger sig ikonen?

Posten jag hittade på ev6 forum när jag sökte var post 3 i detta forum.

https://www.kiaevforums.com/threads/what-happens-if-no-tpms-s...

Han påstår att han inte får någon symbol, fast kan ju vart hans ev6:a med.
Skulle kunna leva med en ikon sålänge jag inte får något bipande eller varnande varje gång jag slår på bilen, då blir det att susa förbi Kia och köpa, och sen till däckverkstad för montering/ombalansering. Hjulen blir ändå billigare än något annat jag kunde köpa

Körde utan TPMS ett tag förra vintern, då sensorn i ena däcket fram hade tappat inställningarna. Då fick jag som sagt ett pling med en varning när jag startade bilen, och sedan en permanent ikon.

Åkte förbi "min" däckverkstad efter någon vecka, och han fixade den bråkiga sensorn. Efter det hoppade TPMS igång omgående och varningarna försvann.

Av emilakered

E-Niro varnar för TPMS en gång efter uppstart, sedan visas konstant en ikon. Kan väl gissa det är samma på EV6?

Av emilakered

Plötsligt händer det.

Av emilakered
Skrivet av Nozomi:

Matkön? Hos ombud hämtar man väl alltid i Förbutik/Spelet.

Mja, så är det faktiskt inte. Vanligt, ja, men absolut inte överallt. Ett par mindre butiker jag hämtat/hämtar på har delad kassa. I den bästa av världar hittar de en kollega för att hjälpa med paket, men inte alltid.

Av emilakered
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag ska rösta i min ordinarie lokal idag, tycker det är lite högtidligt. Aldrig förtidsröstat men det verkar smidigt.

Det är otroligt smidigt faktiskt. Röstade förra helgen, var två personer före mig i kö och hela processen tog under 10 minuter. Just att jag kan välja dag och tid själv på ett annat sätt gör stor skillnad för mig.

Av emilakered
Skrivet av pine-orange:

Jag är lite besviken att 3 av 8 partier inte ens bemödade sig med att svara på frågorna. Har ni fått något svar alls från dem? Typ att de inte hade tid eller något?

Exakt det står ju beskrivet i artikeln? L tackade nej, M har inte hunnit få in svar och Mp fick tyvärr frågorna sent så har inte heller hunnit med.

Av emilakered
Skrivet av CrispVanDahl:

Fick dubbelkolla imorse så att vi inte valt samma färg på skjortan.

Säger inte det har hänt, men...

Av emilakered

Annonsen är avslutad

Av emilakered
Skrivet av danskung:

Det är eftersom Playstations VRR funktion idag inte vet ifall en TV har VRR support eller inte. Detta är anledningen till att endast tv apparater med 4k 120hz har stöd för VRR, eftersom alla tv apparater med 4k 120hz har stöd för VRR.

Däremot har alla 1440p 120hz skärmar inte stöd för VRR. Dem måste implementera en riktig detektion för att det ska fungera på alla VRR skärmar.

Skrivet av landmarks:

Aaah, då blev det betydligt mer logiskt, om än dumt. Tack för förklaringen!

Fast vänta nu - 4K 120 Hz-stöd behöver ju inte betyda automatiskt stöd för VRR? Det där låter jätteknepigt faktiskt, VRR är ju en "handskakning" där konsolen absolut behöver få någon form av info om att saker fungerar korrekt.

Av emilakered

Ser ut som vi har @Heracles på toppen! Jag skickar ett PM.

Av emilakered

Vi kan köra budgivning till 12:00 imorgon fredag! Då kan jag fixa med eventuellt paket på eftermiddagen/kvällen sedan.

Av emilakered

AMD Ryzen 5 3600

Dags att sälja min Ryzen 5 3600 då burken uppgraderats. Fungerar som den ska, har rullat troget sedan inköp. Kan skicka med kylare om så önskas.

Prisförslag 700 kronor + eventuell fraktkostnad (66 kronor, Postnord Skicka Lätt). Ser allra helst avhämtning, kan mötas i Frösunda (dagtid) alternativt i Solna/Järvastaden (kvällstid). Betalning via Swish, vid möte eller i förskott.

All kommunikation i kommentarerna, PM först när affären är i hamn. Jag kommer inte svara på privata meddelanden innan dess. Jag prioriterar avhämtning över frakt vid samma bud.

Läs hela annonsen här

Av emilakered

Finns ju en del info om S03 nu, aka sista säsongen. Verkar bli väldig fan service, med stora delar av TNG-folket på plats. Kan alltså bli.. hur som helst. Måste oavsett säga att Michael Dorn ser helt smashing ut som en äldre Worf!

Hoppas nästan John de Lancie inte återkommer. Säga vad man vill om S02, men just det avslutet tyckte jag satt fint. Är ju redan bekräftat att varken Alison Pill eller Santiago Cabrera kommer tillbaka, så där är två storylines som får ses som avslutade.

Av emilakered
Skrivet av Dhanjel:

Sånt här kan jag tycka är lite tråkigt, varför ska chademo vara billigare? Fattar ju att det har med total effekt, men jag som inte ens når 50kWh, varför ska jag behöva betala en premie för att laddaren är på 300..

<Uppladdad bildlänk>

”Vågar” man köpa en Leaf idag? Det är ju betydligt färre laddare, men samtidigt kanske mindre kö där. Beg leaf är ju en av få relativt rimliga begagnade alternativ prismässigt och även leasing är ok. Nissan själva har väl sagt att nuvarande modell av leaf är den sista med chademo?

Tänk på att många laddare delas med - alltså att du inte kan köra CHAdeMO/CCS/Type2 samtidigt. Antingen tekniskt att de bara tillåter en, eller fysiskt att platsen helt enkelt inte finns. Då spelar det ju ingen roll om just CHAdeMO inte är i bruk, menar jag.

Av emilakered

Plötsligt händer det!

Av emilakered
Skrivet av medbor:

Hur menar du att väggfästet inte passar? VESA är VESA, men kan såklart vara ett annat hålmönster i värsta fall

Nu vet jag inte om det är orsaken här, men LG OLED:s VESA-hål sitter ovanligt långt ned. Har du redan ett fäste i höjd anpassat för "mitt på" hamnar TV:n därför extremt högt upp på väggen.