Inlägg

Inlägg som zki har skrivit i forumet
Av zki
Skrivet av ZenTauren:

Jag la till länken under den sista bilden

Tack!

Av zki
Skrivet av ZenTauren:

Kontrollerkortet är det kretskortet som tar emot signalen och du använder det för att ställa in inställningar och så vidare. En laptop skärm är platt och går ner i en laptop väska

Kan du länka till kortet?

Av zki
Skrivet av ZenTauren:

Fungerar inte Dropbox eller? Jag kan se bilderna.

Detta medddelande kommer upp när man försöker skriva in länken till bilden:

Citat:

Error (403)
It seems you don't belong here! You should probably sign in. Check out our Help Center and forums for help, or head back to home.

Antagligen kommer du åt bilderna eftersom du är inloggad på dropboxkontot som länken hänvisar till.

Av zki
Skrivet av Kvickstick:

Tänk vad förvånad han måste bli, när han inser att både hans DVD och Blu-ray skiva innehåller filer.

Ibland är det faktiskt bättre att hålla tyst än att prata om saker som man inte har kunskap om.

Av zki

Du kan inte använda splittern för att använda både mic och hörlurar via samma 3,5mm ut-/in-gång på datorn.

Av zki
Skrivet av Bil_experten:

Någon mer som haft problem?

Jag försökte uppgradera, Men efter installationen så Behövde jag givetvis andra drivrutiner till grafik kortet.
går ut på Nvidias hemsida och där finns det att välja för mitt kort.
försöker att installera men Nekas. Mins inte exakt vad det stod. Men kunde inte slutföra installationen något sånt. Och i mer detaljerad info stod det att jag redan hade nyare version av physX
Försökte installera Nvidia experience. Exakt samma sak problem
då kom jag på. kanske måste avinstallera mina tidigare drivrutiner. Och allt ska bara bli flashigare och mer invecklat nu för tiden. så tog en stund att börja hitta i menyerna. Men Nopp kunde inte Avinstallera något från Nvidia det och mycket annat stod det inte tillgängligt på. Så jag klicka in på Uppdatera och valde att återgå till 8.1... och nu är jag tveksam fall jag ens vill uppgradera.. Känner mer för att Nedgradera. DOS 8.1 Det var tider det.. (drömmer tillbaks)

Jag kan inte hjälpa dig just nu, men det är större chans att du får hjälp om du skriver vilket grafikkort du har och vad systemet består av i övrigt.

Av zki
Skrivet av johnny:

haha, provar köra programmet och möts av " Något har hänt"

Har alltid gillat MS felmeddelanden innan de redigerats klart....något har hänt

Lite off topic kanske, men det är ju lika bra som f-secures felmedlande installationen misslyckades när man vill installera deras mjukvara.

Lite med on topic kanske, får du ingen felkod?

Av zki
Skrivet av Streit:

Stort tack!

Går det sedan att ändra tillbaka till Svenska när installationen är klar?

Du får gärna berätta hur det gick med att ändra tillbaka till svenska så att andra som har liknande problem kan ha mer nytta av tråden.

Av zki
Skrivet av Streit:

Stort tack!

Går det sedan att ändra tillbaka till Svenska när installationen är klar?

Det har jag inte provat än, men jag antar att det inte är några problem.

Av zki
Skrivet av Streit:

Hej

För mig så står det fortfarande "OK,meddela mig när det är klart" när jag klickar på ikonen nere till höger.
Jag testade att ladda ner det från microsoft istället. När jag ska installera det så står det att jag inte kan välja att behålla Personliga filer, appar och inställningar pga att det inte är samma språk(använder 8.1 på svenska).
Så jag undrar om jag väljer att bara behålla personliga filer och inget annat, vad för typ av appar och inställningar kommer att försvinna då? När dom skriver "appar" menar dom då bara sånna appar som man t.ex. laddar ner från butiken? Och om jag installerar det, kommer jag då kunna få det på svenska?

Tack på förhand!

Hej jag tor att jag har hittat en lösning. Gå till Control Panel\Clock, Language, and Region\Language\Advanced settings
, välj sedan Apply language settings to th welcome screen, system accounts, and new users accounts, därefter ändrar du Langugae for non-Unicode programs. Efter att jag ändrade detta till Engelska bad Windows mig att göra en reboot. Nu kunde jag installera på engelska och jag kunde också behålla mina appar och personliga inställningar.

Hoppas att detta kan vara till någon hjälp.

Av zki

Hej,

Jag har lite samma problem, Undrar också vad som menas med appar i sammanhanget. Det vore bra om man kunde behålla sina program utan att behöva installera om dessa.

Sen undrar jag också om någon vet om man kan välja språk utan att göra en helt ren installation. Nu kör jag Windows 8.1 på engelska, men uppgraderingen vill bara installera på svenska. Kan detta ha att göra med att nyckeln från Windows 8 är köpt i Sverige?

Av zki
Skrivet av Frexinl:

Ok, tack för infon!

Jag tror även att Sweclockers har en notis om detta, men jag hittade inte detta. Dock var det lätt att använda google för att hitta info.

Av zki

Enligt den här artikeln så ska dx 12 fungera med Geforce Fermi korten, vilket innebär 400 serien. Så båda korten är kompatibla med dx 12.

Av zki
Skrivet av Uhurian:

Tack för tipsen! Hur mycket i pris måste man gå upp för att få en 4kärnig processor? 2-kärnig känns... 2007 för mig.

Har du provat prisjakt?

Billigaste intel quad-core (från intel) kosat ca 6500 SEK. Den har dock sämre grafikkort än länk nummer två. Tänk också på att att båda datorerna som är länkande har "hyper threading" och bättre IPC än en dartor från 2007.

Av zki
Skrivet av Zyzlite:

Köpte precis en ny dator, Moderkortet är z97 pro gamer. Men ljudet är ganska lågt. Har kollat runt lite men hittar inget direkt som jag kan höja det med. Någon som har något tips? (Det är windows 8.1)

Tror du har större chans att få hjälp om du berättar vilka hörlurar, eller eventuell annan utrustning, du använder för uppspelning.

Av zki

Sennheiser HD25-1 II . 200 kr mer, men jag tycker det är en mycket bra sluten on-ear lur som dessutom är ganska lättdriven.

Beroende på hur man justerar huvudbygeln så sitter den olika hårt mor öronen och jag kan med lätthet ha den i flera timmar.

Av zki

Jag har inte sett Q Acoustics 2050i nämnas i tråden, den har fått både bra omdömen och bra recensioner.

Av zki
Skrivet av LudvigLindell:

Satte ett MSI GTX 960 i en dator. Datorn funkar utmärkt, men så fort jag sätter i 8-pin kontakten så startar den inte, helt död, nada.

Orkar inte skriva vad som sitte i så här kommer en speccy!
http://i.imgur.com/gonjsf3.png

När 8-pin inte sitter i kortet startar datorn och går som vanligt. Fläktarna på grafikkortet snurrar, de får ju ström från pcie sloten.

Vad som kan nämnas är ju att moderkortet har inbyggt GT430 och att det endast finns en pci-e x4. Den är öppen så att x16 kort passar, och vad jag har förstått det ska det inte vara något problem? Kortet sitter alltså i x4.

Nätaggregatet är ett Cooler Master på 700W.
Det har tidigare drivit
3770k
Radeon HD 6950
6 st HDDs
Bluray brännare/läsare
Asus p8z77-m pro
16 GB ram

Trots det gissar jag på nätagget.

När du beskirver specificationerna så är det lite olika, vilken av dem gäller. Om du har den nedre specifikationen med Asus p8z77-m pro så bör det funka för att den har en pci-e x16 port. Men på din beskrivning låter det som att du har den övre specifikationen. Om man tittar på en bild från Zotacs hemsiada så ser det ut som att du har en pci-e 4x port som du säger.

http://www.zotac.com/fileadmin/product_img/Mainboards/Intel-CPU/...

Om du sen tittat på bilden med ett Msi GTX 960

http://www.msi.com/media/product/five_pictures2_3339_20141231154...

så ser du att alla stift inte ser ut att "passa" i porten vilket bör innebära att moderkort och grafikkort inte är kompatibla med varandra. I alla fall inte utan någon rieser, men det kan nog någon annan svara på bättre.

Av zki
Skrivet av dr_moo:

Jo jag får nog nöja mig med 128gb. Insåg inte att det skulle bli så dyrt. R är ett väldigt bra program. http://www.rstudio.com

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har också använt R till diverse skolarbeten, får man fråga vilka dataset som kräver den enorma mängden ram som du behöver. Jag har aldrig haft problem med mina 8gb respektive 16gb som jag har på min lapto respetive stationära. Jag vet att R kan hantera i det närmaste oändliga mängder data om man jämför med excel som bara kan hantera 65536 rader, men när behöver man 256gb ram. Du behöver inte svara om det är så att projektet är "hemligt", men jag blir ganska nyfiken. Jag håller med om att rstudio är ett riktigt bra program för att vara opensource och gratis för privatnavändare. Jsg har skrivit mycket spännande generell kod i programmet.

Av zki

Du har väl kortet i den blå pci-e slotten?