Inlägg

Inlägg som zki har skrivit i forumet
Av zki

Jag lånar tråden till ett liknande problem.

Jag har letat efter samma funktion fast mer genetell. För det som nu beskrivs som en lösning på problemet kräver att minst ett av de berörda programmen kan "tvinngas" till att använda en ljud-output som inte är satt som standrad i Windows (långt ifrån alla spel/program har detta som alternativ). Finns det något program så att man kan "casta" ett specifikt program till en specifik output?

Av zki

Jag installerade den igårkväll. När jag startade datorn imorse så upplevde jag att det tog längre tid och att den stog en lång stund med en svart skärm och bara muspekaren syntes. Någon annan som upplevt något liknande med nya drivrutinen?

Av zki

Vad kul med en bäver. Var är platsen för iaktagelsen?

Av zki
Skrivet av Rasva:

Hur aktiverar man den turbofunktionen? dom andra 2 funktionerna behöver jag inte, men 2,6GHz låter trevligt, ska köpa till en SONY EXTENDED BATTERY för 1390kr oxå.
http://www.dustinhome.se/product/5010666505/sony-extended-bat...

kanske blir för mycket extra pengar då om jag oxå väljer i5. får fundera lite..

Turbofunktionen är inget man aktiverar. Den sköts av sig själv.

Av zki
Skrivet av DavidtheDoom:

Har svårt att motivera den prisskillnaden till att skaffa i5:an. Det som är skillnanden är att i5:an har hyper threading. Visst det underlättar lite grann framförallt vid branch-miss-predicts men. Priset är lite väl saftigt för att få den ynkliga prestandaboosten. Jag hade köpt i3:an eller helt enkelt kollat någon annanstans på en liknande produkt.

Nu har du fel. Skillnande är framförallt att i5 har en turbofunktion upp till 2,6 GHz vilket i3 saknar. Men den har även stöd för virtualicering med tekniken VT-d samt AES instruktioner. De två sisstnämnda har inte alla så mycket nytta av men turbofunktionen är något som jag anser kan vara värt att lägga lite extra pengar på.

För fullständiga specifikationer och jämföresle se här http://ark.intel.com/compare/65707,65697.

edit: vet dock inte om det är värt 1500kr extra för en i5.

Av zki
Skrivet av Sweex:

Du har inget tips hur jag kan få bitperfekt ljud på hela windows?

Jag tror tyvärr inte att det går.

Av zki

Det finns en klient som kan skicka okomprimerad/okodad signal (Bit Perfect) från Spotifykonton. Klienten heter Fidelify och laddas hem från http://www.fidelify.net/.

Av zki
Skrivet av Rosslan:

Tillgängligt kl 19 idag eller?, har inte steam på jobbet...

saxat från steam nu: "Available: 5 February 2013
This game will unlock in approximately 3 hours"

Av zki
Skrivet av Nardds:

"This game will unlock in approximately 3 hours"
Så står det på steam

Nu ser jag det...hur ska man fördriva tiden tills dess?

Av zki

När kommer det på steam då? Står fortfarande: "Available 5 Feb 2013".

Av zki
Skrivet av Madbutcher:

Vad för slags drivrutiner syftar du på ?

När jag går in på enhetshanteraren och klickar på processorer så hittar jag 4 st. Och igår när jag klickade runt lite på datorn så kom jag in på något (Minns dock inte vad) Så stod det att jag hade en quadra core processor. Men om jag söker upp processorn på intels hemsida så står det att det är en dual core. Vilket jag tycker är märkligt.

http://windowstips.nu/olika-versioner-av-windows-7/ står där att windows 7 home premium endast använder en fysisk kärna.

Anledningen till att jag skapar den här tråden är för att jag har en del problem med spelet Tera. Jag ska klara av att spela på high settings utan problem.
Men nu får jag spela på medium settings med 10-30 fps.

Och enligt några personer i ett annat forum så tog windows 7 bort en massa processorkraft. Men jag har faktiskt ingen aning, är inte så kunnig inom datorer!

Det står att det endast en fysisk processor. Skillnad mot kärna.

Angående Tera: borde inte ge så mång fps med det inbyggda grafikortet i processor. För jag antar att det är det du spelar med då du inte nämner något annat.

Av zki
Skrivet av norowner:

660ti: 2gb vram Bussbredd 192-bit är lite svårt att överklocka lika mycket som 7950 då den redan är ett 660 överklockat till 660ti!

Fel! 660ti är samma som 670 men med bantad minnesbuss från 256-bit till 192-bit. 660 har lika bred buss som 660ti, dock har det bara 960 cuda enheter mot 1344 för 660ti.

Av zki

Jag har ett GTX 670 samt en i5 760 (klockad till 143Mhz på FSB). Både CPU och GPU ligger stundtals nära 100% belastning när jag spelar (Skyrim).

Av zki
Skrivet av Minnesota:

Finns en test med 12.11 vs 310.70 på grannsiten nu. Skiljer inte direkt mycket, något "dominerande" är det knappast tal om man inte jämför Toxic mot ett standardkort.

Det mest spännande med det testet är att AMD har "högre" microstuttering och ojämnare renderingstider än Nvidia. Vilket är något som får mig att föredra Nvidia även om de är lite dyrare om man räknar fps/kr. Sen att GTX 670 har bäst prestanda/watt är också ett väldigt stort pluss enligt mig.

Av zki
Skrivet av Xantor:

Tjennare!

köpte ett 670 gtx med 4gb minne..

I cpuz visas dock bara 2gb minne ? kan det stämma ?

Det gör det för mig med (2047 Mbytes). Kan va så att det inte finns stöd för exakt din hårdvara i CPU-Z. Kolla i nyaste GPU-Z istället så bör du få ett riktigt värde.

Av zki

Du ska satsa på att klocka minnena då minnes bussen på 192-bitar är den största skillnaden mot GTX 670. Om du hade läst lite ressensioner, bland annat den här på sweclockers, så hade du redan haft den här kunskapen.

Av zki
Skrivet av jocke92:

Nordic edition? Brukar vara vanligt att de kör en modell som fungerar i de nordiska länderna för att spara pengar.

Tack för snabbt svar. Det låter rimligt det du säger. Men hur pass säker är du? vore väldigt snopet att sitta med en dator som in har nordisk layout på tangentbordet.

/Johan

Av zki

Köpt ny laptop: kb ne, NE windows 7?

Hej!

Hag köpte en Gigabyte u2442v från webhallen. Precis när jag skall packa upp den så ser jag att det står: "kb ne" samt "NE Windows 7 Home Premium". Jag tolkar detta som att tangentbord och Windows är på nederländska. Jag har inte pckat upp datorn än för om det inte är svenskt tangentbordslayout så tänker jag lämna tillbaka den. Är det någon som vit vad detta "NE" betyder.

/Johan

Av zki

Allt beror på vilken fps du vill ha. Kolla på http://www.anandtech.com/bench/Product/680 och scrolla ner till BF3 så kan du kanske bilda dig en uppfattning.

edit: Den här http://www.anandtech.com/bench/Product/680?vs=547 är nog mer intressant då den jämför de båda korten.

Av zki

Använd exakt samma uppdateringsfrekvens på båda skärmarna. Jag hade problem med att datorns skärm hade 60hz och TVn 59hz per automatik. Det gav en hackig bild.