Inlägg

Inlägg som Ozzed har skrivit i forumet
Av Ozzed
Skrivet av ipac:

I onödan? Oj, du har rejält missförstått hur det fungerar.

Företagen hade garanterat gärna stanna på en och samma node, om de kunnat. Men eftersom de inte hatar pengar så vill de vara konkurrenskraftiga samt ge incitament till kunderna att köpa mer/igen.

Det är så pengarna trillar in...och hur tror du själv det hade gått för en tillverkare av säg mobiler eller grafikkort som valt att stanna på 28 nm?

Ah. Måste varit därför Intel gick i konkurs. De stannade ju på "14nm" i en herrans massa år

Av Ozzed
Skrivet av NodCommander:

Vad syftar du på då? Vad saknar du?

De hade bra service och låga priser. Kanske är därför de korsade. Att göra båda är ju kostsamt. Inet har bra service men förutom sina "feta deppa" så har de sällan särskilt låga priser.

Men så var det en annan tid med. Nya generationer av produkter var både bättre och billigare. Så är det ju tyvärr inte idag. Det är förjävligt att det ska tillåtas vara så men det är en helt annan diskussion.

Av Ozzed
Skrivet av ipac:

Så kretsarna har inte blivit dyrare?
Vad baserar du det på?

Att Moore's lag dödförklarats otaliga gånger just i det syftet.

Och dett faktum att företag ogärna gör saker som kostar dem mengar "i onödan". Om det inte gick att tjäna mer oengar än man redan gör genom att tillverka på nya noder skulle intresset inte finnas där.

Men vad vet jag... Företag kanske har tänkt om och börjat syssla med välgörenhet istället.

Av Ozzed

Snicksnack för att håla konsumentpriserna höga.

Av Ozzed

Datorbutiken.com saknar jag. Inet som köpte resterna gör väl ett OK jobb men de är alldeles för inriktade på målgruppen "unga män som ännu inte flyttat hemifrån". Det är synd.

Av Ozzed
Skrivet av rwkk:

ingen annans fel än din egen om allt du skriver är så sarkastiskt och svårtytt.
Det är sarkasmen jag och antagligen de du svarat på tolkat. Svårt att få fram något annat än att du menar att det har betydelse om för hur "bra" något är beroende på om kriminella använder det eller inte.

Mina personliga åsikter om kryptovaluta är irrelevanta.

förstår bara inte poängen i "kriminella använder det = är en dålig sak"

Så det var alltså inte en dead giveaway för dig att jag sa att jag bara hört bra saker om bitcoin, och inte heller att jag säger att något som kan användas av kriminella inte kan vara bra?

Ingen skulle på allvar säga de sakerna. Båda är extremt orimliga och verklighetsfrånvända påståenden, och att de dessutom ryms i samma inlägg borde göra att det är självklart att det är ett skämt.

Jag tror det är din skämtdetektor som är trasig.

Av Ozzed
Skrivet av backspace:

Varför har du bara hört bra saker?
Jag skulle påstå att om så är fallet så lever du i en s.k "filterbubbla".
Får jag föreslå att du kanske lyfter blicken och ser dig om i världen för att få en lite bredare bild av hur det ser ut.

Lycka till.

Skrivet av rwkk:

kriminella använder datorer, internet, vapen, mat och tandborstar också

Giv mig styrka.

Av Ozzed
Skrivet av huttala:

Du är ju bara butthurt för att du inte kunde köpa grafikkort billigt under cryptoboomen, att du flera år senare fortfarande orkar spy galla över krypto är ändå imponerande.

Med din logik ska vi stänga ner alla vägar för att kriminella kan köra på dom, kasta alla kontanter åt skogen för att kriminella kan handla med dom, stänga ner all form av logistik för att kriminella kan använda sig av det..

Skrivet av dlq84:

Dollar är fortfarande den mest använda valutan i kriminella kretsar, med stor marginal, så med din logik är dollarn ingen riktig valuta.

Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Gängkriminälla använder cash, cyberkriminälla använder crypto och kostymnissar har "digitala pengar" i skalföretag på maldiverna.

OK OK jag fattar. Inte ens övertydlig straight face sarcasm går hem. Verkar ju vara en del som fattat i alla fall så lite hopp för mänskligheten finns det (Jag hoppas att de som gillade inlägger gjorde det för att de förstod mina skämt och tyckte de var lite kul, och inte för att de tolkade inlägget bokstavligen).

Jag bryr mig inte om kryptovalutor längre, men jag står fast vid att det är en fånig företeelse som om den nu mot alla odds skulle bli "accepterad" på bred front snabbt skulle lagstiftas bort, eftersom stater inte har kontroll över "pengarna" längre.

Nej, det som gör att vi fortfarande har höga priser på grafikkort nu är väl AI, och till skillnad från kryptovalutor så kan ju det gynna mänskligheten i stort på riktigt. Jag hoppas att AI dels kan bidra till att det kan tas fram fler och billigare grafikkort, och dels bidra med kunskap till investerare att kundvård också är viktigt, inte bara "nästa kvartalsrapport".

Gällande den faktiska nyheten så hoppas jag att de antingen slänger bort plånboken, då det vore en rolig nagel i ögat på kryptofans, eller att de köper riktiga pengar för Bitcoinen och använder dem för att leta upp fler brottslingar som kör krypto,

Det här vill inte kryptofans höra, men rimligen vore det så att om man inte kunde använda bitcoin som ett medel för brotslighet, så skulle förmodligen värdet och därmed intresset sjunka ganska fort.

Av Ozzed
Skrivet av rwkk:

ingen som säger det? alla vet om att krypto varit kriminellas go-to valuta, inte minst de senaste åren då det finns hårdare kontroll över vanliga valutor och valutaväxlingar. Däremot har det gång på gång också visats inte vara så säkert och "ospårbart" som folk tidigare påstod.

Jag har bara hört bra saker om kryptovalutor. Varför skulle kriminella använda det? Om de gjorde det så skulle det ju inte vara en bra sak längre, men folk säger att det är bra, så då utesluter det ju att kriminella använder det.

Av Ozzed

Fake News? Bitcoin används väl inte av kriminella? Det är ju en snäll riktig valuta som ska stå upp mot de skurkaktiga FIAT-valutorna och deras Centralbanker...

Av Ozzed
Skrivet av huttala:

Tänk om de valt att gå med MeeGo istället, då hade vi haft ett tredje OS för telefoner.
Men MS sabba ju den drömmen.

Ett ytterligare alternativ som ingen orkat med att utveckla appar för menar du? Jag tror det så småningom släckts av samma anledning som WP i så fall.

Skrivet av Kärlekstrollet:

WP blev ju bra med 8.1 uppdateringen, följt av att Microsoft sabbade allt med WP 10 och där rök allt förtroende för Windows Phone.

Beror på hur man ser det. Jag avskydde Metro för att de smetade ner Windows med det i förhoppningen att det skulle fungera som reklam för WP, men det blev ju snarare anti-reklam.

Skrivet av wargreymon:

Nokias VD på den tiden var väl en lapphund från Microsoft som drog ner Nokia så jäkla mycket att Microsoft fick lov att "rädda" genom att köpa upp dem. Sedan lade de ner hela alltet.

Om de i alla fall hållit Windows Phone vid liv hade de ju haft ett syfte, även om de använde fula metoder. Nu tog de ju ett enormt märke och totalt dödade det.

Ska man lägga alls sina ägg i samma korg så är det jävligt dumt att lägga dem i Windows Phone-korgen

Det såg ju ALDRIG lovande ut. Appstödet var kasst och gränssnittet påminnde om Windows 8- Det känndes liksom trångs med ett gränssnitt med i princop bara tätt packade fyrkanter.

Så pass dåligt tyckte folk att det var, att det inte spelade någon roll att hårdvaran var kanonbra.. Då borde man ju fattat att det var fel spår, men om VD var Microsoft-centrerad så kanske mottot var "Windows Phone eller dö!!". Synd bara att någon ställde frågan “¿Por Qué No Los Dos?” och fick gehör för det.

Av Ozzed

Tänk om de valt Android från början istället. Lumia-serien hade väl bra hårdvara men att de bara gav ut lurar med Windows Phone var ju värdelöst. Inte ens Microsoft själva vill ju kännas vid Windows Phone längre. Så ja snacks om dåligt beslut.

Av Ozzed

Frågan är lite konstigt ställd. Det är en viss skillnad på vad man tycker en dator "borde" kosta och var ens faktiska smärtgräns går.

Jag har svarat på frågan såsom den är ställd ordagrant, alltså vad en dator borde kosta i en värld där företagen inte ännu har drabbats av storhetsvansinne. Ett "flaggskeppsgrafikkort" ska alltså då inte kosta mer än 10 000Kr för utspökade partnermodeller, och ett riktigt lyxigt moderkost kostar inte över 3000Kr.

Av Ozzed

Det hade varit bättre om de valt någon annan som uttalat sig ifall de vill att det ska vara trovärdigt.

Av Ozzed

Smakar det så kostar det, men inte om Almega får som de vill.

Av Ozzed

Jobbdatorn är tyvärr en laptop men min privata är stationär.

Av Ozzed

De slutade vara relevanta när nätbutikerna gjorde sitt intåg. Innan dess var deras katalog som en bibel.

Av Ozzed

Jag tror inte att det uppskattas. Ganska barnsligt av Apple att trassla in sig i semantik när det är alldeles tydligt vad avsikten med reglerna är.

Av Ozzed
Skrivet av Kwirek:

Jag var nog lite otydlig, jag ser det som möjligtvis riskabelt då det känns som en mer lömsk version av vissa ställen som skapar sk incels. Men det är ju som du säger möjligtvis en kraft för gott med, typ som KBT.

Incels får gärna stanna inomhus och låta AI skapa deras fantasipartner så att de inte förgiftar samhället med sitt skräp, eller ännu värre, faktiskt anstränger sig och lyckas hitta någon att inleda ett förhållande med, som de sedan stalkar, misshandlar eller till och med mördar när de inte lever upp till de fantasiföreställningar som finns.

Sen tror jag också att många Incels mycket väl vet att deras föreställningar om vad ett förhållande skall vara ligger väldigt långt bort ifrån det normala, vilket gör att de blir bittra, vilket kan leda till att de blir farliga. Så har de då möjlighet att leka i sin sjuka fantasivärld och lämna oss andra ifred så är det bara bra.

Av Ozzed
Skrivet av Kwirek:

Misstänker att det handlar om hur mycket motstridande information man får från andra källor. Dvs man blir inte en mördare av att spela GTA, när man lever ett någorlunda normalt liv där man får intryck från sin omgivning. Får man bara sin information från GTA är det nog annorlunda, iallafall när personen kommer över chocken att se andra fysiska människor dvs.

Skulle kunna tänka mig att förhållandefrågan kan vara lite mer, oklar, då många har problem att prata om saker som kärlek, känslor och relationer. Då är ju risken överhängande att man vänder sig dit man inte behöver "skämmas" och då blir informationen därifrån av betydligt högre vikt.

Ja, det kan väl vara bra övning om man nu är blyg och osäker.och/eller inte har den blekaste aning om hur man för sig socialt.

Jag har varit stadgad i 15 år nu så jag vet inte alls hur "dejting" fungerar nuförtiden. Men det verkar ju vara så att de krystade Datingsidorna som fanns "på min tid" har blivit krystade appar istället. Att man liksom ska "marknadsföra sig". Det verkar rätt krångligt tycker jag. Så då kan det ju vara bra om folk kan "öva" först. Kan tänka mig att det tär på självförtroendet om man är "dålig på Tinder"