Inlägg

Inlägg som sesam2k har skrivit i forumet
Av sesam2k
Skrivet av RVX:

Dagens humor 👌😂

Skål! Vi tar en öl på den 👍

Av sesam2k
Skrivet av mrqaffe:

Vilket öde för jag kan inte se reklamvideon, de verkar ha lite problem med att själva blockera annonser och rekommendera att man kollar på dem på Youtube i stället för på Youtube
https://i.imgur.com/M7f48wN.png

Lol

Av sesam2k
Skrivet av NodCommander:

Problemet med premium är inte priset, det är det faktum att jag ej kan betala för mig utan att avslöja för Google exakt vem jag är, vad jag tittar på och när och varifrån.

Mycket bra poäng.

Av sesam2k
Skrivet av backfeed:

Det är rent pinsamt patetiskt lågt, har alltid ansett att Sverige inte begriper att ta betalt för naturresurser.

Fler arbetstillfällen behövs definitivt inte, vi har redan långt upp över öronen här i norr, ju fler det blir desto svårare att hitta folk, vilket bland annat leder till utarmning av skol- och vårdpersonal.

This!

Av sesam2k
Skrivet av sAAb:

Det stämmer bra med mina erfarenheter.

Den händer titt som tätt att GPT 4 hänvisar till artiklar som borde finnas på Google Scholar, med rimlig rubrik, tidskriftsnamn, volymnummer, sidor mm, men som inte finns och aldrig funnit. Författarna finns, men inte artikeln...

Det är ofta märkligt.

Det är nyhet för mig, tack! Men helt makalöst egentligen.

Av sesam2k
Skrivet av Pamudas:

Låter som en policy på din arbetsplats Vi kör McAfee (eller ja, "Trellix") och varje onsdag körs en scan igång 08:00 och håller på tills 16:00-ish när den blir klar. Tar upp en sisådär 80-90% CPU hela dagen. Ringer till IT-avdelningen som menar att detta är normalt. Det är härligt att jobba med IT

Samma med min IT på jobbet. Ibland undrar man vem som jobbar för vem...

Av sesam2k

Har du uppdaterat det sparade lösenordet?

Av sesam2k
Skrivet av Baxtex:

Ja precis. Riva väggar är inte aktuellt.

Ska sägas att jag har krypgrund också så man kan ju dra under huset men det blir lite samma problem tänker jag.

Golvbjälklaget är nog ännu tjockare än innertaket. Jag avråder.

Av sesam2k

Jag har dragit ner tp kabel från vinden till flera rum. I samtliga fall har jag dragit ner i hörn. Borra upp till vinden från hörnet, sen lirka genom kabel. Samtlig installation är utanpåliggande och man tänker inte på den. I ett hörn ska det mycket till för att synas.

Av sesam2k

Nja, kabeldragning som syftar till att inte hindra luftflödet. Resten får bero

Av sesam2k

Lol sista frågan. Har aldrig tänkt att dom är så lika 😊

Av sesam2k
Skrivet av Dreas89:

Jag vill vinna 10 miljoner på lotto.

Dessa butthurt kommentarer om priset av människor som inte ens verkar förstå vad inflation och kass krona medför. Absolut, skala av 200$ per kort, men sen är det historiskt hållbart.

När dollarn var nere på 6-7kr fick vi mer för pengarna, surprise.

Fake news eller okunnighet. Titta MSRP, det har gått upp rejält. När det begav sig för många år sedan köpte jag ett gtx 580 för 5000 kr. MSRP var $499. Ja kronan var starkare, momsen densamma. Då kunde man räkna $1 är lika med 10 kr i handeln i sverige. Idag är det ca 1:12.

Senaste noden som NVIDIA använder hos TSMC är tydligen väldigt kostsam. Vem eller vad som driver priserna låter jag var osagt, men produktionskostnaderna är troligen mycket högre nu än då. Jag tolkar det som att nya noder utvecklas för fort, serier är för små vilket leder till att produkter aldrig mognar prismässigt innan dom ersätts av nytt. Ta LED lampor som exempel, svindyra till en början, realtivt billiga nu.

Av sesam2k

Använd munnen 🤣

Av sesam2k
Skrivet av flashen:

Tur man inte använder sociala medier förutom SweC och Reddit

Tror inte ett forum räknas som sociala media.

Av sesam2k
Av sesam2k

Det går över med ålder och antal barn 😉

Av sesam2k
Skrivet av DasIch:

Nej, det har absolut inget med saken att göra. Vad folk behöver förstå är att inflation är en ökning av penningmängden på marknaden. Det är i grunden väldigt enkelt. Har du 100 varor som motsvaras av 100 pengar, kommer pengarnas värde halveras om det helt plötsligt trycks ut 100 extrapengar.

Det är ett enkelt samband som ekonomer spenderar år på högskolan för att lära sig förneka. Inte för att det förändrar verkligheten. men de lär sig i varje fall argument som går hem i stugorna.

Maskineriet hålls igång för att staterna tycker om att spendera pengar som inte finns. Det kan också kapa utgifterna i offentlig sektor, när pengarna som betalas ut är värda skit.

Vi hade mycket högre teknologisk utveckling förr. Så till den grad att inflationen inte märktes av. Jag menar, var du med på 80- och 90-talet när all ny hårdvara var omodern efter 6 månader? Dessutom blev den billigare.

Nu har vi snarare ett problem av att utvecklingen inte kan slå inflationen. Därför blir teknik dyrare.

Nja, de senaste 5-10 åren har riksbanken kämpat i motvind och uppförsbacke att få UPP inflationen till 2%. Senaste året efter covid är lite speciellt, men prisökningarna startade långt före det. Din argumentation låter lite konspiratorisk, men det är kanske inte så du menar.

Av sesam2k
Skrivet av DasIch:

Det kommer ju tyvärr aldrig hända. Inflationen är en skatt vi aldrig lär bli av med, och den teknologiska utvecklingen är inte tillräckligt snabb för att driva ner priserna trots inflation. Bara bita i kudden och gilla läget.

Jag skulle vilja hävda att utvecklingen går för snabbt, vilket leder till små produktionsserier och skyhöga komponentpriser.

Ta ddr4 till exempel, efter 5-10 år på marknaden är tekniken mogen och priser rimliga. Med mycket teknik idag (mobiler, grafikkort mm) har man så bråttom att hitta på nytt att inget hinner mogna i tillverkningsledet. Vi är early adopters hela högen, inte av fri vilja, utan för att alla val vi erbjuds är ny dyr teknik. 11 tusen är inte prispressat för att samsung säljer för 16. Samsung har bara ett ännu större hål i huvudet än vad oneplus har. Likväl är båda prissättningar verklighetsfrånvänt vansinne. Jag behåller min S8 ett tag till. Det är ju trots allt bara en telefon

Av sesam2k
Skrivet av jehuty:

Vilken värld vi lever i när en mobil för 10K är prispressat xD

Precis min tanke... Kanske dags att se över miljonlönerna på Sweclockers redaktion?

Av sesam2k

Min Wii U rullar på 10 år senare. Har aldrig haft behovet att hålla hela konsollen i handen. Dessutom blir det på tok för dyrt att ersätta spelbiblioteket ovanpå kostnaden för en ny konsoll.