Inlägg

Inlägg som HackeR_54 har skrivit i forumet
Av HackeR_54

Till er som inte fick tillräckligt med rätt svar men är genuint intresserade så ska ni inte vara rädda för att höra av er.

Skriv några rader till Jesper "HackeR_54" Dalvärn på Smartoptics via jesper.dalvarn@smartoptics.com.

Av HackeR_54
Skrivet av Fenrisulvfan:

Nepotism som vanligt.

Nej, det stämmer inte. Jag kände ingen när jag fick chansen att börja jobba direkt efter gymnasiet. Allt handlar om att ha intresse och leverera.

Jag gjorde praktik i gymnasiet och började jobba 2007 på Transmode.

Skrivet av backfeed:

Hmm. Tillåt mig vara extremt skeptisk. Jag har själv en chef som är "självlärd". Jag kan meddela att det finns MÅNGA nackdelar och problem med det, jag skulle mycket hellre ha någon som är välutbildad.

Det beror säkert på vad man jobbar med och vilken chef man har.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag skulle ha ha valt fokus på artikeln annorlunda, men det är väl ett sätt att få diskussion.
För min egen del bryr jag inte så mycket vilken förskola, gymnasie eller högskola någon läste. Det är först vad personen gör efter som räknas.

Jag hade klumpat ihop trådskaparens jobb som nätverkstekniker. Där det i detta jobb finns hur många indelningar som helst. Då jag har noll erfarenhet av fiber och mediaomvandlare, så har jag svårt att se skillnad på detta och andra nätverkstekniker, om man bortser från det fysiska arbetet med fiber istället för annan media..

Artikeln blir lite missvisande om man tänker att detta är ett jobb där vi jobbar med fiber på sättet som elektriker som drar fiber m.m. Vi jobbar med transmissions system, dvs. de system som sitter på varje sida av en fiber osv.

Vår utrustning är ansvarig för transmission av terabit av data på fiberlänkar. Access nät (Mobilnät, fiber to the home osv) samt DCI (Datacenter Interconnect) och service providers, stadsnät m.m kan byggas med vår utrustning.

Vi har nyligen lanserat ROADM's byddga med öppna lösningar och med SDN så vi kan även bygga större aggregeringsringar och regionala nät också.

Om du tittar på större företag, operatörer, tänk Tele2, Google, Facebook, AT&T m.m så har de egna divsioner med just fiber avdelningen och IP-avdelningen.

Så visst kan man generalisera det som nätverkstekniker, men då låter det som någon som kopplar med switchar och routrar i min värld och de har ingen aning om fiber/WDM. Det bästa svenska namnet på detta skulle jag kalla Transmissions tekniker.

Skrivet av ElvisP:

Skägg OFF!

Nej, inte dags än.

Skrivet av martinot:

Tror det beror väldigt mycket på vilken typ av chefsjobb. Just supportchefer har jag sett otroligt många bra som har liten eller ingen teoretisk utbildning. Handlar mer om intresse för produkterna och för att leda människor som arbetar med support. Här känns det som Jesper har en stor talang - härligt att se!

Däremot så tror jag att det kanske inte är lika lämpligt att inte ha en teoretisk utbildning i botten om tex. jobbar som chef för hållfasthet inom konstruktion på Volvo Personvagnar. Misstänker även att de flesta konstruktörer på utvecklingsavdelningen på detta fiberoptiska bolag har någon form av ingenjörsutbildning i botten.

Troligen är detta inte lika viktigt för att jobba med support. Det är förmodligen också till supportavdelningen i Sthlm som de söker anställda. Därav att HR på bolaget betalat för artikeln här på Swec och utformat den på detta viset. De vill troligen nå tekniskt intresserade talanger, men som inte har någon tung universitetsutbildning i botten (med det kommer oftast lönekrav som kan vara alldeles för höga för att passa budgeten på support).

Tyckte annars att detta var ett väldigt positivt, personligt och trevligt sett att rekrytera på. All credd till HR på detta bolaget. Snyggt jobbat! 🙂

Jag är extremt hands-on och den mest seniora i min avdelning, så att jag bara är chef och förlitar mig på någon annan är tyvärr inte sant. Jag önskar att det vore så, för det är dags att någon annan tar technical lead så jag kan fokusera på att just vara chef och bygga vidare på service businessen.

Att man inte behöver vara just ingenjör i support kanske är unikt, men saken är att många riktiga ingenjörer är livrädda för att jobba i verkligheten och prata med kunder.

Att vi inte skulle vilja ha ingenjörer däremot och försöka hitta folk med fel utbildning/erfarenhet och låga lönekrav är faktiskt inte korrekt.

Av HackeR_54
Skrivet av johanandersson:

"We've decided to make our own smartphone SoC instead of using Snapdragon"

Apple borde tweeta exakt detta 😂

Apple kan också tweeta i stort sett samma mot Intel

Av HackeR_54

Kom att tänka på denna video från kanadensiska CBC.

Kanske kan hjälpa till i ett beslut.

https://www.youtube.com/watch?v=0uZKBlwLEFs

Av HackeR_54
Skrivet av walkiii:

Igår fick jag äntligen hämta hem "nya" bilen. Det är en A45 AMG. Är riktigt nöjd med bilen, har ju dock inte haft den speciellt länge. Blev någon konstig reflektion på dörrsidan när jag tog kortet.

https://i.imgur.com/UjBjt8F.jpg

Varför har den vinterdäck mitt i sommaren?

Av HackeR_54

Jag elskade detta för start i Oktober. Är inte detta ett bra pris?

Elhandelsbolag: Lumo Energi AB
Org.nummer: 559222-6871
Avtalsform: Fast pris
Avtalsstart: 2020-10-19
Bindningstid: 12 månader
Betalningssätt: Faktura
Övrigt: Avtalet kan endast tecknas av nya kunder
Elpris: 23,95 öre/kWh
inkl. elcertifikatsavgift

Ovan priser är exkl. moms.

Notera: Ditt jämförelsepris som du tidigare såg på elskling.se inkluderade även moms (25%) och blev då totalt 29,94 öre/kWh.

Av HackeR_54

Någonstans 18-24 månader.

Förutsätter då att man blir arbetslös och går in i krisläge (att man blir tvingad att leva på 100% eget kapital). Ingen a-kassa eller något.

24+ månader, kan dra ut på det om man i en sån situation gör sig av med bilen och snålar in ännu mer på det man kan (mat, alkohol m.m)

Av HackeR_54

Notera att (främst) vinterdäck har rotationsriktning, alltså sitter de korrekt?

Av HackeR_54

40 xxx kr i restskatt och har endast fått lön och bytt jobb. Slutlönen på förra jobbet dödade mig....

Av HackeR_54

Hände mig hela tiden förut, Windows gillar inte om man har disablat Windows Firewall tjänsten. Så jag slutade med det och sedan dess har det INTE hänt.

Kör detta i ett powershell som Administrator och se om det hjälper:

Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Av HackeR_54
Skrivet av star-affinity:

100 Gbit-linorna som det talas om här: https://youtu.be/yg7wWNU-H90?t=1098

Blir lite nyfiken på över vilken typ av kabel den hastigheten transporteras – men det kanske får plats på en ”vanlig” fiberkabel?

Det är vanlig fiber (single mode). Fibern klarar massor med terabits. Det som begränsar är opto "fenomen" / elektronik.

Lite kul att dem visar "muxen" som är ett CO-xx filter från Transmode. Dem kör CWDM på den länken.

Sen blir man lite arg på alla lösa SFPer som ligger och skräpar där utan ESD- eller dammskydd. Så inte direkt bra och ren marketing.

Av HackeR_54
Skrivet av Jerban:

Japp. Nivån är mitt i mellan Min och Max.

Om det är olja i och du hör att motorn låter konstigt så låter det som att oljetrycket inte byggs upp. Beroende på motor design osv, hydaullyftare m.m. Låter inte som oljetrycksgivaren (falsk larm). KÖR INTE BILEN

Av HackeR_54

Är det bara jag som finner det intressant att detta kort avgudas av alla samtidigt som 390x är bara en rebrandad produkt som är samma som 290x vad än AMD säger.

Hur kommer det sig att ni litar på AMD's uppgifter om detta kort motsvarande 390x?

Av HackeR_54

http://www.dieselplace.com/forum/attachments/76-speciality-forum...

Jag får nöja mig med min olyfta 1500 för tillfället

Av HackeR_54

Budweiser <3

Av HackeR_54

Diesel generatorerna startar och är igång på sitt max varv (2500-3000 rpm?) på under 2 sekunder. Det är avancerade maskiner där kylsystemet pumpar hela tiden och håller blocken varma för direkt uppstart till max kapacitet.

Av HackeR_54
Skrivet av hannesboey:

https://www.dropbox.com/s/2zudk9mx7sewvga/20130429_141149.jpg

Den för duga nu. Kan ta en senare på väg hem. togs genom ett fönster. Iso på 100

Du får ladda ner bilden för då får man bättre kvalitet. Då är filen 4 mb stor.

Är inte det där Initcollege du fotar från?

Av HackeR_54

http://www.alphathermusa.com/images/HeatedWash-AT-37GM.JPG

Replacement heated washer unit. GM Performance!

Av HackeR_54
Skrivet av Bejje:

Menar du som det screenshot jag tog på dig?

http://forumbilder.se/images/69201265317PMe41b.jpg

Givetvis gjort med den klassiska Bevismaskinen
http://lekplatsen.org/bevismaskinen/

Det enda olagliga jag ser är din download speed

Av HackeR_54

Titta på tiden när dem skulle varit förbi. Min gissning är kl 16.00 eller senare

Chauffören vill hem, dem fyller i att du inte var hemma och får åka hem tidigare.

Det har hänt mig personligen med DHL, det är sant.