Inlägg

Inlägg som lillsowi har skrivit i forumet
Av lillsowi
Skrivet av mp5sd:

Eller en Crossover som har lite stabilare fot och i mina ögon är lite snyggare, samma panel dock...

Jo, men den ska vägghängas, så foten spelar ingen roll och utseendet är inte så viktigt, men snygg är den iallafall! Fast det är 40$ som jag hellre använder till tullen

Av lillsowi

Jag sitter själv med en liknande BenQ på 24". Men nästa vecka efter löningen ska jag inhandla en 27"are. Men det viktigaste när man köper en sån är enligt mig och många andra upplösningen. Jag skulle aldrig köpa en 27" med 1920x1080.

Jag tänker köpa en Achieva Shimian, tänkte från början satsa på en Dell U2711 för mer än dubbla priset, men Shimianen i princip är samma panel. Du kan läsa mer om den skärmen i denna tråd.

Av lillsowi
Skrivet av Holydwarf:

Är det fortfarande så att plasma lider av att man inte bör låta den stå på samma bild en längre stund?

Inbränningar?
Nej.
Men det är väl inte rekommenderat med någon TV-apparat att låta den stå i 24 timmar med samma bild.

Av lillsowi
Skrivet av ozo64:

Ok läste på wikipedia att 98% av alla digitala salonger använder 2K. Har du ngn länk till var de uppgraderar? Hade varit intressant att se.

Jag vet inte exakt vilka som får 4K. Men alla salonger med 35mm ska fasas ut, och SF har nyligen gjort ett avtal att uppdatera de nya salonger med Barcos DP2K och DP4K, vilket är riktigt fina maskiner! Pratade även med en tekniker som mumlade om att alla "Filmstäder" ska ha iallafall en 4K-projektor i de största salongerna.
98% kommer sjunka mycket, då filmbolagen, särskilt Sony, pushar för att filma i 4K.

Källa: http://www.barco.com/en/News/Press-releases/exclusive-digital...

Av lillsowi
Skrivet av ozo64:

Nja tycker det är helt ok. Då nästan allt källmaterial idag är lägre än 4K så finns det ingen poäng med att ha tvapparater som stödjer det. Det var min poäng.
Om 10 år är det säkert mer relevant.

Nja, SF har börjat installera 4K-projektorer i sina största salonger, och idag har det redan kommit ett tjugotal 4K-filmer på bio.

Av lillsowi

Nej det går inte, då din datorskärm endast stödjer Nvidias 3D

Av lillsowi

I det rummet du beskriver så skulle jag rekommendera en TV på kanske 47 tum.
Projektorer behöver mer än 1400 mm för att kunna få upp en bra bild, min Sony VPL-HW10 får på 3 meter upp 100 tum.
Storleken på duken känns lite lite, jag menar förstör det inte syftet med en projektor om du limiterar dig vid 63 tum. Runt 90 tum tycker jag att det känns som om man får valuta för pengarna. Om du skulle kunna hänga projektorn på väggen och skita i snedtaket på något sätt så skulle du absolut komma upp i 90-110 tum, så om det går, kör på det.

Det börjar komma lite nyare projektorer ämnade för hemmabio med s.k short throw, men de enda jag hittar har upplösningen 720p så det kanske är för litet?
Annars kan du titta in på minhembios forum, om du bortser från all fanboyism där så kan du absolut hitta massor av information!

Av lillsowi
Skrivet av slobodan87:

2410 skärmen är förra modellen de gav ut i 120mhz. Den har inte Lightboost tekniken som den nya har, samt inte kontrollen som du ändrar bildinställning med.

Det räcker gott och väl med den gamla (2410). För vad jag förstår så är du inte intresserad av 3D alltså behöver du inte Lightboost.
Eftersom du kör på ett grafikkort utan Displayport så måste du köpa BenQ-skärmen för att få ut 120hz.

Av lillsowi

För att vara på den säkra sidan så tycker jag att du ska köra DVI på Benqn, tror inte den stödjer 120hz från något annat än DVI.

Av lillsowi

Jag kör på kablar för 50kr från Dollarstore. Ingen skillnad mot morsans kabel för 500kr, sålänge man inte får en defekt.

Av lillsowi

En tumregel är väl att de skärmar som har stöd för Nvidias 3D-lösning inte fungerar med något annat än en dator med Nvidias grafikkort och Nvidias egna glasögon.

Men alla Samsungs skärmar som tillverkas nu har 1.4.

Av lillsowi

Spelen kostar väl ungefär lika mycket.
Streama film och sånt tror jag är lika mellan iPad och Android.

Vi Svenskar får säkert alldeles strax bekanta oss med Netflix, vilket jag själv tycker kommer bli riktigt spännande!

Av lillsowi

Det enda jag egentligen vill ha av en ny iPad är en "Retina-display" och med det mer lagringsutrymme.
Vill ju kunna lagra en hel serie i 720p. Pendlar 4 timmar om dagen så det skulle vara fint

Och ni som funderar om det är så bra med hög upplösning, testat att läsa Vectorbaserad text på en pixeltät skärm? Endast det gör det värt att göda Apple ännu mer.

Av lillsowi

Detta är en idiotisk forumtråd som endast är till för fanboys som vill gnälla över vem som snodde från vem.
Det måste nästan klia i häcken på er att få gå ut på ett forum och hävda sig.

Av lillsowi

Vi får väl vänta ett tag..

Av lillsowi
Skrivet av Xenoz:

köpet ska ske på mediamarkt då det är nära och dom har princip samma pris o samma delar ^^

Nej
Köp på Inet för guds skull, gratis frakt också. Media Markt är bara trassel vid datorköp, överpris och färdigbyggda skitdatorer.
Självklart att du ska köpa ett 7970 om du ska lägga ut de pengarna på en dator. För streaming och sånt tar lite kraft.

Av lillsowi
Skrivet av Roger W:

Men det visar ju att du fortfarande inte läst frågan rätt... Läs texten du precis citerat så ser du att det står optisk från TV:n till förstärkaren!
Visst är vi överens om att det är en omväg, utan man i första hand (så länge enheten stödjer det) bör köra ut optisk direkt från PS3:an till förstärkaren istället?

Åh gud
Lite blind man är, jaja. Det förklarar snacket om fördröjningar..

Av lillsowi
Skrivet av Roger W:

Hmm, jag tror inte du läste trådskaparens fråga ordentligt: Han frågar om det är bäst att ta ljudet från TV:n till förstärkaren.

Nejnej, jag svarade på: Min fråga är nu, kan han köra HDMI från den tänkta PS3:an till TV:n och optisk från TV:n till förstärkaren för ljudet?

Ursäktar för förvirringen

Av lillsowi

Som svar på din fråga; ja.
Det går utmärkt att ta bilden ur HDMI och ljudet ur optiska, har själv det så.
Risk för fördröjningar är närmast obefintlig och det finns inte heller något annat alternativ som inte kostar mer pengar (Ny reciever/förstärkare).

Av lillsowi

För att se en film i 3D på dessa skärmar gör man några enkla knep.

Skaffa först en film, t.ex. Half-SBS som finns på fula ställen på internet. (Half-SBS står för Half Side by Side, det är en 1080p film med två "bilder", ungefär samma upplösning som 720p i slutet) eller ut på Youtube, leta reda på ett 3D-klipp och välj Side by side i inställningarna.
Upp i fullskärm och välj sedan Side by side i skärmens inställningar.