Inlägg

Inlägg som lillsowi har skrivit i forumet
Av lillsowi
Skrivet av Arzei:

768 kbps Atmos är (tyvärr) standard för streamingtjänster, full TrueHD ser man i princip bra på bluray. Att videobitraten är så låg är mer olyckligt imo då jag antar att det inte handlar om AV1.

10 000 för UHD ligger ju ändå i linje med Netflix för motsvarande kvalitet (Max 15 000 inom Europa och då är det MAX, Netflix throttlar ned när det är hög belastning)

Stort lyft dock från SVTs 1080p dock som legat på tok för lågt och särskilt för HEVC som inte tål allt pålagt grain som dagens fotografer gillar.

Av lillsowi

Det är en allmän begränsning med bluetooth, någon kan rätta mig om jag har fel men alla hörlurar, ANC eller ej, får kraftigt sämre ljudkvalitét när man använder mikrofonen och spelar upp en ljudkälla samtidigt.
Såna Logitech-lurar använder inte bluetooth utan 2,4ghz typ.

Av lillsowi
Skrivet av slipbit:

Kan nån gå igenom steg för steg för att få det låga priset på LG-tvn, 55tum? Skulle vara sjukt tacksam om nån kunde förklara.

Du registrerar ett konto på
https://www.lg.com/se/onlinestore
(Observera långsam hemsida)

Då får du automagiskt 10% rabattkupong på första köpet, i kassan under beställningsöversikt finns det två fält, ett där du bockar i din 10% som redan skall finnas där, sedan klistrar du in benify-koden BEN23_LG_MNT_BTW8 och bockar även i den.

Du betalar 14,972kr för TVn.

Sedan följer du denna guiden så får du 3000kr tillbaka för just 55-tummaren.
https://www.lg.com/se/promotions/cashback

OBS att Benify-koden endast gäller till 31 augusti, samt att du måste registrera cashback senast 12 november.

Av lillsowi
Skrivet av andreas_dock:

Ok, skall förtydliga:

Har esim som tillval till min Apple Watch.
Såvitt jag vet har inte hallon det att erbjuda, än idag.

eSim, 5G osv är ju premiumfunktioner som de stora bjässarna kommer hålla sig från så mycket det går att föra över till de små billigare dotterbolagen.

Av lillsowi
Skrivet av Dunder:

Det står att dessa kräver "Hue Play HDMI Sync Box". Går det verkligen inte att styra dem utan att köpa till boxen, om man inte planerar att ha dem till TV:n?
Kanske iofs finns bättre val om man ska ha dem till annat?

En snabb googling säger mig att den funkar utan boxen (dock med brygga, kanske annan brygga också).
Du förlorar möjligheten att den ska visa olika färger på olika platser utan den blir väl enfärgad men kan förstås ändra och skifta färg i alla dessa miljoner miljarders färger som det brukar vara.

Av lillsowi

Fello är toppen, snittar absolut högt i 4G-hastighet och känner absolut inget behov av 5G, även om det eventuellt är på ingång precis som vi nyss fått e-Sim samt voIP sedan två år tillbaka. Hade vimla innan och tjänsterna/enkelheten/supporten(obefintlig) är snarlik, men Fellos teckning är allra bäst förstås så då går ju både Hallon (tjejen kan inte använda sin mobil i stugan) och Vimla bort.

Ringer nån försäljare då och då från tele2 och vill sälja abbonemang men de frågar ju vad jag betalar och 145kr för 22GB kan de aldrig matcha, blir korta samtal.

Av lillsowi

Skulle säga att det är billigare att beställa från svenska Amazon i slutändan.
Frakt plus moms plus tullavgift plus fruktansvärd dollarkurs. Dålig tid att köpa hårddiskar för europa.

Av lillsowi

Suck blev ett köp här också.
Det som avgjorde köpet var att det verkar vara en trevlig lagringsdisk med betydligt mycket mer TBW än allt annat som varit ens i närheten av samma prisklass.

Av lillsowi
Skrivet av Raoul_B:

Jag kontaktade supporten, och påpekade att de håller på med falsk marknadsföring.

Det de svarade var att detta gäller endast kunder som inte har haft Plus förut, för man räknades inte som ny kund om man har haft det tidigare, eftersom då har man kunnat ladda ner en massa content som man får tillbaka om man blir Plus medlem igen.

Naturligtvis står inget av detta i villkoren, men de vägrar ändra sig.

Funkar nu för mig.

Av lillsowi
Skrivet av FireFox:

Gäller nog bara nya kunder, kunde inte se något sånt erbjudande.

Jag fick mailet men verkar inte kunna nyttja erbjudandet, har bara registrerat men aldrig köpt PSPlus, kanske bugg?

Av lillsowi
Skrivet av Dhanjel:

Köpte Samsung 870 QVO 4TB 2.5" på Inets Sweclusive att ha som speldisk, borde man sälja den (oöppnad) och köpa denna istället? Ungefär samma pris.

Visst halva storleken, men det kan jag leva med. Men hur stor skillnad gör hastighetera egentligen? Värt halva lagringen för den boosten? Spelar inte så mkt, men min nuvarande 1TB är knökafull

Ja absolut det låter som en mycket klok idé, jag kan köpa den av dig till det priset som inet hade då.

Av lillsowi

Mail från LG att min 65 C2 skickats! Kul och tacksam med benifyrabatten från forumet. Kanske det enda "bra" inköpet jag känner jag kunde göra denna Black Friday med genomgående usla erbjudanden, bortsett från inets dropp men där kraschade varukorgen så det bidde ingen SSD.

Av lillsowi
Skrivet av Limpzon:

Spännande! Vilken färg/typ av klocka beställde du och vilken tid? Ännu ingen uppdatering för min gröna AW 7 jag beställde 15:25 i fredags.

Ja förlåt för otydlighet, jag beställde Watch SE med sånt armband.

Av lillsowi
Skrivet av tevey:

Någon som fått sina saker från Halebop ännu? Mina hörlurar står fortfarande som "under behandling", beställde 18 November.

Skrivet av martinot:

Nej, tyvärr inte. Beställde en AW från Halebop, men märkligt nog inte fått någon uppdatering förutom beställningsbekräftelsen jag fick i fredags förra veckan. Har varit total radiotystnad från Halebop sedan dess.

(Som jämförelse har jag beställt flera andra BW-fynd i helgen som jag fått levererade hem redan igår.)

Skrivet av Kent:

Halebop är extremt slöa, var samma problem när jag köpte ett par Airpods pro 2.

Fick notis från postnord nu att min Watch är påväg.

Av lillsowi

Jag lyckades få 1000/1000 för 249, verkade ha ”tur” med att bo i Telenors stängda nät.

Hade också tur då jag tecknade samma abonnemang för 299kr för tre veckor sedan med aktivering idag men ringde support igår och sa upp och tecknade om till det nya 50kr lägre priset - trots att jag då inte är ny kund. Men jag och supportkillen enades om att jag ändå räknades som ny kund då jag sa upp abonnemanget dagen innan det aktiverades.

Måste dock skicka tillbaka routern de skickade ut för tre veckor sen och sedan få en likadan router tillbaka igen haha

Skrivet av baddaren:

Jag har bredband 100 med Telenor och ringde deras support nyss.
Erbjudandet gäller bara nya kunder (som det skrivits i tråden redan).

Jag kunde dock bara ta del av 100 och 250. Jag har varit kund länge hos Telenor och personen jag pratade med
uppgraderade mitt bredband till 250, med 50:- rabatt i 12 månader, vilket då blir att jag betalar 50:- mer för 250 istället 100.

Av lillsowi
Skrivet av Twiggbigg:

Lycksele, kan endast ha 100/100 å bara använda bredband 2 eller vk media som leverantör...

Vet att man på Brännbergsvägen får 250/250 fiber via bredband2 så flytta dit istället för att byta till koax.
Lätt att byta boende i Lycksele.

Av lillsowi

En riktig bubblare till serie (sett till uppmärksamheten den får) och jag stämmer in i vad många säger här, vuxet på rätt sätt. Man är ju numera rädd för att kalla något för "mörkt", "vuxet" eller "gritty" efter att DC-filmerna tog det från att betyda realistiskt i Nolans Batman-filmer till att bara vara ett regntungt knappt urskiljningsbart filmfoto med mycket våld.

Här bjuds det ju tung, snygg dialog som man gärna sitter med ett tag. Mycket intressanta karaktärer som rör sig på platser man faktiskt förstår hur de ser ut, känns och var de finns i relation till varandra. Skurkarna gör fel, hjältarna gör fel. Produktionsdesignen är realistisk, de använder grunkor och manicker som faktiskt fyller funktioner. Fotot är snyggt, man hänger med, stabila kompositioner, långa tagningar med fokus på karaktärer och ansikten. Storartat världsbyggande faktiskt och mitt favoritinlägg till Star Wars sedan The Last Jedi som bjöd på andra delen av spektrumet vad Star Wars erbjuder mig, humor och värme och tro på kraften.

Finns ju såklart stora likheter med Rouge One, bland annat eftersom Tony Gilroy som skapade Andor tog över både regi och manus av filmen bakom kulisserna. Jag gillar Andor betydligt mer, då den åtgärdar den största bristen med Rouge One som var huvudkaraktärens bakgrund och motivation som på grund av förståelig tidsbrist förbises i filmen men ges utrymme här!

Av lillsowi
Skrivet av headphoneninja:

Nu när jag har spanderat en kväll med skärmen och ser vad den går för så har jag bestämt mig för att packa ner den och göra en retur.

Tack för tankar! Särskilt när du suttit själv med 48CX och kan göra den kanske mest relevanta jämförelsen där OLED mot OLED.

Min beställning med rabatter blev flyttad till maj som många andra, så lite mer betänketid..

Av lillsowi

Användare: @Yatagarasu
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: iPhone 11 128GB

Positivt:

  • Trevlig, snabb kommunikation.

  • Snabb frakt

  • Varan precis som beskriven

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av lillsowi
Skrivet av Ravnit:

Du får väl inte returnera en vara du har använt i 90 dagar? 😅

Jodå, använt ca 75 dagar av 90-dagars öppet köp, så lämnade in den imorse utan problem.
Hur etiskt och moraliskt rätt det är dock är en annan fråga