Inlägg

Inlägg som yakideo har skrivit i forumet
Av yakideo
Skrivet av Juckpuck:

ta bort routern och testa med nätverksladden direkt till din fiberomvandlare det finns inte någon konsumentmodell av en router som klarar 1000/1000 just nu enda möjliga modeller är dom kommanda dualcore modeller som asus håller på att släppa men än så länge så finns inga tester med dom och ska man va riktigt ärlig så är den snabbaste konsumentmodellen fortfarande asus rt56 på wan to lan combined. Vill du fortfarande ha en router och få ut så mycket prestanda som möjligt så är du tvungen att köpa en företagsrouter eller bygga en egen med pfsense och egen hårdvara.

Ubiquitis EdgeRouter Lite (http://www.ubnt.com/edgemax#EdgeMAXhardware) klara 3 Gbit/s @ 512-byte paket för under 100$ enligt dom själva. Är ju fortfarande en "företagsrouter" men den har ju en lockande prislapp, jämför med enterprise routrar från Cisco eller Juniper.

Av yakideo

Vad du kallar för switch är faktiskt ingen switch alls. Intenos FG500 är en så kallad residential gateway eller CPE. Skillnaden är att en L2 switch bara switchar paket medans en CPE utför routning, NAT, SPI m.m. - allt detta kräver betydligt mer hästkraft än att bara switcha paket. Enligt Inteno själva så klarar FG500 att routra totalt 2.5Gbit/s (http://www.sweclockers.com/forum/14-internet-uppkoppling-och-...). Jag skulle ta dessa siffror med en stor nypa salt, speciellt när den också utför NAT och SPI (stateful packet inspection).

Har du provat att brygga den och köra direkt till datorn utan Asusen?

Av yakideo
Skrivet av anon217195:

Tja jag kanske byter till comhem Bredband. Och man får med en Netgear CG3700 .. Är inte säker på om det är ett modem eller router / Både och.

Men jag har ju nu ett modem som är kopplat till en router. Och jag undrar om jag kan koppla Netgear CG3700 Till Min Router ? netgear wnr200v2

??

Netgear CG3700 är ett DOCSIS (kabeltv) modem / router kombo. Vill du använda din egen router måste du brygga CG3700:n.

Av yakideo
Skrivet av CeasarSG:

Kanonbra!! vilken leverantör var det ?
Jag hade ju samma problem med phonzo som hostas i Norge via TDC, kan det ha varit TDC även för cellip?
Har ett svagt minne om att mina trace mot cellip även hamnar på TDC men jag kan ha fel.
Då borde T3 fungera nu också..

En av deras ip ranges 193.105.226.0 verkar vara mnt-by TDC SE enligt whois.

Av yakideo
Skrivet av ZecretW:

Om TS inte förstår manualen tror jag inte han kommer förstå ARP heller. No offens till TS

Av yakideo
Skrivet av Bildoor:

Tjenare alla sweclockare!

Jag kan börja att nämna att jag googlat runt, men inte hittat ett "rakt på sak" svar på frågan, utan bara nått abstrakt och osäkert svar med förvirrande beskrivningar, som absolut inte var till någon nytta... Men utifall att någon redan startat någon tråd liknande denna så ber jag om ursäkt

Jag har (inte särskillt) nyligen dragit in bredband i huset, och med det följde även IP-telefoni. -som ett tillval-
Fick då av Universal Telecom en Pingcom-router, som bara skulle vara att koppla i telefonen i och börja prata (dock valde vi att "starta" telefonin en månad efter bredbandet pga. uppsägningstid hos telias "vanlig telefoni")

När vi kopplade i telefonen efter en månad så fungerade den inte (surprise... jag har ingen vidare bra relation till dem i supporten som inte klarade av att ändra en inställning i routern, utan bytte den 2 ggr, SEDAN förstod att det gick att ändra en inställning -.-) så jag tog mig ett snack med supporten och de var mållösa, sedan kom en av dem på att: "vad har ni för telefon?" varav jag svarade, "jaaa, en vanlig sladd telefon" och dom svarade "en UTAN inkopplad strömkälla?" så efter en förvirrande konversation fick vi veta att man inte kunde ha en "vanlig" telefon utan behövde en trådlös (basically).
Så, summan av kardemumman: efter att ha kunnat ha en telefon i varje rum (8-10 rum, vet ej exakt )kopplad ner i ett uttag i väggen, så har vi istället EN trådlös som måste ha dockningsstationen nära routern...känns som en stor nedgradering...

Så vi fick den galna idén att man kanske kan dra en sladd ifrån routern till ett av de äldre "telejacken" och sedan koppla i de gamla telefonerna i telejacken igen, precis som på den gamla goda tiden så,
fråga 1: är det NÅGON som vet om det går och isåfall hur? (har alltså en telefonkabel med ett "telefonclip" i ena änden och 4 lösa kablar i den andra, så den går att fästa i routern, men hur gör man med telejacket?)
Fråga 2:Har läst att man kan använda en adapter för att kunna använda "gamla hederliga" telefoner till IP telefoni, skulle det gå att man på något sätt använder en sådan mellan routern och telejacket istället för att köpa 8-10st och ha en vid varje telefon?

Förtydligande arkitektnivå-bilder
http://www5.picturepush.com/photo/a/13820973/640/13820973.jpg

Först måste du reda ut varför din gammla telefon inte fungerar direktkopplad till ATA boxen (pingcom). Vad är det för gammal telefon du har? Det kan vara så att pincom:en är för klen för att driva en telefon utan extern strömförsörjning, tycker dock att det låter konstigt att inte ens en telefon fungerar, om nu den inte är en sådan med fingerskiva (pulsval) du har.

http://tekniken.se/internet/dsl/doc/image/telejack_older_01b.jpg

Telefonjacket ska kopplas enligt ovan. Ledningen från telefonstationen ska kopplas bort och ersättas med ledningen från IP-telefonin. De mittersta ledarna från RJ11 jacket ska användas, brukar vara röd och grön.

Av yakideo
Skrivet av masugn72:

Hej!

Har bahnhof som tv/internetlevarantör hemma, men jag har lite svårt för den sunkiga iptvboxen de erbjuder. (Motorola VIP 1963) Dåligt interface och besvärliga menyer mm.
Är det någon som har något bra alternativ, någon som har testat någon annan inspelningsbar HDbox som fungerar med Bahnhof?
Frågade Bahnhof om alternativ, men de gav bara en lista på boxar som INTE fungerar:

Alla telias boxar (operatörslåsta)
Boxer-boxar (för marksänd TV)
CA-moduler (för programkort, 'inbyggda boxar')
ADB HD PVR 5720SX
Samsung DCB-P770ZS
Samsung DCB-B270Z
Samsung SMT-C7160
Motorola VIP1920
Sagem HD103-C / ICD 81
Sagem HD PVR 101-ST
Sagem HD DST-78
Sagem HD 106-S
Sagem HD PVR 102-CT
Sagem HD104-C
Kjaerulff C1201CX

Tacksam för svar!

mvh!
/M

Det finns inga alternativa boxar för IPTV än de boxar som leverantören tillhandahåller. Vill du inte sniffa multicast strömmar, göra spellistor och bygga dig en egen ihophackad stb så är du tyvärr utlämnad till vad bahnhof erbjuder.

Av yakideo
Skrivet av iXam:

Det är iofs inte till root-servrarna det ska propageras. *petig*

Du har givetvis rätt, root-servrarna returnerar bara en lista på servrar för angiven TLD. Blev lite sent igår

Av yakideo
Skrivet av KentaSås:

Eftersom jag inte heller kommer in i bios tror jag snarare att problemet ligger hos moderkortet.

I Windows 8 har återkomsten till BIOS/UEFI förändrats. Tryck <windowstangenten> + <R> och kör C:\Windows\System32\msinfo32.exe. Vad står det under "BIOS-läge"?

Av yakideo

Tror du behöver läsa detta först -> https://www.citynetwork.se/kom_igang_guide_webbhotell/

När köpte du domännamnet? Det tar nämligen mellan 24 till 48 timmar för DNS uppdateringar att propagera till alla root-servrar.

Av yakideo
Skrivet av anilss66:

Oj, det var ju olyckligt, det var otydligt av mig, formateringen blev fel. Nytt försök, skillnaden jag försökte visa var om de två wi-fi routers ska kopplas till switchen - alt 1, eller kopplas till routern - alt 2. Har detta någon betydelse?

alt 1
Modem - Router - Switch
- 4 enheter (dator*2, AppleTV*2)
- 2 wifi router (airport express + DIR635)

Alt 2
Modem - Router
- Switch - 4 enheter (dator*2, AppleTV*2)
- 2 wifi router (airport express + DIR635)

Det spelar ingen roll. Routern har en inbyggd switch.

Av yakideo
Skrivet av Pullmyass:

God förmiddag!

Jag har: Två viasat-boxar, alltså en tvillingbox utöver den vanliga. Båda två är s.k. HD-boxar. Jag ligger på ett stadsnät vid namn Framtidens Bredband. Som bredband har jag Com Hem 100/10 mbit/s fiber. I mitt hem finnes en Mediabox från Raycore som har fyra uttag. I den sitter en kabel som ansluter routern till mediaboxen. Routern är av modellen "Netgear WNR3500Lv2". PS3 (trådat) fungerar samtidigt som viasat-boxen inte fungerar.

Mediaboxen har fyra uttag: "Bredband" (där kabel mellan routern och boxen sitter), "TV", "Telefoni", "Reserv". Jag har endast kopplat in i uttaget "Bredband".

Enheter som körs genom routern & fungerar: iPad, 3 iPhones, 2 bärbara datorer, samtliga genom det trådlösa och ett PS3 (trådat).
Enheter som inte fungerar: Viasat-box [1].
Enheter som önskas fungera: iPad, 3 iPhones, 2 bärbara datorer, PS3 (tråd), Viasat-box [1] (tråd), Viasat-box [2] (tråd).

Bakgrund:

Igår fick jag hem mina viasat-boxar. Jag har gjort enligt guiderna som medföljdes, men inte fått boxen (enbart testat en) att fungera. Det står att ingen nätverksanslutning hittades. "Kontrollera att kabeln mellan digitalboxen och routern är ansluten korrekt.". Såvitt jag vet så skall boxens kabel vara ansluten till valfri LAN-port i routern, och inte till mediaboxens uttag "TV". Skall jag koppla samman routern med mediaboxens uttag "TV"?.

Jag har läst runt lite och vissa har nämnt någonting om "triple play switch", samt även "switch" i andra sammanhang. Jag vet på knappt ett ungefär vad en switch gör. Jag har ingen aning om hur man kopplar ihop ett fungerande nätverk med hjälp av en switch. Jag har en relativt ny router som kan användas som switch vid behov. Båda två är av modellen Netgear.

Mitt mål är dock inte att införskaffa något mer än det jag redan har. Inte heller önskar jag att koppla samman en till router om det inte behövs. Ställ gärna frågor om någonting känns luddigt eller dylikt.

Tack på förhand!
Med vänliga hälsningar, BM

FOTNOT: Jag är inte så kunnig gällande nätverk och dylikt, så utförliga förklaringar uppskattas enormt!

Jag antar att comhem kör VLAN på sitt iptv nät. Koppla in viasatboxen i uttaget för TV på switchen och prova.

Av yakideo
Skrivet av willg:

På linux-burken funkade det utmärkt att konfigurera dhcp + ett ytterligare interface med statisk lokal address. Mycket bra! Så det löser stor del av problemet

Dock hittar jag inte hur man kan konfigurera 1dhcp interface + 1 statisk adress på samma NIC i windows 7

Det går inte att använda dhcp och statisk IP tillsammans med samma protokoll i windows. Vad du kan göra är att använda statisk ipv6 för kommunikation mellan datorerna och ipv4 för dhcp.

Av yakideo
Skrivet av xervz:

Tjenare! Fick två stycken Raycore CPE skickade till mig när jag egentligen bara behövde en och funderar därför på att använda denna till något. Efter lite research fick jag reda på att en CPE egentligen är en managed layer 2 switch och därför slog tanken mig att man måste kunna använda denna ifall man kommer åt admin-gränssnittet. Har nyligen skaffat mig en Esxi-burk med pfsense och lite annat kul och skulle vilja lära mig grunderna med Vlan osv och ifall jag kan använda raycore-switchen hade det varit underbart. Någon som vet ifall detta är möjligt?

Switchen i fråga är en Raycore RC-CPT09 Länk: http://www.raycore-fos.com/?page_id=1317

Tack på förhand
Daniel

Kan du tag några bilder på switchen? Har den fiber eller TP på operatörens sida? Har de gjort det enkelt för dig så har du remote management via http på WAN sidan. I annat fall är det troligen telnet som gäller.

Av yakideo
Skrivet av Svchost.exe:

Får lite felmeddelanden vid boot. Är inte så insatt i linux och hela det där. Är det här något att oroa sig över?

http://www.youtube.com/watch?v=vEoZkak4r2g
http://www.youtube.com/watch?v=vEoZkak4r2g

Har 8GB i för test syfte. Men kommer köra 2GB framöver. Har bara inte petat i 2GB minnet i rätt maskin än.

När linux bootar göms inte allt som händer bakom en fin startskräm med viftande flagga. Du får veta allt som händer under startprocessen. Det enda felet, om man nu kan kalla det fel, verkar vara att e1000 drivrutinen för intel NIC:en verkade ha problem med interrupts - verkar dock som att kärnan löste problemet.

Av yakideo
Skrivet av Beltet:

Men så blir väl det bara om man som du säger använder subnätverk(tex. router har 192.168.1.1 och DAP har 192.168.2.1)
Och DAP:en ska ju inte ha någon DHCP server så den bör ju inte kunna skapa ett subnätverk...
Jag har försökt sätta DAP med fast ip på 192.168.1.2 och router på 192.168.1.1. Och då tycker jag att de borde vara på samma nätverk. Eller tänker jag helt knas?

Om båda enheterna har en subnätmask på 255.255.255.0 så är båda i samma "nätverk". Typiskt av D-link att hitta på något eget, så som en brygga som skriver om MAC adresser.

Skrivet av Bader:

Ligger hostarna bakom bryggan på samma IP-nät som routern? Såhär står det på google: "Xtreme N Duo Wireless N Access Point enables you to create a new Wi-Fi network or connect two networks together."

Om du har slagit ihop två olika nätverk så har du anledningen där (om jag förstår dem rätt). När du går från ett nätverk till ett annat så byts MAC-adressen på varje frame som passerar från ett nätverk till ett annat. Anledningen är att enheterna på nätverk 1 inte känner till enheterna på nätverk 2's MAC-adresser så framen måste skrivas om till gatewayens MAC, det är ju dit paket skickas som ska forwardas till ett annat nätverk.

Det är routrar som forwardar packet mellan nätverk. En brygga slår ihop två olika segment till ett nätverk och ska således inte skriva om MAC adresser på frames.

Av yakideo
Skrivet av cklein:

Absolut, väntar på en vbios uppdatering från Lenovo, Y500 med dubbla GT650

Jag skulle snarare säga att det är lenovos fel att man inte har släppt firmware tidigare för att det ska fungera med 8.1. Tillverkare har haft bra tid på sig att se till att deras produkter fungerar. Knappast Microsofts fel att tillverkare är sega.

Av yakideo
Skrivet av cklein:

Tack för det, Sånt jävla skämt 8.1 är, text i boxar har blivit suddig, sli funkar inte m.m.

Har du provat att uppdatera drivrutinerna till GF-kortet?

Av yakideo

Om tillverkaren har lagt in stöd för DP++ (Dual-mode DisplayPort) kan man tag ut HDMI/DVI utan en aktiv adapter, i annat fall krävs det en aktiv adapter. Antigen drar den aktiva adaptern ström från DP porten eller via USB, det första är dock att föredra imo.

Av yakideo
Skrivet av Thomas H:

Jo, jag var som sagt inne på att skaffa en router, men det tycks alltid ha varit krångel när jag försökt få en router med förinstallerad mjukvara att fungera som annat än en router med WAN på en sida och DHCP-klienter på den andra (eller få den att göra något annat för den delen). Eftersom det är möjligt att jag inte själv kan konfigurera allt på plats så vill jag helst slippa byta firmware och alltför krånglig konfigurering på distans. Jag har dock dålig koll på vilka routrar som skulle vara bra alternativ i det här fallet, och vill ju helst inte köpa grisen i säcken och hoppas att det går vägen.

Jag kollade lite snabbt tidigare för att se vad som fanns och såg några bryggor med trådlöst som jag antog hade någon sorts switch-funktion också, e.g. http://www.dlink.com/us/en/home-solutions/connect/access-poin.... Skulle inte något sådan fungera? Jag får väl erkänna att jag har lite dålig koll på detaljerna som skiljer L3 switchar från routrar och liknande i praktiken.

Vill inte du byta firmware tycker jag att du ska införskaffa dig en trådlös brygga istället. Det är det enklaste om du inte vill pyssla med det för mycket. DAP-1522 verkar vara en bra kandidat med inbyggd switch, notera dock att den verkar ha problem med att den NAT:ar bakomliggande enheter (se http://www.sweclockers.com/forum/14-internet-uppkoppling-och-...)

Prisjakt har en lista med bryggor som har inbyggd switch.

En L3 switch används för att routra mellan VLAN och således inte relevant för dina behov.