Inlägg

Inlägg som yakideo har skrivit i forumet
Av yakideo

1U "halv-djup"

Någon som vet vart man kan få tag i ett 1U chassi av den typen med halva 19" djupet? Har ett itx kort som jag tänkte använda som brandvägg/gateway men hittar inget bra 1U chassi för det. Tanken är att om jag nu får tag i något lämpligt, modda om det så att det passar kortet och blir snyggt mm.

Har kollat tradera, blocket och även ebay uk men hittar inget som inte ruinerar min student ekonomi.

Av yakideo

Om man tittar på bilden ser det ut som om CA modulen bara passar PCI, även om den inte är inkopplad på bussen så är PCI-e porten ivägen. Se även http://images4.hiboox.com/images/4808/cf1fc74ddc10f833264a7d1a7d58bd71.jpg, bilderna på sidan verkar inte vara riktiga produkt bilder, mer något som de har ritat ihop.

Av yakideo
Skrivet av AkUs:

Jag har Intels egna X58 moderkort, låter inget. Har dock ej provat klocka eller så.

Det verkar som Intels egna moderkort är befriade från detta problem. När jag snackade med Intel hade de inte hört talas om något sådant problem. Dock så kan de ju bara sagt det för att sopa det under mattan.

Frågan är om inte Intel har något magiskt trick för att lösa oljudet.

Av yakideo

1156/1336 coil whine (oljud)

Det verkar vara många som lider av så kallat coil whine med dom nya Intel iCore moderkorten. Det tjuter och har sig speciellt när energisparfunktionerna är på, c1e, eist mfl. Har någon här stött på problemet? Skulle också vara något för sweclockers redaktinen att ta en titt på. Köper man ett moderkort ska man givetvis kunna använda alla funktioner utan att något tjuter eller liknande...

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av yakideo
Skrivet av Emil_98:

Vad märks i skillnad?

X8 har en skärm som är mellan mini och X10 i storleksordning. Annars är den för det mesta lik mini förutom den sämre kameran.

Av yakideo

Sony Ericsson Xperia X8

Det är dags för mig att byta ut min mobiltelefon till en Android lur. Har sneglat på Xperia X8 och på HTC Wildfire. Är det värt att vänta på X8 eller ska man satsa på Wildfire?

Av yakideo
Skrivet av Devrer:

Men herregud.... Trodde att de kanske skulle ge lite instabila värden och inte klara max watten. Men att samtliga agg går sönder långt innan de nått sin "satta" watt är ju fruktansvärt tragiskt... Sitter det inga spärrar som hindrar agget från att fortsätta mata ström när det håller på att brinna upp?
Vart är Sverige på väg? Trodde de att de skulle komma undan genom att ta ett budget 200w agg från kina och sedan klistra på ett 620 watts-märke?...

Är alla produkter från Ace såhär dåliga eller är det bara nätaggen? Antar att det inte är ace själva som tillverkar sina produkter. Tänkte köpa ett chassi från dem. Hoppas de håller hyfsad kvalitet.

Nu vet jag inte vilket chassi du tänker köpa men jag har ett Ace Ecco 220 som jag är nöjd med. Finns också en en tråd om det chassit, http://www.sweclockers.com/forum/74-chassin-och-nataggregat/9....

Lite synd att de sätter sig själva i klistret då deras chassin är rätt så bra med tanke på pris vs kvalité.

Av yakideo
Skrivet av Gunvald Larsson:

Måste vara unik MAC-adress.

Hur kan man då i linux ändra mac på det virtuella interfacet utan att ändra på det riktiga?

Av yakideo
Skrivet av rastersize:

Det går att få flera IP-adresser till samma nätverkskort men du måste mig veterligen sätta upp ett virtuellt interface per IP-adress du vill bli tilldelad. Alla interface som ska ha en unik IP-adress måste också ha en egen MAC-adress (det sista här är jag inte helt hundra på men relativt säker på att det är så).

Det är så jag har gjort satt upp ett virtuellt interface ovan på eth, eth:1 alltså. Men vad jag förstår så går det inte att ändra mac address på det virtuellt interfacet utan att ändra mac address på huvud kortet.

Problemet är ju att när jag väll har fått ett till ip numer av comhem så tappar burken anslutningen till default gatewayen.

Av yakideo

Comhem dubbla IP nummer

Jag har Comhems "upp till 25" abonnemang och tänkte att jag skulle få använda ett till ip nummer då man blir tilldelad 5 st via dhcp. Just nu har jag en router med debian/linux på. Jag har skapat ett så kallat virtual interface, eth:1 för att kunna begära ett till ip nummer av comhem. Saken är den att jag får ett till ip nummer från comhem men i och med det tappar jag anslutningen till default gateway, det går med andra ord inte pinga den.

Kan man få flera ip nummer från comhem på samma interface, alltså samma mac-nummer? Eller gör jag något galet?

För er som undrar varför så tänkte jag DNAT/SNAT:a en burk för att slippa NAT (tilldela en burk en public ip).

Av yakideo

Chiclet tangentbord

Hej,

Jag undrar om det är någon som känner till något tangentbord med svenska tecken i still Emprex 6311U (som för övrigt inte finns med svenska tecken (: )

Appels tangentbord finns ju inte i svart och så är det ganska dyrt. Jag söker alltså tangentbord i stil med nedanstående bild, främst är det knapparna jag syftar på.

http://www.emprex.com/var/product/6311U-S500.jpg