Inlägg

Inlägg som yakideo har skrivit i forumet
Av yakideo
Skrivet av macbang:

Gammal AGP rig detta handlar om

Råkade ta sönder en pin på mitt bios chip efter jag klockade minnena och processorn lite högt. Så när jag skulle ta ut bios chipet, lossnade en pin från chipet ( ena fästet i chipet lossnade ) så nu när jag nollaställde cmos, snurra alla fläktar/ hårddiskar igång. Men jag får ingen bild. Så troligen har bios låst sig med mina höga klockinställningar. Och chipet är i mina ögon kört. Men jag tror jag har hittat en lösning

Hittade nämligen ett bios chip på ebay som är taget exakt från samma moderkort som jag ha= alla siffror på bios chipet han länkade stämmer exakt med dom dom finns på mitt bios chip. Kan man köpa det chipet och få datorn att ladda bios från det istället?

Bios chipet kostar 120kr med frakt från USA

Tacksam för svar.

Varför skulle du ta ur det från första början?

Av yakideo
Av yakideo

http://docs.jquery.com/Ajax/load

$("#div2").load("page2.html #div1");

$("#objectID").html() kan bara manipulera och hämta från den sidan som förtillfället är öppen i webbläsaren.

Av yakideo

jQuery är JavaScript
Börja på http://docs.jquery.com

Av yakideo
Skrivet av ggustavsson:

Så var det ocså ja, detta med PAE var väl nått man använde i kontrollerade server miljöer för ganska många år sen när 64bit OS var ovanligt.

PAE var ett sätt att förlänga adress rymden tills AMD kom med AMD64 (likt NAT för ipv4). Som du redan har sagt, det användes mest i servrar, då på den tiden var det ovanligt för konsument maskiner att ha mer än 4GB i minne.

Av yakideo
Skrivet av ggustavsson:

Du kan ju googla på PAE vilket teoretisk kan ge mer minne, men är under en hel del villkor, så i praktiken nej kommer inte lyckas, med det du använder.
PAE är väl också idag inget man normalt använder, då lösningen på problemet stavas 64bit OS

Även med PAE påslaget kommer du inte över 4GB på en Windows 32-bit, en begränsning som Microsoft satt ditt.

"The original releases of Windows XP and Windows XP SP1 used PAE mode to allow RAM to extend beyond the 4GB address limit. However, it led to compatibility problems with 3rd party drivers which led Microsoft to remove this capability in Windows XP Service Pack 2." - wikipedia

Av yakideo

Som flera andra här säger, undervik Acer. Oftast är det ren skräp som de säljer. De är nog trea på att göra ren skit, efter packard bell och HP Pavilion (dv6-7 cirkus år 07-09).

Av yakideo
Skrivet av AnXeZ:

Den frågar om jag vill flasha bios med DOS eller windows mode... vad väljer jag ?

Windows mode.

Av yakideo
Skrivet av AnXeZ:

Jag har en fil från Live Update som heter MS 7597, och det är en BIOS update , ska jag starta den och göra som den säger? ....

Gör så.

Av yakideo
Skrivet av HikiSpray:

Typ på sida 19 i din manual står det hur man tömmer cmos och för att slippa in i bios så håller du in DEL när du just har startat datorn.

Skrivet av Blomnsterjohn:

Ey vänta nu!

Det står att han har 803 Mhz core frequency men att hans multiplier är x4. 803X4=3,2 Ghz vilket överrensstämmer med det processorn ska ligga på eller har jag fel?`Är det inte så man räknar; klockfrekvens*multiplier="sammanlagd klockfrekvens"?

Du blandar ihop klockfrekvensen med busshastigheten. Busshastighet*multiplier=klockfrekvens.

Av yakideo
Skrivet av HikiSpray:

Typ på sida 19 i din manual står det hur man tömmer cmos och för att slippa in i bios så håller du in DEL när du just har startat datorn.

Varför ska han tömma cmos? Troligen leder det till mer problem, om han inte kan konfigurera bios (läs: fel bootordning mm).

Av yakideo
Citat:

Du måste flasha bios. Hade samma problem när jag gick från X4->X6. Dra ner senaste bios, lägg på sticka och kör Q-flash. Problem solved!

MSI har ingen Q-flash, det är Gigabyte som har det. Men jag håller med. Uppdatera bios med hjälp av live update 5 så borde det lösa sig.

edit: se http://www.msi.com/service/Live-Update-5-Manual/

Av yakideo

Prova att installera AMDs Cool'n'Quiet drivrutiner från http://www.msi.com/product/mb/GF615M-P33.html#/?div=Driver&os...

om du inte kan komma in till bios med DEL tangenten kan det vara så illa att usb stödet för usb keyboard är avstängt, i så fall behöver du ett ps2 tangentbord eller en usb-till-ps2 adapter.

Av yakideo

Kan du posta en screenshot av cpu-z? (print-screen, klistra in i paint och spara)
kolla också energisparfunktionerna i Windows.

Av yakideo

Som "peterhjalmarsson" tidigare skrev fungerar RAID Reconstructor från Runtime software bra för att återställa Dells RAID-0 (stripe) array. Har använt det programmet förut, då också med en Dell.

Prova med trial versionen först, för att se om RAID Reconstructor kan pussla ihop din raid array, innan du bestämmer dig för att köpa fullversionen.

Av yakideo

För att använda dig av S/PDIF med dina hörlurar behöver du en så kallad DAC (Digital to Analog Converter), som omvandlar de digitala S/PDIF signalerna till analoga. Kolla på prisjakt så borde du hittar något som passar dig.

Av yakideo

Pratade med telia idag och de ville inte byte min synk profil. De ville inte heller flytta mig till en annan port bara för att prova. Sätter jag på annex M så blir downloaded sämre. Kanske är det bara så att jag har dålig ledning hem.

Av yakideo

Telia 24Mbit 1300m till station

Hej,

Nyligen kollade jag med Telia hur långt det var till min telefonstation. Tydligen är det 1300m till stationen men jag synkar ändå inte i vad jag tycker borde vara optimala hastigheten för det avståndet. Kanske lite naivt att tro att den borde synka närmare 20/24, men det är ju inte precis dåliga värden.

Modulation : ADSL_2plus Annex Mode : Annex A Max Tx Power : -38 dBm/Hz Item Downstream Upstream Unit SNR Margin 8 8 dB Line Attenuation 18 8 dB Data Rate 16403 1147 kbps

Är det en dålig ledning jag har till huset eller kan det vara något fel hos Telia?

Av yakideo

Ta en titt på www.kabelpiraten.se : 2x SATA PORT [2X SATASLOT] - 55:- SEK. Har beställt ett par gånger från dem utan problem.

Av yakideo

Det var inte billigt... kanske borde sagt att jag troligen letar efter något begagnat att moda.