Inlägg

Inlägg som yakideo har skrivit i forumet
Av yakideo
Skrivet av dencoolasnubben:

inte helt 100 på att windows 7 gör det men windows xp och ubuntu fungerar iaf.

Trollar du? Det finns inte Windows XP/7 till ARM (om man inte räknar Win CE, som förövrigt troligen inte skulle fungera p.g.a. drivrutiner).

Av yakideo
Skrivet av devhdc:

Windows 8 RT (antar att du menar win8 fast du skrev 7) finns inte löst. Även om nu någon har lyckats porta RT till Nexus 7 bryter något sådant mot ett halvt dussintals lagar och licenser.

Av yakideo
Skrivet av dencoolasnubben:

Använd den som en dator. Koppla den till en skärm med hdmi, koppla mus och tangentbord med en otg och en usb hub. Roota den och installera ubuntu på den(om du vill) eller windows 7.

Hur hade du tänkt att Windows 7 skulle fungera på en Tegra 3 (ARM)?

Av yakideo
Skrivet av ZzaazZ:

Tack så mycket, du skulle inte kunna berätta för mig vad det står för att visa ifall det stödjer utökning av arrayen?

Mvh

Du får läsa på i dokumentationen för varje kontroller. Eftersom de inte var så många med på listan borde det inte tag lång tid.

Av yakideo

Det finns inte så många med stöd för 24st enheter. Ska inte vara så svårt att luska ut om dessa kontrollerkort stödjer utökning av arrayen.

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=629#rparams=l=s13236122...

Av yakideo

Släng skiten genom fönstret och tag en paus

Av yakideo

Varför ska alla blanda i skatt i det hela. Skatten betalas på företagets vinst och har inget med en enskild vara att göra. Inköpspris innebär priset som Inet köper processor för plus moms.

Av yakideo

Jag skulle hålla mig borta från Packard Bells plastbitar En celeron är inget att hänga i julgranen precis, så ska du välja en sådan processor så är nästan SSD disk ett måste, om man nu förstås inte har något emot att gå på kaffepause stup i kvarten.

Av yakideo
Skrivet av anon127948:

HW kort har också problem med bitot som inte går att detektera. Det är just därför som ZFS är så mycket bättre då allt har sin checksum och den detekterar direkt fel och reparerar de eller om det inte går säger till i alla fall.

Tror du menar bitroot

Av yakideo

En HDMI booster eller repeater som det också kallas gör precis som det låter. Den förstärker HDMI signalen, antingen med hjälp av en separat strömkälla eller 5V DC från HDMI källan. En sådan brukar kosta runt 200 kronor (http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/kablar-a...)

Att skarva HDMI kablar är inget jag rekommenderar då varje skarv medför extra onödiga förluster. Ska du dra en lång kabel använd en av hög kvalitet alternativt en aktiv kabel som har en inbyggd förstärkare i kabeln.

Av yakideo

Något att tänka på är att om RAID kortet går sönder måste det bytas ut mot samma kort - detta problem finns inte om man kör softraid.

Av yakideo
Skrivet av Ridder:

Högst intressant läsning! Dock, belaster inte mjukvaruraiden CPUn i betydligt högre grad?

Jo det gör den, men med dagens snabba processorer är det billigare att ha en kraftfullare CPU än dyrt RAID kort.

Av yakideo

Enda anledningen att köra hardware RAID är om du ska ha Windows (alt. annat os med dåligt softraid) eller om batteri backup är ett måste.

Med softraid används alla portar som operativsystemet kan använda, RAID programvaran sammlar ihop allt till en eller flera arrays. Har du åtta portar på ditt moderkort kan du använda alla åtta i valfri RAID konfiguration.

Av yakideo

RTC batteriet håller i flera år. Det är ytterst lite ström som behövs för att hålla igång CMOS och RTCn. Du behöver inte oroa dig.

Av yakideo

Eftersom du inte förstår logiken i koden tror jag inte du har skrivit allt själv. Jag rekommenderar att du lär dig grunderna innan du börjar klippa och klistra.

Som jag skrev tidigare, $data innehåller inte den uppladdade filen och så länge du inte läser in något i den variabel förblir den tom.

Av yakideo

1. Din input type="file" är inte korrekt.
2. Vad ska variabeln $data innehålla? Du sätter den till empty men sedan tillsätter du inget värde. Inte undra på att din if empty sats körs. Det finns inget att validera i $data då den är tom.

Av yakideo
Skrivet av Adam.E:

Nu har jag ändrat till php kod, ursäkta

Har du någon aning hur jag ska gå tillväga då så man kan köra en validation på $data också?

Hur ser ditt HTML formulär ut?

Av yakideo
Skrivet av zyzz96:

reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key, vad ska jag göra?

Ställ in BIOS så att den bootar från din hårddisk. Givitvis ska HDDn vara inkopplad också.

Av yakideo
Skrivet av DanneSvs:

asså helt ärligt så gör det inte oerhört mycket utan den om du inte orkar krångla, obv blir det inte optimalt med luftflöde/damm mm men om du inte har värmeproblem eller stör dig på ljud så kör utan.
Jag körde utan flera år innan jag köpte nya grejer, bortsett från lite mindre damm med nya märker jag ingen skillnad.

Att köra utan i/o plåt skapar EMI störningar. Rätt som det är så knackar PTS på dörren

Av yakideo
Skrivet av zyzz96:

vad menas med root directory?

Biosfilen ska inte ligga i någon undermapp. När du öppnar minnet ska bioset vara det första du ser.

Skrivet av zyzz96:

OMG DET FUNGERAR EFTER 5MINUTER BOOTNING MERGKDKGPSDGPOJRPGOSRG

Ska vi tolka det som att du fick det att fungera?