Inlägg

Inlägg som yakideo har skrivit i forumet
Av yakideo

Ladda ned poolmon (https://dl.dropboxusercontent.com/u/1008610/poolmon/poolmon_x...), kör, tryck på B tangenten för att sortera och posta en screenshot.

Av yakideo

De nya energisparlägena C6 och C7 är som standard avstängda och så länge de är det kommer det att fungera med nätaggregat som inte är gjorda med Haswell i åtanke.

Av yakideo
Skrivet av Lajnuss:

Importör
SweDeltaco AB

Deltaco är väll inte direkt kända för att göra/sälja kvalitetsgrejer?

Du har inte helt fel du. En del utav deras sortiment är rent kina skit. Senast var det väl någonslags USB laddare till bilen som behövde återkallas. Man får vad man betalar för med tanke på priset.

Av yakideo
Skrivet av guos89:

Tråkigt men kanske svårt för dessa butiker att själva göra tester på alla nätaggregat som säljs, de måste ju kunna lita på att produkterna de köper in är korrekt godkända.

Tyvärr är det kanske där CE-märkningen falerar, då det är tillverkare som ska se till att den följs. Det finns ingen som hindrar tillverkare från att klistra på CE-mräkningen utan att produkten har blivit godkänd. Å andra sidan kanske en röd flagga borde ha tänds hos inköparen då datorlådan inkl. nätaggregatet hade ett inköpspris på ca 200 kr exkl. moms.

Av yakideo

Enligt elsäkerhetsverket har det b.la. sålts på dustin. Den bristfälliga konstruktionen är dock föga förvånande med tanke på priset, strax under 400 kronor. Sedan har nätaggregatet säkert används av diverse små datorhandlare som såg en möjliget att tjäna sig en extra hacka.

Av yakideo

Elsäkerhetsverket stoppar nätaggregat från Codegen

Återigen har elsäkerhetsverket beslutat om försäljningsförbud för ett nätaggregat som har sålts tillsammans med vissa Codegen lådor. Datornätdel med brister. Bristfällig eller rentav fejkad CE märkning verkar inte alls vara ovanligt tyvärr.

Av yakideo
Skrivet av Fructis:

Glömde skriva i första posten att jag inte kommer in i bios :/

Varken F1-F12 fungerar....

Accessing the UEFI (BIOS) setup on a Windows 8 system

Av yakideo

Du måste in i UEFI och ändra bootordningen. Även Secure Boot måste stängas av då Windows 7 inte stödjer den funktionen.

Av yakideo
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

De brukar användas till att strömförsörja ljudkort och liknande. Tror att det är en kompakt form av MOLEX. Du lär ha med en adapter med ditt nya agg. Behöver du en sådan? Annars finns det att köpa.

http://www.inet.se/produkt/8906229/grenkontakt-for-2st-fdd

Det var inte Berg kontakten (floppy) som TS menade. Han letar efter P2 på bilden.

Detta är anledningen till att man inte ska köpa sådana hokuspokus datorer som inte följer standard. Efter lite googlande hittade jag en pinout på P2 @ http://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?f=7&t=1204405

Av yakideo
Skrivet av trollhattan:

Går ju i både windows och android

Tydligen så varkar det gå att se det i windows men hittar inte en liknande funktion i Android (stock Jelly Bean).

Av yakideo
Skrivet av Evolved:

Jo jag tycker att det vore helkonstigt om man inte kan se sparade lösenord, men jag hittar det inte någonstans :/

Det brukar oftast inte gå att se det sparade WEP/WPA lösenordet i anslutande klienter just av den enkla anledningen att ingen ska kunna sno det.

Av yakideo

Vill man installera ett windows system på en annan dator kan man köra "sysprep" efter installationen. Ett BIOS lösenord på en laptop lagras oftast på ett eeprom och således fungerar det inte att tömma CMOS.

Av yakideo
Skrivet av Zotamedu:

Det är inte bara att gå över till x86 eftersom Intel sitter på alla patent. Det är bara Intel AMD och Via som kan tillverka x86 och Intel har varit högst ovillig att licensiera patenten. AMD sitter på massa patent för x86-64 så därför är de säkra. VIA fick en licens för ett visst antal år efter någon långdragen patentstrid. De var ju bra på små strömsnåla system men de är ju totalt överkörda av Intel, AMD och ARM vid det här laget. Enligt Wikipedia var det år 2003 som de vann rätten att använda x86 i 10 år så det går tydligen ut i år. Frågan är vad de ska hitta på sen. AMD verkar inte heller vara sugna på att utveckla x86 för extremt strömsnåla applikationer. Deras lägsta är väl Jaguar som fortfarande är för törstig för en telefon. De har ju istället valt att satsa på ARM som i dagsläget bara verkar vara mikroservrar. Så vill du ha x86 i telefonen så kommer det bli Intel och vill vi verkligen ha Intels dominans även där?

Var det inte så att VIA fick sin x86 licens efter köpet av Cyrix från National Semiconductor?

Citat:

Qualcomm har en egen arkitektur men de är kompatibla med armv7 eller har jag missat något väsentligt?

Qualcomms nya SoC är fortfarande baserad på ARM. De må ha förändrat vissa saker men i grunden är det fortfarande en ARMv7 processor.

Av yakideo

Ring Asus och be dem skicka Recovery skivor.

Av yakideo
Skrivet av lorgix:

Ditt inlägg är ganska otydligt.

Tycker det med. TS kanske postar några screenshots från taskmgr så vi kan förstå lite mer...

Av yakideo

Du får gärna posta screenshots från taskmgr.

Av yakideo
Skrivet av KeVVa:

Om ditt moderkort förser CPU och nordbryggan med en 8-pins anslutning så skulle jag rekommendera att du använder en 8-pins kontakt. Det kan vara så att tre faser går till CPU och en ensam fas går till nordbryggan.

Vad menar du när du väljer profile för ramminnet? Om dina minnen säger sig operera i en frekvens på 1600Mhz, så är detta ett ofta ett max tak. Går man över blir dem oerhört instabila!

Det finns inga nordbryggor på 1155 moderkort. I samband med med iCore lanseringen blev de inbakade i CPUn.

Av yakideo

Kan "Mac OS X: How to connect to Windows File Sharing (SMB)" vara till hjälp? Thomson routern verkar bara stödja SMB och inte AFP (AppleTalk). Kanske det är därför den inte dyker upp i finder.

Av yakideo
Skrivet av TimBod:

ett vanligt HP tangentbord

Facepalm.

Av yakideo
Skrivet av dencoolasnubben:

bryter det mot lagen att använda windows 8 i vmware? Nej! du gör ju samma sak där!

Du måste skilja på Windows 8 och Windows RT. Windows 8 kan du köpa löst, du får en licens som tillåter dig köra den på valfri hårdvara. Windows RT levereras bara förinstallerat med vis maskinvara, där licensen låter dig köra RT på just den hårdvaran. Givetvis får man göra vad man vill med det man har köpt, men ingen kommer porta RT till Nexus 7 för att det just bryter mot EULAn.