Inlägg

Inlägg som Jpau94 har skrivit i forumet
Av Jpau94

Var beredd att reparera Windows boot efter raderingen bara. Windows har en otrevlig tendens att lägga viktiga saker på andra diskar än den man installerar på (tror att den installerar boot-grejer på första disken) vilket pajar när man rensar den disken. Jag hade problem med det i Windows 7 men risken är nog överhängande att 10 har samma tendens.

Av Jpau94

I am altering the deal. Pray I don't alter it any further.

Ansiktigenkänning via Oculus kameror när?

Av Jpau94
Skrivet av star-affinity:

Tackar för svar!
Det går inte att manuellt lägga till spel som inte dyker upp i listan?

Jo det finns en knapp för att lägga till spel som den inte har hittat.

Av Jpau94

Spontant tror jag inte att det blir mer komplicerat, det som händer borde vara att ditt mått för avstånd baseras på 3d men fungerar på samma sätt (du räknar fortfarande ut avståndet mellan alla punkter). Om någon dimension är jobbigare kan du vikta den för att kompensera.

Av Jpau94

Låter som att det skulle kunna vara något i den här stilen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Parallel_ATA#HDD_passwords_and_...

Men om det kom med det påslaget så är det något som inte är normalt så reklamation var nog bästa sättet att hantera det.

Av Jpau94

Skulle det kunna vara så att disken använder något filsystem Windows inte känner till? Du skulle kunna testa att koppla in disken i en dator som kör Linux och se om den kan läsa den. Funkar förstås bara om den inte är krypterad.

Av Jpau94

Jag gjorde den här jämförelsen för några månader sedan och kom fram till Sony pga att:

  • Bose NC gav (mig) en mycket obehaglig tryckande känsla i öronen som Sony inte alls har men min polare sade att man vänjer sig

  • Jag blev inte övertygad om ljudkvalitet på Bose när jag testade en polares men är nöjd med mina Sony

  • Jag kollade på ett antal jämförelser där Sony hade avsevärt bättre NC i lokaler med mycket prat och jag köpte dem för att koncentrera mig bättre i skolan

  • Jag inte behövde micen för samtal och inte använder de mycket utomus på vintern

  • Bonus: de har sjukt lång batteritid även med NC påslaget (men Bose har också lång)

Av Jpau94
Skrivet av Xinpei:

But... why?

Because wal nut?

Av Jpau94

Tänkte köra mATX när jag byggde under vintern men det blev Fractal Design Meshify C eftersom det var så liten skillnad på den och mini-varianten av den/Define C. Storleksmässigt lite ner från mitt tidigare Define R3. Håller på att spana in Fractals Focus G mini till min brors nya burk nu.

Av Jpau94

Jag är inget större fan av sidor som är helt blanka när jag går in där med Noscript, jag vill gärna ha något att gå på innan jag tillåter skript om det inte är en välkänd sida.

Av Jpau94

Libreoffice Calc är en ersättare för Excel (Libreoffice är ett open source-alternativ till Microsoft Office). Den duger bra för ganska mycket av det Excel gör. Färdiga mallar borde väl finnas någonstans men det är hyfsat kompatibelt med Excel annars så en sådan mall skulle kunna fungera.

https://www.libreoffice.org/

Av Jpau94

Microsoft Imagine är ju ett lagligt sätt att få nyckel men det funkar väl bara om man studerar och skolan har avtal med MS tror jag.

Av Jpau94
Skrivet av Hato1995:

Hej jag har försökt byta till Ubuntu men varje gång jag går in på Ubuntu i testversion för att sedan installera finns inte möjlighet att installera jämte windows som finns med i infovideos. När jag väljer ---annat---- kan jag inte välja det avallocerade minnet för att spara på. Har någon nån aning om vad jag gör fel. Har dubbla hårddiskar på datorn om detta är av intresse jag accessar Ubuntu via en USB sticka som jag "sätter igång" via en omstart av windows och sedan val av usb. Har någon ett hum om detta?

Om jag ska gissa så upptäcker Ubuntu din andra disk först och erbjuder installation på den, kan du välja hårddisk innan/när du kommer till det steget?

Det skulle annars kunna vara så att din Windows-disk är för full, hur mycket plats är ledigt på den?

Av Jpau94

8/10 med en hel del tur.

Av Jpau94

9/10. Var inte så säker på Firefox gamla namn men gissade rätt. VLC var jag helt borta på.

Av Jpau94

AOC och LG hade jag ingen aning om, BenQ visste jag inte att det var en förkortning för än nu. 7/10.

Av Jpau94

Har du provat att dra ur sladden och sätta tillbaka den i bägge ändar? Tänkte om det var något fysiskt.

Av Jpau94

Har för mig att man kan köra kommandot för att skapa ett nytt filsystem med någon dry run switch så talar den bara om vad den skulle göra, då listar den var superblock finns. Den metoden fungerar nog bara med samma version av filsystemsprogrammet och om man använder samma switches som när man skapade filsystemet.
Hittade den här sidan som beskriver en annan metod:
https://www.cyberciti.biz/faq/linux-find-alternative-superblo...

Vilket filsystem det är:
https://unix.stackexchange.com/questions/53542/how-to-determi...
Kolla med Parted eller fdisk och se om du hittar något användbart.

Vet inte hur det påverkar att det ligger på en RAID, men så länge du inte skriver någon data borde det vara lugnt.

Av Jpau94

Kan det vara detta som är framme?:
https://medium.com/internet-creators-guild/youtube-de-monetiz...

Youtube har väldigt diffusa regler för vad som inte är tillåtet att göra i en video man vill ha reklam på och de tillämpas helt godtyckligt så vitt jag vet, mest hört CGP Grey vara frustrerad över detta på Hello Internet så har inte superkoll.

Av Jpau94

Går ju att klona disken också, har för mig att Linus från Linustechtips sade att det ska vara mindre belastande för en döende disk jämfört med att kopiera filer, är väl rimlig då det kan spara en hel del flyttning av läsarmen. ddrescue eller liknande verktyg från en Linux live-usb eller så funkar, vet inte hur det är med verktyg för Windows, finns säkert i något partitioneringsprogram. Det går att kopiera hela disken till en fil på en annan hårddisk på det sättet.