Inlägg

Inlägg som Jpau94 har skrivit i forumet
Av Jpau94
Skrivet av coffelon:

Att man ens bryr sig? Tror folk att företagen har nån nytta av att gräva bland er "personliga information"? Majoriteten här kanske är hemliga agenter med fullt av hemligstämplade dokument på diskarna.

Vad gör ni på datorerna egentligen? Foliehattar.

Du skulle inte ha något emot att någon gick igenom din dator när de kände för det för att sedan använda allt de hittar precis hur de vill? Varför inte hela ditt hem, din mobil och det du har på dig också, du har väl inget att dölja? Sådant är inte ok. Absolut inget att göra med att vara "foliehatt" att man inte vill bli övervakad.

Av Jpau94

Jag använder det när jag vill testa samspel mellan maskiner på ett nätverk. Win7 och en Debianserver bakom en PFsense-brandvägg, slipper ha tre maskiner, hur smidigt som helst. Man kan ta snapshot av maskinen också så tar det inte alls mycket tid att återställa om man sabbar något. Inget påverkar ju värdmaskinen heller.

Av Jpau94

Trevligt, en privat organisation som tar upp skatt (ska bara staten få göra) som de själva godtyckligt bestämmer storleken på, det ska vara olagligt i en vettig stat. Om sådant här är tillåtet, varför ska inte stöld vara lagligt?

Av Jpau94
Skrivet av Manett:

Är bara i Spotify för min del. Hardware acceleration är inte i kryssat. Även prövat att installera om.

Har du installerat om druvrutinen också? Annars skulle jag väl gissa på att det är något kompatibilitetsproblem med Win8. Har du senaste versionen av Spotify (inte bara installerat om från en gammal installationsfil)? Har du uppdaterad Win8?

Av Jpau94

Händer det bara i Spotify? Testa att installera om Spotify. Om det inte hjälper kan du testa att klicka ur "enable hardware acceleration" i Spotifys inställningar och se om det gör skillnad.

Om det inte bara är i Spotify så testa att installera om drivrutinerna för ljudet. Ladda ner senaste drivrutin från MSI, avinstallera den gamla och kör in den nya.

Av Jpau94

Inga personliga erfarenheter av att ta bort Babylon men här finns en guide: http://malwaretips.com/blogs/remove-babylon-toolbar-and-searc...

Av Jpau94
Skrivet av Robeliboban:

Inbyggd spänningsreglering?

Vad innebär det för en överclockare?

Risken finns ju att det blir
Vanliga, ej överklockningsbara CPUer --> K-modeller som man kan klocka --> Ännu dyrare modeller som man kan övervolta också

Kollar man på hur de snålar med kylningen på Ivy Bridge kommer väl antagligen de flesta modeller inte gå att övervolta så att Intel kan använda extra billiga delar och ha en sak till att ta extra betalt för. Naturligtvis spekulationer från min sida.

Av Jpau94

Browser: Waterfox 15.0
Flash: 11,4,402,265
OS: Win7 x64
Inga problem med youtube
Det enda som händer när jag ska kolla på videon på swec är att halva bilden blir svart och andra halvan grå.
Spelar ingen någon roll om jag har tillägg påslagna.
Har inte stängt av javascript eller något.
Edit: uppdaterade flash till 11,4,402,278 , fungerar fortfarande inte.

Av Jpau94
Skrivet av buchno:

Sure, om du går med på att förlora kvalitet i och med konvertering mellan codecs.

...eller inte ens det, Handbrake stöder inte AVI eller Xvid överhuvudtaget:
http://www.pcauthority.com.au/News/164982,handbrake-abandons-...

Jag testade precis en AVI-fil som enligt namnet ska vara xvid. Går fint att göra om till .mp4-fil. Kan använda h.264 lossless encoding om man känner för det. Du måste skilja på vad den kan avkoda och koda. Handbrake kan inte skapa AVI men den kan skapa mp4 från AVI, precis det TS efterfrågar.

Av Jpau94

Tror att Handbrake kan uppfylla dina krav.

Av Jpau94
Skrivet av MisterKlister:

Att folk konstant försöker skylla på någon annan är så oerhört skrattretande. "Det är Warners fel att jag tankar hem!!!!, ni har inte en tjänst som gör att jag kan titta upp och ner i obskyra filformat på min NetBSD-rigg!!!!"

Vill man ha en samling på 1500 filmer pallar man inte ha skivor oavsett vad de kostar, då vill man kunna streama/ladda ner. Du kan också ersätta obskyra filformat med "valfritt högkvalitetsformat som det finns utbrett stöd för" och "NetBSD" med "Windows 7". Sådana tjänster existerar vad jag vet inte i Sverige idag. Ganska mycket folk skulle betala för en bra tjänst, lika smidigt som PirateBay men man betalar för sig (Ska helst inte vara DRM-skadat så att man måste ladda ner 3TB igen om en hårddisk pajar, kan kolla på telefonen osv.).

På en fungerande fri marknad kommer företag som erbjuder dåliga tjänster/varor konkurreras ut. När
alla/ tillräckligt många bara vägrar att ändra sitt utbud och när det är såpass dyrt som det är att producera film fungerar inte konkurrensen riktigt som den ska annat än över mycket långa tidsperioder. De enda som på allvar konkurrerar är de andra jättebolagen som också vägrar (de facto oligopol), då tvingas folk att göra som företagen vill eller hitta på ett eget alternativ, tex piratkopiering. Piratkopiering tvingar på företagen konkurrens och tvingar dem att utvecklas istället för att hålla tillbaka marknaden.

Av Jpau94

[öppna terminal]
sudo apt-get update
sudo apt-get install clamav (kan vara fel paketnamn, inte 100)
[montera Windowspartitionen via filhanteraren]
sudo freshclam
[gå till windowspartitionen med terminalen/ öppna ny terminal där]
sudo clamscan -r --max-dir-recursion=30

Max dir recursion-delen är för att den inte ska missa något som ligger i en undermapp i en undermapp osv. vet inte om det är nödvändigt. (standard är 15 nivåer tror jag)

Av Jpau94

Flashblock om du vill ha en smidig lösning, Noscript om du vill ha mer kontroll. Borde hindra de flesta Flashkrascher.

Av Jpau94
Skrivet av sassa46:

sen är det ju så att 2500k är svalare än 3570k.

Men 3570k utvecklar mindre värme, den har bara svårt att göra av med den.

Av Jpau94
Skrivet av kira9204:

Stöd för 6 (eller var det 8?) aktiva skärmar per kort, överlägset bäst på GPGPU.

GTX 680 klarar väl max 4 skärmar och alla Keplerbaserade kort hittills får stryk av AMDs 7000-serie i GPGPU (även av GTX 580). Möjligen att 690 skulle ha mer kraft men det är ingen rättvis jämförelse.

Av Jpau94

En 17" HP-laptop (Pavillion dv7 1095EO). Plasten där man har vänster handled när man håller på WASD blev rejält varm, datorn lät som f*n så fort man drog på något spel och lät även en hel del bara man körde t ex flash. Touchpaden var kass också, riktigt seg att dra över om fingrarna inte var 100% torra (minsta antydan till svett räckte).

Av Jpau94

Utan att ta ställning till om Samsung faktiskt har kopierat något vill jag bara säga att:

1. Apple är ett amerikanskt företag och stämde i USA, Samsung är koreanskt, bara det kan vara en stor nackdel för Samsung. (Juryn består väl av amerikaner)

2. Reglerna för amerikanska patent verkar vara designade för att stora företag ska få monopol. Man måste ha massor av pengar bara för att överleva till rättstvistens slut, oavsett om man har rätt eller fel. Sedan verkar man kunna få patent på nästan vad som helt, hade det amerikanska patentsystemet varit med under hela mänsklighetens historia hade vi dött ut då folk skulle haft patent på eld, sädesslag, alla verktyg och hjulet (även saker som "Att så odla växter genom att så frön" hade antagligen varit patenterade om man ser på hur vissa patent är formulerade). Samma sak med uppfinningar idag, skulle alla utnyttja patentsystemet fullt ut skulle ingen kunna bygga något eftersom nya saker bygger på gamla.

Av Jpau94
Skrivet av Silldro:

Är väl ballt att de väljer att tillverka det men det är ju rätt meningslöst iom att det är två 7970 i Crossfire men på ett kretskort. Kommer att ha identisk prestanda mot två 7970 med samma klockfrekvens och minne i Crossfire. Det man tjänar är att man bara har ett kretskort och därmed i teorin kan trycka in två sådana kort. Vad man nu ska med den prestandan till. Så spännande är det inte med gemensam kylare och Crossfire brygga på kretskortet.

Men att ha två sådana kort fungerar ändå inte då det är så stort och tungt att det behöver ett benstöd.

Är det inte precis så 690 förhåller sig till 680?

Av Jpau94
Skrivet av rektor:

Puckat att man inte får föra över OEM licenser från dator till dator när man uppgraderar eller köper nytt.

Det får man med retailversionen. OEM är egentligen den typ av licens som hör till förinstallerat Windows.

Av Jpau94
Skrivet av Rydisen:

Herregud, kan folk sluta göra såna här trådar om alienware etc. Det finns folk som har hutlöst med pengar och tjänar ihop en sån här dator på en vecka eller två. Kan de då inte bygga datorer så lär de inte känna till t.ex inet etc och folk gillar att köpa i affär. Låt dem köpa dessa datorerna istället.

Exakt. Folk betalar lite extra för att det garanterat ska funka, går något sönder vandrar de tillbaka med hela datorn i famnen, ställer den på disken och säger "fixa den".

Betalar man 800kr för montering hos inet får man support på hela datorn på samma sätt som om man köpt den färdig.