Inlägg

Inlägg som Jpau94 har skrivit i forumet
Av Jpau94

Man betalt för prestanda, spelar ingen roll vad Nvidia kallar korten annat än att det kan bli rörigt. Om Gk-104 presterar som GPU:n i 7979 så kommer kortet med 104:an i kosta ungefär lika mycket som 7970. Om 7970 hamnar runt 4K, 680 med GK104 i runt samma så kommer Nvidia ändå ta minst 6-7K för toppkortet sedan. (har bara hittat på siffror här för att visa på en sak, de kommer ta betalt efter hur kortet presterar) Om de tar lika mycket för något som presterar som ett 7950 som AMD tar för 7970 kommer mest fanboys köpa det ändå.

OT:
Borde inte toppkortet innehålla Gk-100? Som i 400-serien. GF-100 (480, 470, 465) GF-104 (GTX 460 av alla möjliga typer och kanske något mer)

Av Jpau94
Skrivet av Bennystreetracer:

Menar du att du tycker att den nya iPaden kostar mycket?

Aggressiv prissättning brukar väl betyda billig (relativt)?

Av Jpau94
Skrivet av Lafiel:

attans. ja då är det ingen cs vga

Men seriöst så är det perfect om man ska köra med 3 kort, för de delar ju på rammet. blir ändå bara 2gb till varje kort.

Fast det sitter ju minne på alla korten. 6 GB var blir det oavsett hur många sådana här man har. T ex tre kort har 3*6?=18 GB tillsammans men eftersom alla kortens minne innehåller samma data (speglar den) blir det "bara" 6 GB per kort

Av Jpau94

AMD måste väl vara att rekommendera till någon med tveksam kraft i nätagget? De brukar ju ha lägre strömförbrukning per prestanda.

Av Jpau94

Borde det inte gå att köra bootrec med bara en disk inkopplad?

http://support.microsoft.com/kb/927392 <- Microsoft support om bootrec

Av Jpau94
Skrivet av Chr1sse:

Någon som kan hjälpa mig? Köpt grafikkortet nu men har beslutsångest angående vilken CPU kylare jag ska ta? Valet står emellan...
Noctua NH-D14
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=516316
eller
Thermalright Silver Arrow
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=733925

Dom ska väll båda passa i mitt chassi och mitt moderkort?

Tack för svar // Chr1sse

Silver Arrow piskade väl det mesta i Sweclockers Test. (Kolla ljudnivå också)

Båda kylarna borde passa om du inte har tight med RAMen (höga RAM precis bredvid socket)

Av Jpau94

För tjänster:
net stop (servicenamn)
net start (servicenamn)

För processer:
taskkill /IM (processnamn)

Borde fungera på samma sätt i en .bat-fil.

edit: såg att amoniac skrev om process-delen

Av Jpau94
Skrivet av Emil_B:

När man ställer om till AHCI på gigabytes moderkort så är alla SATA-ingångar påverkade av detta?

Bara de på den kontroll du ställer in det för, GSATA och Intel får du ställa in var för sig på AHCI eller IDE.

Du skulle kunna ha pluggat in den mekaniska i en SATA-kontroll som du inte har drivrutin för i Windows.

Vad menar du med att hitta diskar i BIOS? Var ser du det? Har själv Gigabyte men orkar inte starta om datorn så här dags och kolla det. Min brukar visa anslutna diskar när den startar, svart bakgrund och massa test. Den visar kanske inte det om du har på "Show logo" eller något sådant (IMO snyggare med texten än Gigabytes logga/reklam ).

Av Jpau94

Maximum GPU Temperature (in C): 97 C

Från Nvidas officiella spec-sida för GTX 590

Det är den högsta temp som GPUn ska klara innan den går sönder eller något, så det är väl bra att hålla sig lite under den.

Av Jpau94

1. Vad är det som inte fungerar?
2. Är den påslagen i nätverksadaptrar?

Kör du Windows 7?

Av Jpau94
Skrivet av baxee:

Ska det stå 732 Mhz hela tiden?
det gjorde inte de på mina Amd kort. dom hade 900Mhz, men den sjönk ju i idle.

Mitt GTX 460 klockar ner sig i idle och spänning går ner tror jag. Ditt kort är ju nyare så det borde rimligtvis också göra det. Om ditt kort inte klockar ner sig är det inte konstigt att det blir varmt. Har du någorlunda nya drivrutiner? Inga program som MSI afterburner som ligger och tvingar kortet att behålla klocken i idle?

Av Jpau94
Skrivet av 7H0M45:

Testade med Coretemp och fick ungefär samma resultat, 90-93 grader vid belastning 55-60 grader utan belastning och ja datorn låter som ett jetplan. Någon som har någon idé?

För mycket kylpasta kanske? Exakt mängd beror på hur plan kylare och så man har men ett okokt riskorn i storlek är en rätt vanlig rekommendation.

Av Jpau94

Testa att köra spelet som admin eftersom det står att den inte har tillträde till ett visst minnesutrymme.

Av Jpau94

Du måste gå in på avancerade alternativ eller något sådant för att ändra partitioner har jag för mig.

Av Jpau94
Citat:

In case you do not have the resource DVD you can try accessing Dells website from another computer and download the driver following the steps previously discussed. Once the driver is downloaded you can either save it in a USB Flash Drive or burn it in a disc. Then decompress it in the Alienware computer and install it.

Från länken tidigare i tråden.

Annars om du har ett USB-minne och inte vill använda en skiva borde du kunna lägga in installation av Ubuntu eller liknande på USB:t, starta från det och lägga drivrutinerna på hårddisken. Finns nedladdning och instruktioner i länken nedan.

Ubuntu

Av Jpau94
Skrivet av pHANTAZOM:

Fall jag har en Hel automatisk batch fil så gör den allting medans en halv automatisk batch fil så måste jag skriva in lite sen gör den resten själv typ.

Nej, om du särskriver halvautomatisk så betyder halv istället att den är halv (som i delad på mitten). Halvautomatisk - det du menar. Halv automatisk - helt automatisk men halv.

Som regel särskriver man i engelska och inte i svenska. Ett tips är att uttala ordet/orden, om du säger det som ett ord så ska det vanligtvis också skrivas så i svenskan.

Av Jpau94
Citat:

Edit: Testade även AS SSD för att testa hastigheten, kom upp i 261mb/s läshastighet med IDE aktivt, och 366mb/s med AHCI aktivt. På förpackningen står det att SSD'n ska kunna läsa upp till 550mb/s, så jag saknar nästan 200mb/s... Är den defekt kanske?

Upp till betyder oftast att det är under bästa tänkbara förhållanden.

Jag vet inte hur mycket snabbare din SSD blir av det men för att AHCI ska fungera kan det krävas att ibland du laddar ner en drivrutin från din moderkortstillverkare. Någon sorts pre-install-drivrutin. Den lägger du bara på ett USB-minne och laddar när Windows ska installeras. Om den inte låter dig komma så långt så vet jag inte riktigt.

Av Jpau94
Skrivet av Naked-Snake:

Jag har en 1155 socket...

Då är det två och två som är bäst.

Av Jpau94

I windows 7: Öppna startmenyn och högerklicka på dator (lite osäker på de svenska namnen här), välj hantera, i menyn på vänstra sidan, välj diskhantering. Se om du hittar disken här, om du gör det så ska du kunna välja något från menyn för disken som får den att fungera i Windows (formatera den eller något åt det hållet).

Av Jpau94

Har kortet referenskylare? Alla kort med referenskylare ska väl ha samma fästen (det är ju en referenskylare, skumt om man ändrar fästen på den).