Inlägg

Inlägg som Jpau94 har skrivit i forumet
Av Jpau94

Nej, jag startar inte datorn när den ligger ner utan reser den upp först, det är det som jag tycker är konstigt.

EDIT: När jag startar datorn efter att den har varit av under natten så brukar den få BSOD också, jag startar den igen och allt funkar, men ändå BSOD först. Det står något om "paged fault in nonpaged area".

Edit igen, windows har kört någon memorytestgrej och den hittade inga fel.

Av Jpau94

Svart bild varje gång jag pillat med datorn

Varje gång jag lägger min datorn ner för att sätta på chassisidan så när jag statar den efter det får jag bara en svart bild och inget händer om jag inte håller inne power-knappen tills datorn dör. Undrar vad som kan vara orsaken till det här? Provade att leta på google först men hittade inget användbart. Jag har en AMD Phenom II 955 BE, ett moderkort från gigabyte, MSI GTX 460 HAWK, en ny samsungdisk och lite sådant. Tacksam för hjälp.

MVH Jpau94

Av Jpau94

Folding@home GPU pipande

Hej allihop.

Jag installerade precis F@H GPU-versionen, jag har ett MSI GTX 460 HAWK oklockat. När jag körde F@H så märkte jag ett konstigt ljud från datorn. först trodde jag att någon fläkt var jobbig men sedan öppnade jag chassisidan och några dioder på grafikkortet blinkade i takt med ljudet. Jag stängde av foldigen och då slutade både ljudet och blinkandet direkt. Vad tror ni ligger bakom?

MVH Jpau94

Av Jpau94
Skrivet av RymdSegel:

Du kan bara styra de om de har 4pins kontrakt, alltså via PWM signaler. Annars får du köpa en fläktkontroller.

Ok, tack. Fast hur funkar det med de fläktkontakter på moderkortet som bara har 3 pinnar?

Av Jpau94

Hjälp, jag blir galen!

Jag har kopplat in två fläktar till moderkortet men nu lyckas jag inte styra dem, hur gör man det?
Tackar också för alla svar på min förra fråga.

Av Jpau94

OK, tack, tror att det fungerar nu. Jag tog bort filtret, behöll möbeltassarna jag satt på (de hjälpte av någon anledning inte) och tejpade fast något strumpbyxliknande över hålet.

Av Jpau94

Ja, så gott jag kan, fläkten kanske är lite skev, jag vet inte det. Den går att röra lite i sidled.

Av Jpau94

Ja den sitter åt rätt håll, nej den skrapar även när den sitter väldigt löst.

Av Jpau94

Fractal design R3 fläktproblem

Hej!
Jag har precis skaffat FD R3 och satt i mina nya fläktar, Scythe Slip stream 140 mm, 1700 RPM. Problemet är att den som sitter i botten skrapar på fläktfiltret, jag vet att det ska finnas trådar om detta men jag kan inte hitta någon. Kan en Noctua 140 mm sitta i botten utan problem? Mycket tacksam för svar.

MVH Jpau94

Av Jpau94

Ok, tack för svaren

Av Jpau94

Gigabyte GTX 460 SLI

Hallå sweclockers, undrar om det finns någon anledning till att undvika kort med gigabytes kylare i SLI?
(på detta kort: Moderkort )
Undrar också om det går bra att ha detta i ett Fractal Design R3 chassi och om det är något speciellt jag ska tänka på (t ex fläkten på sidan.

Tacksam för svar l Mvh Jpau

Av Jpau94

Ljudkort och digitalt

Hallå, hur stor skillnad är det på ett integrerat och "ordentligt" ljudkort i allmänhet? t ex ett Creative för runt 400 och ett som sitter i ett nytt MB för ~1400 kr?

Dessutom undrar jag hur det fungerar med t ex Edifier 330D om man använder någon typ av digital anslutning. Hur bra ljud får man (jämför med ljudkorten i min förra fråga) och är det en krets i högalarna som står för ljudkortsjobbet eller har jag fattat det fel? Om jag har fattat rätt, är det då så att det inte gör skillnad med ett dyrt ljudkort istället för det som sitter i moderkortet?

Av Jpau94
Skrivet av Asheileon:

Jag hörde nåt om 1.8" externa diskar för typ ett halvår sen, nån som vet nått ?

Samsung S1 är väldigt små, har för mig att de är 1,8".

Av Jpau94

460 sli

Jag undrar om Fractal Design Newton R2 650 W klarar av GTX 460 i SLI tillsammans med I-5 750 om jag överklockar/inte överklockar hela kalaset? Jag hittade ingen säker information om det någon annanstans.

Av Jpau94

Ok, tack för det snabba svaret.

Av Jpau94

Ram till AMD

Hej, jag undrar om det är någon skillnad på RAM för core i-5 och ram för motsvarande AMD-system eller om man kan köra samma stickor till båda. Jag hittade inget svar när jag sökte på det på Sweclokers forum eller på google.
Fungerar t ex dessa minnen med AMD-system?
Minnen