Inlägg

Inlägg som Philippk har skrivit i forumet
Av Philippk

Finns b450, r5 3600, ddr4 minnen samt hyper 212 kvar? ( Antar att 212:an har Am4 fästen? Och finns det möjlighet för att skicka isånnafall?

Av Philippk

1060/1070 alt AMD

Hej! Ute efter lite mer budgetvänligt kort från gtx 1060 och uppåt. Spelar ingen roll om det är Nvidia eller AMD då det ska spelas lite lätt på grabbens dator med t.ex Fortnite.

Perfekt vore det om man kan hämta upp det i närheten av S-vall

Läs hela annonsen här

Av Philippk

Hej, är det 1660 eller 1660 super?

Av Philippk
Skrivet av ragequit:

PM
Avslutar gpu och skärm här.

1300+frakt om köpet inte gick igenom med tidigare intressanta gällande GPU:n

Av Philippk

600+frakt för 1060 om den finns ännu kvar och tidigare köpare inte är intresserad.

Av Philippk

Har en Wilfa luftfuktare HUE6B som fungerar riktigt bra. Dock kostade den definitivt inte över 1000kr när jag köpte den + den är Vit.

Lätt att fylla på, rengöra också. Samt vattnet där jag bor är i princip kalkfritt samt rent så har inte behövt köra med filter.

Där ser man också ångan väldigt bra, och man känner efter en stund t.ex i sovrummet att den fått upp fuktigheten märkbart när jag kollat med t.ex en Aqara sensor i HomeAssistant.

Jag brukar också köra på kallvatten då det innehåller minst kalk. Och denna kan värma upp vattnet själv.

https://www.amazon.se/Wilfa-T%C3%85KE-luftfuktare-praktisk-fu...

Sen finns denna som jag hört talas bra om. En luftfuktare behöver inte kosta 2000kr+ för att fungera bra.
https://www.amazon.se/LEVOIT-luftfuktare-s%C3%B6mnhum%C3%B6r-...

+ brukar köra högsta inställningarna på allt, även vilken "nivå" man vill ha. Då jag tror ärligt talat dessa "automagiska sensorer" fungerar lika bra ungefär som ett par sommardäck på isbanan

Glömde tillägga, se till att den har minst 6L vattentank

Av Philippk
Skrivet av SvingitGolf:

Hej!

Senast jag byuggde en dator så var det med en Richland 6800K med inbyggd grafik för en mer budgetvänlig spelupplevelse, där det fanns möjlighet artt sätta i ett externt grafikkort.

Jag har förstått att Ryzen som slutar med G är dom med inbyggd grafik.

Jag har satt ihop denna burk och vill egentligen bara kolla om det är tillräckligt bra för spel liknande Skyrim, Tomb Raider, Dirt Rally osv.

https://komponentkoll.se/bild/POsCs.png

Inköpslista (Komponentkoll)

Körde liknande system, eller rättare sagt nästan allting samma. Och för Grabben så fungerar det ypperligt, t.ex i Fortnite som han spelar mest, får han sisådär ungefär stabila 144fps med Performance inställning, går ju OC:a lite efter jag bytte kylare på den, men chassit skulle jag valt något annat. Den tar t.ex inte emot 212 kylare om jag minns rätt. Inte i hans iallafall

Av Philippk
Skrivet av underwatch:

Det är bra, många fler än viaplay lär gå i konkurs om de inte slutar upp med dessa hutlösa priserna.

Problemet med sporten, är ju att dom säljer TV-rättigheter, och därmed får klubbarna också en stor vinst, och den storvinsten betalar vi kunder. Dock är det ju såhär.. Det finns IPTV från andra ställen än Telia eller Viaplay, och därför brukar aftonbladet skriva rubriker som "Kriminella får pengar från IPTV", njae. Dom stora kriminella är dessa bolag som Viaplay t.ex

Av Philippk

Hej, du råkar inte ha vägarna förbi Sundsvall något?

Av Philippk

Vid dom priserna skulle jag kolla på en från Kugoo:

https://wheelyshop.se/products/kugoo-kirin-g2-max?variant=468...

Jag har själv el-scooter, och det jag märker är att har man inte front dämpare, med små hjul är att du känner varenda vibration i händerna efter en stund, samt fötterna.

Där är kugoo bättre, samt att man kan få bättre komfort. Vet ej hur du kan ställa in hastigheten, eller om du kanske kan låsa dom. Men värt med frontdämpare och lite större däck som på den.

Av Philippk

Intel nuc kör dom flesta. Med 10k bör du kunna få en med relativt ny Quicksync också ( transcoding för Plex )

Av Philippk
Skrivet av Rinuko:

4000 kan jag evt tänka mig. Ska fundera på det.

Hej, hur länge behöver du betänkes tid?

Mvh

Av Philippk
Skrivet av Rinuko:

4000 kan jag evt tänka mig. Ska fundera på det.

Yes gör det

Av Philippk
Skrivet av Rinuko:

Vill helst ha bud men med tanke den kostade 7500 för 2 år sen, 4500-5000 kanske jag kan tänka mig?

Okej, hade tänkt mig mellan 3500 - 4000 då storebrorn är ute på marknaden som ersättare

Mvh

Av Philippk

Hej! Vad hade du tänkt dig isåfall för endast:

Förstärkare: Denon AVRX1700H Black AV receiver?

Av Philippk

Hur går det till? Man lägger till via GoG? Och sedan med patchen?`:)

Av Philippk
Skrivet av Cr4zyt0e:

Jag har kollat igenom Komplett, Webhallen, Inet med flera och tänkte köpa en lampa för min stream på Twitch. Men problemet är ju att de kostar ju 1000-2000 kr vilket enligt mig blir billigare att använda lampan i taket, men inte lika bra ljus. Finns det någon slags lampa för typ 300-500 kronor som man kan använda som har lika bra kvalitet som lamporna för 1-2 tusen?

EKO har någon variant för 300-500kr, sen finns det Amazon med en uppsjö av Ring lights

Av Philippk
Skrivet av FBGKimpan:

Problemet är att när jag och sambon ska köpa en BRF vill sambon inte längre ha stora fula golvhögtalare. Det kanske blir att vi använder den i sovrummet om det skulle vara allt för dåligt.

Okej, det enda "mindre kablar" är egentligen bakre sattelit högtalarna, för dom behövs det fortfarande el. Men du kommer fortfarande dras med att dra elkabel både till subben + "centern", och vad blir det för skillnad gentemot ditt nuvarande system? Jag är påväg att byta ut min soundbar, mot aktiva högtalare samt en mindre förstärkare, och ångrar det SÅ mycket att köra en soundbar setup. Tro mig.. du kommer bli grinfärdig speciellt om du kollar mycket film. För Soundbar har samma problem som TV-högtalare, all prat/diskussion i filmer kommer vara lågt, medans action scenen på samma volym kommer vara TOK hög...

Men lyssnar du mest musik, visst du kommer bli nöjd, men filmtittande? Det absolut sämsta sk*ten jag någonsin upplevt...

Och Samsung har ALLTID dragits problem med Bluetoothen, mina tappar signal fortfarande i princip varannan 3:e vecka, så måste starta om 1 elller 2 sattelit högtalare, och det har inte blivit bättre med dom nya heller vad jag sett!

Av Philippk
Skrivet av FBGKimpan:

En annan helt random fråga.

Jag har just nu ett helt ok 3.1 system.
Dynavoice definition DF8
Dynavoice center
en XTZ 12.16 sub

Om någon har koll, hur stor förlust bör jag förvänta mig?

Jag har tidigare kört med Canton setup med hembioförstärkare, ångrar att jag någonsin gick vidare med och köpte soundbar, jag har den gamla med Q950T om jag minns rätt, ser exakt likadant ut. Men sämsta skiten jag någonsin upplevt tyvärr. Enligt mig... Byt INTE.

Av Philippk

Hej, godtar du 1800 ifall man hämtar den på plats?