Inlägg

Inlägg som Luminous har skrivit i forumet
Av Luminous

Jag önskar jag tyckte datorer och IT-säkerhet var så roligt att jag kunde vara en del av den här brottsbekämpningen, men nae...

Av Luminous

Jag hade alla GWS färgerna, mer eller mindre tror jag. Sen gav jag bort allt för det gav mig inget utom en hobby och var slöseri med tid och pengar. Vännerna skaffade airsoft istället, och då insåg jag att det är bara en evig jakt på nya leksaker.

Det är billigare att köpa kortsamlarspel om man vill spela.

Jag saknar dock själva hantverket att måla, det var det jag gillade med warhammer!

Av Luminous
Av Luminous

Bara att studera eller jobba mycket räcker för att komma av sig i spelen, för att inte säga privatlivet.

Jag lade väl skyrim på hyllan i 1,5 år och har fortfarande inte riktigt klarat det än. Och jag kommer inte spela om det tror jag, buggigare och mer mellanmjölk har väl Bethesda aldrig varit, eller hur är det med Fallout 4, 76 och vad heter det där nya, nomanskyrim? Nej Starfield var det visst!
Om det är tillräckligt tidskrävande kommer man ju av sig fullständigt.
Jag minns när Starcraft II: WoL kom och jag spelade det rakt igenom, sedan igenom på alla svårigheter och betade av så många achivements som möjligt.
Men en "map" tog ju sällan mer än en timme så det var perfekt, behövde man bryta var det inte så svårt och det var ju så roligt att man inte höll sig borta länge.

Citat:

Jag antar att jag är en ganska genomsnittlig gamer-Svensson: jobbar heltid, har fru och två klimpar som vill ha uppmärksamhet, läxhjälp, skjuts till sport och kompisar, och så vidare. Man handlar, lagar mat, städar, diskar tvättar, tränar, fixar bilen (skitbil!) och gör allt annat som ingår i Svenssonkontraktet.

Om det ändå vore så väl, jag vet inte om jag skulle bry mig om skitspelen isåfall överhuvudtaget, men svenssonlivet kanske behöver lite spelkrydda ibland.

Av Luminous

Det kan vara paltkoma men jag trodde först det stod "Epic utlovar episk återlansering av Fortnite på Iphone".

Av Luminous

Jag har mer glädje av nya datorer och hårdvara, åtminstone till de här priserna.

Av Luminous

Jag själv har väl lyckats avvärja ett intrång på mitt steamkonto.
Jag blev också ringd av någon microsoft supportnisse med kraftig brytning på engelskan som ville att jag skulle öppna eventloggen så han kunde visa hur mycket "fel och virus" jag hade i datorn.
När han ville att jag skulle ladda ner nån mjukvara släppte jag masken och lade på.

Egentligen borde man väl bara slänga på luren så att de uppmuntras så lite som möjligt.

Min farsa hävdar att han blev skimmad en gång.

Och morsan försökte köpa en el-lådcykel på blocket och lade 500 spänn i handpenning, säljaren erbjöd sig köra ut den om hon lade ut en slant.
Men så kom han inte, men gjorde sig ändå besvär att ursäkta dröjsmål och att han inte "hittade".
Så fann vi ett antal annonser i andras namn på andra platser men samma cykelbilder, så då var det ju bara att konstatera.

Av Luminous
Skrivet av xinux:

Deras kontor ser ut som det där onda högkvarteret som alla onda tech-bolag har i tv-serier och filmer

https://www.reddit.com/r/MrRobot/comments/8yjgya/evil_corp_is...

Av Luminous
Skrivet av Xverminator:

Hade aldrig hört talas om Tietoevry innan det här hände.

De verkar inte ha stenkoll precis. Är det outsourcing och konsulter som styr skutan?

Jag visste att det var något fusionsbolag, från Tieto och Evry som i sin tur verkar vara fusionsbolag av svensk, finsk och norsk bakgrund.
Samt att Cevian holdings hade aktier i dem, men jag har inte koll på vad de gjort med dem idag.
Jag köpte några aktier under en tid, men sålde dem utan förlust då jag är dåligt påläst om de flesta bolag och tycker andra sektorer är mer spännande.

Men TietoEvry rekryterar väl både för mjukvaruutveckling, serverunderhåll och annat vad jag förstår, men tydligen är de ju inblandade i den berömda Skolplattformen.

Av Luminous
Skrivet av Arnzeal:

Launchveckan av Baldurs Gate 3, fantastisk upprymd period!

<Uppladdad bildlänk>

Påminner om första gången jag såg screenshots av Witcher 2, det var tjusigt tyckte jag då!

De enda screenshots jag kommer åt genom steam är Death Stranding som jag spelade innan jul 2022.
Under en 4-5 timmarssession började framför allt byggnader och vägar glitcha.

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/1986681444740765472/9...

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/1986681444740764925/D...

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/1986681444740763792/8...

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/1986681444740764671/1...

Av Luminous
Skrivet av emilakered:

Aldrig har Eurovision varit mer relevant på SweClockers! Eller...?

https://www.youtube.com/watch?v=Tf1NS1vEhSg

Jag har egentligen inget mer att säga. Mer än kanske att jag vill testa samma stuff han går på, verkar kul.

Jag tänker nog ganska bums på New Kids Turbo.

Den blonda killen med postit-rocken, jag tänkte det där ser ju ut som en blonderad Oscar Zia ju!

Av Luminous

Ballt!

Det påminner om första gången jag såg en N64 med genomskinlig plast.

Wow!

Av Luminous

Varför började du koda?

För att jag trodde att det skulle vara något jag kanske ville jobba med.

Varför slutade du koda?

...

Av Luminous
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Jag tror inte du hittar någon någorlunda komplex programvara som inte ibland går snett. Med tillräckligt många maskiner över tillräckligt många år kommer du råka ut för fel oavsett operativsystem.

Men jag skulle påstå att Windows uppdateringsprocess är den i särklass sämsta bland alla gängse operativsystem även när den fungerar som avsett, vilket den ”oftast” - men alldeles för ofta inte - gör:
Inte i något annat operativsystem har jag på semiregelbunden bas haft datorer där uppdateringsmekanismen slutat fungera hux flux. Inget annat operativsystem fyller över tid systemvolymen utan en automatisk eller ens dokumenterad och supporterad rensningsprocess. Inget annat operativsystem blir över tid långsammare att uppdatera.
De flesta operativsystem idag har också lättillgängliga eller automatiska metoder för att uppdatera alla dina installerade program samtidigt så du inte behöver tänka på applikationssäkerhet på individuell basis.

Ja, det händer ju att om jag uppdaterar för sällan så trasar sig dependencies och jag måste mecka lite, så du har rätt.
Men det går i regel fortare med pacman att uppdatera datorn än med windows update.
Portage, det ska vi inte ens prata om

Av Luminous

Det jag gillar med dem är att de känns slitstarka, verkar vara slitstarka också, och bortsett från damm och smuts så är det svårt att tro att jag ägt mitt Ducky Shine 3 i snart 10 år
Jag kör brown brytare vilket jag tycker påminner om vanliga rubberdome tangentbord, men egentligen är de nog lite lättare att trycka ner

Hade jag valt tangentbord idag hade jag nog köpt nåt billigare, eller köpt ett filco istället för belysningen använder jag inte alls, jag tittar ju knappt på tangentbordet. Och det har inte RGB belysning, men det kunde lika gärna inte ha någon belysning alls.

Förövrigt är jag sån som frivilligt och pga en periods studier på universitet anammat både gnu/linux, i3 och vim samt använder tridactyl till firefox.
Enda nackdelen är att jag verkar slita ut tangentborden snabbare än mössen.

Av Luminous

Jag hade nog hellre varit en designer baby än ha ett chip i skallen, men det kanske är lika hett som en smartphone i framtiden.

Av Luminous

Till mitt försvar har jag nog aldrig rippat något och sen gett det till nån annan, utom möjligen farsan som ville ha ett flashminne med Cherry Tess till raggarbilen då

Det är ju faktiskt jag som lyssnar på det, och kvaliten är i regel riktigt usel till och med jämfört med Spotify, men det finns alltid några fler tracks som ibland inte ens är släppta av ett skivbolag, men upplagda av artisten själv för fans!

Heja för ripping, annars skulle jag nog inte kunna lyssna på vissa låtar, ens om jag hade spotify, tidal och deezer samtidigt!

Av Luminous
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Jag hade ärligt talat nöjt mig med om Windows hade börjat använda en vettig pakethanterare för systemuppdateringar och - åtminstone sina egna - programinstallationer. Det är helt galet vilket ineffektivt system de fortfarande använder. 🙄

Ja, de kan ju anamma pacman eller portage, som google tydligen gjorde med ChromeOS

Alla uppdateringsmjukvaror microsoft byggt själva har ju då och då hängt sig utan att användaren har någon kontroll över förloppet.

Jag tror jag aldrig varit med om att pacman eller portage misslyckats med sina arbeten, åtminstone sålänge de är inställda rätt.

Av Luminous

Vad roligt att MS gjort både min stationära och laptop inkompatibla med W11, laptopen inte ens för att den saknar TPM utan för att processorn är svartlistad.

Men jag är inte bitter

Av Luminous

Snart, snart, ersätter linux NTOSKRNL.exe

snart...