Inlägg

Inlägg som Thor har skrivit i forumet
Av Thor

Sedär, en "rutin" som fallerat, vad oväntat. För manuella rutiner fungerar bra, detta hade inte hänt om de hade hanterat detta per automatik. Istället förlitar de sig på att någon ska utföra ett manuellt steg, det är som att be om att misslyckas. Calculated risk i bästa fall.

Av Thor
Skrivet av medbor:

Låter ju i artikeln som att kunden själv ska köpa nya kablar… låter helt galet

Branchen borde gå ihop och standardisera modulära kablar, finns ingen anledning att de inte ska passa, det är ju bara passiva dumma kopparslangar trots allt

Allt som händer när någon försöker implementera en "standard", är att branschen får en till standard.

Av Thor
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Optisk läsare är förlegat. Problemet är att konsoltillverkare lägger in spärrar på nerladdade spel som gör att man ej kan låna ut dem eller sälja spelen. Vore det inte för detta så skulle nog de flesta köpa spelen digital.

Det är svårt att försvara en utveckling utan vinning. Jag föreställer mig det lite småknepigt att begränsa delning av spel digitalt så att det begränsas på samma vis som kommer passivt med fysiskt medie. Utan ett bra sätt att begränsa delning digitalt så hade spelförsäljningen minskat ganska drastiskt.

När det gäller varför många fortfarande köper fysiska kopior, så är jag relativt övertygad om att det har med vanemönster att göra. Antalet konsumenter som vill ha fysiskt media kommer minska naturligt.

Av Thor

Sånt här är ovanligt, vilken jävla hjälte!

Av Thor
Skrivet av Cyberz:

Kan de ta ännu högre ocker priset i Sverige

Om det artikeln säger är sant, lär produkterna bli billigare. Lägre pris brukar betyda att man får aälja mer

Av Thor
Skrivet av Wizbro:

Hoppas detta äntligen kan få tyst på OLED-förnekarna.

Måtte dom se ljuset!!!!

Av Thor
Skrivet av Bagarbosse:

Lite dödgrävande här kanske men, men.

Mina är mycket bättre eftersom de är betydligt mer finmaskiga

Sen brukar inte jag ha vanan att ha servern på display

Av Thor
Skrivet av anogr:

De blir sjukt dyra. 13,5" Surface Laptop 6 med 32 GB RAM och 1 TB SSD kostar $2399. Det kan jämföras med 14" Zenbook OLED som kostar $1299. Samma processor, ungefär lika stor skärm, men Asus har OLED men Windows 11 Home.

B2B enheter, inte B2C. Dessa ska inte vara relevanta för privatpersoner.

Av Thor

Haha, trodde ni att utvecklare får lägga tillräckligt med tid på att göra optimeringar och bra kod? Det tror inte jag.

Föreställer mig att så fort det "fungerar" så är det go! Och vidare till nästa sak. Sen underhåller man "bare minimum".

Ett fenomen som för övrigt blir tydligare för var år som går, inte bara när det gäller resurshantering av CPU-cykler. Saker tillåts inte ta den tid de behöver ta för att bli bra.

Av Thor

Detta spel har haft en osedvanligt bra EA, varje större uppdatering har gett tillräckligt mycket intressant för att det vart värt ett återbesök. Hoppas så blir fallet även denna gång.

Bra spel, kan rekommenderas.

Av Thor
Skrivet av JBerger:

För dyr? Det är bara att biltillverkare förbjuds bygga bilar med en ratt och pedaler done and done? Sedan visst, äldre bilar har ju kvar sina rattar och pedaler men det är bara att inte låta de gå igenom besiktning och de flesta kommer ju rätta sig i ledet. Eller är det något jag missar som skulle vara dyrt?

Du måste ju ersätta en befintlig flotta av fungerande bilar. De flesta bilar håller kanske 15-25 år. Då har du ytterligare minst 15 års tröghet att räkna med om du inte vill kassera fullt fungerande billar. Vilket vore en enorm kostnad och totalt orimlig belastning som vem hade du tänkt skulle bära?

Staten? Vad ska vi skära ner på istället, infrastruktur/skola/sjukvård?

Gemenem man? Vilket parti tror du skulle gå till val på att vilja driva igenom en lag som förbjöd folk att köra sin 3 år gamla bil som de lagt kanske 500-1000k på?

Av Thor
Skrivet av andelf:

Nu saknas bara automatisk e2e-kryptering utan molnlagring för att skype ska kunna kastas ätterstupa

Inte riktigt, du kan köra on-prem med skype. Vilket du inte kan med teams. Vissa organisationer ser den möjligheten som ett absolut krav.

Av Thor

This CPU will gigahurt your wallet!

Men nischad produkt, intressant att se testprestanda dock för å se om den faktiskt har mer att ge än AMDs dito.

Prislappen är irrelevant egentligen. För de som är intresserade av denna produkt bryr sig inte om den, till skillnad från alla som klankar på den i tråden.

Av Thor
Skrivet av JBerger:

Det tvivlar jag starkt på, tvärtom kommer det gå väldigt fort när väl 100% riktigt självkörande bilar börjar komma. Då kommer det sannolikt bli krav på att alla nya bilar måste ha den tekniken inom 5år och därefter är det bara en 5-10år till innan det blir tal på det. När en majoritet av bilarna (60-75%+) har den tekniken och den fungerar så kommer det bli att man måste söka om dispans som är giltlig ett par år för att få köra manuellt (primärt för dem som inte har råd att skaffa en bil med sån teknik) och när sedan 90%+ av bilarna har den tekniken så kommer vanligt folk inte få köra själva annat än på inhängnade områden. och det kommer bli underbart! Mindre köer, högre hastigheter, kunna sova eller titta på film i bilen, oändligt mycket färre olyckor.

Det är skillnad på vad som är tekniskt görbart och vad som kommer accepteras av samhället. Jag föreställer mig att en stor del som är 30+ skulle motsätta sig en sån lag och en majoritet av de som är 40+.

Det är väldigt många som associerar att köra bil med frihet.

Men jag ser som dig stora fördelar med att inte låta människor köra bil. Men jag tror inte på en implementation som du beskriver, den blir för dyr och skulle orsaka väldigt mycket administrativ börda. Att bara utreda hur en sån lag ska utformas i praktiken tror jag tar mer än 20 år eftersom det mer eller mindre helt orörd mark rättsligt.

(Och ja, jag uttrykte mig slarvigt i mitt första svar, det kanske kommer till någon form av lag under vår livstid. Men att se den situation du har en vision om lär inte ske)

Av Thor
Skrivet av JBerger:

En skillnad med AI är att den blir bättre och bättre och lär sig av sina misstag; detsamma gäller inte en människa utan snarare börjar vi som dåliga förare, blir bättre förare för att nångång toppa och därefter bli sämre och sämre förare men ändå fortsätter att kör och får köra bil i många år. Därtill så är det bara just du (och eventuellt passagerare) som lär sig något av din färd/olycka/situation, medan en AI är det ju samtliga bilar som lär sig av samtliga bilars erfarenheter.

Vi är väl inte där riktigt än, men med tanke på hur ruttet urusla och oberäkneliga förare är så längtar jag till det blir mer å mer standard med AI förare och slutligen (och det är bara en tidsfråga) att det blir förbjudet för människor att köra bil på allmän väg själva.

Du lär få vänta tills du dör på en lag som förbjuder människor att köra bil.

Av Thor
Skrivet av Varg:

Foodora hatar verkligen sina anställda. Världens skitlöner och dåliga arbetsvillkor. Nu ska de alltså t.o.m bytas ut mot drönare.

De har förutsättningar efter vilka krav marknaden ställer. Alltså vad slutkunden är villig att betala, så enkelt är det. Gemene man är inte villig att betala det som krävs för att bud ska få drägliga löner.

Av Thor
Skrivet av rwkk:

Tar inte ens 200 dagar så har man fått ut pengarna för processorn, färre dagar ifall köper begagnat. Vissa har gratis el så vinsterna större, och vissa räknar med att värdet för krypton går upp.

Jag håller med om att det är slöseri, men ifall man har mycket pengar att investera kanske folk väljer det då det känns som en säkrare investering än annat, även om krypton går ner har man ju kvar hårdvaran som iaf troligen kommer behålla halva sitt värde.

200 dagar med befintlig situation och då räknar du bara cpu, du måste ha ett helt system för att detta ska fungera så det rör sig kanske om 400-500 dagar om man ser på den med stor optimism. Förutsättningar tenderar dessutom fluktuera mycket när det handlar om krypto, även på daglig-basis, det går helt enkelt inte att räkna med att ha en stabil inkomst.

Sen är det väl jäkla svårt att skala detta på ett bra sätt, det kommer gå en hel del tid att hantera köp/sälj osv om man vill göra nåt större av det, men då tappar man säkerligen 50% av de där 30:-. Sen ska du skatta osv.

Om man anser att krypto skulle vara ett säkrare alternativ än andra saker så tror jag att man har gått in i krypto av fel anledning, krypto är väl en av de mer volatila marknaderna som finns.

Jag har svårt att se detta fungera i praktiken i någon större utsträckning, men visst har man massa tid att bränna och kapital som man vill riskera kanske man kan dra in lite fick-pengar.

Av Thor

Win+X är bra.

Av Thor
Skrivet av Xverminator:

Jo precis.

Men det finns hybrider och det finns cpu:er med inbyggd vanlig grafik (iGPU), det är inte omöjligt att peta in annan teknik på detta som kan avlasta eller göra grund beräkningar.

Exempel, måste alla cpu:er idag ha typ 8 kärnor? Det skulle gå lika bra med 6 kärnor och sen peta in annan teknik.
Det finns fortfarande många spel som inte kan utnyttja alla kärnor även om det blivit bättre.

I framtiden kanske man inte behöver köpa ett separat grafikkort för grafiken. AMD är ju inne på det spåret lite.

Förr köpte man separata ljudkort, idag är ljudet integrerat på moderkortet eller grafikkortet (nu är det väldigt mycke enklare kretsar än för ljud än ray tracing), men i framtiden så...

Klart det går att göra så som du beskriver. Men det finns nog inget ekonomiskt incitament för det. Konsumentbasen är för liten och vinsten med en sån design troligen obefintlig i scenarion där du vill avlasta en dedikerad beräkningskrets.

Du köper en cpu med inbyggd grafik för att slippa köpa ett dedikerat grafikkort och då bryr du dig inte om grafiken jättemycket, kanske vill du kunna spela lite mer välkända titlar med 0 krav på grafiken.

Att köra ad-hoc med specialicerad beräkningshårdvara för väldigt specifika uppgifter på en cpu som ska vara generalistisk driver bara komplexitet utan någon vinning. Sen misstänker jag att det blir bekymmersamt när du vill dela olika typer av grafikberäkningar på två separata beräkningsenheter som CPU & GPU är, det är för hög latens skulle jag tro.

Men det kommer sannolikt säljas APU? (Cpu+gpu) som tillgodoser bra nog prestanda för spelare som inte bryr sig om att ha särskillt höga grafiska inställningar.

Men ska vi snacka framtidsutsikter så tror jag streaming är det som ligger framför oss, givet kommer det ju finnas dedikerad hårdvara ett långt tag till. Men ett klientel som skulle kunna tänkas vara intresserad av en Gpu/cpu-kombo tar nog hellre en streamingtjänst än ett beräkningschipp, i vart fall den större andelen.

Av Thor

Nu ska detta tas med glimten i ögat, men personer som är rädda för mobilstrålning bör få ren och skär panik när de står i solsken.