Inlägg

Inlägg som Thor har skrivit i forumet
Av Thor
Skrivet av duked:

Under överskådlig tid är det nog tänkt som komplement till skärm, inte ersättning. På samma vis som skärmar inte ersatt papper.

Absolut, men det är ett väldigt dyrt komplement för något som inte tillför funktionalitet. Du kan ju göra precis allt med den mer traditionella manuella i/o+skärm som du kan med vilket headset som helst idag.

Just nu existerar denna produktkategori i limbo för att det inte finns något bra ändamål med produkten bortom skryträttigheter och statussymbol.

Det räcker inte med att göra om formatet på skärmen, du måste lösa allt annat också, från hur mjukvaran utformas och interageras med till utvecklingen av den. Något som verkar knackigt, Apple förlitar i vanlig ordning att andra gör deras jobb åt de som de senare drar in sin storkova på. Ska bli spännande att se om någon löser detta problem, för det har potential att förändra det fundamentala med hur vi interagerar med datorer. Jag ser dock inte själv applikationerna men det finns det säkert andra som gör.

Av Thor

Skräckblandad förtjusning i stil med "Your Scientists Were So Preoccupied With Whether Or Not They Could, They Didn’t Stop To Think If They Should". You have created a monster with a purpose!

Av Thor

Lite gammal artikel men kändes relevant att dryfta igen:
https://www.wired.com/2016/06/clever-attack-uses-sound-comput...

Det går inte att bli 100% säker som nämnt, men man kan göra det otroligt komplicerat för de som försöker. Det och att ha en funktion som aktivt letar efter pågående intrång.

Av Thor
Skrivet av GuuFi:

1+ miljard asiater håller inte med dig, det är alltså ingen trend, den har bara nått västvärlden väldigt sent.

Det är inte lathet, det är bekvämt och ger tid för annan matlagning utan att behöva bekymra sig för riset, som kan stå i en timme utan att förstöras med rätt riskokare.

En maskin som gör en sak, du beskriver varenda pryl i köket, det är inte så att ugnen utför något magiskt när du trycker in en maträtt i den, den gör bara en sak... Ska vi slänga ut alla ugnar också?

Mjo, jag är medveten om att det är populärt i stora delar av världen. Sen så har vi lite annorlunda matvanor i vår del av världen kontra där detta är populärt sen gammalt.

Okay, jag kan köpa att det kan vara funktionellt att låta ris stå en längre period utan att behöva vara brydd. Men det är inte direkt något jätteproblem även utan riskokare att göra samma sak. Låt locket ligga kvar på grytan och ställ på underlägg så står sig riset bra 20-30, om du vill förlänga kan du starta ugnen på låg värme och lyfta in kokkärlet med riset dit.

Att du försöker dra mitt argument mot mig själv rörande ugnar var nog inte så värst genomtänkt. I ugnar kan du bl.a göra:
Gratänger
Rostade saker
Varma mackor/vitlöksbaguetter
Lasagne
Desserer
Tillagning av kött/kyckling mm
Pommes/klyftpotatis/osv
Grytor/slowcook
One-pots
Falukorv i ugn
Ja man kan rent av tillaga ris i ugn om man så vill.

Listan är otroligt lång över antal rätter som man lagar i ugn. Ugnen är tveklöst ett av de mest versatila tillagningsredskap som finns.

Men visst, lista tillagningsredskap som hittas i de flesta kök så misstänker jag att jag kan lista en hel radda olika rätter som kan tillagas med de. Med det sagt kanske man kan göra mer än en sak med en riskokare som inte är variationer?

Av Thor

Intro:
Här följer en förutfattad mening, se det som att jag blir irriterad på när jag uppfattar att folk är lite för lata eller att de gör saker som jag själv inte riktigt förstår värdet i. Ni får gärna upplysa mig om värdet med riskokare, dvs förutom "smidigt", för det anser jag helt enkelt inte är sant, utan mer en ursäkt för att köpa en pryl

Så följer den tidigare nämnda förutfattade meningen:
Man måste äta så jäkla möe ris att man hinner bli tungmetallförgiftad innan man får ut nå värde av en sån här sak.

En hel maskin, som gör exakt EN grej. Kanske finns mer avancerade modeller som klarar av att laga hela rätter, det har jag mer förståelse för.

Att koka ris i gryta bra är ungefär lika svårt som att tugga tuggumi och inte så värst mkt mer opraktiskt, du kan ju köra grytan i diskmaskinen eller då diska den för hand, vilket tar typ 30-60 sekunder.

Tror mer på att folk köper sånt här när det är trendigt och sen hivar skiten när de tröttnat på att ha en sak som tar bänkyta eller ligger undanstoppad på nåt otympligt ställe för de har så mkt skit att den inte fick plats på nå vettigt ställe.

Visst är det ok att vara lat, men om man sparar kanske 60 sekunder då är man fan lat på att vara lat!

Av Thor

Säkra alla enheter med certifikat och kontrollera vilka resurser du får nå på Internet strikt. Säkra även genom segmentering och begränsad åtkomst som är rättighetsstyrd mot en tillförlitlig källa. Zero trust, robusta rutiner som säkerställer att varje förändring hanteras utvärderande. Övervaka nödvändiga punkter, ex inkommande anslutningar (och kontrollera dess enligt tidigare nämnda rutiner) och larma när avvikelser inträffar. Sen behöver man givetvis även säkra i ett antal lager, om man inte har multipla säkerhetslager så har man inte riktig säkerhet.

Av Thor
Skrivet av ronz:

Att nå nästan 1.3 miljoner samtidiga spelare på Steam är imponerande hur du än vrider på det.
Det är endast 5st spel som lyckats gjort detta fram tills nu då det blev 6st totalt.

Varför så negativ

Att spelet är värd att uppmärksamma motsätter jag mig inte. Jag uttryckte att det finns behov av mer djup till varför som artikeln kunde lyft fram.

Mitt ordalag må uppfattas negativt, men jag vet att det finns prima krut i redaktörerna!

Av Thor
Skrivet av Tenerezza:

Samtliga spelare som spelets har haft som mest på steam ja, inte samtliga spelare som spelet har just nu, spelet finns på fler plattformar som inte inräknade här dessutom. Om vi kollar statistik på mest spelande bara idag så vinner den ändå med 300k över CS2.

Spelet är för stunden #2 för samtliga spelare på steam som inte varit gratis, det enda spelet som är över denna är PUGB vilket var 3.2m under den tiden, ja PUGB är gratis nu men det vart den inte då.

Så själv skulle jag kalla det en nyhet ja då sådant här händer inte jätteofta precis.

Jag kan hålla med om att det är ovanligt, det jag reagerade på var att artikeln är aningen tunn. Jag ville ha mer information presenterad, som visserligen kan införskaffas själv. Men jag förväntar mig lite mer än "Här är ett nytt spel som har många spelare".

Av Thor

Okay, så ett spel som funnits i en vecka vilken fått hype genom listiga marknadsförings-strategier slår antal samtidiga spelare som ett 2 år gammalt spel?

Bra jobbat?

Om de lyckas bibehålla samma status i mer än 3 månader så kanske det är en proper vinkling nyhetsmässigt. Men det finns mer graciösa sätt att skapa en artikel om "the hot fuzz" än det här. Bättre kan ni.

Av Thor
Skrivet av Ryssfemma:

Även om en prenumeration kostar med på Apple säg 10 :- så kommer jag ta det via app store.
Anledning? För flesta bolag inklusive apple är skitstövlar som tvingar en att gå in på deras tjänst via en webbläsare på datorn för att avsluta abonnemangen. Lite som gym som kräver att man tar sig till gymmet när man vill säga upp sitt kort men att signa upp på distans går utan problem.
Jag har sparat många kronor med överblicken på prenumerationer man har via app store.

Du behöver lägga max 30 minuter i månaden på en manuell kontroll av dina utgifter, tid som du spar genom att låta Apple hålla ena handen i din och den andra i din plånbok. Men visst, bekvämlighet ska kosta.

Av Thor

Less is more heter det.

Det är bara att sluta köpa saker och starta med investeringar istället (behöver inte vara värdepapper). Fokus behöver ligga på att skapa en bättre vardag, inte enbar för sig själv eller de absolut närmsta. Det är ofta mer givande och utvecklande att kunna hjälpa något som de har stor nytta av eller att bidra till förbättring, om det är via arbete/ideologiskt arbete/föreningar låter jag vara osagt.

Den tendens till att samhället ska vara fokuserat på att individen ska vara stark själv och värna sig själv hjälper ingen i det långa loppet.

Men det är som du säger inte lätt, när jag är köpsugen brukar jag personligen tänka om jag verkligen behöver den där saken, svaret är 95/100 gånger nej. Man ska lära sig att vara nöjd med obetydliga saker även om man känner begär att de ska förbättras och inte vara nöjd med sånt som faktiskt spelar roll.

Av Thor

Det var många enheter.

Fattar inte hur det är möjligt att Apple säljer så bra med tanke på priset. Säga vad man vill men Samsung på rea kan Apple inte matcha med sina priser. Köpte en S23 ultra för 13k på elgiganten nu o då fick jag en klocka, godnatt på den mot apples dito prismässigt. Sen är det ju div reor året om. Priset kan inte vara anledningen att det sålts fler iphones överlag, även om det nu är så att Samsung blivit dyrare. Det skulle väl vara att folk helt enkelt inte bryr sig om priset, men det finner jag föga troligt, men det kanske bara är jag.

Det kanske är så som skrivs att det helt enkelt är ett generellt generationsskifte där många går från äldre till nyare gen.

Att det skulle vara på tal om migrering från android till ios finner jag osannolikt, för generellt tycker en majoritet av befolkningen att förändring är jobbigt. Färre vardagssaker som innebär så stor förändring som att gå från ena till det andra rörande ios/android. Kanske peer-pressure i vänkretsar gått hetare till än vanligt möjligtvis?

USB-C, mja kanske. Men jag tvivlar på att en majoritet är så pass lättlurade att de låter sig luras av en så uppenbar "carrot on a stick" som det är. För i realiteten spelar det väldigt liten roll i praktiken vilket fysiskt interface en telefon har för gemene man, visst finns det edge case. Men de reflekterar en minoritet av marknaden och har inte kraften att driva konsumenttrender.

Oavsett är det helt bissart många nya enheter på ett år, orimligt!

Av Thor
Skrivet av ch1llone:

Det svåraste spelet som jag spelat sedan 2008 är att hitta ett enda bra spel. Det enda spelet jag hittade var Star Citizen och det dör man i av att hissarna försvinner under fötterna.

Ni som fyllt gubbe kan ju nämna vad för spel som ens utmanar er eller får er att tycka det är kul.

CS är kul när man är glad och pigg. Diablo 2:R är kul vid ladder reset i 1 vecka innan bottarna kommer. Star citizen är kul när hissarna fungerar.

Stellaris är rätt sköjj ändå, men då måste man gilla den typen av spel.

Av Thor

Kan omöjligt klassas som något annat än fusk.

Småknepigt för riot att hantera detta i icke officiella samanhang om de inte börjar införa krav på att spelet får information om vilken hårdvara som nyttjas. Men det beror väl på hur "AI" fungerar i denna produkt. Görs det externa till spelet visuella analyser utifrån bilden i sig så blir det svårt för anti-cheat att göra något åt detta, om anti-cheat då inte får tillgång till information från os om andra installerade applinationer osv. Alternativt då om spelarens beteende helt plötsligt pekar mot avvikelser i spelstil efter analys av spelarens beteende i spelet, men det där är väl ganska så mycket gissning och lär leda till felaktiga avstängningar.

Men det är bara lekmannamässiga gissningar, någon får gärna utveckla om just detta då det är intressant rent generellt.

Av Thor

Less is more, "inget".

Av Thor

Problemet är trefaldigt och innan de löst dess har jag svårt att se VR (förstärkt inlevelse) slå på riktigt för den breda massan.

Till att börja med behöver VR ersättas med AR. VR är för antisocialt för att locka en tillräkligt bred publik för att på allvar locka en bred kundbas. AR är bättre eftersom det skapa en mer naturligt social känsla och samspel med andra människor. VR och lokal multiplayer fungerar liksom inte särskillt bra över huvud taget förutom i nischade scenarion.

För att lyckas med VR-konceptet (förstärkt inlevelse) måste det säljas som en renodlad produkt, inte ett hårdvaruaddon till en existerande plattform. Det är för svårt att få tillräckligt många att investera mycket pengar när de redan gjort detta.

Det är även lite av en balansgång nu mellan beräkningskapacitet och tillverkningskostnad. Så produkten har ingen naturligt plats på marknaden av den anledning att det helt enkelt är för dyrt att göra en tillräckligt billig produkt.

När de fått dessa tre bitarna på plats så tror jag att det finns potential att vi kan se en äkta evolution av spel som medie. Hur lång tid detta tar hänger väldigt mycket på hur snabbt de kan få ner tillverkningskostnaden av hårdvaran som krävs.

Av Thor
Skrivet av friArsenik:

Jämförelsen med biobiljetter är kass.
Biljett ger dig rätt till entre, vistelse, åskådning på en specifik plats under en viss specifik/begränsad tid.
Även på digitala biografer köper man en "biljett", inte en "film".

Fast det var inte en jämförelse.

Det var ett påpekande om att det finns olika modeller för hur man säljer varor.

Skrivet av friArsenik:

Tidsbegränsat äganderätt är uthyrning med massor med restriktioner.

Det är klart det är. Men det står i klartext i det avtal som köparna accepterar när de trycker köp. Folk köper det ändå för att de inte bryr sig om vad de köper nog för att lägga 5 minuter på att göra minimalt med efterforskning.

Skrivet av friArsenik:

Om jag "köper" en Blue Ray skiva, äger jag den. Jag kan till och med sälja den dagen efter jag köpte den. Kan man "sälja" en digital film till en annan människa på samma plattform eller någon annanstans? Nej.

Det är skillnad på fysiska och digitala produkter och du har inte per automatik rätten att sälja vidare digitala produkter som standard.

Detta är för att konsumenter har valt att acceptera den form av försäljning av digitala varor som är dominerande idag.

Jag håller med om att det vore bättre om du hade rätten att sälja vidare digitalt material som standard, men så är inte fallet. För att konsumenterna inte bryr sig om detta och accepterar hur upplägget ser ut idag genom sina köpvanor.

Skrivet av friArsenik:

Jag har aldrig sett en "hyr" knapp, bara "köp" knapparna överallt.

Stora bolag får betala böterna för vilseledande marknadsföring

En köpknapp som betyder att du köper en tjänst, inte en vara. Detta framgår med övertydlighet i de avtal man godkänner när man teckanr tjänsten där man betalar för denna tjänst eller när du bockar i att du accepterar avtalet innan du kan genomföra köpet.

Givetvis finns det aktörer som agerar illvilligt och blir tillrättavisade enligt de lagar som finns i det landet aktören tillhandahåller sina tjänster. En av anledningarna till att de EULOr som finns är så detaljerade är för att beskriva samtliga situationer och vad som gäller uttömmande för att konsumenter inte i efterhand ska kunna anklaga företaget.

Men som sagt, en överväldigande majoritet bryr sig inte om att förstå det mest basala i vad det är de köper.

Av Thor

Om folk hade brytt sig tillräckligt mycket om vad de köpte så hade de vetat att det inte är ett ägandeskap de köper, utan rätten till tidsbegränsat nyttjande.

Som exempel om du köper en biobiljett så äger du inte rätten att kolla på filmen på bio obegränsat med gånger.

Jag kan dock hålla med om att det uppenbarligen behövs ett förtydligande eftersom det är så många som inte förstår vad det är de köper, EULA eller ej.

Visst kan EULOr vara dryga att läsa igenom. Men om man aktivt väljer att inte bry sig om vad som står i det avtal man själv tecknat har jag svårt att köpa att man kan klaga när det som står i avtalet träder i kraft. Det räcker för övrigt att man läser en EULA en endaste gång för att man ska kunna skapa sig uppfattningen att det inte är jämställt med ägandeskap av en produkt bara för att du trycker på köpknappen.

Det går ju dessutom fortfarande att köpa en majoritet av spel/filmer eller vad det nu må vara så att man har permanent ägandeskap. Men det är antingen för "dyrt", eller för "komplicerat". Men det finns alltså fortfarande alternativ, men konsumenterna väljer aktivt bort detta till förmån sin egna bekvämlighet, priset man betalar för lättja tror jag kanske man kan beskriva det med.

Givetvis vill bolagen sälja det tidsbegränsade alternativet, det tenderar att generera mer pengar. Men lata konsumenter fortsätter att gladeligen bara trycka på köpknappen utan minsta eftertanke för att man ska ha något "nu". Som man bäddar får man ligga är ett annat taletsätt som jag tror väl kan passa in.

Nu låter jag några lass bitter i min text, men jag är helt ärligt less på att det klagas över situationer som personer placerar sig själv i för att försöka skylla det på något annat. Företagen säljer det KONSUMENTERNA vill konsumera. Så enkelt är det. Vårt konsumptionsbaserade samhälle har ett rejält behov av omvärdering.

Av Thor

Det kan ju faktiskt vara positivt att vi får två mer jämnlikt stora aktörer sett från konsumentperspektiv. Två aktörer som är någorlunda likvärdiga behöver lägga mer fokus på att konkurrera och kan inte agera hur som helst.

Jag anser absolut att det är att föredra två jämnlikar i marknadsandelar snarare än där den ena dominerer. Som är fallet nu så har ju Sony en för stark position, det är ju bara att kolla på deras satsningar under de senare åren för att inse att de inte riktigt har behövt bry sig om att göra produkter som är attraktiva. Som exempel har de mer eller mindre totalt ignorerat streaming, de vill sälja sina dyra lådor och inte tillhandahålla en tjänst som är plattformsagnostisk till skillnad från Microsoft. Microsoft å andra sida innoverar faktiskt, även om series S är lite för klen egentligen så pekar det på en radikalt annorlunda strategi än Sony rörande hur de ska positionera sig på marknaden. Sony gör alltså mer eller mindre exakt samma sak som de alltid gjort och man börjar fundera över om de låtit rädslan över att förlora sin position trängt undan innovationen.

Givetvis hade det optimala varit att alla spel gick att spela på alla plattformar dag ett, men det kommer aldrig bli verklighet. Om vi ser på vilken spelplan vi har att tillgå så anser jag ändå att detta uppköp kommer vara till det bättre för spelindustrin i stort.

Som det är nu så kan man lite jämföra Nvidia vs AMD, där Nvidia mer eller mindre gör ungefär vad de vill eftersom de dominerar sin marknad.

Av Thor
Skrivet av JasBC:

Sony släpper fler och flera av sina exklusiva spel på bland annat GOG också. Att de gör det är faktiskt helt ortroligt tycker jag och det är en mycket fin gest mot oss som vill äga våra spel på riktigt. Gillar verkligen Sonys tillvägagångssätt då de inte låser alla sina spel till Steam, som ett annat spelkonsolbolag gör. . . .

Fin gest?

Nja, de vill nog bara tjäna mera pengar ska du se. Med det sagt så är det absolut inget dåligt med mer valmöjlighet över hur du väljer att spela spel.