Inlägg

Inlägg som formerself har skrivit i forumet
Av formerself
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Det är en högst relevant liknelse då logiken i lagar och aktioner av stat, rättsväsende och polis bör vara någorlunda möjlig att förstå för gemene man.

Om jag använder en kniv, som i grunden är ett vapen och som klassas som ett vapen, för att mörda någon. Tycker du att de som tillverkat eller sålt kniven ska stå till svars för det? Ska även staten konfiskera produktionsplats samt försäljningsställe? Ponera då att jag är över 18 år och får köpa en kniv.

För att göra det till en relevant liknelse utgår vi väl från att domstol har dömt att knivfabriken har sysslat med olaglig verksamhet och sålt olagliga vapen? Ja, då tycker jag verkligen att fabriken ska stängas ner och deras världskända varumärke ska konfiskeras för att slippa ha sånt associerat med Sverige. De ska dock inte dömas för ditt personliga val att mörda någon med en av deras produkter. Du ska ha din egen rättegång.

Av formerself
Skrivet av Devil May Cry:

Det jag är nyfiken på är väl vad staten har som agenda med att ärva domänen?

Ska de göra om sidan? Lägga ner?

Vi får hoppas att domslutet innebär att domänen aldrig någonsin får användas eller säljas.

Skrivet av Ozzed:

Men.. Hallå?

Om jag köper en tomt, och bygger en knarkfabrik på tomten.. Så kan alltså staten förverka adressen "eftersom den använts i brottsligt syfte"?

Det här är inte logiskt. Det är så uppenbart att någon beställt domen. Avgå.

Dålig liknelse. Vet inte om det behövdes i Sverige, men många länder i Europa förverkade adresser, gatunamn och områden som förknippades med Hitler. De hade de all rätt att göra enligt mig i alla fall.

Av formerself

Tror de flesta här totalt missförstår. Detta handlar inte alls om tjänsterna som Pirate Bay erbjuder. Det handlar om vem som äger domännamnet som associerats med en olaglig tjänst efter att den stängs ner / beslagtagits.

Av formerself
Skrivet av MaZteR:

Har gjort så många gubbar i Perandus HC och haft riktigt kul denna ligan. Gjorde först flera gubbar i vanliga ligan, sedan blev det ett antal SSF gubbar och lite andra challenges som vi testade i guilden.

Känner mig rätt färdigspelad men gör en sista gubbe i 2 veckors PHC flashback nu. Tycker att de OP meta builds som finns är lite hjärndöda att köra så får bli nått lite mer utmanande under racet ifall jag inte ska tröttna.
Kör en Chieftain Oro's Sacrifice Flicker Strike gubbe, har inte så mycket tid dock så blir nog rätt svårt att få en demis.

För stunden är rank 1-25 Chieftain i HC level 86-93 och 6 av dem är döda. Kommer nog krävas minst level 90 för att ha en chans.

Själv är jag på plats 48 bland Slayers i SC. Osannolikt att jag kommer få en Demis, men ifall jag närmar mig 25 så kanske det blir att ringa in sjuk någon dag och dissa vännerna under helgen.

Av formerself

31 här. De nyare spelen blir ju egentligen bättre, så flera måste väljas för att de var de bästa för sin tid. Perioden mellan 1997 och 2010 blev nog mer kvantitet över kvalitet och en hel del MUD spelades under de åren.

  • (1991) Super Mario Bros. 3

  • (1994) Transport Tycoon

  • (1995) Command & Conquer

  • (1997) Curse of Monkey Island

  • (2010) Battlefield: Bad Company 2

  • (2011) Path of Exile

Det känns som att jag blivit otroligt kräsen de senaste åren och jag vet inte vad som kommer hända när jag lägger av med Path of Exile. AAA-titlarna lockar inte längre, så det är upp till spel som Factorio att underhålla mig.

Av formerself

Blev visst att köra i 2-veckorsligan. Jag vill inte missa "Ruckus"-dagarna med typ alla mods aktiva. Det brukar bli galet och kul. Kör Slayer Oro's Sacrifice Flicker Strike.

Av formerself
Skrivet av misguided:

Låter som min RNG när det kommer till jews och fuses. Vill nästan kräkas på denna ligan...eller det är väl inte ligans fel..snarare min RNG.
Tror bestämt att GGG styr RNG per konto....har man haft mkt flax i förra ligan så får man mindre flax denna liga.

Eller så jämnar det ut sig när man börjar slänga Fusings på samma sak. 6-länkade min Voll's Protector på c:a 100 Fusings!

Skrivet av misguided:

UBER DEATHLESS i Perandus Softcore...så sjukt nöjd! min första Uber kill i en liga!

Grattis! Bra jobbat!

Av formerself
Skrivet av TiasE:

Själv dog jag i morse när jag sprang igenom mina dailys lite snabbt, lite för snabbt tydligen då jag inte ens hann uppfatta att det var en elitemob på skärmen
Lyckades under min Zana daily att hamna precis brevid en elemental enhanced (hann inte se vilket element, men spelar ingen roll då min resist är cappad för samtliga) mob som sprängdes i mitt ansikte och oneshottade mig när han dog, sprang väl lite för fort då allt bara smälte bort.

Rip Quad flametotem templar lvl 90.

Osäker på om man ska vara nöjd för ligan eller om det är läge att dra upp en till char.

Volatile Flame/Frost/Stormblood. Jo, de kan ha stått för eh hel del av mina dödsfall också. Det är ju trevligt att alla rares med Nemesis-mods visas i orange nu i alla fall.

Brände igår 650 jewellers för en få en 6-socket Voll's Protector. Kändes inte så kul. Tror aldrig tidigare att det har krävts så mycket mer än 170.

Av formerself
Skrivet av Gavelinus:

Dödade faktiskt Queen Atziri för första gången någonsin i dag. Detta är för övrigt min första karaktär på level 80+ då jag alltid brukar tröttna annars. Stormade även igenom mer lab i går på level 75. Trodde det skulle vara mycket svårare än vad det var.

Edit: Kör fortfarande med Tabula och det fungerar finfint. Hade gärna fått tag på en annan 6L men det är lite dyrt just nu.

Grattis! Lyckades du deathless eller är det nästa mål?

6L är ganska billigt ändå tack vare Divination Cards The Chains that Bind och The Dapper Prodigy.
En iLvl 100 (från The Dapper Prodigy) kan hittas för under 1 exa. Sedan gäller det att ha lite tur med Alch eller Chaos orbs.

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

Enligt ZiggyD som skapade builden så gör man mer skada med dual wands än med Voltaxic (självklart med Wands/Scepters som har +Elemental och +Spell Damage).

Skrivet av twit:

Det är inte ZiggyD som "skapat" Voltaxic Spark ...

...

Vad gäller vad som gör mest skada i fallet som diskuterades kommer wands/daggers/scepters definitivt ha högre tooltip och med all säkerhet också marginellt högre skada mot allting som dör inom 0.5 sekunder, men en variant med Voltaxic gör mer skada på sådant som kartbossar som lever tillräckligt länge för att poison skall hinna ticka ett tag. Den senare slipper därtill att dö på elemental reflect.

Teoretiskt sett kan du med två st Wands få 336% Increased Damage, plus flat Lightning Damage, Cast Speed och Projectile Speed.

Voltaxic + Drillneck har 100% Increased Damage och allt som Chaos.

I en map är det inte helt osannolikt att mobs kommer ha 75% Lightning Resistance (bl.a. bas-resists, lightning res från map-mods, Elemental Equilibrium). Wand-varianten kommer då råka ut för en 75% Less Damage i jämförelse med Chaos (antar 0% chaos resist). Jag tror verkligen inte att Wand-varianten alltid kommer göra mer skada. Den får högre tooltip dps och gör mer skada under optimala tillfällen, men Voltaxic-varianten har jämförbar skada som inte sänks av en enda map mod, samt att man är reflect-immun. Man kan alltså köra oidentifierade maps.

Som spelet är nu och med det låga Voltaxic + Drillneck-priset skulle jag aldrig välja Wand-varianten. Enda undantaget är om jag inte har råd med Voltaxic så klart, men jag skulle ändå se till att inte investera för många passives i Wand-passives.

Denna helg gav en efterlängtad Map-RNG. Kan nu köra T12-15 istället för T8-11 som innan.
LA/BR Voltaxic är lite ospännande däremot, så jag måste nog byta build för att inte tröttna. Det blir antagligen en Fakener med Voll's Devotion.

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

@formerself: Builden är ännu starkare UTAN Voltaxic Rift/Chaos damage. Dubbla wands med Lightning damage/spell damage är bättre för att göra mer skada, men då dör man ju lättare av reflect. Det är snarare Pierce som är problemet, Pierce ändrades ju i 2.0 om jag minns rätt, och fick en damage boost.

Är det så mycket starkare? Monster har ju generellt mycket högre elemental resistance än chaos resistance (speciellt i maps) och sånt + poison syns inte i tooltip dps. skillnaden mellan 50% light res och 0% chaos res är 100% more damage.

Av formerself
Skrivet av Flopper:

spark lär bli nerfad i grunden till nästa liga

Problemet är nödvändigtvis inte Spark. Det är inte heller säkert att det är Voltaxic Rift som är problemet. Det verkar snarare vara Chaos damage och Poison som är för starkt. Det finns kanske en risk att Voltaxic Rift nerfas så den inte har 100% conversion från lighting till chaos, eller att man tar bort dess möjlighet att göra fiender Shocked med chaos damage.

Många misstänker att detta varit lite av en experimentell liga. Med Ascendancy-klasserna blev alla builds starkare och skills nerfades inte för att kompensera. Inte heller blev monster starkare.

Förvänta dig ändringar lite överallt nästa liga. Typ map mods som gör chaos damage mindre effektivt och/eller någon typ av chaos reflect.

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

Alla resistances är självklart maxade, och med Chaos Inoculation är man helt immun mot Chaos. Att man bara har 1 Life spelar ingen som helst roll, eftersom tanken är att Energy Shield regenererar så fort att den aldrig går ner till 0.

Det finns en nackdel med CI. Att bli stunned, ignited, shocked och chilled/frozen baseras på hur mycket Life (inte ES) du har. Den baseras visserligen på värdet innan CI-effekten sänker det till 1, men det är ofta så pass lågt att Freeze och Stuns kan vara ett problem. Stun/Freeze immunity kan därför vara viktigt, så kolla upp Uniques som Eye of Chayula, Dream Fragments, Auxium och Skyforth (lycka till med den )

PS. En gång i tiden kostade Voltaxic Rift 30+ exa...

Av formerself
Skrivet av misguided:

Härligt att läsa era upplevelser (ni som precis börjat spela)

Själv är man inne på ca 800+ timmar så fortf. en "noob" i jämförelse med Formerself

Dessvärre har jag redan börjat trötta på Perandus....90 vaal sparker, 86 LL BV och 84 Ele KB....är tveksam om jag kommer fortsätta köra aktivt överhuvudtaget...sneglar smått på The Division...

Men det kan också bli en reroll men jag känner inte att jag riktigt orkar bry mig längre...tappat lusten en gnutta...det enda som är kvar är att mörda Uber Atziri men känns långt borta denna liga då grinden för mer currency är i en rejäl svacka...sjukt dåliga drops denna liga...har aldrig varit så fattig hehe

Håller med. Det är kul att höra hur de tidiga intrycken av spelet är för de som nyligen börjat spela. Det är stor skillnad nu i jämförelse med när jag spelade första gången.

Just denna liga är det ju lättare än någonsin att köpa bra items. Shavronne's Wrappings kostar 2.5 ex, en ilvl 100 vit 6L armour kostar 1 ex, Voltaxic Rift (som alla, inklusive mig själv använder) är nere på 1 ex. Man har dessutom god tillgång till uniques som inte droppar vanligtvis, t.ex Solds Bridle (SC: 5ex, PSC: 40c) eller The Harvest (SC: 4ex, PSC: 60c).

Om du ska göra en ny gubbe, testa något annorlunda eller något som kräver restricted uniques som du antagligen inte kommer få chansen att leka med i så många framtida ligor. En i min guild kör just nu Zerphi's Last Breath CwDT Cyclone Pathfinder med Scold's Bridle, Voidbringer och 5x Fevered Mind. Varje Cyclone-tick gör ca 3000 skada, så det gäller att Zerphi's är aktiv. Denna build verkar dessutom fungera bra.

Själv sparar jag ihop till en Voll's Devotion för att testa en Avatar or Flame(jag är en idiot. "Deal no non-Fire Damage"....) CoC Chaos Discharger jag håller på att theorycrafta.

Edit: Gjort lite mer theorycrafting. Jag tror inte jag behöver köra Assassin för att få tillräckligt hög crit chance med Consuming Dark. Iställer kommer jag kanske utnyttja Occultist för följande Ascendancy-effekter:

  • Nearby Enemies have -20% Chaos Resistance (Detta blir alltså 20% More Damage)

  • Cursed Enemies you Kill have a 20% chance to Explode, dealing a quarter of their Maximum Life as Chaos Damage

  • Enemies you Curse take 10% increased Damage (detta är också en 10% More Damage)

  • 10% chance to gain a Power Charge on Critical Strike

  • +1 to Maximum Power Charges

Jag funderar även på om jag kan även köra CoC Wither för ytterligare "More"-skada.

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

Jävlar...hur länge och hur mycket har du spelat, och vad är din hemlighet? Jag har 8 stycken Chaos Orbs i Standard och 4 stycken i Perandus.

Jag registrerade PoE-kontot December 2010, spelade closed beta 2011. Sedan dess har jag över 3500 timmar spelade.

Jag har ingen hemlighet. Jag spelar inte magic find, jag håller inte på med flipping eller någon manipulation av marknaden och inte heller är min shop så väldigt aktiv. Jag spelar helt enkelt bara spelet.

Av formerself

Då var all currency i Standard sorterad också. Seriös RSI-varning på detta

http://i.imgur.com/M8pSPdm.jpg

Av formerself
Skrivet av misguided:

Currency stashtab!!!! BÄSTA SOM HÄNT SEN SKIVAT BRÖD!!!

Nja. Lockstep och Loot Filters hände mellan detta och skivat bröd.

Fick 18 lediga tabs i Standard pga detta. Najs!

Måste bara se till att fylla Mirror-platsen i Standard också. Mina Eternals där känner sig också lite ledsna att de inte får vara med.

Av formerself
Skrivet av zkin:

Har också märkt av lite tur med drops.

Har inte spelat mycket denna säsongen men i lördags så droppade 2 unika, en albino rhoa feather + ett fiskespö ! från samma kista.

Sen att det var på act 2 normal med en item level på 14 behöver vi inte prata så mkt om.

Du hittade en Perandus Tackle Box som alltid innehåller Fiskespö, Albino Rhoa Feather, Fairgraves' Tricorne och Slitherpinch. Den är mycket sällsynt.

Fiskespön kan inte direkt användas till något (om de kan användas är det GGG's bäst bevarade hemlighet) och är värda 20+ chaos. Personligen skulle jag inte sälja den eftersom de är så pass ovanliga och speciella. Jag har själv inte hittat en efter 3.5k timmars spel.

Jag har tydligen sjukt svårt att bestämma mig vad jag ska spela, så jag startade min 5:e gubbe för ligan. Voltaxic Assassin med antingen LA, Ice Shot eller Tornado Shot. Vill ha något som jag vet klarar av oidentifierade maps av hög tier.

Köpte en Seven-League Step inför levlingen också. Dyrt med 1.2 exa för ett par boots, men 50% movement speed från level 1 är helt fantastiskt!

Av formerself
Skrivet av Aleshi:

Jo det är jag med på. Men tog två jämförbara ganska plain rustningsdelar. Den ena armor och den andra även med evasion.
Då var detnågot i stil med 19% Damage reduction + 9% Evasion i ena fallet och 18% Damage reduction och 15% Evasion i andra fallet.
Efyersom det är diminishing returns på armor så blir det så att 6 procentenheter högre evasion bara kostar en procentenhet damage reduction. Varför kör man inte alltid med en liten klick evasion i mixen då?

Det handlar fortfarande att minska skadan från stora skadekällor. Den där enstaka procentenheten kan vara skillnaden mellan död och överlevnad.

Låt säga att vi har 4 000 hp, 30 000 Armour och 0% evasion chance. Då kommer en skadekälla på 5 000 phys dmg reduceras till 3 125. Man överlever alltid sådana skadekällor. Med samma hp, 0 Armour och 99% evasion chance kommer man i 99 fall av 100 inte ta någon skada. Men i det ovanliga resterande fallet, dör man alltid.

Av formerself
Skrivet av IshethZenunim:

Någon som har tips på en RIKTIG tank-build? Jag bryr mig inte så mycket om clear speed och sånt, och jag kör inte HC. Jag vill bara bygga en karaktär för skojs skull att levla då och då, gärna med massor av Life Leech/Life Gain on Hit/Life Regen/Elemental Resistances och AoE-attack, så antingen en spell build eller något Rain of Arrows-liknande.

Det behöver inte vara tips på en hel build, har du tips på bra Uniques/kombinatoner av gems som skulle passa så tas de tacksamt emot.

Som sagt, huvudsaken är inte att builden är superbra, jag vill bara ha en karaktär som har väldigt svårt för att dö.

Kolla på Gellig Mortezzah om du vill se PoEs riktiga tank. Det är visserligen i Standard med legacy-gear, men konceptet borde fungera utan sånt också.

AFK-tankar Twinned Abyss boss
Forumtråden för builden

Skrivet av Lordkiller:

Hur fan orkar man fortsätta lirar på typ hur mycket som helst blir lvl 80 plus tröttnar totalt spelar inte på aslänge kommer tillbaka lirar lvl 80 plus igen tröttnar totalt ännu en gång och spelet kånns astråkigt. tycker diablo 2 hade mer öppna områden på något sätt. Känns som Poe blir för sjukt enformigt när man spelat en del.

Valuta känns knappt som det behövs droppas för mycket och jag handlar typ aldrig för valuta.

Nya builds blir tråkigt för då måste man lira genom sega akter ännu en gång

Fast det där om D2 är ju inte helt sant. Områdena kändes väl större eftersom man sprang långsammare. Dessutom var många av dem stora eller långa på ett helt slumpmässegt sätt medan PoEs kartor är lite mer förutsägbara och har indikatorer om vart man ska gå. Själv tycker jag knappast att spela igenom 4 acts i 3 svårighetsnivåer i PoE är värre än vad det var i D2.
Sedan har man ju en förmåga att romantisera något bara för att det är gammalt

Skrivet av Aleshi:

Började spela igen för några dagar sedan. Men kom snabbt fram till en frågeställning jag hade förra gången också. Det är ju som bekant oftast bäst att gå all in på det man vill satsa på. Men kan inte låta bli att notera att om jag spelar en armor-karaktär, så har jag tack vare diminishing returns ofta mer att vinna på att komplettera med lite evasion än gå all in på armor.
Har jag bara tillräckligt med dex så kan man byta 2% damage reduction mot betydligt mer evasion. Hur resonerar folk där?
Är det bara för att man oftast har för lite dex på rena armor-karaktärer?

Ren armour bygger på att man ska ha förutsägbar skada och minimera risken för one-shots. Evasion gör ju inte heller så mycket mot spells. Speciellt inte phys damage spells.