Inlägg

Inlägg som formerself har skrivit i forumet
Av formerself

11 månader sedan läcktes information om Fallout 4 på reddit av avskedad anställd som ville hämnas. Man trodde tydligen inte på informationen när den läcktes, men det verkar nu som att hon talade sanning.

https://www.reddit.com/r/Fallout/comments/28v2dn/i_played_fal...
(Uppenbarligen innehåller länken spoilers)

Av formerself
Skrivet av Waxinator:

Eftersom du får igång BIOS (för en kort stund) så har start testerna avklarats vilket tyder på att moderkortet, processorn och grafiken är okay. Nätaggregatet är vad jag byter i detta läge.

Du kan koppla ur USB-enheter (interna & externa) och minimera antalet strömkrävande enheter men det kommer troligast enbart att innebära att det tar några minuter extra innan avstängning.

Jag fick äntligen tid att fixa lite med datorn och blir tyvärr inte så mycket klokare. Det positiva är i alla fall att jag skriver detta från datorn som krånglar.

Jag har nu kopplat in en annan PSU med tillhörande elkablar och testat lite grann.
1:a försöket (utan grafikkort): Startar utan problem. Härligt! Låter den stå på ett tag och körde lite spel och HD-film för att belasta. Inga problem.
2:a försöket: Jag stänger av datorn och kopplar in grafikkortet. Jag drar även elkabeln till processorn fint bakom plåten. Fungerar icke!
3:e försöket: Jag plockar ut grafikkortet. Fungerar inte heller denna gång trots att enda skillnaden från fungerande första försöket är att elkabeln från PSU till CPU går bakom plåten. Jag misstänker att den kabeln eller kontakten vid CPU:n inte gillar att bli böjd så pass mycket som den blir bakom plåten.
4:e försöket: Jag drar elkableln fult ovanför moderkortet igen precis som 1:a försöket. Fungerar.

Jaha. Glappt moderkort kanske? Ska testa att vicka lite på kabeln och se vad som händer...

Edit:
Inget hände när jag vickade på CPU-kabeln. Nu lyckades jag även få skiten att starta med kabeldragning bakom plåten. Får se om det fungerar med grafikkortet i nu...

Edit 2:
Så nu fungerar det med grafikkortet i också. Ska prova att stresstesta med lite Witcher nu...

Av formerself

Problem efter Power Surge-avstängning

Hej,

Datorn startade om sig plötsligt i förrigår när jag spelade Witcher 3 och vid uppstart stod det något om power surge (borde nog ha fotat meddelandet). Nu när datorn startas så stänger den av sig själv automatiskt efter en sekund eller uppemot 1-2 minuter om den fått vila utan el i några timmar. Upprepade försök att starta datorn leder bara till att den inte går igång alls (eventuellt får en fläkt ström i en tiondels sekund).

Om datorn fått vila så håller den sig igång så pass länge att jag kan komma till loginskärmen för Windows eller så kan jag spendera max en minut i BIOS. Skärmen fungerar alltså och jag antar att även grafikkort och CPU fungerar eftersom jag får bild och kan ladda OS. Grafikkortet är för stunden utplockat och jag kör med moderkortets inbyggda istället, men det krånglar ändå.

Jag vet inte om det är relaterat, men morgonen till söndagen (datorn dog på kvällen) så fungerade inte datormusen (Qpad 5k) direkt, utan jag var tvungen att koppla den till en annan USB-kontakt.

Jag antar att det är PSU:n eller moderkortet som krånglar och ska prova att byta till en annan PSU när jag får tid. Finns det andra saker jag kan testa först? CMOS har jag redan återställt.

Vad jag vet så har lägenheten inga problem med elen (trots att det är en totalrenovering av källaren på gång just nu). Inga lampor eller andra elprylar fick problem samtidigt som datorn i alla fall.

Komponenter (Hemmabygge)
Processor: Intel Core i7-4790K
Processorkylare: Corsair H110i GT
Moderkort: ASUS Z97-A
Grafikkort: Asus GeForce GTX 970 Black 4GB DirectCU II
Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2 750W

Av formerself
Skrivet av wille61:

Får man fråga vad du ger lite mer ingående inom 2nd line?

Skrivet av devhdc:

DU är en av dom mest välavlönade 2:nd line jag sett, specialistkunskaper krävs, eller mindre företag som värderar dig?

Väldigt stor teknikkonsultfirma och uppdrag på stort teknikföretagföretag. Kunskaper inom CAD och PDM-system krävs. Jag är i stort sett både IT-konsult och designingenjör. Det är fullt möjligt att de hade klarat sig minst lika bra med en högskoleingenjör eller någon med lägre utbildning än det, men det är knappast mitt problem

Av formerself

Civilingenjör och är Teknik/IT-konsult med uppdrag som 2nd line support. Har c:a 36k före skatt.
Klarade 30k innan 30 och 40k innan 40 borde vara omöjligt att inte uppnå.

Av formerself
Skrivet av oTiuZ:

Upplever att Doryani's Invitation gör ganska mycket ändå. Får life leech, armour och damage från den. Eftersom jag kör AoF så är all min skada Fire, tänkte regretta AoF ett tag men tror jag behåller. AoF är riktigt trevligt tillsammans med Fire penetration och prolif.

Aurseize skulle man kunna byta, men jag märker att den lilla bonusen till rare drops syns ändå, speciellt hos Dominus.

Atziri's Foible behöver jag för att inte få slut på mana direkt, det går ganska bra om jag tar bort Faster Attacks, men då attackerar jag så segt och multistrike-animationen är längre. Finns inte mana leech från elemental damage? Då skulle jag kunna skippa Atziri's Foible. Har redan totalt 133% mana regeneration med skillträdet inräknat.

Gang's Momentum gillar jag faktiskt, 15% mer damage mot ignited enemies. Eftersom dom i princip är ignited hela tiden efter första slaget så gör jag 15% mer damage nästan hela tiden.

Greed's Embrace är nog bäst att skippa.

Builden är baserad på 2 builds, mest denna av dom. Den andra är denna. Synd bara att jag upptäckte dessa builds för sent in i builden, så jag fick respecca halva trädet.

Det finns mana gained on hit i trädet, men det är borta vid Duelist/Ranger. Kör du med Eldrich Battery eller får du mana på annat sätt? Utan mycket mana så har mana regeneration ganska liten effekt. Tycker att det borde gå att få bort Atziri's Foible när du ändå är i late game.

Gang's Momentum ger 15% increased, inte more. Det motsvarar alltså 1-2 passiva noder i trädet, och om du redan har 300% increased fire/elemental damage så blir resultatet något i stil med 5% mer skada i slutändan.

Skrivet av misguided:

Lorica...shavs i 1M....tror nog fan inte jag kommer ha råd...någonsin...inte ens i standard

Nej det låter jobbigt. Det är nog inte för sent att sälja Lorican och byta ut den mot något i stil med The Broken Crown och Incandescent Heart. Om du dessutom har råd med en Ming's Heart så är det lätt att få till mycket hög Chaos resist.

Av formerself
Skrivet av oTiuZ:

Jag kör med Molten Strike och har bara en tooltip-dps på ca 12k. Lvl 75 maps går bra för mig, beroende på vilken map det är, dock måste jag vara försiktig. Jag kan till exempel inte gå rambo som jag kan i maps under lvl 73.

Ändå så behöver jag fortfarande respeca några points i skillträdet, tror det bara är 3-4. Min gear är halvkass:

Ska allokera Iron Reflexes bara så kan jag skaffa Alpha's Howl. Gold-ringen behöver även bytas då 1/3 av statsen är onödiga för mig. Skölden blir jag av med när jag köpt en till Doryani's. Resterande gear är nog bra annars, funderar även på Greed's Embrace som body, men den är lite dyr.

Greeds Embrace ska du nog skippa, speciellt när du redan har reduced movement speed från Aurseize. Du kommer bli fruktansvärt långsam och det kommer bli frustrerande att spela.
Personligen tycker jag att du fokuserar för mycket på uniques. Doryani's Catalyst är ett självklart val för din build, men Doryani's Invitation är kanske inte helt nödvändig. Den största delen av din skada är väl ändå physical trots att du konverterar Cold från Hatred-skadan till Fire.
Aurseize gillar jag själv lite för mycket för mitt egna bästa, så den tänker jag inte kritisera (även om handskar med attack speed vore bättre).
Atziri's Foible. Behöver du verkligen den eller skulle det vara möjligt att få lite mana regeneration på ringar och amulett istället?
Gang's Momentum är jag inte helt förtjust i heller. Boots med liv, resists och 25% move speed brukar inte vara så dyra.
Å andra sidan följer du kanske en beprövad build och jag har helt fel?

Skrivet av misguided:

Snart 70 med min MF Summoner...ska vara Low Life men kommer inte upp i tillräckligt hög ES för att kunna köra riktig MF LL....

blir såå trött på't...ser folk som lallar omkring med 3-5K ES utan problem....how da fuq? köra jag på min LL gear så tappar jag på tok för mkt resistance och min ES gear kommer oavsett inte upp över 2k...känns som att jag måste crafta % increased ES på ring för att det ska gå men det kostar ju skjortan..

Har förövrigt satt upp min shop nu med procurement, funkar riktigt bra och har nog dragit in lite drygt 30c och mängder med alts för skräpsaker och gems.

Lowlife är definitivt jobbigt att spela. Kör du med Shavs/Lorica eller med hög Chaos resist?

Av formerself
Skrivet av Grönahunden:

så för att spela över lvl75 maps så är det nästan tvunget att antingen ha sinnessjuk tur eller köpa unika gears ?

Nja. Eftersom man aldrig kan räkna med att ha sjukt bra tur så gäller det att spela på ett sådant sätt så att man kan tjäna orbs utan tur. För mig så finansieras det mesta i en ny liga av UnId Rares --> 2x Chaos recipe och Alterations --> Fusings. Om jag hittar något värdefullt (här gäller det också att lista ut värdet på rares) så är det en fin bonus.
Det gäller här också att inte slösa på currency som Jewellers, Fusings eller Chromatics. Om jag t.ex. ska köpa något där den billigaste kostar 1c och sedan spenderar 10 jewellers, 6 fusings och 12 chromatics för att få den som 4-link och i rätt färger, så hade det varit bättre att köpa en dyrare 4L med rätt färger eftersom jag brände mellan 5-9 chaos i annan valuta för att länka och färga.

Skrivet av Främling:

Har själv bara spelat L68 maps än... men i dom builds jag tittat på så har dom alltid galet fin gear när dom kör högre maps.

Någon kunnigare än mig får gärna kommentera.

Vanligtvis ser man mest builds från de som har något att visa upp, men man kan definitivt spela 75+ maps med en billig build. Frågan är bara vad man menar med billig. En hel build för totalt 5 chaos? Knappast. 50 chaos lär däremot vara möjligt.

Som vanlig spelare (till skillnad från de som rushar till Atziri första dagen av en liga) kommer jobba sig uppåt i gear. Man kanske bara lyckas samla på sig 5 chaos om dagen i blandad valuta, men då kan man ändå köpa uppgraderingar var annan eller tredje dag.

Av formerself
Skrivet av Bazzie:

Någon som har koll på hur valutan ligger till för Flashback league just nu? Mer specifikt chaos:ex då jag ska försöka samla ihop nog ex för en Pledge of Hands (5-10ex) :s
Känns som en rejäl utmaning med många timmar 2Chaos-recept framför mig, men vad gör man inte för Ice SuperNova

I förrigår var det folk som ville köpa ex för 45c och andra ville sälja för 47c, så 46c verkar vara rimligt. 1MSC var detta i.

Av formerself

=IF(I123 >= 280; H123 * (I123 - 280) / 2; "Ingen Bonus")

Av formerself

Var tvungen att spela lite i betan nu på morgonen för att testa lockstep. Det är riktigt trevligt måste jag säga. Med konstant 33ms i ping så märker jag inte av någon fördröjning alls från klick till action. Allt känns som vanligt, förutom att allt är på rätt plats. Man kan springa genom grupper av fiender utan att bli desyncad.
Jag märkte dock av en fiende som teleporterades, så det är inte 100% buggfritt. Det är i alla fall mycket bättre än tidigare enligt mig. Hur det känns senare i spelet när man fått mycket mer attack speed, movement speed och sånt återstår att se. Nu är ju valet trots allt mellan PoE Beta, PoE Flashback league eller The Witcher 3... Jag är inte säker på att PoE vinner denna strid

Av formerself

Flashback league med alla mods aktiverade var riktigt kul. Dog ca 45 gånger mellan level 1 och 63, men det är mest för att jag giller att kasta mig in i de välfigt många självmordssituationerna som uppstår.

Av formerself
Skrivet av misguided:

Snart 70 med min Arc witch på 1MSC..är dock brutalt sugen att dundra på med en MF build för att fylla min stash med godsaker och fläska på rejält med currency.

Skulle gjort en MF från första början, helt sjukt vad folk betalar för skräpsaker i nya ligor.
Redan på 40c, 100 jews, 100 fus och massa annat bröte och det mesta är för saker jag sålt till andra.

1-4c för "standard gems" utan quality = win...

Men nu är då frågan...vad kör man för MF build? Forumen säger Low Life överlag och Summoner eller Dualtotem verkar vara "flavor of the month" men jag är inte sugen för fem öre att spela den typen av char...

Vill köra Flicker alternativt 2h Leap/Cleave men känns som att det kommer gå åt fanders när man måste offra dps och defence för IIQ/IIR gear...

Tips från coachen a la Sweclockers?

Jag har nog en liknande syn på att spela MF. Det kan vara sjukt tråkigt om man tvingar sig in i en build i stil med summoner eller dual totem. Det bästa/roligaste man kan göra är istället att hitta en bra balans mellan MF och clear speed. Windripper är t.ex fantastisk för detta, men den kanske är lite för dyr för stunden.
Genom att se till att man har rarity på ringar, amulett och hjälm kan du få en fin grund på ca 80-120% IIR. Om din build även fungerar med Aurseize, Goldwyrm och ett support gem utbytt mot Item Rarity så har du ytterligare 90-110% IIR och 16% IIQ. Det kommer knappast bli ett loot-regn som med 6-mannaparty med dedikerad culler, men det gör stor skillnad om man spelar solo.

Du kan ju även göra saker lite spännande genom att spela lowlife med hög chaos resist (the Broken Crown och Ming's Heart hjälper). Du kan då köra Wondertrap och Eye of Chayula för 130% IIR.

Av formerself
Skrivet av oTiuZ:

Jag vill ha en!

PM skickat!

Av formerself

Är det någon här som vill ha en Betanyckel? Jag har en att ge bort.

Av formerself
Skrivet av TiasE:

Åfan det visste jag inte, visste att strongboxes med extra sockets/fully linked kunde göra det men aldrig tänkt på Vorici.

Edit: rätt komiskt att se att 1MHC har 4 personer (5 om man räknar med den som dött) med mer XP än den som ligger först i 1MSC, en anledning folk brukar ange att i inte spela HC är att man måste spela mer försiktigt så det tar längre tid å levla

Jo det är ganska komiskt att det är så. Jag skulle dock säga att den största anledningen att det är så, är att top 3 upptas av populära PoE-streamers som faktiskt har en ekonomisk anledning att spela bra i alla events. Havoc som ligger 1:a i HC var t.ex. den första som dödade Uber Atziri i Invasion (HC). HC-spelarna är nog helt enkelt bättre på spelet.

Jag ser även att Havoc döpt sin karaktär till RemoveEXPGear_Havoc och springer runt med The Supreme Truth och Chitus' Apex (som båda har 5% increaded experience gain).

Av formerself

Jag lyckades tröttna på min crit BL totem build i betan efter att ha nått level 74 och kommer nog inte spela något innan fredag då det antagligen är beta-wipe och introduktion av lockstep.
Note to self: Spela inte en totem-build

Skrivet av TiasE:

Är lika kluven när det kommer till
http://i.imgur.com/daIyFHz.png

Inte för att jag tycker att den saknar nå stats, för när det kommer till utility (leech) och damage så är den superb, problemet är bara att den är ilvl 13 och kan inte få mer än 2 sockets (inte brytt mig om att rulla dit den andra än).. Och att hitta nåt liknande med högre level kommer bli svårt.

Med level 4 Vorici kan du göra den till en 4-link, även om den har för låg ilvl.

Av formerself
Skrivet av Främling:

Uj! Har bara typ 30 fusings, 100 jewelers och 300 alts än så länge ser jag
Blir lite maps upp till L74 innan jag börjer shoppa.

Det borde ändå vara ca 3 exa i fusings om du kör med Elreons konvertering från Alt --> Jew och Voricis konvertering från Jew --> Fus.

Av formerself
Skrivet av Främling:

Har hittat en exa hitintills, annars är det rätt fattigt med currency. Har typ fått ihop några regrets, typ 20 chaos, några vaal och lite till.
Testat lite crafting för att förbättra det jag har en smula när det gäller kvalitet och även lagt på lite sådant jag saknat ibland i form av resists eller stats.
Ska kika runt lite enligt det du skriver.
Tack för tips.

Större delen av din currency finns vanligtvis i formen Alterations, Jewellers and Fusings. Har inte koll på växlingskurserna nu, men ca 50 fusings brukar vara värt 1 exa.

Av formerself
Skrivet av Främling:

Fråga angående "end game gear" eller kanske man vid min nivå bara ska prata om "high level gear".
Börjar så smått titta lite nogrannare på hur min ranger L71 är utrustad. Letar till att börja med efter 4L gloves och en 5L bow tror jag så jag får till mina gem som jag vill ha dem.
Har ännu inte köpt något överhuvudtaget utan kör på loot och ett par gåvor.
Är det läge att börja titta på det eller ska jag hoppas på loot i en map?
Hur länge tror ni min "tabula rasa" räcker innan jag behöver spendera på en bättre armor, varit fin att levla i men det ser ju lite surt ut att inte ha några extra egenskaper?
Tror inte jag kommer crafta mycket då det krävs alldeles för mycket resurser för det.
Hur "gearar ni upp" i huvudsak? Crafting, loot eller trade?

Jag skulle tro att du kommit till punkten där du ska försöka få tag på budget end-game gear. D.v.s. att du är ute efter det man skulle kunna kalla den näst sista uppgraderingen (nästnäst sista om man räknar med mirrored gear). Denna typ av uppgraderingar kostar vanligtvis runt en exa. Enda tillfället en 6-link hamnar i denna kategori är om det är en Tabula Rasa eller en bricked 6-L (exempel).

En Tabula bör du nog överge snart. Det kommer suga att överge en länkad socket om du byter till en 5-link, men liv och resists på den kommer göra det värt det. Kanske något sånt här?

Crafting kan du lugnt göra, så länge det är master crafting vi pratar om. Vanlig crafting är tokdyrt och ska nog undvikas. Du kan ju gå till Currency Simulator om du vill testa hur svårt det är att rulla Alterations tills du får Flaring, Emperor's eller Tyrannical, följt av en Regal Orb som också ger något bra.