Inlägg

Inlägg som formerself har skrivit i forumet
Av formerself
Skrivet av Bazzie:

@formerself: Inte garanterad stun på Shield Charge längre tyvärr, men det räcker kanske med den man får för max avstånd?

Det är ju AoE, så förhoppningsvis borde man lyckas med stun på någon av de fienderna man träffar. Det kommer ju däremot uppstå frustrerande situationer då man sprungit in bland fiender och har 0 Endurance Charges (pga Immortal Call eller otur). Det är i alla fall en intressant build, men jag tror inte jag tänker välja den som ligans första build.

Istället blir det Degen Vortex Elementalist. Blev inspirerad av ZiggyD's video, men jag ville tidigare både köra Elementalist och testa nya skills. Man kan levla enkelt med Firestorm också.

Sjukt skönt att man är ledig på måndag. Jag brukar inte spela så överdrivet mycket på helger, så nationaldagsledigheten blir perfekt för att komma ikapp andra.

Av formerself

Hur ser det ut i form av theorycrafting för er andra?

Jag har knappast bestämt mig än, men jag funderar på att köra Self-cast Discharge Juggernaut. Acendancy-noden Unrelenting har ju nu blivit tokigt bra med "If you would gain Endurance Charges, you instead gain your maximum number of Endurance Charges". Man kör då Blasphemy - Warlord's Mark och även Shield Charge (den har ju blivit fixad nu) - Endurance Charge on Melee Stun. Med detta kör man ca 10 Endurance Charges. Juggernaut har även bonus till Life Regen och man får även sånt med Endurance Charges, så då kan man gott och väl köra Righteous Fire med detta också.

Av formerself
Skrivet av misguided:

Så kul att gå loss i standard och testa lite builds...

6-länkade en carcass och en atziri disfavour axe igår...fick Atziri acuity gloves från uber också...

samt sålde massa skräp så nu är man snart uppe i 100 ex igen

Grattis!

Själv har jag mest städat stash tabs. Är nu "nere" på 132 st i Standard varav 69 av dem är Remove-only...

Jag har också craftat lite. Gjorde en Star of Wraeclast och en Goddess Unleached.

Lyckades också med ca 300 Alterations och 5 Regals göra en ilvl 100 Vaal Regalia med T1 %ES/Stun hybrid, T2 flat ES och T1 Intelligence. I nuläget med en %ES master craft hamnar den "bara" på 741 ES (och kan nå 839 med divines, bonus från T1 Intelligence inräknad). Träffar jag Impregnable med en exalt så kan den komma upp i 1060 ES (954 utan Int inräknat). Jag funderar på om det är dags att använda en Eternal nu...

Av formerself

Ska du fortsätta med SSF i Prophecy-ligan som börjar nu på Fredag?

Av formerself
Skrivet av Windir87:

Farmade du något särskilt område när Marohi Erqi dök upp? Jag har försökt att hålla mig kring Monster Level 60 eftersom de oftast droppar rätt Base Item. Har även stött på en hel del Karui Mauls runt Monster Level 74-75 men oftast blir det Imperial Mauls eller Coronal Mauls.

Skickades från m.sweclockers.com

De hade tyvärr inte så pass hög betydelse för mig att jag minns vart de droppade. Jag stannade visserligen aldrig för att farma något särskilt område eftersom det var ett race. Jag tog mig till maps ASAP körde mest T9-12 där jag antar att jag hittade alla.

Vilket område du farmar spelar ingen roll. Det gäller bara att du farmar ett område där något som är level 57 kan droppa. Det är ju visserligen ingen poäng med att försöka farma en särskild unique så länge det inte finns divination cards för det.

Av formerself
Skrivet av tyvar1:

för mig garanterat det snyggaste setet, bra kombination du gjorde också

Haha jo för mig är jag lite arg på mig själv också! Skulle också vilja ha en högre tier på Closed Beta, men men

Skickades från m.sweclockers.com

Bästa kombon Enligt mig är Arcane Helm med Curved Horns tillsammans med Journeyman Chest eller Shavronne's Wrappings. Enda sättet jag fått vingarna att se bra ut också.

Exempel:

http://i.imgur.com/SoTVeSXh.png

http://i.imgur.com/s9Gmlm4h.jpg

Av formerself
Skrivet av Goteborgan:

Tyvärr så kan jag inte hålla med om "satan vad snyggt". Tyckte det var ganska fult.

Vaddå? Hur kan du tycka detta är fult? (Det är Prophecy Mask kombinerad med Steam Powered Helmet)

http://i.imgur.com/WfVMfSk.jpg

Skrivet av tyvar1:

Dock så har man börjat samla på support packs känns det som, har alla som har kommit hittills
http://i.imgur.com/i2eiO8T.png

Jag är avundsjuk på din Bronze Supporter. Från den tiden har jag bara den enkla Closed Beta Supporter. Om jag då visste hur mycket jag skulle spela detta, hade jag lugnt köpt Diamond Supporter Pack.

Av formerself

Jag kan försöka smitta av mig av min tur under Perandus Flashback-ligan. Jag hittade 3 st Marohi Erqi på ca 8 dagar.

Använder du inte vendor-receptet för att crafta vapen? Sälj ett vapen tillsammans med en Magic/Rare/Unique Rustic Sash och en Blacksmith's Whetstone så får du samma vapen, men med ett X% increased Physical Damage. En Rare Rustic Sash ger ett högre värde än en Magic och en Unique ger ännu högre. Tror det går från 40-69%.

Sedan så är det bara slänga på en Aug och en Regal (om du har) och komplettera med en Vagan master craft.

Av formerself
Skrivet av misguided:

Faktiskt riktigt pepp på Prohpecy, Perandus var inte någon superhöjdare även om jag dragit in över 30 ex. och kunnat testa riktiga builds hela vägen. Nä Prohpecy ska bli skitkul att lira!

@Formerself Grattis till 95+ btw! screenshot på din demigod vill vi ha

Tackar!

http://i.imgur.com/tIO9Ail.jpg

Ska försöka 6-länka den och slänga på lite blessings och divines för att få den till 25% all resistances och +50 all attributes. Vi får se om jag vågar använda en Vaal Orb för att ha en chans att få +2 to all gems.

Och sen en bild på lite av det jag samlade ihop under 2-veckorsligan (typ värt 15-20 ex). Alla 3 Oro's Sacrifice är 5-links. En av dem 5-länkades 4 gånger utan att lyckas få en 6L. Det kanske blir Oro's Flicker igen under Prophecy. Den var sjukt stark och enkel att levla med Sunder/Earthquake.

http://i.imgur.com/l5PKdeb.jpg

Det var även intressant att testa en snabbare spelstil än den jag är van vid. Jag brukar plocka upp massa saker i maps. Nu fyllde jag nästan aldrig mitt inventory. Bara uppenbara värdefulla saker som plockades upp och ev rings, amulets, belts och jewels. Jag gjorde unid chaos recipe fram till att jag hade Oro's, Kaoms och Heretic's Veil.

Av formerself

Om någon lyckades missa det igår kväll så finns det nu info om nya uppdateringen och ligan Prophecy.

Se även följande för mer info:
https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1663440

Prophecies låter som en mycket bättre lösning än traditionella quests eller bounties (som jag har för mig att D3 har?). Om du har ett quest att döda en särskild fiende, så kommer den fienden ha mycket hög sannolikhet att dyka upp i nästa område du besöker. Om du har en prophecy att göra ett quest åt Zana, så ökar sannolikheten att hon dyker upp.

Hype!

Nya supporter-packet är riktigt najs. Köpte det direkt efter ha sett trailern och läst på Prophecy-sidan. Skulle påstå att det är mycket bra värde på innehållet (nya effekter för Portal, Portrait Frame, 2 Helm-delar, Chest, Gloves och Boots) även om $60 är mycket för många.

Bara helgen kvar av levling för att få min Demigod's Dominance. Klättrade från rank 23 till 18 igår kväll (till level 94.25), så jag börjar känna mig hyfsat säker. Ska i alla fall försöka nå level 95 under helgen

Av formerself
Skrivet av e1m1:

Tröttna? Spelet börjar ju inte på riktigt för ens man dödat Malachai på merci

Döda Merciless Malachai? Ain't got time for that. Man hämtar Deshret's Spirit för sin passive skill point och går direkt till maps ju!

Gick uselt i racet förrigår. Lyckades dö 3 gånger. Igår dog jag bara en gång, vilket är en gång för mycket visserligen. Förlorar ca 40 minuters levlning och 10-20 chaos i map-kostnad varje gång det händer. 3 av de 4 dödsfallen har varit Porcupines. Hatar verkligen den fienden.

Fortsätter alla jag tävlar mot i samma takt som under veckan, så borde jag komma på ca 20:e plats bland Slayers.

Av formerself
Skrivet av bikerrog:

Nej Ascendy-klasser är inget jag känner till. Det är sjukt mycket mer än standard game i det här spelet inser man nu... Tror det är allför komplext och svårt för mig för att jag ska tycka det är kul, tror inte jag är någon hardcoreplayer. Jag vill mer få känslan av att var oslagbar när jag hållit på länge i ett spel... Jag tycker det är bitvis lite väl stor skillnad på bossar i POE.

The Lords Labyrinth verkar sjukt svår... Har testat en del men dött för mycket och tröttnat. Har du några tips i TLL?

Ändrat lite på Min Marauder... Kör nu Cleave då det stöder dual wield men tycker den inte är jättebra än så länge. Jag är nyfiken på varför du tyckte att molten strike är överflödig? Tycker ice crash ihop med arctic armour och moltenshell funkar rätt bra med många fiender. Och samma fast molten strike istället för ice crash mot svårare ensamma bossar.

Vad gäller skillträdet så har jag valt never deal critical strikes och gjort tre regrets på crits. Jag antar att rätt väg är att gå till höger i skillträdet mot mer life, alltså constitution. Samtidigt så får man en hel del life även uppåt kring sanctity, svårt val?

Lycka till i tvåveckorsligan då!

mvh

Nästan oslagbar kan man definitivt bli i PoE. Skillnaden mot andra spel i genren är att man inte garanteras att nå den punkten genom att man kan göra felaktiga val (tänker tillbaks på hur min usla Necromancer i Diablo 2 blev krossad av Duriel) och att oerfarenhet gör att det tar mycket längre tid. Min första karaktär som kom till Merciless fastnade på level 72 och farmade Docks istället för maps.

Molten strike är överflödig eftersom den inte fyller någon särskild funktion utöver Ice Crash. Du måste dedikera ett gäng sockets i din utrustning för att se till att den är användbar. Dessa sockets kan antagligen användas till annat.

Generellt använder man en eller två skills för att göra skada. Har man två olika ska de fylla två olika funktioner, nämligen döda stora pack med monster och döda starkare ensamma fiender som bossar.

Kör du med 2-handsvapen har du möjligheten att ha 2 st 6-links (eller 6L) och 3x4L. Med enhandsvapen blir det 1x6L, 3x4L, 2x3L. I nuläget kan du inte förvänta dig att ha en 6L (om det inte är vita tröjan Tabula Rasa). Även 5L är lite av en lyx.

Ice Crash vill du antagligen länka med t.ex. support gems Melee Physical Damage, Weapon Elemental Damage och Increased Area of Effect. Mot bossar byter du ut Increased Area of Effect tillfälligt med Concentrated Effect.

Andra gems du vill använda och deras supports är t.ex följande (bindestreck betyder att de behöver vara länkade med varandra i detta fall):

Leap Slam - Faster Attacks - Blood Magic - Fortify (i en 4L med färgerna RRRG)
Cast when Damage Taken - Immortal Call - Increased Duration - Enfeeble (i en 4L med färgerna RRRB)
Blasphemy - Warlord's Mark (Skulle påstå att detta är bättre än att använda Arctic Armour. Blasphemy låter dig använda en curse som en aura och Warlord's Mark ger dig life och mana leech mot de fiender som är cursed. Du får även Endurance Charges när du dödar fienderna)
Hatred
Summon Chaos Golem
Blood Rage

Constitution brukar vara ett bra val, förutsatt att du inte spenderar för många skill points för att ta dig dit. Efter ett tag lär man sig skillträdet väldigt väl och vet vilka vägar som är effektiva att ta och vilka kluster som är värda att röra sig mot. Om jag skulle göra en Marauder med Ice Crash skulle jag ta mig till både Templar- och Duelistområdet.

Av formerself
Skrivet av bikerrog:

Nice!

Måste fråga vad rank 22 slayer innebär?

Du kanske inte kommit till Ascendancy-klasser än. Varje klass (utom Scion) har 3 st specialiceringar man kan välja efter att man gjort The Lord's Labyrinth. Slayer är en av specialiceringarna för Duelist.

Tvåveckorsligan som går nu har ett pris för top 25 i varje Ascendancy-klass. Jag tänkte försöka vinna ett sådant. Under natten har jag tappat två positioner och är nu rank 24, men de som är position 20-23 har bara ett litet försprång som jag borde kunna komma ikapp under kvällen förutsatt att jag inte dör.

Av formerself

Rejäl grind idag. Är nu level 93 och rank 22 Slayer.

Av formerself
Skrivet av bikerrog:

@formerself: Du hade rätt nu är inget kryssat så borde kunna se min karaktär nu. https://www.pathofexile.com/account/view-profile/BIKERROG/cha...

Kollade lite snabbt på dina karaktärer, imponerande minst sagt men så är det sjukt många timmar bakom också.

Dina Marauders kunde jag inte se, går det att dölja enstaka karaktärer för andra användare?

Mina marauders är nog inte så relevanta längre. När det kommer expansion eller miniexpansion så får man gratis återställning av skillträdet. Jag brukar ibland använda dessa i Standardligan för att experimentera. Jag tror inte heller att de har någon utrustning på sig.

Kikade på din... och skillträdet är lite av en ofokuserad röra. Du har inte struntat helt i Life. Det är bra. +83% från trädet vid level 69 är helt ok enligt mig så länge man spelar softcore.

I nuläget kör du någon sorts dual wield crit axe. Utan erfarenhet är det kanske inte är så uppenbart att det är en ganska dålig idé.
Du kommer inte få tillräckligt hög crit chance, så du vill definitivt to Resolute Technique ("Your hits can't be Evaded. Never deal Critical Strikes"). Med denna så slipper du bry dig om Accuracy och du behöver inte investera tugnt i Crit Chance och Crit Multiplier.

Du har också investerat tugnt i Armour. Det är inte en så dålig idé, men du kommer inte märka av en så stor skillnad innan du har utrustning med riktigt hör Armour.

Jag ska kika lite på skillträdet och se om jag kan hitta några ändringar som inte kräver så många respec points. Eventuellt kan jag donera lite Regret Orbs.

Av formerself

Kan lägga till mig också (IGN: formerself), men jag kan vara lite upptagen med att svara nu när jag kämpar för komma med bland top 25 Slayer. Nådde level 92 igår, ska försöka nå 93 idag och sedan 94, 95 och kanske 96 innan veckans slut.

Skrivet av misguided:

Härligt med nytt blod i POE - välkommen till den ändlösa grinden Jag har plöjt hundratals timmar (men är iofs inte i närheten av Formerself's eminenta speltid) fast jag börjar nog komma ikapp snart

Hundratals? Du behöver tusentals för att komma ikapp 3 552 timmar...
Det är ganska fantastiskt att det fortfarande finns massor av builds och skills jag aldrig testat. Har riktigt kul med Flicker Strike just nu.

Skrivet av bikerrog:

Tack för era svar formerself och misguided...

Här är min Marauder... https://www.pathofexile.com/account/view-profile/BIKERROG/cha...

Profilen är inte längre Private, men jag tror du har kryssat i Hide Character Tab i Privacy Settings.

Av formerself
Skrivet av bikerrog:

Hejsan! Jag är en relativt ny POE spelare, min karakär är marauder level 69. Jag är just nu i början på Act3 Merciless. Och jag börjar inse att spelet kräver mer kunskap för att gå vidare och ha kul. Jag dör allt för lätt.
Jag skulle vara så tacksam om jag kunde få några enkla tips som gör min marauder bättre. Jag såg någon annan som länkade sin build på ngn av POE:s sidor och allt var klickbart så alla kunde kolla stats och items... Hur gör man detta?
Sen undrar jag vad dessa leagues innebär? (Nu tex "Perandus Flashback") Jag vet att det finns mycket info om man googlar. Men allt är på engelska vilket inte är lika smidigt för mig som svenska tyvärr.
Tacksam för svar...
/bikerrog

Skrivet av bikerrog:

Gems jag mest använder är Ice crash, Molten strike, Molten shell, Ancestral protector och Leap slam, Vigilant strike

Japp. Path of Exile är ett spel där kunskap belönar sig (vilket är en stor del av charmen när man lärt sig grunderna).

Vad har du för användarnamn? Vi kan se dina karaktärer, deras utrustning och skill tree om vi vet. T.ex:
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/formerself/characters

Om det är "bikerrog" som är ditt användarnamn där så är din profil satt till vara privat. Gå till din profilsida, tryck Privacy Settings och kryssa ur "Set profile as private".

Det misstaget de flesta gör med sin första karaktär är att man prioriterar skada i skill-trädet och inte alls tar tillräckligt många "x% increased maximum Life"-noder. Förutom det är det viktigt att hålla Elemental Resistance (Fire, Cold, Lightning) högt. Helst ska det ligga på 75% (tryck C och kolla Defense-fliken för att se vad du har). Chaos Resistance kan generellt ignoreras.

De temporära ligorna är till för att starta om i en fräsh ekonomi och för att spela med en nyintroducerad spelmekanik eller nytt innehåll som ändrar spelupplevelsen. Dessa ligor räcker vanligtvis i 3-4 månader och därefter flyttas karaktärerna i dem till de permanenta ligorna (Standard och Hardcore). Det finns även kortare ligor som körs simultant eller mellan de längre ligorna. Dessa inkluderar ofta någon sorts tävling. I detta fall har vi Perandus Flashback som innehåller mekanik från flera tidigare ligor samtidigt (vilket gör spelet till en större utmaning). Flashback har även en belöning till de som kommer top 25 i sin Ascendancy-klass.
Den generella rekommendationen är att man spelar de långa temporära ligorna (Perandus i detta fall). Flashback kan nog bli lite extra svårt och förvirrande för nya spelare..

Jag kan kommentera valet av gems bättre om du länkar PoE-profilen, men du använder för många olika typer av attacker. Molten Strike och Vigilant Strike kan du skippa och köra vidare med Ice Crash. Om du är ute efter Fortify-effekten som Vigilant Strike ger så kan jag tipsa om att du länkar support gem:et Fortify till Leap Slam.

Av formerself
Skrivet av Ozzed:

Ett domännamn är en adress. Det är svårt att komma ifrån det.

Jag kan verkligen inte hålla med alls här. Likheterna mellan en bostadsadress och ett domännamn räcker inte längre än att de beskriver en plats.

Jag kan tänka mig att ändra min åsikt när alla domäner jag kontrollerar skrivs in i folkbokföringen.

Av formerself
Skrivet av Efta:

Får be om ursäkt, jag förstod kärnan i ditt exempel och spann vidare på det på ett dåligt sätt.

Här talar vi dock inte om att helt enkelt byta namn på gator, det är en ganska dålig jämförelse i mina ögon. Vi talar om att göra det möjligt för företag att använda rättsväsendet för att ta bort gator som de anser påverkar deras affärer negativt. Eller något sådant.

Ett prejudikat är ändå ett prejudikat. Om vi gå in på det sluttande planet, ska Taxi Stockholm kunna gå till domstol och få rättsväsendet att ta Uber i beslag? Om du tycker att det är en dålig jämförelse, visst, men ha i beaktande att det i dagsläget pågår en ganska vass strid mellan taxiförbundet och Uber. Och visst, Uber är ändå inte det bästa exemplet då det finns lagar om taxiverksamhet etc. men det går väl att spinna vidare. Viasat stänger ner Youtube. PostNord stänger ner Postfix. Siba fimpar Prisjakt. Ja, det är absurbt. Men tro inte att det är företagens vilja som sätter stopp för det att ske.

Nu kommer vi in på de bättre jämförelserna och lite mer relevanta frågor.
Visst finns det ett problem i att företag kan påverka lagar för egen vinning, men i dessa fall är det nog ett större problem att verksamheten man sysslar med klassas om olaglig än att man förlorar sitt domännamn. Man har inte så mycket nytta av domänen längre, så länge man inte tänker fortsätta verksamheten trots domstolsbeslut. Är det en gråzon bör man kanske köra på för att testa lagarna. Det var t.ex. så Sveriges konsultverksamhet startade. UberPOP verkar vara ute ut bilden nu eftersom det nog stämde att det var mer svarttaxi än samåkning. Jag skulle tro att Uber startar ett nytt företag under nytt namn som kan tänja på samåkningsgränserna utan att riskera Uber-varumärket (och deras domän såklart).

Det borde finnas andra exempel på företag som stängts ner och domänen beslagtagits, där verksamheten inte varit en gråzon. Vad händer med domänen där? Är det IIS som kontrollerar den och vad får de göra med den? Om IIS t.ex. skulle placera domänen i karantän i 50+ år, varför ska staten ens vilja ha kontroll över den då?

Av formerself
Skrivet av Efta:

Är Piratbukten numera likställd med tredje riket? Schysst jämförelse, till och med steget längre än Pintér gjorde som "bara" likställde piratkopiering med barnpornografi...

Skrivet av jokklas:

Ja en Hitler-liknelse kändes däremot fullt jämförbar tänkte du?

Skrivet av Ozzed:

Ska du prata om dåliga liknelser och sedan jämföra TPB med Hitler?

Jag säger inte någonstans att TPB = Hitler (Edit: ok, jag kanske gjorde det lite indirekt. Ozzed jämförde TPB med en knarkfabrik och jag jämförde knarkfabriken med Hitler). Jag använde ett exempel om att länder bör ha möjlighet att döpa om sina egna gator, eftersom gatunamn användes som liknelse för domännamn... En liknelse som jag inte höll med om.

Nåja. Folk spårar ut för lätt. Jag ville diskutera ägande av domännamn. Andra vill diskutera om fildelning och torrent-sidor är lagliga eller inte. Två skiljda ämnen.