Inlägg

Inlägg som anon131444 har skrivit i forumet
Av anon131444

Det luktar lite illa om denna historia. Om man har en defekt produkt som man använder för studiemedel så känns det relevant att den har rätt så stabil driftsäkerhet.

Redogör gärna:

När ni tog första kontakt
Vad ni skrev
När ni fick svar
Vad ni fick för svar
När återupptog ni kontakten
När besvarades den och vad innehöll svaret

Kortfattat alltså, släng upp en PDF med er mailkorrespondens.

Av anon131444

Överdrivet engagerad för en kompis fadäs, eller hur är det egentligen. Slutet gott allting gott. Svenska företag kan sova gott om nätterna att "din kompis" kommit på bättre tankar!

Av anon131444
Skrivet av Spiffman:

@Pixlchaser:

Att vi tycker väldigt olika

Av anon131444
Skrivet av Meantek:

ARN, å sin sida, kan bara utfärda rekommendationer.

Som grundar sig på tolkningar av lagen genom juridiska ögon och som väldigt sällan ändrar status om man för vidare det till tingsrätten.
Tänkte bara att den lilla informationen verkade nyttig att få med!

Av anon131444
Skrivet av Spiffman:

Låter som ett skapligt gäng med "vadå dörruppslag, det är ju bara en BIL" människor här lol

Nja, bilar levereras med plast vid nyleverans. Detta är som att plasten är skadad. Så vad säger du nu?

Av anon131444
Skrivet av Spiffman:

Vi tar ett annat exempel då, Benny har just köpt en sprillans ny Rolex klocka för 245000:-
Är det OK att kartongen är skavd?

Ja, juridiskt sett. Är det inte det forumet är till för?

Av anon131444
Skrivet av Meantek:

Varför skulle ARN behöva blandas in? En återförsäljare som är mån om sina kunder tar tillbaka produkt med tillhörande Postnord-fotboll utan knussel. Gör de inte det finns ångerrätt och möjligheten att plocka produkten från annat håll.

Personligen skiter jag i moderkorts- och grafikkortskartonger om det är grejer jag ska ha till mig själv. Ska jag ge bort någonting vill jag att det ska se bra ut.

Idag kan man säkert tolka mig som något känslodryg men generellt sett så blandar jag inte in känslor eller personliga åsikter i liknande diskussioner.

Men det du och jag pratar om är två helt olika saker. Jag pratar om skyldigheter/rättigheter. Det finns inga skyldigheter eller rättigheter som möts gällande TS scenario. ÅF har inte skyldighet att leverera helt paket - bara hel produkt. Kund har inte rättighet att kräva helt paket - bara hel produkt. Och det är oavsett anledningen bakom köpet, alltså gåva till annan eller ej.

Ang. fetmarkeringen.

Det är genom ARN eller annan formell instans som en klagan kan få substans och legitimeras. Allt annat är bara grin i hopp om att någon ändrar sig för att få stopp på grinet.

Av anon131444
Skrivet av Meantek:

Det är nog upp till konsumenten och inte en arg tangentbordsriddare att bestämma hur viktig förpackningen är, i och med att de flesta exempelvis inte vill ge bort saker i trasiga förpackningar. I andra lägen är förpackningar till produkter lika viktiga som produkterna själva.

Japp du kan återkomma när ARN beslutar till din favör. Under tiden tar jag ner mitt tangentbord i slidan och läser tråden flitigt.

Av anon131444
Skrivet av MinscS2:

Vaknat på fel sida idag @Pixlchaser ?
Kan inte minnas att du brukar vara så här aggressiv i vanliga fall när du diskuterar konsumenträtt.

Nja inte riktigt men jag förstår hur jag framstår. Får kanske gräva ner vad jag själv tycker och hålla mig till linjen helt enkelt. Du har rätt.

Av anon131444
Skrivet av sigmaBeta:

Det bara nog du som är förvirrad här! Om du inte kan föra en vettig diskussion utan personangrepp så ska du nog bara hålla fingrarna i styr och va tyst.

Skickades från m.sweclockers.com

Att hävda att du är förvirrad inför dina kunskaper gällande vilka rättigheter du har, är inte att klassa som personangrepp.
Du kom till forumet för att ställa frågan om vi tycker det är OK att paketet ser ut såhär.

Många har svarat, delade åsikter. Jag är den som inte håller med dig men jag anser samtidigt att du är förvirrad för att du kräver banala saker. Lagen bryr sig inte om det ska vara en present och därmed ska lådan vara i pristint skick.

Det finns heller ingen lag eller regel som säger att allt som skickas via postorder ska innehålla en retursedel. Det är en väldigt kostsam affärsidé och tillämpas ganska oftast till branscher med höga marginal så som klädbranschen.

Så sluta kränka dig själv med min läsning, det innehåller ingenting kränkande mer än att jag är uppenbart störd av de orealistiska krav du ställer på en försäljare. Vissa ska inte handla på nätet utan ska gå till fabriken och hämta produkten själva.

Av anon131444
Skrivet av sigmaBeta:

Vem är offer och vad ska snackar du om? Vad gäller hänga ut företaget är att skriva om dem i onödan och ge de dålig publicitet utan att först ha kontaktat dem. Vilket jag har gjort och inte fått svar. Inget mer med det kommer inte i fortsättningen bara köpa mer från de företaget, och fortsätta handla från etablerade teknikföretag som exempel Inet,webbhallen etc. Därmed är case closed!

Skickades från m.sweclockers.com

Just nu finns ingen dålig publicitet mer än att du ser ut som en förvirrad konsument som inte förstår dina rättigheter fullt ut. Det är tacknämligt att du öppnar en tråd förstås men dessa är ju svaren du får. Du har köpt en produkt och inte en låda. Det är produkten som går att reklamera.

Så länge produkten är hel har du ingenting att driva vidare på.

Av anon131444
Skrivet av Icte:

Detsamma kan nog sägas om din oförmåga att läsa övriga inlägg och istället fastna vid ett som skrevs i ett ganska tidigt skede av tråden - läs om, läs rätt! Men för att sammanfatta saken så du slipper fortsätta pajkasta:

I början såg jag inte hur retur av samma typ av produkt men med ett annat serienummer kan anses vara ett bedrägeriförsök (utöver att vara moraliskt fel, av skäl som jag vid det tillfället inte riktigt kunde förklara förutom just "rätt ska vara rätt"). När diskussionen väl drog in konsekvenserna med distributören samt tillverkaren och eventuella garantiärenden för personer som köper det returnerade moderkortet så förstod jag hur detta kan klassas som ett bedrägerifall.

O nej, så lat är jag inte

Jag har läst hela tråden. Vem försöker du blåsa? Du argumenterar över ÅF/Distributörernas koll eller avsaknad av sådan ända till slutet på sida 1. Byt ut dina oärliga vänner så slipper du falla i mitten för alla argument du för åt dem. Tror du att fritt tänkande och brutalt ärliga svar är något du kan skydda dig mot så har du ju hamnat i fel forum.

Av anon131444
Skrivet av Spiffman:

Enligt mig så ska kartongen vara i rimligt skydd på en så pass dyr vara.
Hade det varit OK om kartongen till ett par bose lurar eller en sonos högtalare hade varit tilltryckt?
Knappast...

Ni verkar vara en liten skara trots allt. Ni som läser recensioner på nätet om lådor till produkter. Det är oftast så jag börjar söka efter produkter. Till min förvåning upptäcker jag därefter om produkten är bra eller ej. Som i detta fall har jag också köpt Sonos. De fungerade förvånansvärt bra, tack vare att lådan var hel.

Av anon131444
Skrivet av sigmaBeta:

@Molotov: Miljötänk? Då borde de aldrig ha skickats i en plastförpackning finns inget sämre för miljön. Skicka varan i papper eller kartong är ett mycket bättre alternativ i såna fall.

Anledningen till plastförpackning är att hämma upphov för stöld. Man vill dölja vad det är för produkt innanför. Det är förmodligen betydligt billigare för ett företag att köpa in påsar än papp.

Av anon131444
Skrivet av sigmaBeta:

Jag vill inte hänga ut företaget än ska vända mig först till dem och höra vad de har och säga om detta. Tack för snabba svar!

Va? Vad fan finns det att hänga ut? Kanske din oförmåga att begripa att försäljaren inte äger ansvaret att dubbel och trippelemballera från grundförpackningen?
Deras ansvar är att leverera en hel produkt inte en förpackning. Du betalar inte för lådan och kan inte heller reklamera den. Lider du, likt många andra (även mig) av låd-kåthet så kan du väl snällt fråga tillverkaren eller åf om du kunde få en hel sådan.

Kliv ner från offertornet och kör in ditt grafikkort i datorn. Fungerar inte skiten så kan du kräva ny. Case closed.

Av anon131444
Skrivet av Icte:

Men förstår inte riktigt hur det kan ses som bedrägeri,

Man börjar undra om du är den där "vännen".

Förstår man inte hur det kan vara ett bedrägeri så är det inte brist på förklaringar utan snarare din och din "kompis" oförmåga att förstå sig på samhällen och struktur kring och bakom detta.

Av anon131444
Skrivet av Chrisism8:

Ang nästa kund som köper moderkortet. Skulle jag killgissa lite så kommer den kunden inte få några problem alls. Den kunden har ju köpt ett moderkort från butik X och gjort allt korrekt. Jag tvivlar starkt på att det finns någon laglig grund att neka denna kund en reklamation. Det som kan hända är nog att tillverkaren säger till ÅF att moderkortet inte är sålt till dem, och tillverkaren hamnar i en sits där de får betala istället. Tvivlar dock på att kund #2 åker på några större problem. Kanske ett förvirrat samtal från ÅF där de frågar om kund verkligen köpt det hos dem.

PS: Lämnar fortfarande det moraliska utanför här, och diskuterar enbart ett möjligt händelseförlopp.

Visst finns det laglig grund att neka. Om serienumret visar att kunden köpt det från Hasses IT prylar istället för Nisses IT prylar dit reklamationen är ankommen, så kan de ju neka till vägs ände.

Bevisbördan vet jag inte vem den skulle ligga på men säljaren kan ju bevisa att den produkten, enligt deras köprutiner de förmodligen förklarar, omöjligt kan vara deras och eller ens fellevererats till dem.

Av anon131444

Hoppas han åker dit för bedrägeri. Sådan här tråd passar bra in på Flashback där man ständigt hittar kryphål för att utnyttja någon annan. Löjligt.

Av anon131444
Skrivet av improwise:

I många fall så är väl det dessutom det, har för mig att både Be Ges och KABs stolar ursprungligen är stolar från typ bussar, entreprenadmaskiner osv? Vilket väl inte behöver vara något problem, kan väl tom vara något positivt, men jag gissar att den visuella designen på förarstolen kanske inte är det som främst säljer hjullastare och plogbilar

Ja det stämmer, både buss, skogsentreprenad m.m.
Gamingstolar är 'konceptstolar' enligt min mening. De ser bra ut men användningsmässigt odugliga.
Det är skillnad att industriellt producera en stol med olika krav/normer som ska uppfyllas än att producera en konsumentprodukt som inte har några seriösare krav ställda till sig.

Av anon131444

Leksaksstolar med för lite utveckling och bara design, det kommer alltid kosta och så sitter du som på en sträckbänk efter ett par timmar.
Man sparar på ställen som ryggram, sittram, skumgjutning och utveckling (ergonomitester bla) på leksaksstolar. Pengarna lägger man istället på design och så får du en rätt så standard produkt.

Själv sitter jag på en sådan:

http://kob.be-ge.se/components/com_virtuemart/shop_image/product...

Nypris: ca 15000:-

Här finns alla deras stolsmodeller.

http://kob.be-ge.se/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=12...