Inlägg

Inlägg som anon131444 har skrivit i forumet
Av anon131444
Skrivet av Petterk:

@Pixlchaser: Off topic som fan, men har en person ersättning från Försäkringskassan utan att vara sjuk så är det fråga om brott och skaka galler några år som gäller. Så jävla enkelt är det däremot inte att leka sjuk. Någon som gråter över fogden och inte svarar på deras brev har nog svårt att lura vården och f-kassan, de flesta läkare är inte kompetenta nog att skriva intyg till FK till att börja med så att vilseleda vården är inte så enkelt.

Nja det är nog inte så långt ifrån offtopic som man tror. Har en god vän som var avdelningschef på FK. Numera är hans tystnadsplikt över då han inte är kvar på FK längre. Antalet upptäckta (nu har jag inte statistik) sjukintyg som antingen var förfalskade eller utskrivna genom kontakter t ex, var ofantligt stora. FK har en specifik avdelning som tar emot anmälningar och det är tyvärr oftast genom anmälningar dessa upptäcks. Så det finns ett system, att lura systemet.

Och det är ju trist att det finns folk som urholkar systemet.

Av anon131444
Skrivet av Toivo83:

Håller me fullständigt.
ska försöka sätta mig å prata lite för jag tycker så förbannat synd om henne att hon inte riktigt förstår att det går att rädda det som räddas kan.

problemet är mer att hon får pengar från f-kassan, inget jobb, ensamstående till en son.
liksom skuldsanering är väl en sak, men frågan är hur lätt man kan få det, tanke på att hon kan ju inte betala dom skulder hon har.

"Skuldsanering innebär att du som är svårt skuldsatt slipper betala hela eller delar av dina skulder. I normala fall får du en avbetalningsplan på fem år. Om du sköter dina betalningar så kommer du att vara skuldfri när de fem åren gått.

Om du redan har låg inkomst och inte kan betala någonting kan du få skuldsanering ändå, men utan någon betalningsplan."

liksom hon går in under låg inkomst, problemet är väl att hon kan ju sitta å rulla tummarna tills skuldsanering slås på, och hon blir av med skulderna ?
Så jävla enkelt kan det fan inte vara? :S

Har bitit mig själv i läppen ett par gånger och tänkt "Nä jag ska inte skriva". Men skriver du att hon är ensamstående med ett barn.
Rätt trist att man har ett barn, är ensamstående och har en så stark förlorar inställning och vägrar rucka på för att förändras.

Det som kommer hända är att räntan kommer att växa, den står liksom inte still. Skulden som ligger i grund är ju den som växer. Utmätningsbeslut är nog en av dem sista vägarna för gäldenären då borgenären inte fått betalt. Utmätningsbeslut behöver inte innebära att det finns något att utmäta. Som du förklarar här så verkar ju denna person bottenskrapad totalt och då tvivlar jag på att man får en utmätning utförd. Vid en utmätning så görs bl a denna kontroll - om vilka ägor du har osv osv för att man ska balansera bort skulden.

Det är inte heller alla som får skuldsanering, så det bör ju inte din vän lägga så mycket tilltro för.
För att ens ha hög chans att erbjudas skuldsanering så brukar det innebära en återbetalningsplan för gäldenären. Är man redan på existensminimum så är det inte jättestor chans att få skuldsanering då det inte belastas med en betalningsplan.

Många försätter sig i personlig konkurs i lägen som dessa och har en tendens att leva utanför samhällets radar. Tippar på att denne redan gör det på ett eller annat sätt med lite svart jobb eller annat som gör att lite extra klirr kommer in i kassan.

Kan även ha fel. Kan vara något psykiskt eller fysiskt som hindrar människan från att jobba. Men om inte, sluta tycka synd om sig själv är ett bra tips - sedan börja tänka på sitt barn är ett annat. Men det brukar inte vara motivation nog för vissa.

Som du märker tycker jag jag inte synd om din vän direkt utan hon är en belastning för välfärden (såvida hon inte var psykiskt/fysiskt oför som sagt).

Av anon131444
Skrivet av UMJ:

Flashning innebär aldrig någonsin en risk om du vet du gör. Har flashad både bios på moderkort och grafikkort, i decennier utan någonsin ett enda problem, man riskerar ju bara fucka upp om man inte vet hur man gör, men sådan personer avråder man ju från göra det själv bättre då och överlämna den till någon som vet hur man gör.

De skulle vara i sådan fall att strömmen går när du håller på flasha

i.e risk...

Av anon131444
Skrivet av Turbonisse:

Jag har ett par Turtle Beach Stealth 450, som jag varit nöjd med. Helt OK ljud, batteriet räcker ganska bra. Osv...

För ett tag sedan upptäckte jag att de inte längre satt så bra över öronen. När jag tittade närmare, hade höger båge böjts ut ca 15 grader, ett par centimeter över luren. Plasten var av nästan hela vägen. Lurarna har vandrat mellan en hållare och mitt huvud. Inget våld utöver det, så jag misstänker material fel i bågen.

Idag var jag in till NetOnNet där jag hade köpt dem. (Före detta SIBA-Järnbrott) I princip sa de att jag haft sönder lurarna, punkt! De vägrade att ens ta emot dem.

funderar på om/hur jag skall gå vidare?
Drog iväg ett mail till Turtle Beach nyss.

Ett par bilder på skadan.
https://drive.google.com/uc?export=download&id=1bUHlKYzC6jrdu6hX5b6HG7ehhknSH3yZ
https://drive.google.com/uc?export=download&id=1u__W-udjRa7qSKskHvCv7SWNyAs8N_N8

När jag ändå har gnäll mössan på, kan jag passa på att fylla i mina upplevelser om NetOnNet.
För ett gäng år sedan köpte jag en Samsung skrivare (Färglaser) på NetOnNet. Efter ett halvår slutade den fungera. Vägrade skriva ut någonting. Provade att installera om den, provade den i en annan dator. (Morsan har en likadan skrivare, den fungerade, men inte min.)
Naturligtvis lämnade jag in skrivaren.

Fick tillbaka den med en faktura för felsökning, de hade inte hittat något fel och då skulle jag betala.
Fast nu helt plötsligt fungerade skrivaren??? Så jag handlade inte mer på NoN på fem år eller så.
Efter fem års utfrysning började jag sakta handla där igen. (Om varan inte fanns inne hos konkurrenterna.)
I vintras fick jag ett presentkort från jobbet, så jag gick in på NoN för att handla ett 2-pack Philips HUE lampor. Fick beskedet att de inte hade hemma, men jag kunde betala och få dem levererade från huvud lagret i Borås, till närmsta utlämnings ställe. Klockrent! Trodde jag!
EN VECKA, för att skicka ett litet 2-pack glödlampor från Borås till Göteborg?
Jag har fått hem saker på mindre än 1/3 del av den tiden FRÅN KINA!
På senare år har jag dragit ner besöken till NoN mer och mer, iom att NoN inte accepterar AMEX.
Och nu detta?

Går produkten sönder under normalt bruk, dvs att du tar av och på hörlurarna, så ser man inte att konsumenten gjort en åverkan på produkten. Bevisbördan är väldigt låg för din del. Det räcker med att du säger att du använt produkterna som påtalat. Du visar dessutom bilder som visar på hur gott skick övrig del av produkten är. Vad jag menar är ju att du inte ska föra denna klagan mot NetOnNet som saknar kunskap om KKL, utan du anmäler detta till ARN.
Hur länge var det sedan du köpte hörlurarna?

Skrivet av PsyCor:

@Turbonisse: Det där ser ju onekligen ut som att du har haft sönder dem tyvärr. Om man är oförsiktig, och då extra med lurar med plastbågar, när du tar tag i lurarna med båda händer på kåporna och drar ut dem så kanske du någon gång har tagit i lite extra så det blivit en åverkan.

Trist, men jag förstår att de inte tar emot din reklamation. Hoppas att turtle beach vågar stå för att de då kanske har haft lite vek plast men troligen kommer de också hävda att du varit oförsiktig.

Hur bedömer du det? Om du kan bevisa detta så kan även NetOnNet göra detta. Hur du ska bevisa detta är intressant för det innebär att man med stark vilja knäcker materialet. Det ska ju kunna motiveras varför man har så stark vilja att ta sönder produkterna, alltså ska ju beviset man framför vara sannolikt. Inte bara vad man tror eller upplever.

OT; Jag tror du har god anledning att anmäla till ARN och troligtvis gå ut som vinnare. Hoppas bara hörlurarna kostade mer än 500:- vilket är gränsen för teknik.

Av anon131444

Helstekt fläskfilé inner/ytter samt kycklingfilé. Enstaka nötbitar men då ska dem vara relativt fettiga och inte magra.

Grillar med briketter enbart och utan tändvätska. Har en stor och rund grill som jag har insänkt i en förstärkt betongskiva på ca 8cm tjocklek som vilar på limmade lekablock som jag putsat till en stationär grillyta.

Fläsket ska vara mjukt och fint helst 70 grader! Till er som kör 75 grader, lägg er! Skillnaden är att käka en saftig köttbit med krydda kontra sandpapper med krydda.

Av anon131444
Skrivet av n3crosis:

Fixat städtjänst

Tänkte inte på detta! Absolut städtjänst alla dagar i veckan!

Av anon131444
Skrivet av eucalyptus:

Med 200 millar är man ekonomiskt oberoende en hel livstid, är man lite vettig med pengarna så behöver inte barn och barnbarn heller lyfta ett finger under sina liv.

Men hade köpt en flashig lägenhet i NY för kanske 50-70 miljoner samt mindre bostäder runt om i världen för semestern. I Paris,

Börjar så bra....sen...

Jag hade köpt ett större hus. Kanske 250-400kvm lokalt där jag för nuvarande bor. Skulle sedan investera resterande antingen i ett eget startup, eller aktier/fonder.

Av anon131444

Hade en granne när jag var ung i pentium eran. Han var ett jävla arsle mot alla runt om kring sig och hade plötsligt lite dator problem. Jag var grannskapets go-to-guy när det gäller detta.

Han förklarade muntligt och jag sa att datorn var förmodligen död. Min tanke var att döda den förstås.
Öppnade plåten som såg ut som ett "U", förde den sakta uppåt så jag kunde blotta moderkortet. Sliter i processorfläkten lite granna så den skevar som fan. Han startar upp och det "verkar fungera". Några dagar senare stöter vi på varandra igen, då hade hans dator börjat ryka...bummer...

Av anon131444

32" 2560x1440, 165 gsync VA - Predator Z321U

Av anon131444

Ja tyvärr det blev lite drag i den!

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon131444

GT ARN beslut

Hej

Som tidigare meddelat så kommer beslutet. Tyvärr gick det inte vägen för användaren som jag representerat.

Kommer presentera beslutet i text form så jag inte kan editera pdfer från uppgifter som skulle tas bort.

ARNs mail börjar nedan.

Nämndens beslut
Nämnden avslår X krav.
Anmälarens krav
BESLUT Änr 2017-12198
2018-05-15
MOTPART
Karatas Group AB (Greattech) Lindhagensterrassen 5
112 18 Stockholm
1(3)
X begär reparation eller omleverans av dator samt återbetalning av felsökningskostnad.
Han skulle skicka in en dator på service. Datorn fraktskadades. När han tog kontakt med företaget så bad han om att få reklamera datorn och frågade var han skulle skicka produkten. Företaget svarade att det ordnade frakthandlingar istället för att låta honom skicka produkten. Han godtog detta och överlät hanteringen till företaget. Han frågade företaget hur han skulle packa datorn och fick förklaring att godset behövde ha inneremballage. Detta ordnade han med bubbelplast som inneremballage och originalkartongen som ytteremballage. Han hade även äggkartonger som skydd. När datorn anlände till företaget så var den synligt fraktskadad. Företaget anser att han bär ansvaret och att emballaget var undermåligt. Han har överlåtit godset till posten och ser därmed att posten godkänt paketet. Han försöker reklamera till posten men posten vill inte fortsätta med ärendet då företaget är den avtalspart som ska reklamera. Det är anmärkningsvärt att då kräva att konsumenten ska bära ansvaret om företaget erbjuder konsumenten frakthandlingar och dessutom inte tillåter konsumenten att reklamera ärendet till posten. Frakten hade X redan betalat till företaget. En felsökning är gjord av datorn. Enligt företaget framgår det att grafikkort och processorfläkt gått sönder p.g.a. damm. I samma utlåtande meddelas även att processorfläkten skadat grafikkortet. Det är ostridigt att en fraktskada har skett. Samma fraktskada har även skadat flera komponenter invändigt. Företaget har inte visat vare sig hur företaget undersökt produkten eller meddelat X om eventuella kostnader i samband med felsökning. Det är även anmärkningsvärt att felsökning utförts på en fraktskadad produkt. Dator rengjordes i februari 2017. Rekommendationerna är att produkten ska rengöras 1-2 gånger per år. X har därmed fullföljt sin del av skötselanvisningarna. Den mängd damm som finns är skälig för den period datorn använts. X har haft planer att återigen damma av invändiga delar efter reklamationen.
Motpartens svar
Karatas Group AB (Greattech) motsätter sig kravet.
Postadress Box 174, 101 23 Stockholm ● Gatuadress Kungsholmstorg 5 ● Telefon 08-508 860 00 Telefontid mån-ons kl. 9-12, 13-15 och tors-fre kl. 9-12 ● E-post arn@arn.se ● Webbplats www.arn.se
2017-12198
2018-05-15
033
Den 5 oktober 2016 beställde X en speldator med två års garanti. Den 9 augusti 2017 skapade X ett returärende efter att han haft kontakt med supporten som beslutade att datorn skulle skickas in på service. Returen skapades av X själv på hemsidan där det stod följande:
”För att undvika transportskador, skall originalemballage eller av transportören godkänt fraktemballage användas. Det är avsändarens ansvar tills vi har mottagit produkten utan skador.”
Datorn skickades in till verkstaden med PostNord. Dock upptäckte man snabbt skador på datorn (transportskador). Efter en genomgång av datorn/kartongen upptäckte man att X skickat datorn extremt bristfälligt och därmed varit vårdslös vilket ökat risken för skador. Transportskadan var mer eller mindre garanterad med tanke på hur datorn hade skickats. Emballaget var inte godkänt och därmed utgår ingen ersättning från PostNord. Bland annat hade RAM-minnen samt processorn lossnat. X fick ett kostnadsförslag som han avböjde. På grund av emballaget och skadan så kunde datorn inte returneras tillbaka till X med PostNord. Han fick istället hämta upp datorn från butiken och betalade 1 295 kr för felsökning samt returfrakten då detta inte var ett giltigt garanti- eller reklamationsärende. Det fanns en upplysning om dessa kostnader på retursidan som X godkänt. Företaget har tydligt informerat X om vem som bär ansvaret under transporten, företaget har inte övertagit ansvaret för eventuella skador under leverans. Företaget vill även hänvisa till ett tidigare beslut från nämnden, ARN 2016-11211.
Vid leveransen efter köpet skyddades datorn av två frigolitbitar som hindrade att datorn rör på sig under transporten. Dessa hade inte använts vid returen. Kartongen var även redan utsliten och inte tillräcklig för transport när företaget tog emot paketet. X skulle inte ha använt denna kartong alls. Datorn var ilagd på ett felaktigt sätt, upp och ner. X hade lagt in bubbelplast som hade tömts på luft och som inte haft någon effekt alls. Bubbelplast gör inte heller någon nytta eftersom produkten väger över 10 kg. Det är alltså inte ett lämpligt skyddsmaterial. På grund av utrymmet mellan datorn och kartongens väggar har datorn kunnat röra på sig fritt och därmed orsakat skadan.
Motiveringen till nämndens beslut
I ärendet är konsumentköplagen tillämplig. En vara är enligt lagen felaktig bland annat om den avviker från köpeavtalet eller annars inte stämmer överens med konsumentens befogade förväntningar vid köpet, exempelvis genom att gå sönder eller inte fungera. Säljaren ansvarar för fel som fanns vid leveransen, även om felet visar sig först därefter, s.k. ursprungliga fel (20 §).
Det är köparen, i detta fall X, som måste bevisa att varan är felaktig och att felet fanns redan vid leveransen. Nämnden har tagit del av utredningen i ärendet, bland annat verkstadens kommentarer, och anser att X mot företagets bestridande inte bevisat att felet på datorn är ett ursprungligt fel. X har därför inte rätt till reparation eller omleverans av datorn.
Det står enligt nämndens mening klart att datorn inte förpackats på ett tillräckligt varsamt sätt vid frakten till företaget. Av utredningen framgår vidare att det inne i datorn påträffats vissa skador. X har invänt att företaget inte borde ha genomfört en felsökning av en

Änr 2017-12198 2(3)

uppenbart fraktskadad dator och att han därför är berättigad till återbetalning av undersökningskostnaden. Nämnden anser dock att datorns skador inte varit synliga med mindre än att en undersökning gjordes. Företagets undersökning har därför varit berättigad för att fastställa skadorna. En försändelse anses normalt skickad på avsändarens risk. Detta innebär att avsändaren bär risken för att försändelsen kanske inte kommer fram till mottagaren eller att den skadas under transporten. Det är inte bevisat att företaget har övertagit ansvaret för transporten eller att det har godkänt emballaget. Mot denna bakgrund anser nämnden att det är X som är ansvarig för de skador som uppkom på datorn under transporten. Eftersom skadorna berodde på bristande emballage vid frakten har X inte rätt att få kostnaden för undersökningen återbetald. Sammantaget ska alltså X krav avslås.

—————-

Beklagar kladdigt upplägg då jag använder mig av mobilen och inte har någon PC i närheten.

Uppenbart misslyckades jag med målet och fokuserade enbart på vem som bär fraktens ansvar. Bedömningen visar att de går på GTs linje. Hade varit intressant, i annat mål, att pröva samma typ av ärende fast under regeln där konsument ska bevisa ursprungsfel.

Hoppas någon drar nytta av ärendet!

Av anon131444

Ungefär vad jag förväntade mig skulle stå i detta. Det som gjorts är att en felanmälan är inlämnad av dig och det har då tagits emot av NoN.

I inlämningsbeviset så framgår även att stötskador inte täcks av garanti. Du kan mao få ett avslag redan över disk visar det sig att produkten är stött till den grad som NoN idag hävdar.
Jag tycker du har ditt på det torra och bör anmäla detta vidare mot ARN.

Skrivet av MultiMan:

@mixxo: Står ju ingenstans att telefonen inte skulle vara skadad, bara vilka fel du anmäler. Fick uppfattningen av dig tidigare att det stod med.

Har du skrivit på det är du nog rökt.

Edit: Nästa gång du reklamerar, se till att det står: "Telefonen har inga synliga skador".

Om jag frågar så här, hade baksidan några skador öht (även mindre) när du lämnade in den eller har du alltid använt skal? Honor 8 med sin glasbaksida kan spricka lite när som helst om telefonen hade en skada sedan tidigare, speciellt om en reparatör ska öppna luren.

Nej det är han inte och ja det är väl alltid bra att ta det säkra före det osäkra men det är sällan folk är åt det paranoida hållet utan förutsätter att rutiner och dylikt ska fungera som det skall.

@TS - Har du bild på mobilen?

Av anon131444

Skälig tid är en fråga som besvaras bäst i ett vakuum brukar jag normalt säga. Det är lika långt som en tråd osv osv.

Det bedöms från fall till fall. I detta fallet så är det väldigt skälig tid.

Det hade varit skillnad om du t ex hade dessa högtalare för ett bröllop, därmed är den skäliga tiden helt eliminerad ur processen. Men å andra sidan bör du ha lyft detta i samband med din reklamation att felaktigheter finns på din beställning och att du ämnar att köpa sagd ersättare på annat håll.

Då ger du företaget en heads up och framförallt har du din rygg fri från eventuella situationer (som denna).

Av anon131444
Skrivet av ddyao:

Tja!

Tänkte kolla med er andra innan jag gör något.

Jag beställde en trådlös Sonos högtalare från cdon som levererades i mitten av förra veckan, när den kom var det en UK-version så strömsladden passar ej svenska uttag.
Jag behövde högtalaren inför helgen så kontaktade kundsupport men det fanns ingen telefonsupport så fick maila, de dröjde såklart flera dagar med svar så jag kunde inte chansa & hade inte tid att vänta på deras svar eftersom deras skrivna leveranstid var 1-3 dagar, jag beställde därför en ny i annan färg i hopp om att den skulle vara korrekt, den kom på fredagen och var helt korrekt så var nöjd!
När svaret väl kom från CDON på fredag eftermiddag sa de att de har skickat en ny adapter till mig som kommer nästa vecka, vilket inte var en lösning jag alls var intresserad utav.
Jag svarade såklart och beskrev att jag beställde en ny eftersom jag var tvunget att ha den innan helgen, nu vill de att jag ska utnyttja ångerrätten för den felaktiga varan, stå för kostnaden av returen & helst skicka som företagspaket.

Har jag någon annan lösning eller är det bara att hosta upp cashen?

Skrivet av Tickles:

@Pixlchaser har du någon uppfattning om vad som är rimligt?

Är det fel vara levererad så står leverantören för returrätten. Är ångerrätten passerad så finns ingen ångerrätt utan då är företaget skyldig att åtgärda felet. Nu hade ingen ånger åberopats av köparen och företaget hade åtgärdat felet med att skicka över kompletterade produkter inom väldigt skälig tid, så regelrätt bör köparen stå för returen.

Det finns ett glapp i kommunikationen och tyvärr är det köparen i detta fall som tillämpar telepatisk kommunikation. Detta är bevisat att inte existera.

Har du fått åtgärdat felet genom att en kompletterande produkt är skickad så är deras åtagande fullgjort och du betalar retur som en sedvanlig ånger.

Av anon131444

haha

"...but I will say, it aint gonna be free"

Av anon131444
Skrivet av crew seven:

Kan man hitta ett lugnt område utan barn idag tror inte det....

Jo, skogen.

Av anon131444
Skrivet av Igelkott:

Skicka skadeståndskrav med hot om att anmäla till polis.

Skrivet av improwise:

Testa gärna att göra det och berätta sen hur det gick

@Pixlchaser kan nog ha bra koll på denna typ av ärenden.

Det går faktiskt att polisanmäla men problemet är att visa uppsåt för bedrägeri. Det finns flertalet anmälningar jag själv fått erbjuda information om till polisen angående våra kunder, alla lades ner då brottsmisstankar inte kunde styrkas. Ärendet hanterades då antingen av ARN eller att kunden helt enkelt gav upp.

Vissa saker är lite löjliga och dras ut till sin spets, så som en polisanmälan, det är onödigt merjobb för bägge parter. Fokusera på rätt instans (@TS) så avslutar du ditt ärende snabbt.

Ontopic:

En okulär bedömning är redan gjord i och med anmälan. Du anmälde problem X och om problem X är i direkt relation till problemet Netonnet hävdar fanns i grunden, så bör detta ha anmärkts.
Om dem å andra sidan är dåliga på anmärka synliga skador så bör det vara av intresse att detta förbättras.

Du har i vilket fall mycket goda chanser att ta dig ur detta som en vinnare vore det att du drog ärendet vidare mot ARN, vilket jag skulle rekommendera att du gör. Håll det då sakligt och punkta upp det i en tidslinje så det inte blir huller om buller.

Edit:

Har nu läst igenom samtliga inlägg här och det är en bit som fattas - inlämningskvittot. Kan du bifoga kopia på detta? Det är nämligen detta som avgör dina chanser samt så känns det som att det bör ha bifogats redan vid start för att styrka ditt påstående. Det kan lätt bli en anti-netonnet-hype i lägen som dessa.

Så återkom gärna med det!

Av anon131444

Hoppas jag inte svävar men detta verkar vara HDD fel. Har haft kraschande HDDs tidigare och verkar känna igen texten! Rätta gärna om jag har fel!

Av anon131444

Vad är det med en del bortklemade människor som övertygar sig själva att man har rätten på sin sida genom att argumentera för sina olägenheter kontra vad som är moraliskt rätt.

Dina "olägenheter" är obefintliga då du har fått frakthandlingar för godset. Troligtvis är du inte en grottmänniska och handlar allt på distans och förmodligen vill du åka ut någonstans till mänskligheten för att utföra köp eller ärenden generellt. Passa då på att ta med detta monstruösa problem till paket och lämna in detta.

Hade jag varit företaget hade jag fakturerat dig för godset och därefter bokat taxi eller annat bud för att hämta godset. För att sedan då kreditera det.

Av anon131444
Skrivet av Ashtani:

@Pixlchaser:

Hunnit testa den än? Jag sitter med fingret på köp-knappen fastän jag egentligen tänkte vänta med att köpa skärm och dator lite till då jag fått lägga ut lite mycket på annat nu ^^

Är ju väldigt attraktivt pris..

Tjenare!

Jag är såld så in i helvete på denna skärm! Fantastiska färger och betraktningsvinkeln är suverän.
rekommenderas nackkrage hos närmsta vårdcentral för den är gigantisk!

Suger generellt på att recensera men köp förfan!