Inlägg

Inlägg som anon131444 har skrivit i forumet
Av anon131444
Skrivet av jorgen69:

Har löst in koden på Origin men spelet syns inte i mitt bibliotek,är det nåt fel?

syns när betan kommer

Av anon131444
Skrivet av crew seven:

Tänker mig mer att det ska finnas pantmaskiner på butiker typ som när du pantar burkar på Ica så kanske det finns en maskin för mobiler..

Tror att naturen skulle må bra av detta slängs på tok för mycket elektronik som säkert nån annan har användning för.

Finns i US of A, används inte alls i den utsträckning man trodde, samt att det gynnade ju mobiltjuvarna något enormt. Har ej kvar källa :(.

Av anon131444

Working as intended

Av anon131444

@Igelkott: Japp jag håller med dig!

Av anon131444
Skrivet av Datanisse:

Haha rätt träffande denna tråd

Jag fick mitt fiber som är inkopplat av kommunen med möjlighet till smidig finansiering via SVEA-Ekonomi.
Så jag nappade på erbjudandet direkt.
Jag började ammortera dubbla summan än vad som krävdes för snabb avbetalning. Sen fick jag ingen faktura nu precis innan semestern(För juni).
Gissa om jag fick faktura med ränta denna månaden istället
Nu har jag inte hunnit prata med dem men det känns lite jävligt och väldigt träffande att just denna tråd dök upp

Puss & kram!

Suck...

Av anon131444
Skrivet av henkiii:

Menar du att det är en hög kostnad för företag som Klarna och Svea, eller banker generellt? Deras resultat pekar i en annan riktning...
Företaget som säljer skulden till Klarna/Svea får ju pengarna direkt, minus ett par (10-15?) procent i avgift.

Rimligtvis blir inte detta en kostnad eftersom personen betalar, om än 2 dagar sent.
Så just detta är väl drömkunden för Svea/Klarna. Betalar precis tillräckligt sent för att det ska bli en hög straffavgift, men inte så sent stt det blir en omständlig process att hämta pengarna via fogden.

Företag som lever på att vara mellanhänder borde ha en stabil faktureringsprocess.
Nu framgår det inte av citatet om det dök upp fakturor i februari, men man får väl anta det.
Men det verkar nästan som att korta fakturadatum, uteblivna fakturor och straffavgifter är en del av affärsiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Nej jag menar inte att det är en hög kostnad att driva ett sådant bolag då de ständigt går plus. De går dock plus på grund av den stora, sunda måste jag tillägga, massan då de betalar för sig. Det suddar dock inte ut den mängd pengar det kostar att driva in sina skulder. Varför pratar vi om olika saker, jag tyckte jag var tydlig? Man kan inte sudda ut sina omkostnader bara för att vinsten är hög.

Nej i fallet där man "råkar" betala 2 dagar sent och gäldenären är av betalande sort så ser jag inte hur man förlorar på det. Hade det varit en faktura så hade en påminnelseavgift skickats ut. Även då klagar folk bort den i all oändlighet till Klarna / Svea. I detta fall var det ju tal om ett avtal som för räntefri betalning. Samtidigt tänker alla på konsumentens linje och hur allt ska vara anpassat och skräddarsytt - "men det är ju bara 2 dagar man borde ju <insert världens enklaste lösning here>".
Svea Ekonomi och övriga aktörer som lånar ut pengar är ett företag som ska drivas i vinst som vilka andra. De behöver också säkra upp sina lån så att man tror att man kan blåsa företaget. Men var går gränsen och hur flexibla måste dem vara för att befolkningen ska vara nöjda?
Jag tycker inte det är fel med de avgifter som presenterats då TS får skylla sig själv helt och hållet som agerat barnsligt vårdslöst och orsakat sitt egna lilla öde.

Då jag jobbat med både Klarna & Svea i ca 7 års tid så har vi hjälpt våra kunder, genom Klarna & Svea, i prekära fall så som sjukhusvistelser, någon har gått bort i familjen etc etc. Självklart dubbelkollar man inte detta för det vore vidrigt, men man får ta kunderna på orden för det är sällan man drar till en sådan sak. Man får även lyssna efter ödmjukheten i dessa samtal. Inte en gång har vi svikit någon kund som haft en tuff period som gjort det omöjligt för dom att betala, dvs inte av ekonomiska skäl omöjligt utan av krisskäl av någon sort.

Alla finansiella bolag kontrolleras hårt av FI, annars hade det varit vilda västern.
Bara för att man skriver på Trustpilot om en viss händelse så har man bara ena sidan av myntet. Men det räcker för mig för att förstå hur människan fungerar. Jag hade definitivt velat veta om jag var skuldfri, istället för att tro och hoppas att jag var det.

Det är alltid lätt att skylla på "den stora mannen" istället för att rannsaka sig själv. Offermentaliteten har blivit större och större tyvärr.

Av anon131444
Skrivet av Tiamat:

@Pixlchaser: knappast någon statistik men de facto är att de är missnöjda och den lilla statistiken finns där av en anledning. Sen använder jag inte dem eller något annat heller. Jag betalar mina fakturor i tid och har alltid gjort det.

Självklart missnöjda med sin situation. Det blev plötsligt kostsammare att ha det lånet!

Av anon131444
Skrivet av Tiamat:

Kollade upp dem innan jag tog faktura och jag bestämde att inte ta deras faktura. Du är inte ensam om det du beskriver om du läser Trustpilots omdömen: https://se.trustpilot.com/review/www.sveaekonomi.se, https://www.bank24.nu/svea-ekonomi/

Hela 24st med "i livets hårda skola" mentalitet av flera hundra tusen kunder? Det är statistik det.

Jag tror inte gemene man förstår hur mycket dessa slöfockar som inte betalar sina fakturor i tid kostar ett företag.

Företaget ligger ute med kapital åt dig, vare sig det är en bank eller en tillfällig station som t ex Svea / Klarna eller annat (kan knappast kalla dessa banker). De sitter med risken medan du "blev lite snurrig" och glömde att betala till de som redan betalat produkten/tjänsten åt dig.

Dom flesta har inte heller någon aning om processen att kräva tillbaka pengar från en slöfock som "blev lite snurrig och glömde betala med 2 dagar"?

Även om företaget vinner ett case i rätten, eller att kronofogden drivit in skulden, så är borgenären alltid pengar kort. Det är minst 600:- för att få sin skuld indriven och du kan få tillbaka 380:- av dessa och innan dess har du betalat 300:- för ett föreläggande som du inte får en krona för. Utöver detta har du ju bekostat advokatkostnader alternativt företagets anställdas tid (kr/h vad den personen nu kostar). Det kostar 900:- att driva i tingsrätten men vid dessa lägen så kan du även betala mellan 600-2500:- beroende på hur stor summan du stämmer för.

Nu vet jag inte strategin om varför man lägger så höga räntor. Men det låter nog skäligt med tanke på alla "blev lite snurrig..." människor.

Edit: Denna härliga människa summerar allting. Taget ur Trustpilot länken ovan.

Hon inleder...

"Betalade flitigt och i tid in månadsfakturor på 100:- till Svea ekonomi under två års tid. Januari 2017 fick jag ingen faktura och tänkte " Skönt nu har jag betalat klart!""

Människan pläderar vidare för att sedan tvärt börja klaga på att bolaget skulle ha bättre koll än att istället se över sin situation och vara nyfiken om huruvida det fanns någon kvarvarande skuld eller ej...

Av anon131444

Snabb summering, har läst 1 ½ sida, sedan börjar det babblas en massa konspiratoriskt om ocker m.m.

Har du som som individ inte pengar att betala för en vara för stunden alternativt inte kapital nog för att betala hela värdet av tjänsten/produkten så kan du, om din kreditvärdighet tillåter, låna pengar.

Vid ett lån så är du belagd med vissa villkor för att ta detta lån. Det omfattar även fakturaköp t ex.

I ditt fall så har du handlat mot en delbetalningsform där vissa villkor gällde. En tydlig del av villkoren var ju att betalningen skulle äga rum i tid.
Jag tror inte heller på att du inte fått ta del av övriga villkor då man antingen signerar dessa avtal med BankID, skrift på plats, alternativt att brev skickas på posten. Detta vet jag då jag handskas med Svea Ekonomi på daglig basis genom arbetet.

Hur som haver.

Du meddelar även här i tråden att du mottog första fakturan, om än senare än du förväntat dig, och lät bli att öppna brevet förrän (vad jag tolkar) du kände dig bekväm nog att förfallodatumet bör gå efter dina tider. Visade sig vara fel och din betalning ankom för sent till Svea Ekonomi. Därmed bröt du avtalet för att bibehålla räntefri betalning.

Det hör till låntagarens allmäna intresse att se till att betala för sig. Du verkade angelägen om att veta var fakturan tog vägen, men när den väl kom så struntade du i den i ett par dagar. Du säger inte hur många, eller så har jag missat det, och det är inte så intressant då du har en betalningsskyldighet och det bör ligga i ditt intresse att öppna brevet.

Lite mycket David mot Goliat ibland tyvärr när det gäller lån eller pengar generellt. Ingen har satt dig i positionen förutom du.

I övrigt så tolkar jag inte dig som någon slapptask som kommer ha kringelikrokiga vägar i privatekonomin. Men jag har sett och hört i princip allt, och din historia var inte alls unik.

Nästa gång lär du nog vara lite noggrannare, det är jag övertygad om!

Av anon131444
Skrivet av frong:

Kanske är barnporr?

Ja det hade ju förstås varit ett problem men jag tror inte att någon som surfat barnporr kommer och belyser det på ett forum =). Skulle man surfa på det så har man ju fog för att känna oro om man inte är säker på om hotet är legitimt eller inte.

Av anon131444

Jag förstår inte. Är porrsurfande ett problem 2018? Skulle inte bry mig om någon delade ut detta, inte ens till min arbetsgivare.

Av anon131444
Skrivet av WorriedElk:

Handlar inte så mycket om att jag är hedervärdig eller snäll utan snarare att vi, på den firman jag jobbade, såg värdet i att våra kunder är nöjda. Sen kanske man inte alltid byter saker rakt av för minsta lilla, men att försöka hitta en lösning ihop med kunden där båda parter är nöjda är väldigt viktigt för att ett företag skall gå bra under en lång tid.

Sen om bilfirman som TS handlat av tänker likadant vet jag såklart inte. Allt för många är tyvärr bara ute efter snabba pengar och struntar i sitt rykte.

Jag kan hålla med dig om det du skriver. Det är dock ingenting fel på mjuk eller hårdvaran i dagsläget. Hade jag varit företaget så hade jag inte sett detta som en reklamation. Men...Jag hade förmodligen tagit in den i mån av tid, för att rengöra det så snyggt som möjligt.

Av anon131444

Jag förstår ej. Hur menar du att detta är en reklamation?
En farhåga du har är att detta spillda kaffe plötsligt skadar elektroniken. Det ser torrt ut just nu och hade vätskan skadat elektroniken så skulle du ha provkört en bil utan radio/gps. Men den fungerar.

Hur menar du att det spillda kaffet ska störa elektroniken så sent efteråt? Har aldrig varit med om eller hört något liknande.

Av anon131444

Betalar direkt. Konspiratoriskt lagd bror det där va. Aldrig hört någonting om den biten gällande räntan.
Har väldigt få fakturor i genomsnitt då det är utöver de fasta avgifter vi har i hemmet. Generellt går allt på autogiro.

Många upplever att man inte har så bred koll på autogiro och det kan ju stämma. Har dock gjort en lista för mig själv så jag kan räkna med att vardera månad så dras summa X från autogiro. Fungerar utmärkt för vår familj!

Av anon131444

@macmann1: Måste man svara inom vissa ramar utöver forumets regler när man ska svara i en forumtråd?

Av anon131444
Skrivet av Rorax:

Det du pratar om saknar helt betydelse tyvärr och hade varit relevant om TS hade ställt frågan om det vore rimligt om han bad att få 35K kronor då de inte lyckats sälja båten eller något åt det hållet.

Men följande gäller:

a) TS har sagt att det är hans kompanjon som är kunnig gällande båtar.
b) TS har sagt att det är hans kompanjon som vill ha båten istället för att de fortsätter att försöka sälja den.
c) TS har bett att få 35K för att köpas ut av sin kompanjon för båten vilket de är överens om.

Av dom tre sakerna, kan vi dra slutsatsen av att de är överens om summan, och det är inte så att det är TS som är kunnig om båtar. Hans kompanjon tycker uppenbarligen att det är värt att betala honom 5000kr extra för hans innehav. Så vad är problemet i det?

Risken är förmodligen större att det är TS som gör en dålig affär då han inte har koll överhuvudtaget på värdet av båten än vad det är att hans kompanjon gör en dålig affär som faktiskt (enligt TS iaf) har kunskap gällande båtar och deras värde.

Hade varit stor skillnad om TS faktiskt försökte dra sig ur affären då den inte blivit såld. Men så är inte fallet.

Du vet ingenting om riskerna mer än att du anser att du har en teori om det. Din teori är dock belagd med samma odds som det negativa. Det vill säga 50/50. Föga intressanta siffror att basera en teori på.

Jag kan inte svara för den du citerar, men det är även en moralisk aspekt i det hela. Baserat på generell kunskap om bilar men högre kunskap om båtar och deras värde, kan jag säga att båtar inte ökar i värde såvida båten inte är någon överlyxig variant, alternativ sällsynt sådan. Tvivlar på bägge med tanke priset. Att tro på ökat värde är ju skrattretande då 2016 var det sämsta året för båtar och det började stiga lite bättre 2017 och inga siffror för 2018 finns för tillfället.

Troligtvis är det en enormt sketen Nimbus som behövde hottas upp rejält. Eller så är det en Ryds eller Uttern ni har köpt för dom pengarna. Är det sistnämnda så kan du hälsa hem för ökat värde! Varför girighet spelar in i argumentet många för.

Av anon131444

Liknande affärer sker ju när sambos flyttar från hus eller annat så jag ser inte en enormt stor skillnad, mer än att du verkar inte kul att göra affärer med då ni inte ens gjort en värdering på det och du kräver 5.000 mer än din insats.
Vilket gör att du värderat båten till 70.000 och detta med tanke på att du sitter med noll kunskap om värdering då du lyft din gode vän till skyarna för just detta.

Med samma logik innebär det att du godkänner samtidigt att en likvärdig båt med mindre värde också är accepterat och därmed kan du teoretiskt sätt få mindre än din insats tillbaka.

Om du tycker det är OK, så ser jag inga problem i moralen i det hela. Men jag tvivlar ju på det. Jag kan inte svara varför men hela detta sätt som insinuerar kalla fötter eller dålig tilltro till vännen får mig att känna att en viss girighet finns i luften, alternativt att din "gode vän" verkar vara en riktig klåpare så inte ens du litar på honom fullt ut...men det gick bra att göra affärer med honom...hmm ja du ser!

Av anon131444
Skrivet av Chrisj:

Jobbar Hen hos Elisabeth Massi Frits eller?

Haha!!! Nä men man har ju läst att hon verkar ha världens bästa arbetsplats.

Av anon131444

Tack för all input! Tror dock tråden nått sin peak och moderatorer kan gärna stänga!

Av anon131444
Skrivet av xxargs:

vi har ju en stor luns över pölen just nu vars nästa president kommer att behöva hela sin första mandatperiod att åka runt i Europa och resten av världen och be om ursäkt...

Det övriga du skrev var ju väl summerat. Detta ovan fick mig dock att dra i smilbanden, haha.