Inlägg

Inlägg som Ikariwarrior har skrivit i forumet
Av Ikariwarrior

Löste det sig för dig, och om så var fallet, vad fixade problemet.

Av Ikariwarrior

Kan det vara så att din Dell bara stöder 4096x2160 via hdmi, alternativt kanske du behöver en 2.1 hdmi kabel. Testa med DP om det går. Själv kör jag med hdmi till Samsung g9 49 tum miniled med HP zbook och det funkar bra.

Av Ikariwarrior

Kör du med en ny kabel som stöder Hdmi 2.0? Har för mig att 1.4 kablarna var på typ 10.8 Gbps eller liknande.

Av Ikariwarrior
Av Ikariwarrior
Skrivet av mrazster:

Den verkar vara intressant, men jag hittar den inte på Sky/Paramount. Vart hittade du serien?

Av Ikariwarrior

100% , inköpt en månad efter release, laddar med kabel.

Av Ikariwarrior

Äsch, bara starta Teslan och köra valfritt pruttkudde ljud! Kan ju knappast bli bättre 😀. Trevlig helg.

Av Ikariwarrior
Skrivet av ngorongoro:

Hallå!

Jag ska försöka fatta mig kort... Jag och min kollega har jobbat som konsulter i sju år på ett företag, med ungefär lika många kontorsbyten. Senaste skedde i vintras. Vi sitter nu i ett tidigare lunchrum med allmän toalett, kokvrå, kylskåp och utan kontorsdörr. Toaletten används flitigt av övriga på kontoret (ca 50st) och det är ju trevligt att lyssna på, när kollegor ska lägga en kabel inne på ditt kontor...

Nu sker det dessutom renoveringar i lokalerna (beräknas ta 2-3 månader) och då har dom även valt att ställa in kaffemaskinen på vårat kontor, iom att det var färdigdraget vatten osv. På tre dagar har 52 personer kommit in på vårat kontor alltså, 38 gånger har kaffemaskinen startats och 6 gånger har toaletten använts. Ca 2 meter från våra skärmar med en enkel skärmvägg som begränsning.

Hade ni accepterat det? Vår chef hos kunden (som sitter ca 80 mil ifrån oss) säger att vi ska vara på plats och kan använda hörlurar. Men vi har helt enkelt vägrat och jobbar nu hemifrån (vilket vi ändå gör 2 dagar i veckan i vanliga fall). Vi har krävt ett kontor utan allmänna ytor om vi ska vara på plats under renoveringarna.

Bör vi kontakta facket om vi blir tvingad att sitta där? Enligt Arbetsmiljöverket: "58 § Ett personalutrymme får inte användas för verksamhet". Det är väl precis det vårat kontor blivit nu? Ett personalutrymme?

Enkelt, bara stänga av kaffemaskinen och toaletten för övrig personal de dagar ni måste vara på kontoret. Då borde det lösa sig ”skitsnabbt” 😜

Av Ikariwarrior

Pappa ledighet säger ni. Det är ju en avbetalningsplan som aldrig tar slut! 😀

Av Ikariwarrior

Fick samma, de ville höja från 349:kr till 479:kr i månaden för 250 mbit. I samma veva hade Tele2 en kampanj 299:kr för 500 mbit så byte till dom. Det bästa Bahnhof kunde erbjuda var 399:kr för 250 mbit men då de fulhöjer efter några månader så får det bil att testa något annat efter 16 år med Bahnhof.

Av Ikariwarrior
Skrivet av nemphis:

Berätta mer.
Räckte signalen från meshsystemet inomhus till förrådet utan att du använde AP eller reapeter utomhus?

Nej inga ytterligare reapeters. Testade nu när jag kom hem. Gick ut i skogen, 47 meter till routern som är närmast som är belägen på motsvarande sida i det timrade torpet , då fick jag 83.4 mbit ner och 109 mbit upp. Hastigheten duger för mig då det är ett gästhus.

Av Ikariwarrior
Skrivet av nemphis:

Hej!

Är inte tillräckligt kunnig inom nätverk.

Vi får nu fiber in till fritidshuset och skulle behöva hjälp med förslag på router och diverse tillbehör.

Har nämligen 2 gäststugor som vi vill ha en brygga till och kunna nyttja fibern.

Är det någon som kan komma med förslag om ett paket och alternativ på hur jag kan få Wi-Fi till gässtugorna?

<Uppladdad bildlänk>

Jag har liknande hus placering som du och ca 50 meter mellan husen. Skaffade asus mesh xt8 i bostadshusen samt att jag använder en gammal router som slav i förrådet. Blev väldigt bra. Full täckning över hela tomten och då har vi gamla torp som är timrade så de blockerar signalerna väl i vanliga fall.

Av Ikariwarrior

Dali har flera tunna serier av vägghögtalare, har du råd så titta på Rubicon serien.

Av Ikariwarrior
Skrivet av Ryssfemma:

Inget unikt för Kina, skillnaden med de är att de inte försöker påstå att det är en demokrati.

Vi i väst har njutit i över 30 år av den billiga arbetskraften i Kina och så fort deras levnadsstandard pekat uppåt och de vill utveckla egna grejer så vill man inte behöva konkurrera med de. ”Fri marknad” jo tjena.

Även om deras levnadsstandard höjs så är det väl inte så att de respekterar det intellektuella ägandet. Allt kopieras från leksaker till militär utrustning, så visst världsledande på reversed engineering, då är det svårt med en fri marknad när allt du gör stjäls.

Av Ikariwarrior

Iof en gammal artikel men ändå intressant gällande miljö aspekten.

https://teslaclubsweden.se/sa-smutsigt-ar-det-att-tillverka-t...

Av Ikariwarrior
Skrivet av moreempty:

bra källa säger allt om servicekostnader.... eller inte..

Ojdå, det var inte meningen att kränka dig med ett exempel på kostnader från en organisation som representerar bilägare.

Av Ikariwarrior
Skrivet av stoffe-2k:

Om du kan ladda hemma eller på jobbet , så hade jag titta på en plugin-hybrid Toyota Prius. Tex(?) Med tanke på hur många det finns så borde service/underhålls kostnader vara billiga.

Hybrider är aldrig billiga att serva. Toyota är dessutom bland de dyraste märkena att serva, 2:30kr per mil.

https://www.vibilagare.se/nyheter/toyota-dyrast-att-serva-elb...

Av Ikariwarrior
Skrivet av Kamouflage:

Ja, på grund av frysning.

Det har de fått intyg på och det gjorde ingen skillnad. De menar att det var för kallt ute för värmesystemet antar jag. De har dock inte kollat på hur det är dimensionerat, utan går på att de inte vet hur röret kan ha gått sönder annars.

Så bristningen var i röret och inte i en koppling?

Av Ikariwarrior

Har de motiverat varför du ska ha en förhöjd självrisk?

Av Ikariwarrior
Skrivet av shugge:

Vadå ingen bevisbörda? Man har väl alltid bevisbördan som försäkringstagare?

Ska tillägga att jag jobbar med försäkringar (dock inte villa- hemförsäkringar).

Nej, som försäkringstagare behöver man bara kunna visa att en skada skett. Inte hur, när, orsak osv. Han behöver endast påvisa ett troligt scenario. I detta fall kan han påvisa att han har en vattenskada i garaget. Om garaget är med i försäkringen och byggt enligt den standard som gällande vid byggåret så bör han inte belastas med förhöjd självrisk.

Hur ska en konsument bevisa att exempelvis ens cykel blivit snodd, den är borta och oftast vet du ju bara när du använde den sist, du kan inte bevisa att den blivit snodd, trots det gäller försäkringen.