Inlägg

Inlägg som Ikariwarrior har skrivit i forumet
Av Ikariwarrior
Skrivet av PHGA:

Hej!

Jag går i tankar att köpa vägghängda högtalare som både ska passa som ett bra tv-ljud samt bra musikanläggning.

Tittat på tre olika alternativ. Dessa är framtagna dels för dess design (snygga enligt mig) samt storlek då de ska få plats jämte tvn centrerat ovan tv-bänken. Golvhögtalare kommer aldrig bli aktuellt. Ej heller soundbar.

Mina tre alternativ utan inbördes ranking;

https://www.hifiexperience.se/produkter/hogtalare/vagghogtala...

https://www.hembiobutiken.se/produkter/hogtalare/vagg/340330-...

https://www.hifiklubben.se/dali-fazon-lcr-on-wall-hogtalare/d...

Spontana tankar om dessa?

(Sub samt förstärkare kommer i ett senare skede men tar gärna emot idéer om det redan nu av er kunniga).

Mvh

Kan även tipsa dig att lyssna på Lyngdorf om du passerar Hifiklubben. https://www.hifiklubben.se/lyngdorf-fr-1-on-wall-hogtalare/ly...

Av Ikariwarrior
Skrivet av glemmy:

Det var ett tvistfinansieringsföretag (Kapatens Partners AB) som försökte samla ägare för en grupptalan mot Polestar. Avgjordes det? Tror inte det. Senast jag läste så hade de ca 300 ägare som skrivit på.

Jo så kan det nog va, intressant och se ifall de lyckades få igenom någon form av kompensation.

Av Ikariwarrior
Skrivet av w0x:

44 mil WLTP, 30 mil motorväg i verkligheten. Ungefär samma räckvidd som en Ioniq 5 LR AWD på motorvägen enligt Kris Rifa. Jag kommer ifrån en Tesla Model 3 LR AWD -19 som kommer ca 35 mil under liknande förhållanden. Inte så tokigt ändå.

Om jag förstod det rätt så är det vintertid problemet med Volvon är påtagligt, då klarar den knappt hälften av angiven räckvidd. I Norge gick det så långt att Volvo blev tvungna att kompensera ägarna med runt 70-80k.

Av Ikariwarrior
Skrivet av w0x:

Råkade klicka på några knappar nyss och vips kommer det dyka upp en standardutrustad Polestar 2 om några veckor! Inga tillval mer än färgen. Min spåkula säger att bilen kommer ha ett rätt bra andrahandsvärde när jag tröttnar, därför köpte jag en nu istället för att leasa.

Har Volvo löst problemen med räckvidden?

Av Ikariwarrior
Skrivet av reggy:

Ska köpa elbil och kan inte bestämma mig om en id 3 eller kona vilken bil tycker ni är bäst ?

Kona:n grymma batterier även på vintern. Sen är väl Id3an lite fräckare i designen.

Av Ikariwarrior
Skrivet av Dunde:

Precis som många intalar sig att Tesla är en amerikansk bil.

Var intalar du själv att Tesla härstammar ifrån?

Av Ikariwarrior

Införskaffa en degausser, det verkar ju som att ni har ett behov. Gissningsvis tjänar ni snabbt igen den.

Av Ikariwarrior
Skrivet av Donnerstal:

Anledningen till att det är så stor skillnad mellan Be Quiets och Corsairs är för att Ql120 har en max RPM på 1500 vs 1000. Så de behöver inte vara mycket tystare i samma hastighet.

Nej så kan det ju såklart vara, beroende på frekvens är upplevelsen högst personlig. Dock är luftflödet högre för Be Quiet då varvtalet är lägre än hos Corsair då Be Quiets fläkt är gjord för att flytta luft vilket kanske passar honom om han vill ha ett tyst system. Corsair fläkt har ett högre statiskt tryck och passar då bättre till andra applikationer. Värdena är omvänt proportionella och egentligen är det tämligen ointressant då det beror på omgivande faktorer. Bäst är det nog att själv lyssna på fläktar monterade i det system du själv ska använda.

Av Ikariwarrior

Personligen hade jag valt tystare fläktar. Exempelvis Be Quiet Silent Wings. De ligger runt 15 decibel jämfört med 26 på de du valt. För var 3:e decibel så upplevs det som att ljudvolymen fördubblats.

Av Ikariwarrior

Tack för hjälpen. Jag hade bytt kort mellan inköp och debitering. Så det var bara att ändra, då fungerar det bra.

Av Ikariwarrior

Battlefield 2042

Inhandlade ultimate versionen för några månader sedan. Tydligen ska det gå att förinstallera spelet nu. Dock funkar det inte för mig, får ett felmeddelande där det står att jag ska kontrollera internet anslutningen, inget fel på den. Någon annan som får samma fel?

Av Ikariwarrior
Skrivet av oakar:

Då får man följa denna tråden framöver, inväntar leverans av en ID.4 GTX, några som har den, några tips för en som går från dieseltraktor?

Har bl.a. en Skoda Enyaq, så i stort sett samma bil, tyst, bekväm, trevlig att köra. Tipset är att le när du sitter i köerna och slipper pröjsa 19kr milen 😀. Eller som jag som betalade över 200kr per dag i diesel, nu med mil avdraget får jag tillbaka över 300kr fem gånger i veckan 👍

Av Ikariwarrior

Personligen nej, tycker IPhones inbyggda funktioner är fullt tillräckliga för mig. Har en två år gammal IPhone 11 PRO Max så jag blir alltid trött fortare än den 😀. Batteriet håller 94% jämfört med när telefonen var ny.

Av Ikariwarrior

En gammal Mazda 323 typ 5tusen, men inom din budget ryms ex vw golf, Opel Astra, 2008-2010 ca 10000 mil

Av Ikariwarrior
Skrivet av employed:

Fråga, är det ens lagligt att sälja produkter som är så pass potentiellt brandfarliga i Sverige?

Absolut, det är bara att applicera en kinesisk CE märkning när nätaggregatet produceras 😀

Av Ikariwarrior
Skrivet av emilakered:

Körde igår första "långresan" med e-Niro:n, Stockholm -> Söderhamn! Gick alldeles utmärkt, landade på ~16 kWh/100 km vilket får anses vara bra med tanke på att det är väldigt mycket 110- och 120-väg (E4:an hela vägen). Startade fullt och hade 42 % batteri kvar när vi kom fram, trippmätaren på 243 km.

Det ger mig ändå lite hopp att samma resa ska fungera även en stor del av vinterhalvåret.

Du tappar ca 10% på vintern, ca 15% när det är griskallt. Teknikensvärld gjorde ett test på Kona/Eniro , startade iskall i minus 17 grader, tog sig nästan 33mil.

Av Ikariwarrior

Känns inte som att det behövs numera, man kan ju byta från exempelvis Intel till Amd CPU med nya minnen och moderkort och det enda man behöver ställa in är ju bootdisken i bios.

Av Ikariwarrior

En AC har ju samma tilltänkta funktion som en bordsfläkt/takfläkt, att kyla omgivningen, och det är ju helt normalt att byta en sån om de låter, skramlar osv. Du får helt enkelt fråga Webhallen vart på kroppen AC:n ska appliceras, de kanske vet något vi andra missat 😀. Lycka till.

Av Ikariwarrior

På exempelvis Elfa finns det många olika längder att välja på. https://www.elfa.se/search?q=C13

Av Ikariwarrior

1889 och 11,3 fps. iPhone 11 PRO Max