Inlägg

Inlägg som Ikariwarrior har skrivit i forumet
Av Ikariwarrior

Du behöver bara kunna påvisa en skada, inte ett troligt händelseförlopp, inte när det hände, du har ingen bevis börda. Tjafsar dom klagar du till deras kundombudsman. Förhöjd självrisk tas oftast ut om det inte är byggt enligt den branschstandard som gällde när det byggdes. Kontrollera vem som är beställare, konsumentköpslagen gäller oftast mellan dig och skaderegleraren/byggbolaget om försäkringsbolaget är beställare, Inte mellan dig och försäkringsbolaget vilket gör att du inte behöver acceptera kostnader på mer än 15% på den första kostnadsberäkningen.

Har du IF som försäkringsbolag? Och är din skadereglerare B D? Om så är fallet skicka mig ett pm.

Av Ikariwarrior
Skrivet av compilererrors:

Exakt så som du och ovan skribenter nämner. Hade önskat att jag valde min Coopbutik, men tog paketbox pga latheten övertalade mig. Det är sisådär 400m kortare väg enkel riktning.

Det här med bevisbörda, har du någon vidare läsning? Eller vad jag kan söka på? För när jag pratade med Proshop så verkade de vänta på Postnord och deras svar, och i och med paketbox vet jag inte vad jag kan förvänta mig?

En ytterligare fråga... vet någon ifall Postnord väger paket vid tex "Stockholm syd" där den verkar ha varit o vänt? Isf är det lätt att se var någonstans paketet länsades på sitt innehåll.

Det är väldigt enkelt, det mesta finns i konsumentköpslagen. När du köper något ingår du ett avtal. Säljaren lovar att leverera en viss vara, och du lovar att betala för den. I detta fall har inte en vara levererats till dig, således har du ingen skyldighet att betala för den. Den som påstår sig ha överlämnat viss egendom till en annan har vanligtvis bevisbördan för att så har skett särskilt när tvisten är mellan konsument och näringsidkare (se bl.a. rättsfallet RH 1997:99).

Men du är inte där ännu i diskussionen, finner det svårt att tro att Proshop ens kommer tjafsa om det i slutändan. Dessutom var det ju en telefon, då kan de spärra imei numret.

Av Ikariwarrior
Skrivet av GuuFi:

Varför öppnade du inte paketet direkt hos ombudet när du misstänkte att något var fel?

Då kan du väl bara returnera paket och har ett opartiskt vittne vid tidpunkten du tog emot paketet, borde gå reklamera som skadad transport/saknad vara på plats.

Att göra det hemma gör det svårare att bevisa någonting om det blir tvist.

Han hämtade det ur en box på Ica, ingen personal var inblandad. Han ska inte returnera det till PostNord, utan den han köpt varan av, i detta fall Proshop. Han behöver heller inte bevisa något då bevisbördan ligger på Proshop.

Av Ikariwarrior
Skrivet av Chippen2188:

Volvos Twin-modeller får dra 1800kg
VW-gruppens bilar ligger på 1200kg, så dom ska nog inte vara med i en sån här lista

Vw gruppen får dra 1500 med utökad behörighet B96. Får dom vara med på listan då? 😉

Av Ikariwarrior
Skrivet av fiskebulle:

För att man inte har råd/vill betala en elbil som sitter på rätt features? Räknar man bort Tesla Model X och BMW iX så finns det inga elbilar som får dra speciellt tungt släp t.ex.

Det finns flera elbilar som får dra hyfsade lass. Sen får man ju ta med utökad behörighet B i beräkningen.

Tesla Model X: Dragvikt 2250 kg
Mercedes EQC: Dragvikt 1800 kg
Audi e-tron: Dragvikt 1800 kg
Hyundai IONIQ 5: Dragvikt 1600 kg
Tesla Model Y: Dragvikt 1600 kg
Kia EV6: Dragvikt 1600 kg
Nissan Airya: Dragvikt 1500 kg
Polestar 2: Dragvikt 1500 kg
Volvo XC Recharge: Dragvikt 1500 kg
Vw/Skoda gruppens elbilar med 4 hjulsdrift 1590 kg

Av Ikariwarrior

Omsättning på 8 miljoner vilket får anses som väldigt lite i bilbranschen. Dessutom ska företaget ägna sig åt taxi verksamhet. Så där har du troligen svaret på vad din bil kommer användas till i 45 dagar.

Av Ikariwarrior

1700kWh - 6052kr, villa, 2 elbilar. Bytte värmesystem i somras, förra året förbrukade vi 3100kWh. Elområde 3.

Av Ikariwarrior

Vet du med all säkerhet att bios uppdatering fungerande?
En uppdatering kan ju ta 5-6 minuter, led borde blinka ca 20 sek, sen blinka snabbare resterande tid, för att sen stänga av datorn om uppdatering fungerande.

Av Ikariwarrior
Skrivet av Rosapantern:

Man fastnar till slut med en stridsvagn som man spelar allt för mycket med...

<Uppladdad bildlänk>

Om du spelar en tank mycket så har besättningen 7 skills plus 😀

Av Ikariwarrior

Kanske redan någon som nämnt det, men oftast skrivs upplåtelser och rätten att använda annans mark in i form av servitut. Du kan enkelt logga in på lantmäteriet och se vad som gäller för just din fastighet.

Av Ikariwarrior
Skrivet av coffeemind:

Hej,
Tog examen som civilingenjör i somras och har sedan dess jobbat som embedded utvecklare på ett företag i en större svensk stad. Har under en väldigt lång tid varit sugen på att starta eget företag. Går därför i tankarna om, och i så fall när, jag kan bli egenkonsult. Är det någon här som har koll på hur mycket erfarenhet man borde ha för att bli egenkonsult? Krävs det att man har ett eget kontaktnät eller går det att ta sig in som underkonsult även om man har lite arbetslivserfarenhet?

Som säkerligen redan nämnts, börja på ett konsult bolag, ex Berotec eller liknande, du är din egen, du får förslag på olika uppdrag, utvidga ditt kontaktnät, leverera mer än vad som förväntas av dig på uppdragen, så kommer du rätt snart kunna hoppa av från konsultbolaget och köra helt i egen regi när det företag du arbetar på vill ha just dig för din kunskap, trevliga sätt, osv.

Av Ikariwarrior

CNC operatör, problem lösare, allt i allo. 59600:-kr/mån friskvård, tele, cad dator, förtroende tid, 8 veckor semester, 50 år, knegare, nöjd.

Av Ikariwarrior

Själv gillade jag spelet, laserminor eller vad det nu var man kunde lura polarna med när man spelade mot varandra. För tidsepoken långt fram grafiskt sett. Så jag hade gärna lirat det igen.

Av Ikariwarrior

Själv köpte jag en Hyundai Kona för 2,5 år sedan. Jag kör nästan 5000 mil om året. Bilen kostar mig ca 5k i månaden med el, service, försäkring osv. Då får jag ett avdrag på skatten med 7708 kr i månaden för milen till och från jobbet. En väldigt förmånlig deal jämfört med disel Volvon jag hade innan.

Av Ikariwarrior
Skrivet av Lidodido:

Är nog EV6 och Ioniq5 som går få för under 650k, men det är nog tight med dragkrok och vinterdäck. Dessutom har dom inte jättestora bagage beroende på packning. Eller Ioniq5 har rätt stor golvyta men lågt tak så det beror helt på vad man menar med packning. Saknar skidlucka t.ex.

ID4 går nog speca så billigt men kanske inte med alla tillägg som önskades. Enyaq kommer nära men med dragkrok och vinterdäck drar det ändå iväg mot 700k med fyrhjulsdrift, och då är inte elstolar fram inräknat (möjligt det är standard på föraraidan, kanske räcker?).

Är nog en svår prisgräns att hålla sig till, men om smärtgränsen är 650k även för hybrid skulle jag säga att man lätt tjänar igen en elbil även om den blir 50-100k dyrare betoende på hur långt man kör.

Beror på vem de har avtal med. Min sambos företag har avtal med Autolease. 15-20 rabatt på WV konsertens märken. Hon tog en fullsmetad Enyaq. ”1760kr” i månaden i verkliga pengar så väldigt förmånligt för henne.

Av Ikariwarrior

Annonsen är avslutad

Av Ikariwarrior
Skrivet av neurbling:

7 500 kr Kan hämta ikväll eller någon annan dag

Då accepterar jag ditt bud, har skickat pm

Av Ikariwarrior

Lodisen pm:a mig imorse och sa att han inte ville fullfölja affären. Vi skulle ha träffas på måndag. Dum som jag är så försöker jag alltid vara korrekt och hålla det jag lovat även om flera av er bjöd över, och erbjöd sig att hämta telefonen på en gång.

Av Ikariwarrior

Jag accepterar Lodisens bud och kontaktar dig under morgondagen. Om du ändrat dig kontaktar jag Bitfenix och sedan Xmaddict.

Trevlig kväll

Av Ikariwarrior
Skrivet av PlexGear:

Hej,
Medföljer det några tillbehör och finns det kvitto?

Hej, nej det följer inte med några tillbehör förutom lightningkabeln för att ladda telefonen. Jag köpte telefonen av min mobiloperatör så den finns där med modell och serienr osv och kan skrivas ut.