Inlägg

Inlägg som LillOgi har skrivit i forumet
Av LillOgi

Ja det är inte mer än rätt åt dem, priserna på deras telefoner har spårat ur. Har varit trogen iPhone-ägare sedan 3GS men nuvarande telefon fick bli en SE-modell just på grund av de skyhöga priserna. Man får hoppas att det blir bättring i framtiden... om inte så finns det andra alternativ som börjat lockar mer.

Av LillOgi
Skrivet av Recall:

Tänkte jag efter många år prova Mac och se om det är något för mig. Tänkte inhandla något begagnat som inte sjunker massor i pris.
Mac mini med Intel processor? Kanske går att få tag i en vit macbook till bra pris? Hur mycket kraft behöver man för att inte sabba upplevelsen?

Kan rekommendera att köpa en MacBook Pro från 2010 eller framåt. Sitter i skrivande stund på en MBP 13" från mitten av 2010 med OS X 10.8 (Mountain Lion) som rullar på riktigt bra för att vara så pass gammal. Använder den dagligen för att koda i Xcode (iPhone/iPad), skriva i Word, surfa, kika film m.m. Har även Windows 7 installerat som även det rullar på bra på datorn, dock inte lika bra som OS X men helt klart accepterbart. Det enda jag gjort med datorn är att jag uppgraderat till 8 GB ramminne, utöver det är allt standard.

Av LillOgi

Kan tycka det är lite kul med stats men bryr mig inte så att jag "måste_stannar_kvar" i det vinnande laget bara för att man vinner. Blir det matcher som du säger där ett lag baserapear hela tiden försöker jag byta till det förlorande laget eller går till en ny server. Spelet blir bara segt och tråkigt annars.

Av LillOgi
Skrivet av thomas_skane:

Med andra ord var expansionen klar innan spelet släpptes. För problemen med BF4 fanns där både i release och betan.

Precis min tanke också! Problemen fanns där redan från dag 1. Och utgår man ifrån det så måste att en del av DICE suttit och jobbat med DLC'n istället för att försöka få klart BF4 i tid.

Av LillOgi
Skrivet av mattec75:

Läste den här tråden av en slump och registrerade precis ett konto enbart pga detta. Jobbar som IT Manager på ett medelstort företag.

Citatet ovan stämmer nog inte helt med verkligheten. Kanske brister rutinerna ibland?

Vi handlar ofta av er som företagskund. Jag beställde två artiklar till ett nytt lokalkontor i Stockholm så sent som förra veckan. Det skedde ingen motringning i det fallet (har inte skett ännu åtminstone), även om jag angav en helt ny leveransadress (med ordinarie fakturaadress). Jag vet i ärlighetens namn inte om varorna levererats ännu, men vi har i vilket fall som helst fått fakturan. Skall kolla upp om varorna anlänt imorgon.

Lösenordslagring i klartext är illa. Jag är högst medveten om problematiken med kontouppgifter vid ett systemskifte och förstår att det inte kommer att lagras på annat vis innan skiftet är genomfört. Risken för att bli "hackad" är inte heller alltid så stor som många tycks tro, särskilt när det gäller interna system. MEN... att er supportpersonal har tillgång till kundernas inloggningsuppgifter i klartext är ett bekymmer. Sekretessavtal eller ej, det är människor det handlar om och människor är nyfikna av naturen. Och eftersom det bland folk i allmänhet är oerhört vanligt att man använder samma mailadress och lösenord till flertalet tjänster är det en stor brist.

Lyckligtvis bör det inte kräva ett byte av affärssystem för att ändra på den lilla detaljen. Det torde inte kräva en särskilt stor förändring av ert befintliga system (egenutvecklat, läste jag det någonstans i tråden?) att stänga den egna personalens tillgång till lösenorden åtminstone. Och det bör inte vara något som kan ställa till problem i det befintliga systemet.

Och till alla er som gastar om folk i gemen inte är säkerhetsmedvetna - nej, jag anser inte att folk får "skylla sig själva" eller liknande. Jobbar man inte med IT och säkerhet så kan man inte avkrävas ett säkerhetsmedvetet IT-beteende. Lika lite som man får "skylla sig själv" om man drabbas av en sjukdom som kunnat undvikas om man var medveten om dess smittorisk och spridningsvägar. Släpp det. Det är vår uppgift som arbetar med teknisk IT att tillhandahålla säkerhet och användarvänlighet och gör vi inte det har vi misslyckats.

Jaja, som sagt, att stänga dustinpersonalens möjlighet att se kundernas lösenordsuppgifter bör vara en relativt smal sak och kräver inte att man byter affärssystem. Men det nu aktuella medialjuset på Dustin är det en förändring som borde göras omgående, om inte annat så för att kunna gå ut med att man arbetar på att lösa problemet och minska riskerna. Det är inte en god strategi att sticka huvudet i sanden eller hänvisa till ett nytt system som kan komma att lanseras nästa år.

Mycket bra skrivet!

Av LillOgi
Skrivet av zappee:

Endast hashat är INTE best practice.
Ni borde anställa någon som kan webbsäkerhet innan ni skämmer ut er ännu mer.

Precis, hoppas de saltar lösenorden också!

Av LillOgi

Hoppas det här är ett steg närmare en riktig Apple TV (inte den de har). Ser många fördelar i en Apple TV från min sida då jag själv kör många apple-prodoukter. Största fördelen som jag ser det är att få App Store till TVn samt att man (förhoppningsvis) kan samköra TVn med MacBooken, iPaden och iPhonen. Det skulle blir lite mer "It just works" här hemma.

Av LillOgi

Siffrorna är väll inte helt oväntade som flera sagt Själv är jag inbiten iOS användare, har använt mig av några Samsung-telefoner när jag utvecklat appar, bla. S3:an men har aldrig fallit för Android riktigt.

Ur utvecklingssynpunkt så tycker jag iOS (Obj. C) är det bästa OS:et att koda till, tycker Android (Java) krånglar till det lite väl på vissa saker, mesta dels när man ska bygga GUI:et, som visserligen bygger på XML. Sen finns det så många olika skärmstorlekar till Android som apparna måste anpassas till, det är bra för användaren att kunna välja olika men merjobb för den som kodar Men Android har sina fördelar det också som inte iOS har. Kul iallafall att se att så många använder WP-telefoner på SweC, kanske blir att införskaffa mig en WP-telefon ändå och börja koda/porta appar mot.

Av LillOgi

Om man surfar in på http://www.apple.com/se/mac-pro/ och scrollar ner lite så ser man lite varför de valt att bygga den i cylinderform. Själv tycker jag idén är häftig och att designen inte alls skämmer. Men smaken är som baken, alla tycker vi olika.

Av LillOgi
Skrivet av tibbelito:

Okej, hur gör jag detta? Har kopplat ihop 2-3 datorer förut så känner mig hyffsat säker på det eftersom det är ganska simpelt men har aldrig gjort det du pratar om förut. Så förklara gärna hur man gör, tänk på att jag är en lekman så förklara gärna så även en dummis förstår :).

Hälsningar Tibbe

Vet inte om mitt förra svar gick fram eller om det föll bort så skriver igen iallfall att.

Det är rätt enkelt, problemet är att hitta kontakten som man nollställer BIOS:et med då den sitter olika beroende på moderkort. Men du hade en manual för moderkortet och det borde stå där. Leta efter CMOS eller CLRTC om det är ett Asus-kort. När du hittat den (är 3 pinnar) så sitter det en växel på pinne 1 och 2. Flytta över den växeln till pinne 2 och 3 och låt den sitta i några sekunder. Därefter så flyttar du tillbaka växeln till pinne 1 och 2 och då ska BIOS:et vara nollställt.

De rekommenderar att man drar ur strömmen från nätaggregatet också innan nollställning, antar att BIOS:et inte nollställs annars. Hoppas det hjälper!

Av LillOgi
Skrivet av tibbelito:

Hejsan Sweclockers!
Jag har stött på ett problem och tänkte höra om det är någon som har tips på vad det kan vara.
Jag har nyligen köpt ett nytt grafikkort till min dator som är den HÄR. Jag köpte samtidigt ett nytt chassi av en polare och vi skulle tillsammans flytta över alla komponenter till det nya chassit.
På moderkortet fanns inga tydliga markeringar var front kontakterna från chassit skulle sitta.. tex power on/off, reset och dom där andra.
Vi googlade och lyckades ganska snabbt hitta rätt och kopplade in det enligt manualen.

Nu till problemet, vi skulle starta datorn och allt verkade fungera men skärmen var fortfarande i sleep mode.
Vi har nu testat med att göra följande:
* Testat koppla TVn via HDMI
* Tagit ut grafikkortet och satt i det gamla för att utesluta att det var något fel på det nya
* Testat blåsa ur lite försiktigt för att få bort eventuellt damm o liknande i PCI-express slotten

Inget av ovanstående fungerar.
Värt att tillägga är att alla fläktar snurrar, hårddisken verkar vara igång, fläkten på själva grafikkortet snurrar så ström får det ju.

Har någon av er något förslag på vad det kan vara?
Vi har verkligen ingen aning och det känns bara lite hopplöst just nu eftersom vi inte vet vad vi ska göra.

Hälsningar Tibbe

Du kan testa nollställa BIOS:et via CMOS på moderkortet. Hade liknande problem när jag byggde en dator och inte fick bild och det löstes genom att nollställa BIOS:et.

Av LillOgi
Skrivet av Unhibith:

Hej.

Har läst en del trådar men hittar inget som passar just mitt dilemma. Så jag får helt enkelt skapa en ny tråd.

Bakgrund:

Jag har börjat konvertera min film samling (mestadels DVD filmer) till digitalt så min tanke var att skaffa en NAS, men läst på en hel del om detta och kom fram till att jag behöver minst en NAS med fyra disk platser (för framtida behov m.m.), och detta kostar en hel del och pengarna för allt har jag inte just nu, så jag kompromissade lite genom att skaffa två stycken 3 TB WD RED hårddiskar, då jag behöver mer lagringsutrymme nu.

Frågan.

Jag tänkte streama filmerna till TV via PS3 från min stationära dator just nu, men frågan är om det är värt att RAIDA dem med raid 0 eller skita i det? Vinner man något på det då jag har läst att raid inte är inte värt att göra om man ska läsa och skriva små filmer. Tanken är att även konvertera mina HD filmer också snart kanske värt att raida då?

Sen en följdfråga, om nu vi kommer fram till att RAID 0 är bra, Hårdvaruraid (mitt moderkort stöder detta tror jag) eller mjukvaruraid? Har en separat SSD hårddisk för OS.

Tack på förhand för alla svar.

Lite fakta om den stationära datorn. Moderkort Gigabyte GA-990FXA-UD3 v1, 8 GB RAM, AMD Phenom 2 X4 3,2 GHz, Samsung SSD 840 120 gb, 1 TB WD black för program, 2 TB WD Green för lagring och nu 2 st 3TB WD RED för filmer.

Hej!

Jag skulle avråda dig från att köra RAID 0 då detta inte är någon bra lösning för att få flera hårddiskar som en enhet! När data skrivs till hårddiskar konfigurerade med RAID 0 så sprids den ut på alla hårddiskarna. Detta gör att kraschar en hårddisk kommer oftast filerna som ligger kvar på den friska hårddisken/hårddiskarna bli korrupta. Och med tanke på att du lägger ner en massa tid på att konvertera om filmerna så skulle den tiden försvinna i onödan. Du vinner som sagt tid på läshastighet genom att köra med RAID 0, hur mycket har jag dålig koll på men jag skulle inte riskera att köra med RAID 0 för den anledningen.

Vill man få flera hårddiskar som en enhet rekommendera jag att använda RAID 5. RAID 5 sparar checksummor för att lättare kunna återskapa data som går förlorad vid t.ex. en hårddiskkrasch. Nackdelen med RAID 5 är att hårddiskutrymme försvinner till att spara checksummorna och att det krävs minst 3 hårddiskar för att RAID 5 ska fungera.

Annars finns RAID 1, men då försvinner en hårddisk som backup.

Så till om det är värt att RAID'a hårddiskarna så skulle jag säga nej. Jag skulle kört dem som två separata diskar för att man få maximalt lagringsutrymme. Och skulle en av hårddisk krascha så är det inte hela världen då det "enbart" är filmer som är lagrade och jag har fortfarande en hårddisk kvar med filmer. (Men hade jag haft tillgång till 3 hårddiskar så skulle jag nog kört med RAID 5 som jag konfigurerat via BIOS.)

Av LillOgi
Skrivet av Pellzter:

Låter bra. Men jag har fyra frågor:
1. Är det olagligt?
2. Kan Apple se detta och låsa enheten?
3. Går det att gå tillbaka till 6.1.4
4. Har någon av er provat detta och sett att det fungerar?

Skickades från m.sweclockers.com

Såhär skriver Apple under "Read Me Before Downloadin" när man ska ladda ner iOS 7 betan från iOS Dev Center.
Kanske ger svar på din fråga 2 och 3.

Citat:

* This version of iOS is intended only for installation on development devices registered with Apple's Developer Program. Attempting to install this version of iOS in an unauthorized manner could put your device in an unusable state, which could necessitate an out of warranty repair.

* Devices updated to iOS beta can not be restored to earlier versions of iOS. Registered development devices will be able to upgrade to future beta releases and the final iOS software.

Av LillOgi
Skrivet av Naxos:

Hoppas vi får se en Macbook Pro Retina med Haswell till sommarn.

Ja jag med! Fast jag hoppas lite mer på en uppgradering av MB Air, var länge sedan det hända något där

Skickades från m.sweclockers.com

Av LillOgi

"Vill ha" faktor på den! Grymt bygge!

Av LillOgi

Om man ändå hade kunna varit där! Får hoppas ni kör en träff nästa år också (eller en i Sthlm, lite närmare för min del ).

Skickades från m.sweclockers.com

Av LillOgi
Skrivet av Wixner:

Hej

Nej du behöver nödvändigtvis inte använda just denna PSU, men du kan inte, som du antagligen redan gissat, inte använda dig av något internt standardnätaggregat utan det måste vara externt. Det finns mycket att välja på hos http://www.mini-itx.se/, men jag tar det säkra före det osäkra och använder mig av Streacom's egna produkter - mest för att de extra hundralapparna inte skadar min ekonomi

Ok, men då vet jag! Tusen tack för svar!

Av LillOgi

Hej! Ser att du ska bygga HTPC med Streacom FC5B EVO så lånar tråden lite för har planer att bygga en HTPC med ett Streacom F1C. Fråga är, måste man ha Streacom NANO150 PSU Adapter eller finns det andra PSU-alternativ för dessa chassin?

Av LillOgi
Skrivet av scienta:

Det blir en sjujäkla skriv-hastighet det! 2.13GB i sekunden, hehe

Man får hoppas SweC kommer med en recension på den SSDn!

Av LillOgi
Skrivet av MartenKL:

Det finns en underliggande rankingsystem som gör att du spelar med de i din nivå men det tar ju ett tag innan man får rätt rank. Källa tror jag är IGN:S up at noon på youtube, annars någon intervju med 343 strax innan det släpptes.

Jag saknar poäng i kampanjen och spartan ops, det kan annars vara riktigt svårt att veta om man fått en kill på längt håll. Saknar en hel del options i custom games för att kunna göra nya spännande speltyper (så som rocket race och grifball kom till). Ett exempel är att det inte går att belöna allmänna kills i exempelvis KotH eller Ball, när kills och time in hill är lika värda så är det lättare att ha roligt med olika nivåer på spelare. Reach saknade fungerande neutral flag, har inte hunnit kolla men det känns som det saknas både det och turbaserad flag. Assault tror jag också försvunnit.

På det hela är det det bästa Halo-spelet hittills i nuläget. När Halo 2 släpptes var det bättre än vad Halo 4 var när det släpptes men Halo 2 blev snabb sämre pga moddad nätverkstrafik och handkontroller, det blev olidligt mycket fuskande som Microsoft aldrig lyckades stoppa. Man kan bara hoppas att Xbox 720 innehåller en riktigt bra molntjänst för spelservers så man slipper åtminstone nätverksfusk.

Ok, ja men ligger det underliggande system så känns det lite bättre men hade gärna sett den ranken. Alltid roligare att se om man går upp eller ner. Känns som man blir mer peppad och får en att spela bättre då man gärna vill gå upp och inte ner. Men de verkar som de ska komma ut med ett ranksystem senare enligt "Hunter JJX". Han nämner det i vid 4:21 i videon nedan.

http://www.gamespot.com/halo-4/videos/tsquared-gets-pro-playe...