Inlägg

Inlägg som RaZman har skrivit i forumet
Av RaZman

Har inte köpt bacon på ett tag men brukade föredra Scans variant i "rapsgris"-serien. Verkar inte finnas kvar längre dock.

Av RaZman

Tänk om det fanns vikbara datorer fast istället för en bredare skärm så fanns ett fullstort tangentbord inbyggt, hade varit otroligt praktiskt och säkert gått att tillämpa på allt från vanlig användning till kontorsarbete.

Av RaZman
Skrivet av KingCobra:

Samsung Flip har glasskärm...med plastfilm på baksidan.

Vad Samsung påstår i sin falska marknadsföring spelar mindre roll, ingen vill ha glas för att det skulle vara "exklusivt" utan för reptåligheten och Fold/Flip är precis lika reptåliga - eller ömtåliga - som vanliga plastskärmar.

Av RaZman

Blir väl något plastigt åbäke för 30000kr. Skulle vara intresserad först när man behåller IP-beteckningen och gör sig av med plastskärmen som präglar dagens varianter.

Av RaZman
Skrivet av KingCobra:

Nja...snarare att det långsammaste AMD kortet av rx 6000 modellen har prestanda i nivå med förra årets värstingkort från Nvidia som kostade 2,5 gånger priset.
Rätt skall vara rätt. Detta gäller typ 95 % av alla gamers som fullkomligt struntar i RT och därför behöver använda DLSS för att kunna spela i acceptabel FPS rate.

Hur kortet står sig mot förra generationens Nvidia-kort är fullständigt irrelevant när dagens Nvidia-kort presterar bättre till lägre pris.

Av RaZman

Högre pris än årets Nvidia-kort, prestanda i nivå med förrförra årets Nvidia-kort. Starkt jobbat av AMD.

Av RaZman

Oväntat. Som vanligt visar årets iPhone hur nästa års Android-marknad kommer se ut.

Av RaZman

Lysande kort om man vill ha 3080-prestanda för nästan 4000kr högre pris.

Av RaZman

Får väl räkna 9 då vänster lillfinger vilar på Shift/Caps och används för sällan för att räknas som aktiv.

Av RaZman
Skrivet av jaqob:

Var hittar du 7% nedsättning på Switch?
Faktum är att Switch är ett par hundra dyrare just nu än för någon vecka sedan....

Var tydligen 7% på CDON, paketet med Neonblå/röda kontroller sänktes från 3748kr till 3490kr. Man får greppa plånboken hårt med sådana otroliga erbjudanden.

https://i.imgur.com/IzUVGOS.jpg

Av RaZman

Känns så typiskt Sverige att återförsäljare ersätter en dag av massiv rea till en veckolång slentrianrea med tunga erbjudanden så som 7% nedsatt Nintendo Switch.

Av RaZman

Samma pris, sämre prestanda och ännu sämre tillgång än 3080. Vilket otroligt magplask för AMD, framförallt när man går ut på förhand och talar om hur mycket bättre tillgång man kommer ha mot Nvidias "katastrof".

Av RaZman

Nej, minns hur det gick med H1N1-vaccinet.

Av RaZman

Det enda som går att garantera är att de som röstat "Nej, gillar inte Amazon av principiella skäl" kommer stå först i den virtuella kön på Black Friday.

Av RaZman

Skulle säga runt 5k när 3070 finns i lager, tills dess är det nog inga problem att få ut lite mer. Vid en snabbkoll på Inet startade 3070 på 6300kr medan gamla 2060 låg på 5k, finns inte en människa som skulle välja ett 2060 över ett 2080Ti om budgeten låg strikt på 5000kr.

Av RaZman

Intressant, AMD kanske är relevanta igen när det väl blir dags att uppgradera.

Av RaZman

Intel kontrar med 14nm+++++++++++++++++++++++v2 för 2 poäng mer. Vänta bara, det kommer!

Av RaZman
Skrivet av Fenrisulvfan:

Att välja mellan RTX20 & RTX30 är som att välja krog efter vilken som har billigast öl.
Klart att ett grafikkort för 8000:- bör hålla några år, ett 1% sämre grafikkort för 10% lägre pris kommer dock hålla längre i jämförelse.

RTX20 korten har aldrig varit relevanta så det är en korkad jämförelse.
Lite som att jämföra Ryzen 5800X med 3800XT, den som jagar pris/prestanda vet att 3700X är överlägsen både 3800X & 3800XT.

Klart att jämförelsen är relevant när AMD varit en icke-faktor för grafikkort det senaste årtiondet. 20-serien var det bästa man kunde köpa i två år innan 30-serien "lanserades" och erbjöd ett enormt prestandakliv för samma pris eller lägre (3080 var marginellt billigare än 2080). Att AMD ett par månader senare lanserar ett (eventuellt) bättre kort i samma prisklass gör inte att 30-serien har "åldrats dåligt", det betyder bara att AMD skärpt till sig. Om nu AMD lanserar "Big Navi" med 8k 120fps och bättre prestanda än RTX 3090 fast för 3000kr, då kan man diskutera huruvida 30-serien har åldrats dåligt.

Av RaZman
Skrivet av Fenrisulvfan:

3080 korten kommer inte åldras väl, hoppas det är mestadels Scalpers som blir sittande med Svarte Petter på hand.

Jaså, blev det enorma prestandahoppet från förra generationen mindre helt plötsligt? Tror att framförallt 3080 kommer åldras väldigt väl, lär prestera bra de kommande 5-7 åren.

Av RaZman

Bättre i tester, sämre i spel. Bryr mig mer om det sistnämnda men hoppas att AMD sopar mattan med Nvidia i slutändan. Gärna genom att faktiskt ha kort att sälja.