Inlägg

Inlägg som RaZman har skrivit i forumet
Av RaZman
Skrivet av ChipZ:

Prisjakt > Pricerunner

Tills man söker efter böcker, specifika modellnummer eller modellnummer som skiljer sig minimalt genom olika bokstäver för olika färger, då får Prisjakt hjärnsläpp medan Pricerunner alltid hittar rätt direkt.

Av RaZman

Antalet beställningar, överpackade transporter och dåliga arbetsvillkor är ingenting som försvinner för att man via lag vill göra det sämre (läs: dyrare) att handla online. Kan ju dock garantera att detta blir prioritet nummer 1 hos de spån vi har i regeringen då man troligen kan hitta på några nya fraktmomsskattavgiftsmomsskattmiljöavgifter att klistra på fraktsumman.

Vad sägs istället om att slå ned på onödiga köp och vad (framförallt kvinnliga) konsumenter håller på med när de beställer hem varor i drivor för att "testa på" bara för att skicka tillbaks allt dag 13 och lämna återförsäljare med begagnade varor som säljs som nya (troligen högre risk att någon blir missnöjd och skickar tillbaks dem igen efter nästa köp) såväl som poänglöst slöseri av resurser och utrymme i transportsektorn. Fri retur är ett större problem än fri frakt.

Av RaZman

Finns gott om smygkommunister och Kina-apologeter som står redo att försvara Xiaomi och Huawei här i Svergie så försäljningen kommer nog rulla på som vanligt.

Av RaZman

Kunde suttit med Windows 7 i ett par månader till och sluppit hela Windows 10-skräpet. Nåväl, hoppar på 11-tåget betydligt fortare.

Av RaZman

RTX 3090 för $1499? Vilket kap! 3080 Ti låter lite dyrt på förhand..

..antar att alla är med på att diskutera dessa fantasikort som att de faktiskt kommer gå att köpa?

Av RaZman

Ja, intäkterna blir väl lägre när man släpper 8 enheter för hela världen att dela på som AMD och Nvidia gjorde under 2020.

Av RaZman

Härligt att se en instegsmodell med rimligt pris igen (för att vara Apple).

Av RaZman
Skrivet av kite:

Problemet ligger där, alltså i de ständigt värdeminskande kronor, dollar, yen, rubel och pesetas mm. De saknar/saknade den trygga grund som BTC har i egenskap av att vara den dominerande fria, okontrollerade, betalningsmetoden som ingen stat kan jiddra med av kortsiktiga politiska anledningar osv.

Är ju otroligt mycket bättre med valutor vars värde kan toppa och dala baserat på Tweets från "Influencers".

Av RaZman

Fler kort som inte går att köpa, fantastiskt!

Av RaZman
Skrivet av StupidSega:

"De ägs delvis av kinesiska staten" Det är problematiskt såklart, men se er om, den Kinesiska staten har sina fingrar i allt möjligt som ni tycker om och som ni definitivt använder. Jag är t.ex. tveksam till att Epic-hatarna är lika kritiska till att köpa datorkomponenter, chassin och tillbehör som helt eller delvis tillverkas i Kina av bolag som är mer eller mindre helt ägda av den Kinesiska staten. Det är nog få av dem som tvekar inför att skriva "HATA EPIC" på sidor/forum där t.ex. Tencent som har tydliga band till kinesiska staten är delägare. Bojkottar ni Reddit? LoL? Activision/Blizzard spel (inkl. COD och Diablo)? Path of Exile? Hoppas ni inte gillar Genshin Impact. Jag menar inte att man ska kapitulera inför den kinesiska statens inflytande, men var konsekventa om detta är argumentet som ni skriver först. Annars är låter du som en vegetarian som äter kyckling, och en nice stek ibland. Eller klimathjälten som pantar alla burkar, återvinner allt rätt, men kör en SUV.

Jo precis, Kina har ett järngrepp över produktionen till den grad att man får välja mellan att en dator eller inte ha en dator. Ha en mobiltelefon eller inte ha en mobiltelefon. Låter som en lysande idé att helt lägga sig som en dörrmatta för deras kontroll över speldistribution här i västvärlden. Särskilt när de redan visat hur man med endast drygt 5% ägarandel i Activision-Blizzard lyckats pressa dem till att censurera spelare och helt ersätta spelinnehåll med sådant som är "kompatibelt" med Kinas krav.

Du menar inte att man ska kapitulera för Kina, bara att man helt okritiskt ska lägga sig för deras intåg för att "höhö gratis spel är najjs".

(Nu när du redan kört med argumentet "Läget är hopplöst" passar det säkert med argumentet "Du kan inte göra någonting som ensam konsument", bara spotta ut de generiska svaren som en välfungerande Kinesisk bot )

Av RaZman
Skrivet av Saddl3r:

Känns aningen gatekeeping/surgubbe att vara emot Epic. Är det så illa att köpa ett spel på deras plattform?

Ja, stackars EGS. Vore betydligt bättre för oss konsumenter om Assassin's Creed 42: Ezio's Revenge släpptes med exklusiva uppdrag till EGS, exklusivt DLC till Steam och kosmetiska bonusföremål till konsol. Givetvis med separat multiplayer till respektive plattform och innehåll helt anpassat efter Kinas krav för att få säljas på den dominanta plattformen EGS.

Ser inga problem med att Sony använder en Sony-studio till att utveckla ett Sony-spel att släppa exklusivt på sin Sony-plattform, men det är heller inte jämförbart med vad Epic sysslar med. Möjligtvis går det att jämföra med den cancer som är tidsexklusiviteter på konsolmarknaden men jag ser inte varför någon skulle se det som positivt att Epic försöker göra det till normen även på PC.

Skrivet av ThomasLidstrom:

Ok, så totalt monopol är bättre än konkurrens för oss konsumenter menar du?
Då får gärna komma med någon form av "bevis" för detta

Vilket monopol? Sist jag kollade så har Steam aldrig begränsat var utvecklare får sälja sina spel.

Av RaZman
Skrivet av Saddl3r:

Får man fråga vad ni tycker Epic har gjort för att förtjäna detta hat?

Har inget som helst till övers för ett företag som ägs till 40% av Kinesiska staten och står för antikonkurrens genom att aktivt arbeta för att splittra upp PC-marknaden i plattformar med plattformsexklusiviteter.

Av RaZman

Trevliga nyheter!

Av RaZman
Skrivet av Hugashaka:

Jag kan redan se det framför mig... HyperX Omen Ultimate Gaming blah blah blah...

Som att HyperX skulle vara bättre än så i dagsläget.

Av RaZman

Gick ju att räkna ut så fort folk plockade isär kontrollen vid lansering och det blev tydligt att alla slitdelar var gjorda av billig plast. Riktig skräpkvalitet, som vanligt med Sony och deras lanseringsenheter.

Av RaZman

Hur kommer man undan med en sådan uppenbar klon medan t.ex. Samyang som går till marknaden med fantastiska produkter i XP-serien bannas från Nordiska marknaden för att de tydligen är "för lika" Zeiss Batis-serie? Är Zeiss bara mer aggressiva med att försvara sin produkt?

https://camerajabber.com/samyang-xp-lenses-reportedly-pulled-...

https://i.imgur.com/LMgYbkq.jpg

Av RaZman
Skrivet av keyser:

Kompakta telefoner - produkten alla skriker efter men ingen köper.

Tror att de som skriker om kompakta telefoner även skriker efter kompakta priser.

Av RaZman

Har inte köpt bacon på ett tag men brukade föredra Scans variant i "rapsgris"-serien. Verkar inte finnas kvar längre dock.

Av RaZman

Tänk om det fanns vikbara datorer fast istället för en bredare skärm så fanns ett fullstort tangentbord inbyggt, hade varit otroligt praktiskt och säkert gått att tillämpa på allt från vanlig användning till kontorsarbete.

Av RaZman
Skrivet av KingCobra:

Samsung Flip har glasskärm...med plastfilm på baksidan.

Vad Samsung påstår i sin falska marknadsföring spelar mindre roll, ingen vill ha glas för att det skulle vara "exklusivt" utan för reptåligheten och Fold/Flip är precis lika reptåliga - eller ömtåliga - som vanliga plastskärmar.