Inlägg

Inlägg som RaZman har skrivit i forumet
Av RaZman
Skrivet av Megacrash:

Varför publiceras sånt här, vore det inte bättre att tillverkarna blir upplysta o fixar det där i smyg utan att alla får veta det då får de väl mer tid på sig o täppa igen brister innan det utnyttjas.

Är väl bra att konsumenterna kan rösta med plånboken om de tycker sådant är acceptabelt?

Av RaZman

120HZ i 1080p, lite roligt att Sweclockers-folket hyllar detta när pixeltätheten blir lägre än vad som hånas som”720p” i Apples instegstelefon (319 vs 326 ppi).

Av RaZman
Skrivet av NinjaMission:

Det är Gigabyte moderkortet som troligen fular sig från fabrik.
Boota in till bios och ändra MCE till off.

https://www.youtube.com/watch?v=qQ_AETO7Fn4

https://www.gamersnexus.net/guides/3590-dont-run-z490-motherb...

Testade detta men var tyvärr utan förbättringar, istället åkte topp-tempen upp till 90 grader med ett genomsnitt på 85 grader utan ljudvolymen sänktes.

Av RaZman
Skrivet av exhale315:

Har du kollat hur fläktkurvan för CPU är inställd?

Har aldrig kollat det förr och får begränsat med resultat via Google, hur går jag tillväga med det?

Av RaZman

Där dog den drömmen.

Av RaZman

Varm och högljudd dator (10900k, Noctua NH-D15)

Hej!
Jag såg en liknande tråd om att försöka få ner temperaturen i datorn och tänkte försöka ta tag i det själv. Är nämligen ganska säker på att inte allt står rätt till med nya bygget.

Sitter med en 10900k, Noctua NH-D15 och ett Fractal Design XL R2. Bytte från en äldre burk med 4770K och Thermalright Silver Arrow Extreme, denna gick från runt 30 grader idle till 60 grader under load men var knäpptyst så gott som hela vägen. Noctua-bygget låter som en jetmotor till den grad att jag knappt kan spela online.

Har inte kört några utförliga stresstester men har likväl haft på HWiNFO64 under längre spelsessioner, får ut att processorn ligger konstant på runt 70 grader i load, toppar enstaka gånger på 80 grader och har en snitt-temp på 60 grader. Då processorn inte är det minsta klockad så för det tankarna till när man satt med QX6850 och Intels standardkylare. (EDIT: Efter ytterligare några timmars spelande låg toppen på 85 grader med genomsnitt på 67 grader)

Tar gärna emot alla tips jag kan få på hur jag reder ut detta! Upplevde Noctuas fjäderskruvar som en mardröm att arbeta med vid monteringen av kylaren men kan inte se vad som kan ha gått fel när kylaren satt bra och kändes stabil när allt var klart. Kan inte tänka mig att 10900k trots sitt rykte om att vara varm kräver allt på fullt blås så fort man startar ett spel.

Av RaZman
Skrivet av ELF:

Har vi inga snabba leveranser här i Sverige?

Beställde från Proshop igår vid ca kl 13 och fick avisering idag strax efter kl 10 att paketet fanns att hämta.

Beställer jag från Inet är det hemma inom en till två dagar, det gör det inte mindre irriterande att Svensk bokhandel har drygt två veckors leveranstid eller att det tar minst en vecka att få hem någonting från t.ex. CDON eller Discshop. Amazon USA, Tyskland och Storbritannien har alla extremt brett sortiment (Inet, CDON, Discshop och Adlibris i en och samma butik) och snabba leveranser på allt. Så nej, snabba leveranser från enstaka nischade butiker räcker inte.

Av RaZman

Äntligen! Akut brist på snabba leveranser här i Sverige.

Av RaZman

I artikeln anges returer per sålda enheter, är det returer till återförsäljaren då eller returer från återförsäljaren mot distributören? Handlar det om returer från kund till återförsäljare kan jag mycket väl se att det blir vanligare med dyra kort när folk köper någonting de inte har råd med.

Med det sagt så tycker jag ändå att siffrorna ser bra ut, det skiljer 4 procentenheter mellan lägsta och högsta antalet returer, ingenting i jämförelse mot prisskillnaden mellan exempelvis Palit och MSI.

Av RaZman

Hoppas mest att det blir ordning på bokhandeln i Sverige. Som det är nu får man vänta nästan 5 arbetsdagar innan t.ex. Adlibris får tummen ur och skickar böckerna, därefter tillkommer Postmords snigelleverans. Går ju att få hem samma paket från amerikanska Amazon på 3 dagar.

Av RaZman

Att de drog in 1,5 miljoner kronor på de mest uppenbara bluffinläggen är anledningen till att det fortfarande skickas ut Nigeriabrev.

Av RaZman

Tänker inte så mycket på uppgraderingsmöjligheter som delar anpassade för framtida behov. När alla menade på att Core2Quad var onödigt så var dessa framtidssäkra (och höll långt efter att Core2Duo blev mossiga). Samma gäller grafikkorten, RTX2060 ger prestanda för dagen men kommer börja kännas otillräcklig om något år på samma sätt som alla tidigare (X)X60-kort åldrats som mjölk.

Av RaZman
Skrivet av Extrapaj:

Lol varför köra Windows när Linux finns?

Har hoppat fram och tillbaka mellan Linux och Windows i många år, oftast för att nåt spel inte funkade på Linux. Sen insåg jag att jag inte är 12 längre och spel inte borde styra vilket operativsystem jag använder.

Intressant logik. På vilket sätt är det bättre att låta ditt operativsystem styra vilka intressen du har eller vilken underhållning du konsumerar?

Av RaZman

Härligt, hoppas CDON blir först med att gå under.

Av RaZman

Gick från Windows 7 Ultimate till 10 Pro med nybygget för drygt en vecka sedan. Än så länge känns det mest som en nedgradering på alla sätt, mer bloat, onödigt invecklade menyer och lite äcklig Windows Phone-eftersmak i bakgrunden.

Av RaZman

Inte alls. Finns inget värre än att trassla upp onödig kabeldragning när någonting ska flyttas eller bytas ut.

Av RaZman

Kan tyvärr inte hjälpa dig gällande temperaturerna men kan flika in att jag har väldigt snarlika specs som dig och upplever ganska höga temperaturer med samma kylare. Kör standardklocken och har inte stresstestat men under en tretimmars spelsession når jag maxnotering på 70°C enligt RealTempGT. Skulle nog flyga upp till temperaturer lika de du nämner om jag drog igång stresstest.

Kylaren är ju ganska hyllad så det kan hända att jag har gjort någonting fel men hittills saknar jag såväl ljudnivå som temperaturer från min gamla Thermalright Silver Arrow (dock till 4770k). Den här påminner om min gamla QX6850 med standardkylaren från Intel.

Av RaZman
Skrivet av Hymer:

Tycker ni verkligen amazon är bra? Jag tycker deras sida är ren skit och jag är inte sugen på att ge bezos mer pengar.

Hoppas svensken vågar skita i amazon.

Är beredd att ge Bezos varenda öre av det jag spenderar om Amazon Sveriges support ens är en bråkdel av .com och .co.uk-versionerna. Krävs inte särksilt mycket för att vinna på den fronten när supporten hos våra svenska företag är fullständigt horribel.

Av RaZman
Skrivet av Lorault:

En gammal W10-USB sticka kan vara orsaken. Ladda ned ett nytt W10-sticka på en ny USB.

Mycket riktigt!
Efter lite bök att få tag på en sekundär PC lyckades jag göra en ny Windows-usb att installera från, fungerade utmärkt. Märkligt att stickan från Microsoft inte fungerade.

Av RaZman

Har läst "Amazon kommer" i säkert 10 år nu, tror det när jag ser det.