Inlägg

Inlägg som Basketigge har skrivit i forumet
Av Basketigge
Skrivet av priinseen:

Tack. För köpa en ny!

Innan du köper ny, har du några enheter som stödjer Wi-Fi 6? Annars kastar du bara pengar i sjön så att säga... Bara för att routern stödjer det, betyder det inte att enheterna kan använda sig av det. De måste också ha stöd för Wi-Fi 6 för att kunna använda det.

Bara en heads up så du inte blir missnöjd efter att du köpt en ny router...

Av Basketigge

Du kan börja med att koppla in din PC direkt, utan router, och mäta din hastighet. Det är ett bra sätt att kolla om routern är dålig.

För att få bra hastigheter på Wi-Fi så se till att du verkligen ansluter till ditt 5 GHz nät. Annars får du max runt 50-70 som du skriver. Så skulle gissa att du inte anslutit till 5 Ghz bandet med de trådlösa enheterna du mäter med. Kom dock ihåg att de enheterna måste stödja 5 Ghz bandet för att kunna ansluta till det. Annars ser de bara ditt gamla 2,4 Ghz band. Samt att routern har 5 GHz aktivt, så du inte bara kör på ett nät.

Av Basketigge

Ditt nätaggregat ska ha 4+4 pin för CPUn. Varför har du bara en enkel 4 pin? Har du använt en annan kabel från ett annat modulärt agg? Eftersom det inte finns någon standard för kablar på modulära agg så kan man inte använda kablar från ett annat agg även om den skulle passa i själva PSUn.

Av Basketigge

Produkt: Samsung 27" Curved gamingskärm Odyssey C27G54TQ
Länk: https://www.komplett.se/product/1167860/gaming/spelutrustning...
Kategori: Skärmar
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5619501
Pris: 2990:-

Av Basketigge

Har du kopplat in usb kabeln till kortet? Annars fungerar bara wi-fi...

Av Basketigge
Skrivet av CryREED:

Okej tack den bilden hade jag missat men misstänkte de behövs två kablar från själva PSU de säger sig själv när ja tänker efter 😅 den jag har i idag är en från PSU som splittas till två 8pin men ja använder bara en till mitt 2060 så då räcker de med en singel 8pin kabel så att säga, tack så mycket!😁

Nope, du behöver två separata kablar från nätagget. Inte splitta en och samma kabel. även om den har två 8-pin på sig så ska du bara använda den ena 8-pin och sedan en ny kabel från nätagget och så 8-pin från den kabeln.

Edit: eller så missförstod jag dig och du menade en till singel kabel från PSU?

Av Basketigge

3080 korten har väl ingen DVI port så du måste alltså köra med en adapter till HP skärmen? Vilken adapter använder du?

Edit: Varför använder du inte Displayport eller HDMI till HP skärmen? Den stödjer ju bara HDMI och Displayport om jag googlat rätt...

Av Basketigge
Skrivet av Chichin:

Japp, kroneverktyg används, solida ledare är det. Tyvärr inte kabeltestare med de funktionerna, är enklast möjliga.

Dock verkar bärbara försöka nu när jag kopplat, nätverksporten blinkar till var 15:e sekund ungefär...

Då är det nog så att någon av ledarna inte har kontakt ordentligt. Jag hade det problemet och då fick jag använda kronverktyget och verkligen se till att de kom ner ordentligt och fick kontakt innan det fungerade.
Kom ihåg att det kan vara både i patchpanelen eller uttaget en ledare inte har kontakt ordentligt så du inte bara stirrar dig blind på bara ena sidan.

Av Basketigge

Den råkar inte vara kvar? Har glömt bort att skriva å såg nu att annonsen är avslutad.

Av Basketigge

Låter som du får slut på IP-adresser eftersom dina stationöra datorer är anslutna direkt i mediaomvandlaren och inte i telias router. Koppla båda datorer i Telia routern och se om det fungerar bättre med dina trådlösa enheter.

Av Basketigge

@MolleMeck: Det har funnits en rt-1200g+ modell, vet ej om den säljs ännu. Den routern har gigabit portar så det kanske är den du blandat ihop det med.

Jobbigt för konsumenter när tillverkare släpper två olika routrar men med typ samma namn...

Av Basketigge

Den routern har bara 100 Mbit på WAN och LAN så det är max du kan få. Routern måste ha 1000Mbit eller mer på WAN porten för att du ska komma upp i högre hastighet.

Av Basketigge

1000kr + frakt för MX500

Av Basketigge

Har du satt i programkortet rätt väg i modulen? Har du satt modulen rätt väg i TVn? Om TVn är på, reagerar den på att du sätter in modulen? Ska komma upp typ "CI modul insatt" eller liknande.

Fyllt i nätverksID? Brukar man behöva, annars hittas inga kanaler.

Av Basketigge

SSD Samsung 860 EVO 500 GB, 300 kr + upphämtning.

Av Basketigge

Football Manager där 2019 är väl senaste versionen. Där har du ett spel man kan försvinna i. Välj t ex ett lag i lägsta serien i England och ta upp laget till Premiere League.

Av Basketigge

DDR3 16GB - 300kr + frakt

Av Basketigge

SSD som de andra säger, men så en annan sak: Varför 3 minnen till moderkortet? Man brukar köra 2 el 4 för att kunna använda Dual Channel

Av Basketigge

Användare: @Zoul
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Upphämtning + Swish
Produkter: KFA2 GTX 1080 EXOC 8GB

Positivt: Trevlig, hjälpsam och möjligt med snabb upphämtning. Snabb kommunikation.

Negativt: Inget alls.

Slutbetyg: 5/5

Av Basketigge

Du är säker på att det är 1200G+ routern och inte den vanliga AC1200? För den vanliga har bara 100 portar och skulle förklara varför du bara för 100 och att nätverket kopplas ner när du väljer 1 Gbit Full duplex.