Inlägg

Inlägg som Basketigge har skrivit i forumet
Av Basketigge

ni måste nog vara anslutna till samma arbetsgrupp för att kunna lira och dela filer mellan varandra. Sen vet jag inte om man måste vara inom samma "ipfamilj" typ 192.168.0.X där x kan vara valfritt.

Av Basketigge

Har hört att Razer Caracharias ska vara bra. Under din budget: Razer Carcharias - Hemelektronik - CDON.COM

Av Basketigge
Skrivet av Mannerson:

Ja, jag kan tänka mig att det är något sådant som du säger. Jag sitter med ett lite äldre, EAH HD3850 har jag för mig att det heter, jag har nyaste drivrutinerna o allt, och har även återställt alla inställningar till basic i catalyst control center.
Men, det som jag då inte förstår är att detta endast sker i BF2 och inte i mer krävande spel som tex BBC2. BF2 som beter sig likadant mot min dator vid 800x600 som 1920x1080.. och lägsta som högsta inställningar, hela datorn fryser och vissa saker sparas inte, som bokmärken i Chrome kan försvinna titt som tätt ibland xD

Jag funderar på att avinstallera hela steam och deleta allting som har med bf2 o göra, i registret o allt, för att sedan installera med skiva som jag får låna av en kompis, bara för o kolla...

Hm. Jag var lite trött igår. Trodde det gällde BBC2 för det var där jag fick de där problemen. Låter som om det kanske är något fel med installationen av BF2 kanske som du säger. Pröva installera om och se om det hjälper. Om inte det hjälper så vete tusan vad som är felet. Du har sökt igenom datorn efter virus och annan illasinnande koder?

Av Basketigge

när det hände mig så var det för att voltregulatorerna på mitt 4870 gick alldeles för varma.... de blev ca 115-117 grader enligt gpu-z innan jag var tvungen att boota om datorn. Så jag köpte till en kylning till de och sedan fungerade det bra. Kan även säga att vissa grafikkortsdrivrutiner fick datorn också att bete sig så där. Om du har ATI som jag har, så körde jag på 10.4a preview eller nåt sånt innan 10.5 hotfix versionen kom ut... Sen dess har det funkat fint.

Av Basketigge

Amd har väl nån dual core optimizer att ladda ner? Om det är en gammal cpu... har för mig jag laddade ner det för länge sedan när man hade en amd x2 nånting på socket 939 tror jag det var...

Av Basketigge

Core Temp kanske?

Av Basketigge

1. Uncharted
2. Little Big Planet
3. Fallout 3

Av Basketigge

Problem med HP DV9540eo

Hejsan allesammans!

Min tjej äger en HP DV9540eo som nu har blivit lite konstig. Det är nämligen så att batteriet vägrar laddas. Ibland i ikonen nere till höger så står det att det laddas, men oftast bara i några sekunder, för att sedan sluta. Detta gör att batteriet är helt tomt, så datorn dör om man drar ut elkabeln.
Batteriet går alltså inte att ladda. Datorn är ca 1 år och 4-5 månader gammal

Hon funderar på att köpa ett nytt batteri, men det kostar runt 1000 kr, och sedan om det inte är det som är felet så är det kanske inte så kul att lägga ut 1000 kr i onödan.
Brorsans tjej hade en bärbar dator som hade liknande problem. Då var det nåt inne i datorn som orsakade det, nån spricka tror jag hon sade som gjorde att batteriet inte fick ström och därför inte kunde laddas rätt eller nåt sånt. Hon lämnade in den för felsökning/reparation och fick reda på felet på den vägen. Men det var inte billigt att laga.

Är det batteriet som det är fel på ? Eller kan det vara strömkabeln? Datorn fungerar med strömkabeln inkopplad...

mvh
Igge

Av Basketigge

Jag har inte uppdaterat bios, eftersom enligt gigabytes hemsida så är det endast nå raidproblem som löses med det nya bioset. Tycker det är konstigt att datorn inte vill starta(med minnen i slot 1 & 2) efter ommonteringen av TRUEn. kan jag ha skruvat i den för hårt ? Jag skruvade tills det tog stopp.

funderar på att RMA moderkortet men tänkte höra med alla kunniga och duktiga personer om det finns något man kan göra...

Av Basketigge

Felande moderkort ???

Hej alla kunniga på sweclockers forum.

Det är så att jag köpt en dator för lite mer än 1,5 mån sedan. Mitt bygge bestod av:

Coolermaster Cosmos 1000
Gigabyte X48-DS5
Intel Quad 9550 med en TRUE med 120mm Noctuafläkt på
8 GB A-Data minnen 1066 (4x2gb stickor)
Win Vista Premium 64 bit.
Corsair 620w modulära kablar
Powercolor Ati 4870 med HR-03 GT kylare istället för standard

Samt hårddisk, dvdbrännare.

När jag installerade allt så verkade allt funka. 8 Gb hittades av minnet osv. Men fick lite höga cputemps med Realtemp. Inget är klockat ska tilläggas. När jag körde Prime95 för att belasta minnerna tror jag det var så stannade alltid en tråd efter ca 5-10s. Tänkte inte så mycket på det. Datorn verkade också ha problem med att starta upp efter viloläge. Datorn försökte starta igen, men slocknade, försökte men slocknade osv. Tills man stängde av den på nätagget.

Efter att ha läst igenom hela tråden med TRUE (ca 21 sidor) så tänkte jag byta från vågrät till lodrät på TRUEn(fråga inte varför jag monterade den vågrät från början, men till mitt försvar så var det min tredje dator jag byggde ihop och jag var lite less och trött på det)

Sagt och gjort. När jag monterat den igen, så vägrade datorn starta. Kom inte ens in i BIOS. Ibland stängde den av sig väldigt fort när man startade den, nästa gång den försökte starta så kom den nästan till bios innan den startar om...

Då prövade jag att ta bort två av minnerna och bara köra på 4GB (tänkte på problemen tidigare samt att vissa moderkort haft problem med alla fyra minneskanalerna ockuperade) och till min förvåning så startade datorn som vanligt. Då använde jag slot 3 och 4. Flyttade jag minnerna till slot 1 och 2 så fungerade det ej. Ej heller om jag bara använder någon av slot 1 eller 2 till minnerna. Det låter i mina öron som om moderkortet felar eller vad tycker ni ??

tacksam för svar.