Permalänk

Problem med HP DV9540eo

Hejsan allesammans!

Min tjej äger en HP DV9540eo som nu har blivit lite konstig. Det är nämligen så att batteriet vägrar laddas. Ibland i ikonen nere till höger så står det att det laddas, men oftast bara i några sekunder, för att sedan sluta. Detta gör att batteriet är helt tomt, så datorn dör om man drar ut elkabeln.
Batteriet går alltså inte att ladda. Datorn är ca 1 år och 4-5 månader gammal

Hon funderar på att köpa ett nytt batteri, men det kostar runt 1000 kr, och sedan om det inte är det som är felet så är det kanske inte så kul att lägga ut 1000 kr i onödan.
Brorsans tjej hade en bärbar dator som hade liknande problem. Då var det nåt inne i datorn som orsakade det, nån spricka tror jag hon sade som gjorde att batteriet inte fick ström och därför inte kunde laddas rätt eller nåt sånt. Hon lämnade in den för felsökning/reparation och fick reda på felet på den vägen. Men det var inte billigt att laga.

Är det batteriet som det är fel på ? Eller kan det vara strömkabeln? Datorn fungerar med strömkabeln inkopplad...

mvh
Igge

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte B550 Aorus Elite CPU: AMD Ryzen 5600X Ram: 16GB Ballistix 3600MHz CL16 GPU: ASUS TUF Gaming 3070 SSD: Kingston KC2000 1TB, Crucial MX500 512GB, Seagate 600 SSD 480GB PSU: Seasonic Focus GX650W 80+Guld Chassi: Phanteks P400A

Permalänk
Medlem

Jag äger en likadan dator, men har inte alls några såna problem. Det som låter som att batteriet gått sönder eller liknande. Det lättaste om du inte vill köpa ett nytt batteri direkt är väl att lämna in den för felsökning eller reparation.

Visa signatur

| Fractal Design Compact 7 Vit - MSI Tomahawk x570 - Ryzen 5600X - PNY 4070Ti Super - 32GB Corsair 3200Mhz CL16 | ASUS MG279Q - 2560x1440, 144Hz, IPS, Freesync |

Permalänk

Testa med en ampere / voltmätare på batteriet (vilket av det som gäller får någon annan säga, jag är ingen elektriker ), är batteriet helt stendött så är det väl batteriet som det är fel på.

Permalänk
Medlem

Att det inte är någon spänning i batteriet behöver nödvändigtvis inte innebära att batteriet är trasigt. Det kan t.ex. vara så som TS beskriver och då lär batteriet vara urladdat trots att det fortfarande kan fungera (bara att det inte laddas upp).

Alla modeller i DV9000-serien har likadana batterier om jag inte är ute och cyklar. Enklast vore om du kan hitta någon i bekantskapskretsen som har ett batteri ni kan testa eller gå till nån datorbutik som har ett batteri ni kan testa. Det är trist att köpa ett nytt batteri i onödan..