Inlägg

Inlägg som jocke91 har skrivit i forumet
Av jocke91
Skrivet av Wyver:

Obegränsat surf, samtal och SMS från 24,99€ i Finland. Kan finnas ännu billigare men kollade snabbt, på den operatören som brukar vara billigaste bland de tre stora operatörerna

Finns åtminstone ett par billigare abonnemang.
18 €/mån ger dig obegränsat surf, max 200Mbps. Samtal + SMS har ett tak på 4 €/mån. Worst case är alltså 22€ per månad.
Känner man för 400 Mbps så kostar det 19 €/mån, samtal och SMS enligt samma princip som det första abonnemanget.

Av jocke91
Skrivet av Airikr:

Nu är jag ingen expert inom området, men nära 11 Mbit/s är väl en bra hastighet gällande strömning över nätet? Sen ser jag inte vad poängen är med den här tråden. Vad är huvudsyftet med frågan?

Själv bryr jag mig inte om antalet Mbit/s när jag tittar på något. Så länge jag kan se vad som händer och att skiten inte buffrar, så är jag helnöjd

Kanske TS förväntade sig högre siffror, som man gärna hade önskat sig då man ser på 4K-material. 2160p-film komprimerad till 11 Mbps är av undermålig kvalitet, milt sagt. Det är såklart Netflix som bestämmer vilken kvalitet de vill erbjuda sina kunder, så jag går inte in desto djupare på det ämnet.

Av jocke91
Skrivet av TotalF:

Överst på listan över Märkliga Trafikbeteenden sätter jag Folk som kör 70 i 80-zon och fortsätter med det när de kommer till en 60-zon.

It. Makes. No. SENSE.

Precis. Som följd av det brukar dessa personer samtidigt ha en benägenhet att värma bromsskivorna vid varje fartkamera. Inte en eller två gånger som jag lagt mig bakom en sådan i 60-zon och sett den dra ifrån för att en stund senare ta ikapp den när personen bromsar till 45 vid en fartkamera. Samma personer verkar också ha ett behov av att skälla ut dessa kameror som onödiga.

Av jocke91
Skrivet av Ti-nspire:

Men du håller med om att nspire cx ii-t slår allt på marknaden?

Hade nog aldrig förväntat mig att någon skapar ett konto på Sweclockers endast för att skryta på sin nya grafräknare, jösses

Av jocke91
Skrivet av Dinkefing:

Jag vet inte. Jag har energimätning per timme och ser att något förbrukar 0,07kWh per timme. Det är inte normalt. Om man antar att routern drar 15W vad är då resten? Lampor och datorn är avstängda likaså andra elprodukter har inte sladden inkopplade heller.

Vi antar att din router drar 15 W som du säger. Du har alltså en medellast på 55 W som skall granskas.

Manualen för kylskåpet säger att förbrukningen är 350 kWh, vilket blir 0,96 kWh per dag. Kylskåpet har då en medelförbrukning på 40 W. Multiplicera exempelvis med faktorn 1,25 för att ta i beaktande en dammig kondensor, läckande tätningar och ålder, och vips så är du uppe i 50 W.

Timförbrukningen beror också på hur ofta kompressorcykeln råkar träffa timmen som mäts. Ena timmen kan du ha en full kompressorcykel, medan den andra timmen har en halv eller två cykler.

Av jocke91
Skrivet av mrqaffe:

En sak som skulle kunna ha hänt är att impellern har lossnat från motorn så motorn snurrar men inte impellern, om du har stor skillnad i temp mellan inkommande och utgående vatten till kylblocket har du i vart fall troligen dåligt flöde. Hade du någon mjukvara för att styra cpu och eller kylare innan eller har du bara kört via bios ? Och har du ändrat nått på moderkortet eller bara installerat om ?

+1 för detta. Låter som en trasig eller lossnad impeller på pumpen. Programvaran kan säga vad den vill trots att pumpens effektiva varvtal är 0.

Av jocke91
Skrivet av Roger W:

Helskönt bygge
... men hur är stabiliteten i väskan? Den måste ju vara relativt tung? Sitter moderkortsplåten limmad mot golvet i väskan alltså?
(känns som det skulle finnas risk att man sliter av handtaget eller plåten lossar från väskan)
Skulle man kanske kunna bygga ut plåten hela vägen till handtaget för att ge lite mer grundläggande stadga? Eller så är det bara overkill och det funkar bra som det är

Undrade samma sak gällande moderkortsplåten. Hittade till slut en bild där man ser att den är säkrad med bultar genom väskan.
Sketen väska om inte handtaget skulle hålla kring 10 kilo

https://cdn.sweclockers.com/galleri/bild/201398?l=eyJyZXNvdXJjZS...

Av jocke91

Isolera jorden (den gröngula) och lämna okopplad.

Av jocke91
Skrivet av ATRmayo:

Jaha trodde du menade luftkonditioneringen, allt detta är så himla nytt xD
ja den är ok tror jag, ser ut som ett dammfilter av stål typ där i, jag antar att det kanske saknas ett os filter, får en känsla av att den bör vara vit och utav typ bomull eller något plast liknande som kan absorbera fetter?

Du talar om din spiskåpa. Själva FTX-aggregatet brukar sitta i badrummet.

Och ja, gallret ÄR ett fettfilter, se bild. Sätt nu din konditionering på lägsta fläktläget. De högre hastigheterna skall endast användas när du kockar eller om det är mycket folk i lägenheten.

https://services.electrolux-medialibrary.com/KWDzt7raQ5kLtT863Pc...

Av jocke91

Sänk fläkthastigheten till minsta möjliga. Har du kört med full fläkthastighet i 2 dygn är det inte så konstigt att det blir kallt i lägenheten. Aggregatet har ett motstånd för att värma färskluften under kallare årstider, men det betyder inte att den klarar av att värma till 20°C om du har fullt blås. Vid hög fläkthastighet känns det dessutom dragigt i lägenheten.

Av jocke91
Skrivet av ATRmayo:

och nu igen börjar det lukta lök i hela lägenheten pga att fläkten är igång... asså vad ska jag göra det svider i näsborrarna av den här lukten

Säg till den som röker utanför insuget att flytta på sig.

Av jocke91
Skrivet av ATRmayo:

jag ska titta närmre på detta...

Edit: Asså nej, jag tror inte detta kommer funka heller för att båda rören är lika kalla...

Det betyder ju antingen att värmen är frånkopplad eller att ventilen är stängd och stoppar flödet...

Av jocke91
Skrivet av ThomasLidstrom:

Menar de att de skall placera Amerikanska satelliter över andra länder?
Misstänker att ungefär 99.99% av dessa länder kommer att ha en invändning

Hur trodde du annars att exempelvis din GPS-mottagare skulle fungera på andra sidan jorden?

Av jocke91
Skrivet av Pillertrillaren:

Men gud va paranoida ni är 😂 Denna funktion har funnits sedan begynnelsen i de finska motsvarigheterna till swish, aldrig sett en rubrik angående missbruk 😉

Ja precis! I MobilePay har funktionen funnits sedan vem vet när. Har inte på fem år fått en enda oönskad förfrågan.

Av jocke91
Skrivet av anon56869:

Ja det låter ju snett att du får såpass mycket mer poäng med ett 1070 kort än jag fått med 2stk rx480 kort då korten är ganska likvärdigt duktiga på beräkningar. Men det kan hända att man varit sämre på att optimera för amd kort. Verkar finnas mer nvidia WU's också då, för just nu står båda mina kort stilla.

Använder du en passkey? Om inte så förklarar det varför du får så lite poäng.

Av jocke91
Skrivet av sesese:

senaste dagarn Skillnad mot förgående dag. som man kan se så minskar det snabbt nu
11,54% 1 April
12,55%
10,11%
5,09%
6,01%
5,51%
6,76%
9,44%
8,58%
5,95%
4,81%
3,27%
4,44%

11,54% 1 April
12,55%
10,11%
5,09%
6,01%
5,51%
6,76%
9,44%
8,58%

Så, korrigerad för påsken. Ser du fortfarande någon tydlig minskning?

Av jocke91
Skrivet av jOnÄTÄn:

Att det är både 2070 och 2080?

Dold text

Mycket korrekt

Av jocke91
Av jocke91
Skrivet av Andreaz1:

Ingenstans säger han att CPUn går för fullt. Att fläkten blir varm tyder ju dessutom på att den tvärtom inte gör sitt jobb eftersom värmen fastnar där istället för att åka ut.

Som skulle betyda att kylflänsen är full med damm och stoppar luftflödet. Nu sade han dock att han rengjort.

Av jocke91

Glöm kylpastan och fläkten, fokusera istället på vad som gör att CPUn går för full maskin. Att fläkten och kylflänsen blir varm betyder ju att den gör sitt jobb, dvs. flyttar värmen bort från CPUn.

Men som tidigare sades, om du haft lös kylflänsen måste du nog byta kylpasta på den. Då är du tillbaka i utgångsläget och kan undersöka varför CPUn pumpar ut sådana mängder värme.