Inlägg

Inlägg som jocke91 har skrivit i forumet
Av jocke91

Hej, sitter själv i samma båt, med ett halvbuggigt MSI Z170A Gaming M5. Vilken moderkortsmodell har du, och var sitter dessa lampor som lyser? På mitt lyser det också två röda LEDar ca 1cm till vänster om SATA-portarna, systemet funkar dock felfritt för min del.

Problemet jag har ligger i kortets HD Audio Controller. När jag väljer Disable i BIOSen så fryser systemet genast jag lämnar BIOSen. Samma händer när jag rebootar från Windows, systemet hänger sig när BIOSen startar om och rebootar aldrig. Om jag väljer Enable så funkar det prima.

Hade själv ett liknande problem där systemet inte bootade med mitt diskreta grafikkort installerat. Löste det genom att ta ut grafikkortet, nolla BIOSen och starta om en gång med skärmen kopplad till inbyggda grafikdelen, sedan installerade jag igen grafikkortet och därefter fungerade allt som det ska. Vet inte om du har samma moderkortsmodell som mig, men om du har det kan jag skicka en bild var på kortet du nollar BIOSen.

Av jocke91
Skrivet av Cocosoft:

Lycka till nu alla som har mobilt bredband.

Tackar så mycket! Laddar ner med stadiga 50 Mbps

Av jocke91
Skrivet av Alling:

Det vore ruskigt tråkigt att ha så långsamt RAM och VRAM. @Broken-arrow, du måste tänka på något helt annat, för du ligger off med en faktor 50 000. @jocke91 ligger en faktor 10 ifrån, ty högpresterande GDDR5-grafikkort ligger mellan 224 GB/s (GTX 970) och 336 GB/s (Titan X).

Absolut, själva grafikkortet må ha en bandbredd på över 300 GBps då fler kretsar används. Borde väl ha nämnt att jag jämförde 64-bit DDR4 mot 64-bit (ofta två kretsar) GDDR5 för att få ett jämlikt utgångsläge. Exempelvis har Radeon R9 290X hela 16 minneskretsar, alltså totalt 512 bitar.

Av jocke91
Skrivet av Broken-arrow:

DELL har någon för 10/12kkr om jag inte såg fel. Den såg nice ut i alla fall.

Nej DDR är för slött för grafik. Grafikkort kör ju över 100Mbit/s. Tror minnen ligger runt 20Mbit/s, är snarare strömförbrukningen som är största fördelen.

Du milde. Stackars de som sitter med en Gbit-lina och får ut en tiondel då de maxar sina minnen... hehe. Skämt åsido, DDR4 ligger på 150 Gbps och uppåt, medan GDDR5 pumpar ca 300 Gbps+.

Av jocke91

Kraken funkar fint: https://www.kraken.com/

Går inte att växla till SEK direkt, men din bank växlar från EUR till SEK då du får pengarna. Har själv växlat några tusen € via Kraken och pengarna kom snabbt och enkelt till kontot. Du måste troligtvis bekräfta din identitet innan du kan lyfta pengarna.

Av jocke91
Skrivet av Langelus:

Är väl rätt förståerligt att de frågar efter de sakerna, all fakta är relevant/önskvärd när det kommer till felsökning (speciellt teknisk). Om inte annat så kanske de vill kunna kunna replikera med motsvarande hårdvara?

Problemet är nu att jag testat samma tjänst på 4 olika datorer och 3 olika fysiska nätverk, varav en med ny installation av Windows. Sannolikheten att problemet ligger i hårdvaran är minimal/obefintlig. Själv påstår de att de inte märkt något fel. Har testat över en period på 10 dagar, någonting är fel...

Kan väl tilläggas, att på Samsungs SmartTV fungerar streamen felfritt utan knyckande, felet är alltså inte i sändningen, vilket jag kommit fram till tidigare, eftersom streamen också på dator fungerar väldigt fint så länge jag rör musen över själva bilden så att Silverlights menyer rör på sig.

Av jocke91

Tråkigt när supporten har sämre koll på hård-/mjukvara än en själv. Förklarade problemet grundligt i mitt meddelande, men de frågar fortfarande efter hårdvarukonfiguration och nätverksförbindelse, fast jag klargjort att problemet inte beror på dessa...

Tror ni det är OK att begära återbetalning/delåterbetalning pga missnöje i såna här fall? Det är uppenbart att felet ligger i deras hand eftersom jag testat på fyra olika datorer och tre olika nätförbindelser. Bildkvaliteten är utmärkt på samtliga konfigurationer/nätverk men bilden rycker fortfarande. Problemet ändras inte heller när bitraten tillfälligt är lägre.

Av jocke91
Skrivet av philipborg:

Då har jag slut på idéer. Är det en betaltjänst hade jag kontaktat deras support, någonting låter mysko. Att få samma problem på alla enheter och bytta webbläsare får mig att tro att felet är som du ursprungligen trodde i klienten.

Japp, har varit i kontakt med supporten och väntar på svar. Testade på en fjärde dator idag med samma slutresultat.

Av jocke91
Skrivet av philipborg:

Har du testat ändra proccess prioritet till högre än normal på webläsaren/silverlight?

Av någon orsak låser Silverlight priotiteten för webbläsaren den körs på till "Above Normal"/"Högre än Normal", går inte att ändra på det. Har testat ändra Core Affinity också, felet kvarstår.

Av jocke91
Skrivet av philipborg:

Låter som någon form av energisparläge går igång om det går bra så länge du rör musen.

Problemet finns fortfarande där om jag rör musen utanför spelrutan. Endast då jag rör musen till och från spelrutan så försvinner problemet.

Av jocke91

Microstuttering vid streaming

Hejsan allihopa,

Så här i hockey-VM-tider har jag stött på ett märkligt problem vid streaming av TV-kanaler från en tjänst kallad Katsomo här i Finland (jmf. Viasat Play). Bilden är uppenbart ryckig (microstuttering) då jag streamar kanaler på datorn. Tjänsten använder sig av MS Silverlight för själva streamingen, vilket jag tror ligger bakom problemet. Intressant nog så fungerar streamen perfekt så länge jag flyttar musen till och från streamingfönstret, alltså då Silverlights animationer rör på sig i fönstret, men då spelrutans ikoner försvunnit ur bild börjar bilden rycka, både i fullscreen och windowed mode. Extremt irriterande, speciellt när bilden sveper i sidled. Tjänsten erbjuder för tillfället betakanaler som streamas i 50fps, och problemet märks mycket tydligare där, men samma problem uppstår också vid normala 25fps.

Vad jag gjort hittills för att försöka få bukt med problemet:

- Testat med 3 olika datorer inkl. Surface Pro 3 (Win 8.1).
- Bytt nätverk, 10Mbps och 100Mbps, olika operatörer, felet kvarstår.
- Överklockat bordsdatorn (2.83 --> 3.5 GHz), felet kvarstår.
- Togglat Hårdvaruacceleration av/på i Silverlight. Med hårdvaruaccelerationen avstängd verkar bilden aningen bättre, men fortfarande dålig.
- Togglat Application Storage av/på i Silverlight.
- Ändrat inställningar i Nvidia Control Panel.
- Prövat olika webbläsare, Chrome, Firefox och IE.
- Installerat om Windows på bordsdatorn, Win 7 --> Win 10.

Är det kanske tyvärr så att tjänstens implementering av Silverlight är dålig? Det faktum att det fungerar finfint när jag rör musen över streamen stöder denna antagelse. Vore extremt tacksam om någon har en lösning på detta. Kan utlova en liten belöning i bitcoins åt den som löser det eller hjälper mig hitta en lösning

Av jocke91
Skrivet av KDAson:

Telia har prissänkt Nokia Lumia 625 för 995 kronor. Därför jag tänkte passa på då.

Kör på.

Av jocke91

Har du verkligen googlat ordentligt? http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-softw...

Skrivet av betan:

Du ska inte välja en 630/635 istället, enligt prisjakt kostar de nästan lika mycket som 625 men är nyare.

Hoppsan, nu gick det nog fel. Du menar väl att han hellre skall köpa 630 eller 635?

Av jocke91
Skrivet av jetten:

Jag har följt med hur det mobila bredbandet ser ut i Sverige, så nu jag ska passa på att packa på er lite propaganda om varför ni borde flytta till Finland!

Nä men den finländska operatören Saunalahti (som använder Elisas nät, med den bästa täckningen i Finland) har ett tag kört annonser i TV och på Youtube om deras abonnemang utan datatak: http://www.youtube.com/watch?v=hQ-IlAIU1es. Senast när jag kollade (för kanske ett år sedan) så hade de en gräns på ca 80 GB, men nu har de uppenbarligen tagit bort den.

Det är alltså inga chockpriser man måste betala utan t.ex. 18 euro/mån för obegränsat 21 Mbps mobilt bredband. Jag känner många som har abonnemang från Saunalahti och de är alla supernöjda, medan jag som har Sonera ibland för nöja mig med GPRS täckning och datatak på 1 GB (varefter 250 kbps) för samma månadskostnad.

För er som inte förstår er på det finska språket, så säger de alltså i reklamklippet: "Snart ser ni vad som händer när förbrukningsgränsen för mobilt bredband kommer emot. (huuh!)", och så stannar åsnan. Jättebra att de också förklarar för konsumenterna vad ett datatak är tycker jag.

Hoppas inte detta var alltför mycket reklam för företaget i fråga, jag började helt enkelt fundera över hur bra vi har det här i Finland då jag läste om de mobila bredbandsavtal som ni erbjuds i Sverige.

Själv har jag DNAs 150Mbit obegränsade abonnemang (24 månaders tidsbundet) för 14,90€ i månaden (135 SEK). Får 90% av tiden ut maxhastighet som 4G-routern stöder (ca 95 Mbps), är mycket nöjd, pingen stadigt runt 20ms! Ryser av blotta tanken om databegränsning.

Av jocke91

Trevlig panel än en gång. När får vi se dessa i FHD månntro?

Av jocke91
Skrivet av Skrotnisse92:

upp emot 100mb på mobilt bredband innebär oftast en garanterad hastighet på 5mb enligt de flesta svenska leverntörer. Kolla täckning enligt leverntör.

Fick igår dessa hastigheter under rusningstid via 4G-nätverket. Hyfsad latens var det ju också. Torde vara LTE Cat 4 de använder. Har inga begränsningar på detta abonnemang.

http://i58.tinypic.com/b4vtki.jpg

Av jocke91

Kör fortfarande med mitt TX650W som jag köpte 2007/2008... minns inte exakt när. Funkar prima med överklockad Q9550 och ett GTX 780.

Av jocke91
Skrivet av _Fredrik_:

Har märkt att jag har en mörk fläck i ena hörnet i överkant på displayen. Märks tydligt med en halv mörk bakgrund typ grå svart. Ska försöka fixa en bild.

Här med... märks tydligt t.ex. utomhus på natten, lättast med nattläget aktiverat. Min fläck är halvmånsformad och finns ca. 1cm in från kanterna i övre vänstra hörnet. Inget som stör vid normalanvändning eftersom den endast syns när låsskärmen med klockan är aktiv.

Av jocke91
Skrivet av KlyfftPotatis:

hur mycket har du lyckats klocka ditt för 24/7 bruk? Är vi uppe i samma siffror som jag sett tidigare, dvs 1280/60?

Kör mitt i 1010 MHz, boosten ligger väl någonstans vid drygt 1100 MHz. Kör med originalspänning, så det finns att ta från vid behov.

Av jocke91
Skrivet av GreenSoap:

Om han har bra luftflöde i chassit, Windforce. Annars ska han ta Asus kortet.

Vad baserar du detta på? Båda korten dumpar luften direkt i chassit, så båda kräver gott luftflöde.

Till ämnet: Själv hade jag valt ett DCII-kort över ett Gigabyte alla dagar i veckan. Mycket bra byggkvalitet på Asus DCII-kort, har själv ett. Om du är tveksam över CDON skulle jag helt klart lägga en liten slant på någon konkurrent med bättre leveranssäkerhet.