Inlägg

Inlägg som jocke91 har skrivit i forumet
Av jocke91
Skrivet av MsSmith:

Den är ju det om TS har en bättre spelupplevelse nu än innan. Men visst, mumbo jumbo var kanske fel uttryck på fel forum

Har fortfarande svårt att tro att TS medelvärde på FPS gick upp nämnvärt m.h.a. en SSD-uppgradering Vill gärna ha en före/efter-jämförselse för att bekräfta detta.

Av jocke91
Skrivet av MsSmith:

Man kan nog kalla det för vad man vill - jag har tolkat Sweclockers generella åsikt som att FPS är kopplat till upplevelsen. Att där med byta ut den svagaste länken kan således ge ett stort uppsving. Sedan kan man alltid gå in på tekniskt mumbo jumbo om man vill det

All rätt i världen att kalla det vad man vill. FPS är såklart en av de viktigaste faktorerna. Lagringsmedian är oftast inte den svagaste länken, om vi säger som så.

Att i Sweclockers forum (ej riktat personligen, endast allmänt) kalla det tidigare nämnda för "mumbo jumbo" strider dock en aning mot vad Sweclockers står för, dvs. all datorteknik i grunden

Av jocke91
Skrivet av MsSmith:

Kan väl säga som jag brukar göra: I mitt kära Skyrim behövs snabbare laddningstider än vad en vanlig SATA SSD med 550MB/sek klarar. Om man går från en by som kallas Riverwood ned till en större stad som kallas Whiterun finns det flertalet ställen där över 1 500MB/sek läses in. Detta går nu smärtfritt till skillnad från tidigare, med ryck - samt FPS ned till nollstrecket som resultat.

Så nog kan en hårddisk påverka FPS. Nu är det ett gammalt spel med en gammal motor men kan tänka mig att många öppna spel beter sig på liknande vis. Ska bli intressant att se hur Red Dead Redemption och Microsoft Flight Simulator beter sig när de släpps.

Du har helt rätt, förutom att man inte bör använda FPS när man talar om lagringsbaserade ryck, som tidigare nämnts. Under dessa ryck går FPS faktiskt tillfälligt ner till noll eftersom CPUn och GPUn väntar på data som inte finns i RAM (för lite RAM eller dålig optimering) och måste läsas från masslagringen, något som möjligtvis optimering av spelmotorn skulle kunna råda bot på.

Nya Microsoft Flight Simulator väntar jag själv på med spänning! Ser ju extremt vackert ut.

Av jocke91
Skrivet av Shoot:

Har du läst datumet den är skriven? Moderkorten och BIOSuppdateringarna kan förmodligen hantera det där utmärkt nu 4 år senare..

Ursäkta? Datorns grundläggande funktionsprincip ändrar man inte på genom en BIOS-uppdatering eller nya moderkort.

Av jocke91
Skrivet av Shoot:

En fråga, ni som gått från vanlig SSD till M.2 ångrar ni er?

Fortfarande nöjd med min Samsung SM951 256GB (AHCI-versionen) som jag skaffade 2015.

Återgår ännu snabbt till diskussionen om huruvida en uppgradering från SATA-SSD eller HDD till NVMe-SSD ger en ökning i FPS eller inte. Det korta svaret är nej. En HDD eller SSD deltar på inget sätt i renderingen av bildrutor, utan all data som skall renderas med hjälp av CPUn och GPUn finns redan inläst i RAM, inläsningen utgör en del av laddningstiderna när spelet startas.

Skrivet av Shoot:

Källa på det? Snabbare hantering av operativsystem -> snabbare hantering av spel -> bättre prestanda, eller har du en annan teori?

https://www.pcgamer.com/how-do-ssds-affect-gaming-performance...

Av jocke91
Skrivet av Kiirozu:

.. har en m365 pro, och efter en uppdatering i Xiaomi Home appen så måste jag paira cykeln varje gång jag vill ansluta till den (annars händer ingenting när jag försöker gå in på den).

Skrivet av andra94:

@Kiirozu: Det funkar för mig att trycka på reset device när jag får upp device offline fönstret , har felanmält detta till Xiamoi supporten. Har tydligen med nyare android och blåtands rättigheter

Samma problem och samma lösning även här. Firmware 1.6.1 och BMS 1.2.6.

Av jocke91

En bra del av kontakten syns i din koppling mellan headset och adapter. Har du tryckt in kontakten ordentligt? Om kontakten inte är hela vägen inne går högerkanalen till vänstra luren och vänsterkanalen blir oanvänd. Då går också adapterns mikrofonkontakt till headsetets jord.

https://www.cablechick.com.au/resources/image/trrs-diagram2.jpg

Av jocke91
Skrivet av drweinz:

Förstod då att jag behövde en "ljudsplitter" för att föra in hanen från headsetet i för att sedan ta rosa (ljud) och limegrön (mick) in i mobo.

Men kopplingen är ju tvärtom. Limegrön är ljud ut, och rosa är mic in. På bilderna har du rätt kopplat.

Av jocke91

Testade pinga samma server som ditt 3:e hopp. Får också stora svängar i svarstiden, allt emellan 17-128 ms.

Av jocke91

Kan inte svara ordentligt, men hade själv en drös problem med mitt Killer nätverkskort. Nuförtiden kör jag trådlöst med ett Asus PCE-AC68 och har inte haft problem sedan dess.
Kan du köra ett test på t.ex. telefonen samtidigt du märker att datorns nätverk krånglar? Då kan du iaf utesluta endera parten.

Av jocke91

Grymt nöjd med Saunalahti som operatör. Hade tidigare ett abonnemang hos dem med obegränsad 50 Mbits data och obegränsade samtal+SMS, betalade 19,90 euro/mån. Kring självständighetsdagen i december erbjöd Telia sitt obegränsade abonnemang (300 Mbit + obegr. samtal+SMS) till priset 16,82 euro/mån (100 finska mark) för 12 månader. Nappade på betet och beställde. Tog dock inte länge innan Saunalahti kontaktade mig och erbjöd sitt motsvarande obegränsade abonnemang, normalpris 39,90 euro/mån, till samma pris för 12 månader om jag stannade som kund hos dem. Självklart stannade jag kvar då Saunalahti överlag har ett bättre nät än Telia, sett till både täckning och jämnare hastigheter utanför storstäderna, åtminstone enligt egen erfarenhet.

Inget problem med Telia heller. Har deras 100/10 Mbit "fiber" (FTTB med VDSL2 till lägenheten) för 5 euro i månaden, utan viss tid.

Lider med er svenskar en aning.

Av jocke91

Stör mig främst på folk som på plana sträckor verkligen bromsar vid varje fartkamera och drar ner farten 15-20 km/h under begränsningen. Tyder på inkompetens bakom ratten och gör trafiken osmidig i onödan. Har människor aldrig hört talas om motorbromsning?

Att vissa kör 20 km/h under begränsningen vid perfekt före kan ju vara irriterande om det hela tiden finns motkommande trafik. Man kommer ju dock lätt förbi ett sådant fordon vid lämpligt tillfälle så länge den andra föraren inte är en lättprovocerad idiot som trycker plattan i mattan genast någon skall förbi och sedan hänger kvar i röven efteråt för att jävlas.

Av jocke91
Skrivet av VadSaDu:

Hm, min surfplatta som kommer från Kina har börjat dränera ~20% batteri bara under vila men Wifi av och sparläge på, plattan är typ 6 veckor gammal, jag hade inte dessa problem under de första veckorna..

20% på hur lång tid? Har du kollat att du har GPS och andra positionsbestämmande metoder avstängda?

Av jocke91

En Markus från IKEA. Har tjänat mig i över 10 års tid. "Lädret" på sittdelen är fortfarande helt men det billigare materialet på nackstödet nöttes sönder efter några år, fixades med ett självsytt överdrag. På senare tid har stolet börjat glappa en aning när man vickar sidlänges, och spaken för ryggstöden är trög och knakar konstigt. Trots detta är det fortfarande en fungerduglig stol, mycket nöjd. Aldrig haft ont i ryggen på grund av stolen.
Lite svettigt kan det nog bli om baken om man sitter längre perioder sommartid, annars är den riktigt bekväm.

Av jocke91
Skrivet av Djhg2000:

Fast i praktiken är det ju inte det när läsaren är integrerad med låsknappen. Att inte konfigurera den i Android är, trots populär pseudovetenskap, inte en garanti för att den är avstängd.

Alla telefoner där låsknappen sitter på sidan då? Använd den och navigera Android med skärmknapparna, inga fingeravtryck att bry sig om. Exempelvis Huawei P10.

Av jocke91
Skrivet av lord_vasagos:

AAOOOOM ....Jag förutspår 1080p medium settings 45fps med min rigg i sign

Lycka till då. Din CPU ligger under minimikravet och ditt grafikkort på gränsen till minimum. Alltså 720p på Low settings skulle vara närmare sanningen.

Av jocke91
Skrivet av kvarnen12:

@jocke91:

Grymt!!

Du råkar inte sitta på någon KTH liknande utbildning som jag kan använda som källa, då han nu säger att "random forummedlemmar inte räknas"...

Här finns en liknande tråd på Reddit om du vill ha mera material: https://www.reddit.com/r/askscience/comments/3pya3b/does_all_...

Av jocke91

Du har helt rätt. All energi din dator förbrukar blir i slutändan till värme. Inte nödvändigtvis inne i lådan, fläktarna och andra komponenter producerar ljud som förflyttar en del av energin utanför lådan, denna energi absorberas av andra material där den blir till värme.

Av jocke91
Skrivet av hasenfrasen:

Min pfsense körs på en enda kärna och är virtualiserad, det är inte din nas. Bara att gratulera! Min 3770T kör även två andra pfsense'ar, en Tor exit-nod soft-gräns 40/40 via flashback vpn, en smtp-server mha xeams, en nginx webserver och en w7 instans.

Fint, då lyder följdfrågan: Varför sade du inte det från början då, så att även den icke i situationen insatta förstår? Att prislappen bestämmer prestandan och att liknande NAS endast klarar 10 Mbit måste du ha dragit rakt ur hatten.
Nåväl, produkten presterar över mina förväntningar, skall vara glad över det.

Av jocke91
Skrivet av hasenfrasen:

Synology DSM är (och har varit) den mest användavänliga NAS'en. Prislappen bestämmer prestandan för OpenVPN. Räkna inte med mer än 10 Mbit för någon av de där två NAS'arna.

100 Mbit suger en av kärnorna från en i7-3770T processor. OpenVPN är enkeltrådad så fler kärnor hjälper inte - bara råprestandan.

@hasenfrasen Blev en Synology DS218+, snäppet dyrare än DS218. Kan glatt meddela dig att den maxar min 100 megabits lina via OpenVPN (AES-256-CBC) med ca 60% användning på ena kärnan. Sedan kan man ställa sig frågan hur du lyckas använda en hel kärna på din 3770T som har långt mer kraft än min NAS...
Kort och gott: Priset bestämmer INTE hastigheten på OpenVPN, där har du fel.