Inlägg

Inlägg som Ness har skrivit i forumet
Av Ness
Skrivet av Fenrisulvfan:

Jag provade Warcraft 2 på min 486:a för ett par veckor sedan med en 14.1" skärm, jag skulle inte gärna sitta mer än 1 meter ifrån den idag, då jag naturligt unnat mig lite bättre några gånger. Jag skulle dock inte vilja rusa iväg, jag testade köra på en 46" när min 20" dataskärm dog, men bara värmen från skärmen kändes som att sola solarium och fick nackont av att spela PUBG.

Det spelar dock rätt stor roll vad det är för upplösning på skärmen, 1080p på 46" så vill man inte vara för nära, ögonen mår ju bäst av en viss storlek per pixel, så med en 4K skärm (om man utgår från 24" 1080p), så kan säkert 48" kännas helt okej.

Absolut, ska man ha en så pass stor skärm på skrivbordet så är 4k ett måste. 3840x2160 på en 48" är samma PPI som 1080x1920 på 24". Lägre än det vill man inte ha imo. (antagligen skulle 42" kännas bättre bara för att få lite högre PPI).

Värmen klarar man sig från med OLED, den blir bara lite ljummen, jämfört med min tidigare 27" LCD som kändes som ett element. Sedan är skrivbordsdjup en viktig aspekt. Kör man med standard 60cm så kommer skärmen för nära. Så 80cm är att föredra.

Av Ness
Skrivet av Fenrisulvfan:

Vad är det för närsynta stollar som behöver 40" rakt i nyllet. När jag var ung så vart det en 14" TV på andra sidan rummet (3meter) och det fungerade utmärkt. Jag går nästan vilse med ögonen på min 27" idag.

Testa spela något ARPG eller RTS på en 14" skärm på andra sidan rummet och återkom med resultat till mig tack. Sedan handlar det ju inte riktigt om "vad man behöver" utan vad som ger bäst upplevelse.

Av Ness

Kör 48" på ett 80cm djupt skrivbord just nu. Det fungerar riktigt bra.
Sedan beror det lite på vilket spel man kör, vissa blir grymt mäktiga på 48" medans andra kan kännas lite jobbiga i längden, (om exempelvis UI:et är anpassat för mindre skärmar).

Tror att 42" skulle vara klockrent, det ger lite högre PPI också.

Av Ness

Blir garanterat ett nytt grafikkort nu i samband med att nästa generation lanseras.
Har idag ett 1080TI, som fungerande fint när jag körde 1440p, men sedan jag uppgraderade till en 4K-skärm så har den inte riktigt pallat, speciellt eftersom den saknar HDMI 2.1, så jag kan inte ens köra över 60Hz även i de fall där den orkar med.

Sedan får vi se om jag även byter moderkort, processor och minnen. Egentligen inget måste, men sambons dator börjar "sjunga på sista versen", så eventuellt får hon ärva mina gamla prylar och så uppgraderar jag allt.

Av Ness
Skrivet av whitenuke:

Det är bättre att skaffa sig en 3070 nu än att vänta länge till 4060.

Tänk dig att när släpps ut så kommer scalpers händelsen att hända igen. Och förvänt inte dig att nvidia kommer att sjunka sina priser heller. Dom gör aldrig det.

Beror ju helt på tillgång och efterfrågan. I dagsläget så går det bra att få tag på grafikkort direkt från återförsäljare. Här har vi en artikel som beskriver hur Nvidia sänker sina priser, så påståendet att de aldrig sker känns ju inte helt sant?

När 3000-serien lanserades så fick du mycket mer/högre prestanda för samma mängd pengar jämfört med 2000-serien, så om det inte är akut med ett nytt grafikkort så skulle jag absolut vänta.

Av Ness
Skrivet av Pyxira:

Jag har ingen aning men är rätt säker

Forumdiskussioner i ett nötskal!

Av Ness

Stationär inkopplad i ett annat rum med kablar dragna genom väggen in till "datorrummet" (kringutrustningsrummet?).
Så jävla gött att kunna sitta och spela i ett tyst och svalt rum.

Av Ness

Stationära - Nej
Laptop - Nej
Steam Deck - Ja

Av Ness
Skrivet av Stan Carley:

Kanske borde förtydliga, jag har inget emot att man inför en standard, tycker mest det är lite irriterande att den nya standarden gör alla gamla kablar obsoleta. Om nu miljön är det faktiska fokuset så borde rimligtvis Micro blivit standard då alla redan hade det (utom Apple) fram tills att C blev hippt.
Tur att det finns bra adaptrar mellan USB-formaten annars kommer det bli jobbigt när allt ska ha C.

Fast det stämmer ju inte?
USB-micro har ju fasats ut inom flera segment sedan många år.
Ska man sätta en ny standard så känns det ju väldigt konstigt att ta en legacy produkt som kom för 15+ år sedan som dessutom redan blivit ersatt av en bättre produkt sedan många år tillbaka. Alla nya teknikprylar jag köpt de senaste 5 åren har varit USB-C.

Sedan blir ju inte dina nuvarande micro-kablar obsoleta bara för att USB-C blir standard. Så länge du fortfarande har kvar prylar som kör Micro så är det ju bara att fortsätta med det. Men förhoppningsvis slipper man i framtiden ha 3-4 olika laddkablar hemma.

Av Ness
Skrivet av Omega5509:

underbart. längtar till 38"+ uw qd-/oled kommer. Nyligen blivit med oled tv. Tittar på den kanske 2h i veckan. varje gång blir jag förvånad över kvaliteten jämfört med min äldre ips variant!

Har kört med 48" OLED som monitor nu i ca 2 år, och för en tid sedan så började vi få möjlighet att jobba på kontoret igen. Första dagen där så trodde jag helt ärligt att min skärm va trasig. Insåg sedan att det bara var så IPS-paneler fungerade och att jag hade blivit bortskämd med OLED.

Av Ness
Skrivet av tsint:

Finns det någon operatör i Sverige som erbjuder samma tjänst men med app direkt i TVn istället?

Tele2 har ju Tele2 Play som är en app till Android, iOS, Android TV & Apple TV.
Där kan man se linjära tv-kanaler med EPG och starta om vissa program.

https://www.tele2play.se/

Av Ness
Skrivet av Ninjaflipp:

Ocarina of Time på en tjock-tv hemma hos en klasskompis när jag var 6 år gammal minns specifikt att jag var fruktansvärt imponerad över att man kunde pausa och spara spelet när ens karaktär befann sig i LUFTEN! Smått oklart nu så här i efterhand.

Måste ha varit 1998/1999 eller något sånt.

Annars är liknande tillfällen World of Warcraft när jag började spela det som 14-åring. Questa på Teldrassil, darkshore och ashenvale som night elf. Mmmmm.

Sen har vi ju också Breath of the Wild som kom ut 2017. Enda spelet i vuxen ålder som fått mig att känna mig som ett litet barn igen, med samma känsla av förundran som jag fick när jag spelade Ocarina of Time.

Känner igen mig. Både OoT samt Super Mario 64 var riktiga wow-upplevelser på sin tid.
Sedan precis som du säger med World of Warcraft, fast för mig var det att springa runt och questa i Elwynn Forest under open beta som 16-åring. Sedan de galet stora striderna kring Southshore och Tarren Mill i samband med att honor-systemet lanserades. Riktigt mäktiga upplevelser.

Av Ness
Skrivet av 50Spaenn:

Jag kan ändå tycka att Overwatch har en bra mycket bättre modell för sina lootlådor jämfört med andra spel, t.ex. CS:GO.
Får du en duplicate så får du trots allt en liten ersättning för att du redan har den. Du behöver inte betala något för att öppna lådan och du kan även skaffa så många lådor du vill ha genom att spela spelet.
De skins som du saknar kan du köpa för valutan som du får när du öppnar upp ett skin som du redan har.

Starta nu CS:GO, kasta iväg 2€ för att ens öppna en låda och se när du får ett blått skin som varken ser trevligt ut eller ens är vatten värt.
NU kan du däremot få gråta

Håller med till 100%
Om det är något spel där lootlådor inte är ett problem så är det Overwatch.
De fullkomligt regnar lootlådor och den mängden valuta som man får direkt från lådorna gör att man utan problem kan köpa de skins man tycker bäst om. Jag har i princip alla skins jag vill ha + nog med valuta för ~40-50 legendary skins till. Då spelar jag inte ens speciellt mycket.

Men jag skulle jag uppskatta om Overwatch (och andra spel), fokuserade på att ge cosmetics som rewards för prestationer istället för via lootlådor.

Av Ness

När det gäller video så är personligheter och kemi väldigt viktigt. Speciellt när man ska synas i bild.
Jag kollade exempelvis alltid på Fredagspanelen när det var Emil och Jonas som stod framför kameran, men i samband med att Emil försvann så har det knappt blivit att jag tittat något. Tycker helt enkelt inte att kemin finns där på samma sätt längre, tyvärr.

Ett förslag skulle vara att göra videoklipp lite mer som Digital Foundry, som oftast kör voiceover där de samtidigt visar vad de pratar om. (exempelvis olika inställningar i spel och liknande). Jag tror att det skulle kunna bli bra.

Av Ness
Skrivet av Thomas:

Det hade ju varit dumsnålt OM man varit jättesugen på att spela dem i flera år, ja. Men om man haft fullt upp med annat är det ju kanppast dumsnålt att ta emot dem gratis nu.

Beror väl på I guess. Hur bra har de åldrats? Jag har väntat med att spela vissa spel som fått jättebra kritik vid lansering, bara för att upptäcka att de åldrats riktigt illa. Är det ett spel man verkligen vill spela så är det enligt min erfarenhet mycket bättre att slå till på en bra rea närmare inpå lanseringsdatumet för bäst upplevelse.

Sedan så tycker jag alltid det är dumt att stöjda Epic, eftersom de är delvis kinaägda samt kör hårt på anti konsument-metoder. Långsiktigt tror jag att risken är stor att dessa "gratis-spel" kommer göra PC-marknaden splittrad och spelen dyrare.

Av Ness
Skrivet av Trihxeem:

hade det varit steam: yes!
epics butik: nope inte ens om det är gratis.
Blir som netflix och streaming, exklusiva spel i vissa stores, 15 launchers/butiker för att hantera skiten.
Steam funkar, bråka inte med det.

Exakt så, sedan har spelen varit på 75% rea hos Steam otaliga gånger sedan 2015. För priset av en lunch så hade man haft alla tre spel redan för 7 år sedan. Dumsnål är ordet.

Av Ness
Skrivet av wilsontaylor:

Men dom två meningarna betyder inte samma sak... Eller är jag eftermiddagstrött redan såhär dags?

Njaaa inte exakt samma sak.
Det är skillnad på att ha ett riktpris på spelet som är 500:- och det är vad spelet "egentligen" kostar överallt. Sedan finns möjligheten att butikerna/utvecklarna har reor eller andra sätt att tillfälligt sänka priset. Jämfört med att riktpriset överallt är 400:- förutom på Steam där det är 500:-.

Beroende på diverse aspekter så kanske det inte spelar någon roll för dig som konsument. Gog kanske alltid kör 10% rea på spelet i fråga och således alltid har bättre pris än Steam. Men ur en konkurrens-synpunkt så förstår jag att Steam inte vill att utvecklare sätter högre riktpris på Steam jämfört med andra butiker.

Av Ness
Skrivet av Molotov:

Känns som man fallit mellan stolarna, får inget känns som alla andra får
beställde 17 juli förra året

Jag beställde min samma kväll som Valve la upp möjligheten att boka, och jag fick hem den igår.

Av Ness

Det bästa med detta är konkurrensen.
Ser fram emot mer innovation och ännu bättre priser på OLED framgent.

Av Ness
Skrivet av Dreas89:

Nej, najs likgrävning.

Ibland svider sanningen.