Inlägg

Inlägg som Thorulk har skrivit i forumet
Av Thorulk
Skrivet av draanexle:

Behöver lite mer info om krav på vad för mobo du vill ha.

Mest prisvärd brukar oftast b650m asrock Pro RS vara. Asus är OK men brutalt överprisade oftast. Hade även dåligt BIOS där de tog kol på x3d cpus ett tag.

ang ddr5 så antingen köra på 6000 mhz cl30 kit, eller något hynix die om du vill manuellt klocka dom. Tror aliexpress brukar ha kingbank kit runt tusenlappen om man vill ha 16x2.

Tack för svar!

Jag tänker att man vill ha pci-e 4x16 eller 5x8 på översta slotten medan man kan köra 2-3 st pci-e 4 m2 diskar. Wifi, bluetooth (stabila gärna) och sen finns det väl EGENTLIGEN inte supermycket man kan behöva utöver det. 7000-serien drar ju ingen ström så man behöver inte galet med strömförsörjning, stabilitet är ju dock väldigt trevligt. Fläktar kör jag gärna med fläktkontroller. Pumpen kör jag via en PWM-kontakt och SATA ström.

Allt från 3000kr B650 och uppåt verkar uppfylla kraven, och jag förstår helt ärligt inte hur man kan ha högre krav om man inte kör multi-gpu. MSI X670E ACE har sina 8 pinnars kontakter längst upp till höger vilket skulle funka väldigt bra för mig, men då kostar det 5-6 tusen mer än det jag kikar på och det känns svårt att motivera för sig själv för lite bättre kabeldragning.

Av Thorulk

Råd på mobo till 7950x3d

Morsning korsning,

Tänkte kika om någon har några sista minuten varningar innan jag trycker på köp här.
Ska bygga ihop en svart/silver historia med 7950x3d och har suttit och kikat på ASUS ROG STRIX X670E-A.
Tänker att man köper ett par dominator 6000mhz cl30 minnen för att para ihop det med.

Har någon något input här så man inte goofar? Anledningen till moderkortet är egentligen bara att det har mycket m2 slots, schysst färgschema och stabila specar på VRMs osv (är fullkomligt medveten om att det är overkill).

Skjut!

Av Thorulk
Skrivet av fozzan:

Kanske finns det en anledning till din sittstil, att du försöker kompensera för något, att det kanske inte blir ergonomiskt? En hypotes. En sådan stol promotar att sitta ergonomiskt men jag tkr iaf den är förlåtande också på samma gång, nu är mina positioner att jag sitter vanligt/upprakt men även lounchar bakåt med full tilt, tkr den är riktigt skön för det, bekvämt, limmas bra efter kroppen. För de andra positionerna som du nämner kan jag ej uttala mig om, antar du behöver pröva innan du kan veta for sure. Kankse får du en annan sittstil med en sådan typ av stol? Finns ju research bakom dessa stolar iaf också, inte bara är de hype eller reklam.

Tack för svar. Jag tittade på djp workspace men verkar inte som de har den längre. Ej hittat hos annan försäljare som har här i Stockholm tyvärr.. velar väl tills rabatten är över

Av Thorulk

Tjenahej,

Jag sitter för nuvarande i en ikea järvfjället och sitter och tittar på att uppgradera litegrann. Problemet som jag ser det är att jag sitter väldigt konstigt ibland. På knä, skräddare, 90 graders vänt, lutningar åt höger och vänster osv. Jag tror det är rätt bra att man stretchar ut och rör sig lite under dagarna.

Fått som rekommendation över lång tid att köpa en vettigare stol, men det verkar som det är en hel del pretentiöst skitsnack bakom många av motiveringarna. N

Om man som mig är lite funktionsnedsatt i sin sittstil, är det verkligen värt det att köpa en "sån här" stol? Kommer man att tvingas sitta mer ergonomiskt eller vara fast med en obekväm 15000kr stol?

Av Thorulk
Skrivet av Miljon3:

Har fått bud på 9500:- och avhämtning på PM. Så det är nya högsta budet och jag tänkte avsluta budgivningen 18:30 ikväll.

Meeeh drar mig ur. Tänker av princip inte betala mer än kortet redan kostar.

Av Thorulk

Jag är en sur person just nu som fick mitt kort uppskjutet 1,5 månader så jag sätter mig gärna på bussen, blåser iväg till danderyds sjukhus och köper skiten med handskak och swish ikväll om du vill.

(eller armbågskrock om du hellre vill det )

Edit: Såg att min plats står som Sundsvall. Det är gamla uppgifter, bor i Nacka just nu. Alltså fullständigt seriöst erbjudande.

Av Thorulk
Skrivet av KlyfftPotatis:

Mitt 3080 xc3 ultra ligger hos ombudet nu 3 dagar efter beställning på inet. Vågar jag öppna eller ska jag vänta o se ifall jag lyckas få ett 6800xt 😬 behöver nytt för 3k spel men bryr mig inte om RT riktigt

Jag blir så förbannad. Dom sa bokstavligen att jag valde ett kort som hade kortare kötid (iom att jag ska vattenkyla behöver jag referens).

Ringde igår, kollade igen och fick det relativt lovat att de skulle komma senast 27e, eventuellt innan.
Nu blev det uppskjutet tills Januari.

2 dagar efter jag splittat ordern så jag fick vattenblocket innan kortet.

Så nu sitter man här, vattenblock som passar till PNY av alla märken i ena handen, k**en i andra... och tittar sorgset.

Av Thorulk

Fy fan... själv sitter man här och blev precis uppdaterad till 2020-12-11, även fast jag hade 27e igår och pratade med dem då de sa att den antagligen kom med i samma leverans.

Känns ju lite sådär : /.

Av Thorulk

Yes!

Vad har du för fästen till 150mm resen? Kan den fästas på 140mm fläktar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorulk

D5 pump med bitspower pump top
D5 pump top -
Reservoir Bitspower 150mm

800kr. Vill också gärna veta om du har några 12mm hardtubefittings samt om du har några 45/90 graders tvängar etc

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorulk
Skrivet av Miniwonka:

@Thorulk: Hur många behöver du ?

"Copper fins, brass chambers" är det.

Det är bara rent allmänt, lite färg som skavts bort, lite fins som fått sig en touch och sen är det en liten bula i metallen på den ena "övre triangeln" (vid hålet). Ingen big deal överhuvudtaget egentligen, men vissa kanske har större krav på det visuella så därför tycker jag det är relevant att nämna. Funktionellt är den helt felfri. Jag sköljde ur den med destillerat vatten direkt efter att jag plockade ur den, mer än så har jag inte gjort. Bifogar bilder

https://imgur.com/Fui1gR7
https://imgur.com/gFnhPO8

Super! Jag tar gärna 10 fittings och radiatorn, kommer tyvärr behöva en rgb ml 140 så vita funkar inte :/. Pm eller vill du vänta ut lite? Tänkte 600ing så kanske du kan stå för frakten?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorulk
Skrivet av Miniwonka:

Noterat!
Hej ! Jag har dessvärre bara dessa i svart. Har några 3-vägs kopplingar men dem är i nickel :/.

Hmm, lite väl många till det jag tänkt och förstår att det är lättast att dumpa av alla samtidigt. Är radiatorn 100% koppar? Hur är den skavankig och hur har du rengjort sen sista användningen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorulk

Tjapp! Jag är lite intresserad av ML fläktarna, radiatorn och fittings. Har du enbart vanliga fittings eller finns det lite kurvor och annat plotter med?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorulk
Skrivet av SAnDis:

600kr kan jag släppa det för

Nej tack. Kör bara silver på nybygget ist ich tjänar någon hundring.

Drar mig ur.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorulk

500 spänn inkl frakt för alla fittings.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorulk

Tjapp,

Jag tar gärna en om du kan posta den till brorsan :). Han är för lat för att få tummen ur arslet och fixa en själv.

Var 70kr inkl frakt allt och du har swish får du gärna pma ditt nr så swishar jag och ger adress.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorulk

3700 plus frakt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorulk

Det låter ju lite suspekt att du hämtade ut något idag av misstag och har kvitto och inte bara går och lämnar in det mot full ersättning istället.

Vad beror det på?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorulk

Köper gärna alla "övriga fittings". Helst bara 90 gradrarna då jag har 12mm tub men kan ta hela köret för att fylla garderoben

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thorulk

Sålt!

Skickades från m.sweclockers.com