Inlägg

Inlägg som Thorulk har skrivit i forumet
Av Thorulk

Nä de kom en geting som tyckte den gula logon bak på psut va coolt antar jag, sen när han kom nära sög psut in han och så började det låta som en mixer typ. Vart skiträdd och stängde av och så hörde man lite surr där inne. Gick o pissa, tog en macka o sen satte jag igång igen och då satt han nog sämre för det knastrade bara lite om han sen fanns inte den getingen mer :P.

Men on topic igen... är det möjligt att nätagg blir såhär? Att linan som tar hand om hårddiskar ger upp men att den linan som har 12Varna på sig är okej... verkar ju osannolikt att ett GTX560 SOC ska dra mindre ström än en 1TB hårddisk, och hur jag än har satt grejjerna har jag inte kunnat få igång han med hårddisken.

Vet att det är lite tant-fasoner iom att det kommer framgå rätt bra idag efter jobbet när jag testar annat PSU... verkar bara konstigt att man får ett DOA kort för första gången i livet... blev iofs jävligt paff när det inte fanns skumplast i mobo-lådan.

OT: Varför förstår ingen förutom MSI att man kan ha en liten distans som man sätter alla frontside-kontakterna i och sen sätter man bra ner distansen på moderkortet? Det var fan den smartaste lilla uppfinningen jag någonsin sett, hatar mej själv för att jag inte sparde den.

Av Thorulk

Fast då borde det väl starta upp igen automatiskt eller så? Efter en avstängning borde det väl direkt gå att sätta på den igen? Efter man har fått igång det går det nämligen inte igång igen direkt, och om jag precis är på gränsen för antal komponenter jag kan köra så börjar cpu-fläkten låta mindre, vilket för mig betyder att det är krämen som börjar vekna.

Vet inte vad som är lim och vad som är spill på PSUt, men jag hoppas verkligen att en kondensator har gått.
Har haft problem med att datorn inte startar förut, men efter någon timma brukar det ordna upp sig. Finns det inget jag kan utesluta med den informationen jag sitter på sen igår? Ser som sagt inte fram emot att behöva skicka tillbaka moderkortet efter att ha spenderat en halv livstid med att spänna fast jordens största CPU-fläkt.

Värt att veta kan vara att det här PSUt vart med i en drös år, har överlevt lägenheten med mest strömspikar i västvärlden och att det har dödat en bålgeting. Men hur mycket jag än söker hittar jag inte ett enda fall på google där ett Corsair TX 650W gått sönder, de e fan bra nätagg det där.

Av Thorulk

PSU trasigt?

Hejhopp,

Jag köpte nytt moderkort, cpu och minnen. Dom kom igår (från CDON om någon undrar, kan säga att för att vara paketerat i 3 dagar så vart det väldigt dåligt resultat, såg ut som någon hade legat med moderkortslådan).

Jag satte in allting och kopplade in och när jag satte igång det så ryckte fläktarna bara till. Säkerställde alla kablar och försökte igen, och de ryckte bara till igen. Inga led-lampor lyser etc, det verkar som om kortet inte får nog med kräm helt enkelt.

Drog ut allt förutom cpu-fläkten, och då startade den. Startade om med tangentbord och hoppade in i BIOS och cpun låg runt 25 grader, alltså inte att fläkten inte satt i som den skulle. Stoppade in hårddisken och nu ryckte fläktarna till lite mer men fortfarande ingen start.

Det verkar alltså som om antingen massor med kortslutningar i moderkortet (iom att man kan starta med olika komponenter, inte hårddisken men man kan använda grafikkortet som kräver 2x PCI-6pin kontakter t.ex.

Kan det vara så att 12v linan är okej från PSUt men den linan som har hårddiskar är trasig? Får ett nytt PSU att testa med idag men tänkte kika med er proffs innan så kanske jag kan utesluta moderkortet som boven redan nu, är nojjig som fan för att behöva ta bort den gigantiska cpu-kylaren och RMA'a moderkortet till CDON : /.

Kör Gigabyte Z68 LGA1155 mobo, I5-2500K processor, WD Caviar black 1tb hdd och Corsair TX650W PSU.

EDIT:

Det var alltså nätdelen. Antar att anledningen till att det fungerade en gång och sen inge mer va att kondensatorn vart urladdad.

Av Thorulk

Tack för alla asbra svar iaf :). O ja vill inte spela crysis på högsta eftersom typ ingen kan det. Men de vore kanske roligare att komma över 1024x768 ingen AA allt på medium och fortfarande ha lagg när ja kört det 1280x768 4xAA high/med rätt okej FPS förut.

Vad skulle ni säga är flaskhalsen i systemet då? Fast det blir nog en retorisk fråga iom att ja har nydator i tankarna : /.

Av Thorulk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bryggarn
hejsan

när jag ser på din cpu-z och kollar på cpu fliken
så står det att du kör multipliern på x5 ?? varför
processorn gör ju bara 1 ghz den ska ju gå i 2.8 ghz

har du någon automatisk funktion som sänker det till det eller har du ställt ner det i bios själv?

sen på fliken memory där står det ju att dina minnen går i 201 mhz
det ska väll vara 400 mhz där

multipliern borde väll stå på x 7 och minnena på 400 mhz

400 x 7 = 2800 mhz

eller testa dej fram din prolle kan säkert klara av att gå i 3.2 ghz

har du klockat ner den själv eller är det cool and tyst någonting som spökar

tjo flöjt

Har aldrig clockat då ja tycker datorn går bra och jag eldade upp mitt rum en gång när jag clockade en celeron (ja, lol). Men drar man igång en unrar så flyger multipliern upp i 14 och minnena växlar 200-400mhz, kan det vara cool n quiet som latjar med mej nu? Och om det är så, borde jag avinstallera skiten om det går för jag har märkt prestandadrop på sistone som jag sa förut. Förresten så går hastigheten mellan 1000-2400 när den arbetar så jag kanske borde göra mej av med grejset ändå bara för att ligga stabilt på 2800.

Vad tycks? Och nu när man har AMD och 8800GTS 320mb, saker som faktiskt är kända för att clocka bra. Och ett chassi med hyfsad kylning, borde jag klocka upp mej i 3200mhz och höjja FSB lite?

Minnen har btw X-X-X-X efter sig ofta, vad står dessa 4 siffror för?

Av Thorulk

Hjälp! RAM minnena vill mej ont!

Okej såhär e problemet. Jag köpte en dator när jag muckade från lumpen och kunde i ett par månaders tid bara trycka in ett spel, dra på högsta och sen köra på. Detta var en lyckans tid.

Nu har det iaf börjat kommit spel som man inte kan köra högsta på (crysis, någon?) så det börjar kännas som det är lite uppgraderingstajm. Men nu för några dagar sen drog jag in lite gamla spel i burken efter att ha installerat VISTA och börjar märka av elaka massor med lagg. Jag tror inte bara det här är VISTA-demonens fel utan också att minnena har börjat köra sej lite långsammare också för det här e ju inte så skoj. Om ni ändå inte ser att det är något fel på dom så kanske ni kan komma med tips på hur jag höjjer FSBn lite grann?

Setup:
5600+
2Gig 6400 Minnen (2x 1gb, 800mhz)
8800GTS 320mb
Nvidia moderkort, 1333mhz max bus

Bilden föreställer dator-setup, visat med CPU-Z (<3 till det progget)
http://img513.imageshack.us/my.php?image=ramrj5.jpg